Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme mari cu turbo
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
misusisu
Buna baieti. eu sunt Mihai si sunt nou pe aici deoarece sunt disperat sa aflu ce probleme are masina mea, un ford mondeo GHIA 2.0TDCI/130CP/2004. Problemele au inceput acum o luna cand mergand la drum pur si simplu parca masina s-ar fi incat, s-a aprins becul de la buji si becul de la motor. Am fost cu ea la ford si mi-ai spus ca un motoras de la turbo trebuie schimbat dar nu pot sa imi aduca doar acel motoras au spus ca trebuie sa schimbe tot sistemul turbo care este, din cate miau spus ei in jur de 1300 euro. A, si ica ceva o clapeta de la turbo imi ramane pe deschis, care e problema? Intrebarea mea este cum se numeste acel motoras si unde se afla el si de unde fac rost de el?


multumes mult si astept rspsi pe mail la adresa: mihairus82@yahoo.com
Seri
Motorul acesta are turbina cu geometrie variabila, care pe langa turbina propriu zisa are o gramada de clapete micute actionate de un motoras electric:



E posibil ca motorasul electric sa se fi stricat cand motorul era in sarcina, iar clapetele au ramas in pozitia deschis. In aceasta situatie turbina raspunde foarte greu, nu se mai face presiune nici pe evacuare, nici pe admisie, lasand motorul fara aer.
Motorul electric ar trebui sa-l poti recunoaste ca un obiect atasat carcasei din fonta a turbinei. Acesta actioneaza clapetele printr-o tija.
Nu vad de ce nu s-ar putea ilocui doar motorul electric daca aceasta este singura problema. Cei de la service nu-si pierd timpul cu maruntisuri, fiindu-le mult mai comod sa-ti schimbe toata turbina. Un pret normal pentru o turbina VGT este de 1.000 euro.
Mariustom
Mihai, îți recomand un test/diagnoză făcută la un Service serios, din păcate nu pot recomanda la nimeni (și nu doar eu) să mergi la reprezentanță. Ar fi muuuuuult de discutat.
Pentru început, ai putea spune prin ce oraș ești pt a putea căuta să-ți recomand vreun Service ...

PS: răspuns pe mail oferim doar contra cost biggrin.gif
Ce avem de vorbit, vorbim aici. Că d-aia e forum !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.