Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sunteti de acord sa vi se monitorizeze stilul de condus
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Pages: 1, 2
Lucian55
Nu sunt de acord cu dracovenia pentru ca avem deja pe masinile de la firma si este enervanta.
Pe langa faptul ca stie tot timpul unde esti, cat stai pe loc, cat de brutal accelerezi, franezi, iei viraje mai face si urmatoarele chestii care sunt de-a dreptul enervante:
- de fiecare data cand pornesti motorul tre sa dai cu un card prin dreptul dracoveniei
- de fiecare data cand depasesti viteza dracovenia incepe si vorbeste cu o voce enervanta "ati depasit limita legala de viteza"
- punctajul tau ca si sofer este intre 1 si 5, medie a 3 variabile. a) Viteza cu care circuli cool.gif Brutalitatea cu care accelerezi si franezi c) Cate gropi iei. Aparent aparatul are un sistem care inregistreaza si chestia asta.
- Tre lipit de parbriz, de cand le-au instalat acum aprox 1 an s-au furat peste 10 bucati ( spart masina\geam lateral\parbriz)

Cele prezentate mai sus sunt valabile doar pentru tipul acela de tracker, e posibil ca la alte modele procedura sa fie diferita.

In plus fata de asta nu se stie cand le vine ideea sa te si amendeze.

Nu am nici facebook.
HalbaSus
adica vi s-au furat 10 dispozitive de monitorizare si pana acum nu ati gasit nici unul ? 36182451.gif
ozz86651
Asta cu faceboku si frica de el e o absurditate. Da, am cont pe facebook, am vreo 60-70 de prieteni, nu mai stiu si:
1. Nu iti descreste sansele de socializare reala cu nimic! Pierd 10 minute maxim pe zi pe facebook.
2. Facebookului ii datorez reintrarea in contact cu multi colegi de liceu si alti oameni pe care nu i-am vazut de zeci de ani. Prin cotact ma refer inclusiv la cotact real, ca nu mare lucru sa bagi un mesaj "voi fi in romania (canada, etc) intre x si y si raspunda la nr de telefon xxxyyy, hai sa iesim la o bere sa ne mai vedem, sa depanam o amintire". Incearca sa faci asta fara facebook.

Cit despre treaba cu dracia pe masina, mi-as pune-o daca m-ar avantaja. Problema e ca eu conduc mai naspa ca media si ca atare asigurarea mi-ar creste, nu scadea.
In general mie imi suride ideea exsitentei unui "log" al vietii mele pentru ca din experienta mea personala, aproape mereu am suferit ori din invinuiri injuste ori din lipsa unor documente care sa arate ceva ce am facut deja. Niciodata pe dos, adica n-am facut niciodata o crima pe care sa vreau sa o ascund de cineva.
James Kilowatt
Intrebarea cu facebookul n-are in contextul asta nici o legatura cu socializarea, ci cu cat de tare dorim sa ne protejam viata privata.
Cu socializarea nu cred ca e nici o problema cand iti faci contul la 30 ani. Efectele s-ar putea sa fie mai pacatoase cand il faci la 16 ani, si deja stai doar in fata calculatorului fiecare minut liber pe care il ai (indiferent ca e facebook sau wow).

Daca un asemenea dispozitiv s-ar generaliza, ar putea oferi niste date interesante pt militie, in sensul ca ar putea fi identificate cauzele REALE ale accidentelor datorate soferilor, nu doar leitmotivurile de genul "viteza ucide". Accidente exista in proportii comparabile si in tari de vitezomani disciplinati (Germania) sau indisciplinati (Franta, Italia) si in tari foarte disciplinate gen Elvetia sau Olanda, deci e posibil ca motivele sa fie mai complexe.
HalbaSus
Poate e devina faptul ca sunt prea obisnuit cu stilul romanesc de a face lucrurile, dar eu cred ca a da politiei/statului posibilitatea de a verifica in mod legal (si permanent) condusul e o greseala majora. Orice unealta care pica in mainile statului/politiei va fi folosita exclusiv pentru scopuri malefice:
- Ar imparti amenzi pe banda rulanta (da, la inceput ar zice ca nu vor fi folosite pentru asta, dar asa au zis si despre camerele de monitorizare a traficului la inceput)
- In urma studierii datelor ar concluziona ca "viteza ucide" (chiar daca datele ar arata altceva) si ar propune marirea amenzilor pt vitezomani si scaderea limitei legale de viteza, in special in locurile in care conditiile de trafic permit deplasarea in siguranta cu viteze mari.
- Ar constata rapid orice tuning efectuat masinii si ar trece masina in clasa urmatoare de impozitare.
- Ti-ar creste malus-ul chiar daca nu faci accidente dar primesti scor slab de la aparatul de monitorizare.
- Datele stranse de aparatul respectiv ar fi transmise automat catre politie, utilizatorul neavand posibilitatea de a le descarca sau de a le folosi in scop propriu. Orice dovada putand fi folosita doar impotriva ta, nu si in favoarea ta.
Lucian55
QUOTE (HalbaSus @ Nov 14 2010, 04:18 AM) *
adica vi s-au furat 10 dispozitive de monitorizare si pana acum nu ati gasit nici unul ? 36182451.gif


Uite ca nu mi-am pus niciodat intrebarea asta. O sa ma interesez smile.gif)
ozz86651
QUOTE
Intrebarea cu facebookul n-are in contextul asta nici o legatura cu socializarea, ci cu cat de tare dorim sa ne protejam viata privata.


Pai pe facebook nu trebuie sa pui mai multe amanunte decit pui pe formul asta. Nu trebuie nici macar sa ai poza sau nume real. Bine, asta e impotriva scopului principal, acela de a fi gasit.
O companie de asigurari insa nu numai ca are date substantiale despre mine daca pun dracia pe masina dar va folosi datele respective impotriva mea (in cazul meu) in mod direct.... nu vad cum face facebook asta. Pentru altii poate merge.
Oricum eu am raspuns citorva posturi de mai sus care spuneau ce dezastru e facebookul si cum numai frustrati fara o viata reala sint pe el. De exemplu eu m-am dat tot weekendul cu bicla in paduri, am iesit in oras la cina (in amindoua zilele), am baut nus cite beri la cina si dupa, am vazut "fear and loathing in las vegas" (funny) si am inceput the fountain, am dormit cite 9-10h pe noapte, am spalat vasele, am scris citeva posturi aici si am trecut prin EVz, Capitalul etc, si culmea, mi-am verificat si facebookul de vreo 10 ori biggrin.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.