Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Care e cea mai buna masina din lume???????
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Pages: 1, 2
TheCube
Faza cu "cea mai buna masina este a mea" nu prea tine. Altfel, de ce ne-am schimba masinile? De ce sa schimbi ceva care este cel mai bun?

In schimb, eu cred ca cea mai buna masina este cea care-ti satisface cel mai mare numar din nevoile pe care le ai de la o masina, care-ti ofera in acelasi timp si cea mai mare placere la condus si toate astea la costuri pe care ti le poti permite.
Daca omul vrea sa-si care cartofii cu masina si sa mearga cu ea si "la oras", poate ca cea mai buna masina pentru el e o Dacia (Berlina sau chiar Papuc). Daca merge cu ea la serviciu zilnic prin Bucuresti poate ca e tentat sa-si ia un Matiz sau un Smart ForTwo; daca vrea sa mearga mla munte cu familia... etc. Iar daca are nevoie de fitze, sunt atatea alte marci din care poate sa aleaga.

In consecinta, nu exista un raspuns la intrebarea "care este cea mai buna masina?"; poate ar trebui reformulat "care ar fi cea mai de dorit masina" sau "care este masina majoritar considerata cea mai buna", dar si aici, acel procent al "majoritatii" ar fi pe la 5%...
Nazareno Gabrielli
Nu stiu de unde vine aversiunea unora fata de SUV-uri. Pur si simplu unii au bani si isi cumpara ce vor. Indiferent daca e pentru mers pe munte sau la shopping. Este alegerea lor.
Iulian HondaFan
pai, argumente sunt zeci si le-am expus si aici si in topicul SUV vs. monovolum.

poti cheltui banii aia multi care ii ai si intr-un mod mai inteligent. nu pot obliga pe nimeni sa nu isi cumpere ce vrea, dar un curent de opinie care sa prezinte contraargumente valide este necesar.

SUV-urile cel putin aici in USA reprezinta un exces si aproape o calamitate sociala si e bine ca deja guvernele europene au inceput sa actioneze impotriva acestei clase excesive de autovehicule. locul lor este offroad pt. care au fost gandite si create si nu onroad. desigur unele sunt mai mult si altele mai putin agresive.

Nu argumentez pentru eliminarea SUV-urilor ci numai pentru folosirea lor doar de cei care au nevoie de calitatile acestor masini in viata si activitatile de zi cu zi, sau cel putin saptamanale.
Nazareno Gabrielli
O fi asa cum spui tu, dar in State. Eu traiesc in Romania (multi ar spune din pacate) si situatia e altfel. Din punctul meu de vedere aici SUV-urile nu sunt in exces.
James Kilowatt
Romania nu are nici problemele de trafic din occident, si nici soselele din occident, asa ca suv-urile sunt ceva mai usor de inghitit, e adevarat.
Iulian HondaFan
de acord cu specificul mioritic al problemei... dar, cum spuneam, ar fi o strategie nationala mai ieftina sa reparam si modernizam drumurile decat sa ne luam in masa SUV-uri sa mergem in piata Matache sa facem piata bisaptamanal si de 4 ori pe an pe vreun drum de tara desfundat.
stefan_ieu
Nu e asa ca la noi modernizarea drumurior se face fara licitatii la cele mai mari preturi din Europa (scuze pentru tenta politica, dar nu m-am putut abtine)
iuliana34566
acum depinde si de SUV,daca iti iei un HHummer sa pleci la piata cu el ar trebui esa te duci ori la deschiderea pietei ori la inchidere pentru a-i lasa si pe altii sa vina cu Dacia lor smile.gif
serios vorbind,fiecare face ce vrea cu banii si cred ca este doar o problema de gusturi, iar gusturile nu se discuta.
bravo lor ca au muncit si au cu ce sa o cumpere si sa o intretina :cheers:
James Kilowatt
QUOTE(iuliana34566)
serios vorbind,fiecare face ce vrea cu banii si cred ca este doar o problema de gusturi, iar gusturile nu se discuta.
:



Daca am bani sa moara dusmanii sa-mi cumpar o linie audio cu care sa tin treaz tot cartierul pentru ca asa e gustul meu sa ascult manele la maxim, ma poate opri cineva, mancati-as ? laugh.gif
Cam la fel se pune problema si cu SUV-urile. N-am nimic impotriva lor atata timp cat nu ma deranjeaza pe mine.... una e sa mergi cu ele pe drumurile forestiere si alta sa te duci sa cumperi paine. Si pe unde ma dau eu cu masina mult mai multe masini de teren sunt folosite pentru mers la coafor decat pentru mers la ferma sau macar la drum lung.
bark35485
Daca doresti o masina super COOL si ai vreo 20 000 $ in cont iti pot recomanda un Chrysler Sebring 2.7 l sau un Chrysler 300 M la 3.5 l .

:minigun:
Andrei-287
:albino: Eu cred ca cea mai buna masina din LUME este Nissan SkyLine. O masina care a pornit serie 210CP si A ajuns si la 1300CP....eu zic ca merita acest titlu.Dar intradevar exista problema consumului..dar deh la 1300Cp...

Apropos de SUV. Eu am avut unul(sunt roman, nu american). Intr-adevar iti ofera o pozitie mai inalta de condus si...poate o vizibilitate mai buna. Dar FEREASCA D-ZEU sa-ti cada vre-un amortizor sau setul de bucse...s-au ce vreti voi din astea "consumabile", ca plingi cu lacrimi de crocodil!!! Si sa mai fim seriosi cu teoria: Am JEEP dau in gropi ca ma doare in Pix! cind incepe sa se incline intr-o parte si in alta innebuneshti. Acum am un A6 in lucul jeepului si....sincer... e destul de confortabila la gropi (cel putin cit jeep-ul!, si unde mai pui daca as avea un mercedes cu trenul lui de rulare perfect). IAR, si cel mai important...in aglomeratie...da-te cu jipanul sa vezi ca faci tensiune 24 sau poate o dai in diabet pe sistem nervos :colors: .
Nu zic ca nu e bun la casa omuli...dar sa te duci pe santiere(cazul meu), munte sau.....SA FII ShMECHER! tongue.gif
bogdan41974
eu zic ca toyota e cea mai buna pt ca bmw si benz sant masini de lux dar la clasa compacta cred ca pe departe toyota biggrin.gif
eddie
Parerea mea este ca ne facem iluzii...Cea mai buna masina din lume nu exista! Exista doar modele care ne plac,ne avantajeaza,le conducem cu placere,ne reprezinta si avem posibilitatea sa le intretinem(carburant,service si piese de schimb).Nu poti sa le ai pe toate, sa fie si cea mai cea....sa fie cu motor mare,4X4 daca se poate,sa alerge cu 220 Km/h si sa fie ieftina....Sa fie limuzina cu 7 usi, sa consume 5% si sa urci pe munte cu ea...sau sa fie un Tico 4X4 cu 5 stele la crashtest si portbagaj mare,exemplele pot continua...Oricarei masini ii lipseste ceva....
george43715
cea mai buna masina e aceea kre,.......nu ti-o permiti biggrin.gif
eddie
Ala e un vis frumos.....nu cea mai buna masina din lume !
Sebastian-58
Depinde de personalitatea si nevoile fiecaruia - de ex. pt un agricultor, poate cea mai buna masina ar fi un Land Rover Defender, pentru un roman poate Dacia Logan, pentru un om de afaceri poate Aston Martin, pentru o vedeta de cinema poate un Ferrari, poate pt omul obisnuit un Opel Astra, etc.
Mai tii minte emisiunile de pe Discovery cu cea mai buna masina din toate timpurile? Nici ei nu au ajuns la un consens, drept dovada au aparut cu tot felul de clasamente - cel mai bun roadster, cea mai buna masina de raliu, cea mai buna decapotabila, etc.
mircea43999
este aia care o ai!!!!!!!!!!!!!!!1
eddie
Si daca ai mai multe ?
Impuls
Parerea mea este ca cea mai buna masina este cea care se inscrie si in anumiti parametrii financiari. Daca este sa o iei pe cea mai buna desigur ca poate fi si un Ferrari de F1 sau un mai stiu eu ce supermasina de tuning. Ca sa o votezi ca fiind cea mai buna trebuie sa fie si cat de cat accesibila (ieftina nu poate fi caci calitatea costa). Nu putem vorbi aici de masini care sa produc in numar redus si care nu contest sa fie bune...
Deci ca sa o votezi trebuie sa fie mai multi care au acces la ele si deci sa decida.
Parerea mea: M de la BMW merita statutul de cea mai buna masina... :angel:
toma46248
hai noroace. este primul meu post asa ca am sa dau cat pot cu bata mai pe langa balta.
nu am sa fac filozofie asa cum au facut cei in domeniu de mai sus ci doar am sa editez parerea mea proprie (si subiectiva)legata de subiectul acesta, care este urmatoarea-exista 2 masini pe care imi doresc sa le am pe lumea asta(or mai fi si altele dar nu e loc pt ele biggrin.gif ):
- renault laguna 2(nici laguna 1 nu imi displace)- pt ca a fost(nu stiu daca inca mai este) cea mai sigura masina din lume, are un motor foarte fiabil, si de ce nu designul ei - care este unul foarte placut, desi am amici care nu inghit aceasta masina.
- lamborghini countach - pt forma extraordinara pe care o are(am indragit masina de la aparitia jocului nfs3)si pt motorul de 400cp.
aceste 2 masini sunt pentru mine cele mai bune din lume.
va salut si numai bine
f1anatic
Dupa cum am mai zis...toate afirmatziile sint subiective. Depinde buna din ce punct de vedere ?Iute ? Ferrari F1 ? Ah doua locuri ? Ferrari Enzo ? 4 Usi ? Bentley Arnage etc. etc...

Cred ca atunci cind obtzii un raport excelent bani, performantze, consum, comoditate, optziuni, fiabilitate, spatziu, design, sigurantza, cea mai utila...aia este masina cea mai buna. Probabil un VW Golf se apropie de asa ceva, sau o Toyota Camry sau o Honda Accord. Cele mai bine vindute masini sint masinile cele mai bune. Restul sint masini care exceleaza intr-o categorie...sau mai multe...avind deficientze in celelalte. Ex. Masinile nemtzesti...le-a cam scazut fiabilitatea in ultimii ani...dar ca pretz, la fel. Vreau masina iute, frumoasa, mai fiabila si mai ieftina...las Mertzu naibii si iau Lexus. Si e cu 20,000 de dolari mai buna. Si daca vrei raport si mai bun...ia-o in varianta Honda.

Orice altceva...Lambo Countach etc Nissan Skyline ca poa' sa'l faci de la 200 la 1200 de cai...este garbage intelectual. O masina de F1 de prin 1985 avea 1600 de cai putere de la un 1.6 L turbo V6. Pai nu-i aia cea mai buna...?

Parerea mea...
James Kilowatt
QUOTE(f1anatic)
Orice altceva...Lambo Countach etc Nissan Skyline ca poa' sa'l faci de la 200 la 1200 de cai...este garbage intelectual. O masina de F1 de prin 1985 avea 1600 de cai putere de la un 1.6 L turbo V6. Pai nu-i aia cea mai buna...?

Parerea mea...


Urmarind rationamentul acesta, motorul turbo de la subaru e tot garbage.
Pai eu nu prea sunt de acord smile.gif. Ca sa faci un motor de 1200 CP si sa poti face cu cateva zeci de litri cateva sute de km, sa treaca testele de zgomot si de poluare etc nu e la indemana oricui. O masina de formula 1 actuala are 900 CP de la un motor ASPIRAT de 3L care merge cu benzina de 95. Numeri pe degete firmele in stare sa le faca. Da, costa enorm, insa asta e datorita faptului ca sunt facute in serii mici.

E oare coincidenta ca marcile care-si arata muschii in F1 sau raliu sunt tot cele care scot motoarele cele mai avansate si mai performante pentru masinile de strada?
Iulian HondaFan
astea de F1 sunt V10 de 3l... 300cc pe cilindru ( cat Matizu'). dar turatia ajunge la 16000rpm...
eddie
QUOTE(Iulian HondaFan)
astea de F1 sunt V10 de 3l... 300cc pe cilindru ( cat Matizu'). dar turatia ajunge la 16000rpm...

Cat berea la cutie aproape,10 beri !Inseamna ca F1 merge cu un motor cat un bax jumate' de bere ? biggrin.gif
f1anatic
QUOTE(MR28673)
QUOTE(f1anatic)


Orice altceva...Lambo Countach etc Nissan Skyline ca poa' sa'l faci de la 200 la 1200 de cai...este garbage intelectual. O masina de F1 de prin 1985 avea 1600 de cai putere de la un 1.6 L turbo V6. Pai nu-i aia cea mai buna...?

Parerea mea...


Urmarind rationamentul acesta, motorul turbo de la subaru e tot garbage.
?


Nu cred ca ai urmarit tot ratzionamentul. MAsina trebuie privita in ansamblu. La ce ajuta 1200 de CP la Nissan Skyline...la pariu ca ala nu trece testele de poluare...iar loc inauntru are probabil cit sa puna 3 batiste (Lambo Countach)...Mai vorbim de consum, sau de pretz ? Astea nu sint masini (vezi ratziionamentul meu) care sa intre pe lista de cele mai bune.

QUOTE
Cred ca atunci cind obtzii un raport excelent bani, performantze, consum, comoditate, optziuni, fiabilitate, spatziu, design, sigurantza, cea mai utila...aia este masina cea mai buna


Subaru poate sa intre pe lista asta...ofera un sistem AWD performant (ca AUDI), sint iutzi, puternice (consuma cam mult dar deh oricum MULT MAI PUTZIN ca alea doua), fiabile, incapatoare...nu costa foarte mult...este si eleganta...pot merge si la film cu gagica si la pista cu tovarasii si la cumparaturi cu bunica. Fa la fel cu Skyline-ul de 1200 CP sau Countach-ul. Da...in clasamentul meu Subaru este o masina mult mai buna decit Lambo Countach.
James Kilowatt
Eu n-am comentat clasamentul smile.gif Fiecare are dreptul sa aiba preferintele sau prioritatile lui. Am comentat doar ideea cu garbage-ul intelectual.... Un Lamborghini poate fi privit daca vrei ca forma de arta, la fel ca si un costum armani. Chiar daca nu e practic, nu inseamna ca nu s-au ars neuroni ca sa fie creat. Nici imbracat in Armani nu poti merge si la teatru, si la bere si la plaja. Si ca si la un costum armani, platesti pentru faptul ca s-au prajit neuroni la greu si ca se face in serie mica si nu in uzine chinezesti. Pot sa consider snobi pe proprietari, insa nu idioti pe creatori/ingineri
f1anatic
QUOTE(MR28673)
Eu n-am comentat clasamentul smile.gif Fiecare are dreptul sa aiba preferintele sau prioritatile lui. Am comentat doar ideea cu garbage-ul intelectual....


si tot nu ai intzeles. A considera o asemenea masina in fruntea clasamentului celor mai bune masini, da dovada de ...lipsa de perspectiva. Ah...bineintzeles ca nu...au fost oameni foarte desteptzi care au creat-o...dar este un produs specializat si nu in general. Daca sondajul de opinie ar fi cerut : Care este cea mai buna masina sport...mai eram de acord. Fiecare are dreptul sa aiba preferintele sau prioritatile lui. <-- ABSOLUT

Cheers.
James Kilowatt
Corect. Atunci, a fost doar o neintelegere smile.gif

:cheers:
CPI
Nu stiu daca a mai zis-o cineva (am citit doar primele 2 pagini din topic) dar cea mai buna masina este masina de servici bicycle.gif

Nu te costa nimic...

Haidi pa
Impuls
Da. Ai dreptate!

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mihai40235
masina cea mai tare? in nici un caz bmw-ul. traiesc de vreo 4 ani intr-o tara cu un nivel de trai foarte ridicat, poate cel mai ridicat din lume, dar lumea aici nu-si cumpara masini nemtesti, cel putin nu noi... aici si nu numai, pe primul loc in topul vanzarilor sunt masinile ....japoneze, care la noi nu dai doi bani pe ele, la prima vedere. noile marci...nissan primera, mazda6 si in special noua toyota avenssis. cea mai vanduta masina este toyota, design, fiabilitate si echipari de serie, care la masinile germane costa...daca ai ocazia urca-te intr-unul din aceste modele si apoi, poate ai sa-ti schimbi parerea. eu de exemplu, conduc o dacie supernova de vreo doi ani jumate aici si....merge la fel ca bmw-ul, fara probleme.
guerilla
tu mergi cu supernova in Norvegia?
blink.gif
Iulian HondaFan
de unde stii ca e in Norvegia?
guerilla
pai este deductie logica :
- nivel ridicat + vanzari reduse de masini nemtesti - rezulta doua zone posibile - scandinavia sau asia. cum cu supernova nu ajungi in asia.. rezulta ca traieste in scandinavia.
si norvegia este pe acolo :angel:
Iulian HondaFan
asta da deductie... ma gandeam ca scandinavii ( fiind tot germanici) prefera masinile nemtesti... da' desigur stiu ei ce stiu daca prefera japonezele...
Mircea53641
Eu unul de cand am fost cu un Mercedes 500 Sel m-am indragostit iremediabil de masina asta. Sigura, comfortabila, solida dar mai ales senzatia e inegalabila. Un adevarat Boeing 707 pe roti.
trip57785
nu stiu care ar putea fi considerata cea mai si mai.....masinutam, dar Volvo este"probably the best car in the world", cu sau fara finantare GM.
trip57785
nu stiu care ar putea fi considerata cea mai si mai.....masinutam, dar Volvo este"probably the best car in the world", cu sau fara finantare GM.
trip57785
nu stiu care ar putea fi considerata cea mai si mai.....masinutam, dar Volvo este"probably the best car in the world", cu sau fara finantare GM.
T u d o r
Eu cred ca "cea mai buna masina" este un termen pur subiectiv. De fapt notiunea nu cred ca exista. Poate fi ceva de genul: " Pentru mine, cea mai buna masina este..." Asa da...
Din punctul meu de vedere, a considera ca, avand un salariu mediu pe economie, :disgust: cea mai buna masina este un BMW sau cine stie ce Porsche este o dovada de neintelegere a problemei.
As zice ca cea mai buna masina din lume este cea cu un raport Satisfactie/Costuri optim. Daca iti cresc veniturile, automat poti creste factorul "Satisfactie", raportul ramanand constant, la optim.
Romeo50332
Eu cred ca initiatorul topicului s-a hazardat cand a aruncat o asemenea provocare. Auzi, care e cea mai buna masina din lume? Fara suparare, cati dintre voi pot jura ca stiu in amanunt TOATE marcile de masini existente?
De ce n-ar fi tare o masina care merge cu energie solara, doar e ecologica?
Sau vreunul din modelele experimentale care merg cu benzina de pisica sau te-miri-ce alt combustibil?
Este genul de discutie fara finalizare....
Si, apropos, cea mai tare masina din lume este masina mea tunata din "NFS Underground 2", care nu se strica niciodata, nu consuma decat putin curent electric si merge de trazneste.....
T u d o r
Pai pana sa avem cea mai buna masina din lume, ne dam si noi cu parerea, ca e gratis. biggrin.gif Ai dreptate in fondul problemei, probabil ca nu exista "cea mai buna". Dar tuturor ne place sa credem ca stim care este. blush.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.