Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Puterea exemplului...
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Pages: 1, 2
Jax-Dark
Credeti ca daca eu voi conduce 99,99% corect conform regulilor de circulatie si conform celor ale bunului simt si respectului fata de ceilalti in trafic va proceda la fel majoritatea care vor vedea treaba asta? Ce incerc de fapt sa intreb credeti ca in acest mod se va rezolva ceva intr-o tara ca Romania unde domneste haosul din ce in ce mai mult care s-a instaurat de 14 ani si pe sosele si in institutii si peste tot si nimeni nu da nici un semn de schimbare in bine si unde intr-o seara langa mine la semafor opreste o domnisoara eleganta cu o masina pe masura si deschide geamul la masina, arunca pachetul gol de tigari pe strada, eu ma dau jos, iau pachetul, il arunc la cosul de gunoi, ea rade si pleaca pe rosu la semafor si probabil zice in mintea ei "ce fraier"? Puterea exemplului pozitiv merge cat de cat bine in firma unde lucrez si poate pentru ca mi-am ales oamenii potriviti ?! Vedeti o rezolvare altfel? Cum poti sa educi o natiune de oameni haotici si vreau sa vorbesc despre strazi pentru ca acolo sunt puse in pericol vieti nevinovate si stilul de condus mi se pare ca la romani se inrautateste pe zi ce trece(asta vad in Bucuresti zi de zi)? Sunt aproape sigur ca acest topic va ramane cu foarte putine raspunsuri.
M i h a i
Eu cred ca puterea exemplului functoneaza doar intr-un cadru restrans, grup de prieteni, serviciu....unde daca se gasesc cativa care fac ceva bine, atunci si ceilalti vor fi motivati macar sa incerce. bineinteles ca motivatia poate fi extrinseca pozitiva sau negativa, adica exemplul sa fie urmat de buna voie sau de frica, de rusine.
In cadru general cum ar fi soselele patriei unde e putin probabil sa te stie cineva, n-ai nici un motiv sa nu arunci tzigara pe geam, sa nu injuri, sa nu depasesti limita de viteza, si tot asa. De aceea cred ca nu putem educa "natia de nebuni" decat prin puterea pedepsei mai degraba decat prin cea a exemplului.
guerilla
eu cred ca se poate rezolva ceva prin "exemplu".
dar datele problemei trebuie puse altfel. nu e suficient un grup restrans de oameni care sa dea exemplu. sau mai bine spus, e mai puternic exemplul in cazul in care el va fi constientizat de ceilalti prin conexiunea la ceva. daca cei care dau exemplul pot fi identificati printr-o anumita natura (de exemplu asociatie, grup, etc) atunci cei care circula pe strada si vad ca cei din acel grup mereu sunt un exemplu pozitiv vor sfarsi prin a adopta aceeasi natura.
ca sa fiu mai clar (sint cam obosit :cry: ) daca noi cei de pe forum vom folosi stickere pe masini (sau ce vreti voi sa punem ca sa ne identificam apartenenta la masini.ro) vom fi mereu un exemplu pozitiv atunci incet incet ceilalti vor constientiza ca, atunci cand vad un membru al grupului nostru, va fi in siguranta, va primi ajutor, va primi politete, etc.
uite in bucuresti suntem destui pe forum. putem sa fim exemplu pentru ceilalti?
Rai
Cristian T ideia ta e f f buna si noi circulam ceva dar nu stiu daca vom putea schimba multe poate ceva.Circulatia in Ro e groaznica si nebuna si de neinteles poate daca ar fii amenzi mai mari si cum sunt si aici pentru cei cu venituri mai mari dupa venit sau simplu cu suspendarea licentei de conducere sau anulare cu un test psihic findca multi ar avea nevoie dar eu unul am dat exemplu si ce a fost bine nu am luat nici o amenda si am circulat in siguranta pentru mine.
Andrei Suzuki
Scz pt off topic

QUOTE(CristianT)
daca noi cei de pe forum vom folosi stickere pe masini (sau ce vreti voi sa punem ca sa ne identificam apartenenta la masini.ro) vom fi mereu un exemplu pozitiv atunci incet incet ceilalti vor constientiza ca, atunci cand vad un membru al grupului nostru, va fi in siguranta, va primi ajutor, va primi politete, etc.
uite in bucuresti suntem destui pe forum. putem sa fim exemplu pentru ceilalti?


Pana la urma mai facem ceva cu astea sau sunt doar 2-3 care vor?
Jax-Dark
lucrul la care ma asteptam s-a produs din pacate, si anume ca doar cateva persoane si-au dat cu parerea. Dar tot e bine ca nu sunt singurul care vrea sa faca ceva in tara in care a ramas sa traiasca, o tara frumoasa de altfel.

Este bine spus ca daca mai multi(adica nu eu singur) ne vom purta pozitiv in toata puterea cuvantului si vom purta si o inscriptie pe masini vom putea schimba ceva, sunt sigur. Ma uit la mine in firma unde lucrez ca daca unii fac bine, ceilalti se straduiesc si ei sa faca bine pentru ca altfel se simt frustrati, si in gerenaral am constatat progres. Dau exemplu cu compania unde lucrez in speranta ca nu va plictisesc si considerandu-ma o persoana ambitioasa, inteligenta cat a lasat natura si care a realizat multe in viata pot spune, pana la etatea mea, cu atitudinea de "daca te apuci de un lucru du-l pana la capat"(Ion Tiriac spunea acelasi lucru intr-un interviu in care povestea cum a reusit in viata - nerenuntand la ceva de care s-a apucat, bun, prost, a invatat ceva din tot).

Ajunge cu povestile.

Ce zic eu ca trebuie facut:
-creat un logo si slogan cu impact maxim chiar si la badarani, copii cu permise cumparate, fanatici, etc...stiti voi..."ceilalti" unde stiu sigur ca inca mai este si un sambure de ceva pozitiv, bun care poate iesi la suprafata.
-alesi cu mare grija toti cei care se poarte acel "logo pe masina", probabil ca la inceput nu vom fi mai multe zece, cincizeci, nu stiu exact dar la cate zeci de mii de vizitatori are site-ul acesta as putea spune optimist sa zicem si o suta de inceput;
-cei care participa la "schimbare", adica toti cei care gandesc si actioneaza ca noi, vom stabili un set de reguli clare pe care noi le vom respecta indiferent de orice altfel nu va mai face parte din grup la a o a2-a abatere pe care o sesizeaza oricare alta persoana din organizatie (evident toate din legislatie + regulile de bun simt, ajutor, politete, de care vorbeste CristianT)
- in fiecare masina care poarta logo, inscriptia, slogan va trebuie sa existe aceste reguli pe care sa le mai citeasca din cand in cand in cazul in care are nevoie...si un fel de permis legitimatie cu numele persoanei pentru a evita intrusii nedoriti...etc prin care sa ne putem noi identifica)...
As putea continua...dar nu si singur.

Credeti ca daca multi dintre noi cei care am face parte din "masini.ro" am avea camere de filmat si am filma, fotografia timp de o luna toate neregularitatile pe care le vedem am aduna peste 10.000 de materiale prin care sa prezentam toate neregularitatile si ilegalitatile care se intampla, am putea ajunge sa facem valva in presa si televiziune, internet etc, ne-ar acorda cineva atentie? eu cred ca da. S-ar putea schimba usor, usor. MULTE si destul de repede in comparatie cu a nu face NIMIC.

Poate ca vi se pare ca sunt visator, dar cel care nu viseaza credeti-ma ca este bolnav psihic!

Daca cei care sunteti administratori si moderatori pe acest site puteti sa invitati la discutie cat mai multi(incercati sa selectati doar pe cei de calitate - ca de unde nu e nici D-zeu nu cere!) eu sunt sigur ca putem face ceva, spre mai bine.


O seara buna si cat mai in siguranta pe sosele.
V l a d
stai linistit ca suntem mai multi care gandim asa... poate poate se schimba ceva si in tara asta, dar trebuie rabdare, nimic nu se face asa cum ai trosni din degete si stim asta toti. Dar daca fiecare dintre noi incepem sa dam exemplu e un inceput. Eu unul sunt foarte civilizat de cam 1 an, poate vor veni si altii care sa faca asta...
Jax-Dark
sa stau linistit?
Jax-Dark
vreau sa stiu cine este de acord cu ceea ce am spus eu? cu ce este si cu ce nu este? strict la obiect! vorba multa ... saracia omului(si pastrarea haosului)

vreau lucruri clare. spune clar ce vrei sa faci si ce nu si frumos ar fi sa si argumentati.
V l a d
Jax tata, nu prea inteleg ce vrei sa spui mai sus, credeam ca am fost destul de clar... :shock: nu fi extremist...
de treaba cu camerele de filmat se ocupa politia si pun pariu ca daca stau in urma ta cu o camera de filmat o zi intreaga vei comite si tu, la randul tau, nereguli. Nimeni nu e perfect... dar daca incepem sa circulam civilizat, toti astia care citim posturile pe forum e un inceput, nu zici?!.. si o sa mai citeasca si altii si tot asa... Asa ca facem ceva... zic eu...
Jax-Dark
esti cumva unul dintre ceilalti Vlad? Poate ca exagerez in anumite privinte dar asa zic majoritatea, ceea ce spui tu..daca nimeni nu face nimic, asta e nu fac nici eu,...las ca trebuie sa se ocupe politia, primaria, bla bla... si traim toti intr-un mare kkt! In orice tara exista spirit civic si in orice trib din cele care au mai ramas, mai putin in Romania. Aici nimeni nu se amesteca in nimic si toti traiesc intr-o mare de indiferenta ramanand fiecare sa se planga fara sa faca nimic. Nu imi spune mie ca sunt extremist ca nu sunt! Ceea ce cer eu sunt lucruri realizabile cu ajutorul nostru al celor care suntem hotarati sa facem ceva. Daca tu nu esti unul dintre cei care doresc ceva mai bun e problema ta si daca crezi ca ma faci sa ma razgandesc in privinta ideilor mele vino cu argumente reale, mai puternice nu cu lamentari!


O zi buna.
Sorin32431
Eu zic ca nu ar trebui sa ne intereseze prea mult dac functioneaza sau nu chestia cu puterea exemplului. de ce nu ne ajunge sa fim noi corecti, si atat? Ce daca tipul "bronzat" din mertanul cu nr B-xx-SEX da nervos din claxon si te injura ca nu l-ai lasat sa-ti taie fata? Sincer, la inceput eram nervos si incepusem sa conduc ca ei (sa tai fata, depasirea pe linia de tramvai a coloanei la semafor, etc.) Cu timpul m-am domoli si mi-am dat seama ca am mai mult de castigat daca merg corect si fara sa-i presez pe partenerii de trafic. Nu va dau decat un exemplu:
aveam obiceiul sa dau flash-uri pe autostrada la cei care nu se dadeau la o parte, cam 40% chiar nu vroiau sa o faca. Mai tarziu am renuntat la acest obicei si nu faceam decat sa stau la 2 - 3 metrii in spatele lor. Surpriza, proportia celor care dadeau semnal dreapta si ma lasau sa trec a crescut aproape de 100%.

Vreau si eu sticker
Jax-Dark
stai tu in germania la 2-3 metri in spate la masini pe autostrada si vezi ce se intampla...
Sorin32431
ce se intampla?

Da, ai dreptate, poate ca am exagerat cu 2 - 3 metri, nu cred ca ma apropii asa de mult.
Jax-Dark
nimic nu se intampla... ca in Ro. Tara in care 1000 de hoti conduc 22 de milioane de nepasatori.
V l a d
omule, tu esti chiar extremist... cum nu fac nimic... tocmai ti-am scris mai sus ce fac... sau ce, vrei sa ma arunc in fata masinilor. Nu mai veni cu fabulatii ca abia astea nu ajuta la nimic (camere pe masini.ro). Eu macar ti-am zis ce fac, mai citeste odata, poate vezi de data asta ce am scris...
Eu cred ca tu ai patit ceva de esti asa pornit si nu vrei sa ne zici... ti-a facut un prost ceva si acum ii cataloghezi pe toti nepasatori si hoti...?!
Jax-Dark
deci incepem prin a face o sigla si un slogan ? toate pas cu pas...? vreti sa faceti mai mult decat a scrie aici pe forum?
Andrei Suzuki
QUOTE(Jax30252)
deci incepem prin a face o sigla si un slogan ? toate pas cu pas...? vreti sa faceti mai mult decat a scrie aici pe forum?


Si tu cam ce ai vrea sa faci mai mult?Crezi ca se poate mai mult?Crezi ca va fi vreo diferenta daca 50 de soferi din...cati o avea Bucurestiul o sa reuseasca sa schimbe ceva? Eu nu prea cred...Sau daca o sa reuseasca o sa o faca in 10-20 de ani..sau cine stie cat timp
Jax-Dark
Vlade, sunt idei, propuneri de-ale mele. Nu trebuie decat sa discutam mai multi si evident la unele care sunt mai greu realizabile renuntam.
Imi pare rau daca iti par extremist. Nu sunt smile.gif Sunt doar plin de idei...
Este complicat prin a face un logo destept? si niste slogane? Am posibilitatea de a da catorva oamenii sa imi faca creatie, design dar trebuie sa le spunem doar idee.. ce vrea sa arate acel logo, imagine etc.


Si oricum astept idei si de la toti ceilalti in afara de ideea de "a circula regulamentar si ne oprim aici"... Asta banuiesc ca o fac multi din cei care sunt aici cu condusul mai atent si mai civilizat.
cristianc
Intervin si eu in topic:)
Iata opiniile mele-->>

Jax
Pe soselele patriei un procent foarte mare de masini circula regulamentar, e greu sa scriu un procent ca nu
il pot justifica.Circula total aiurea taximetristii, absolut toate Daciile papuc, microbuzele si rablele.
Acestea sunt cele care fac intotdeauna probleme si circula haotic neavand nici o legatura cu masina pe care o conduc
nefiind proprietatea lor. Taximetristii nu intra in discutie aici ei actionand in spiritul animalic al haitei(aici am jignit animalele, scuze)
Multe dintre femei circula prost (prea incet, neadaptat, neatent) dar respecta semnele de circulatie!

Faza cu domnisoara este dovada de proasta crestere nedisimulata. In Occident avand tot aceeasi proasta crestere s-ar fi abtinut. Nu pune la suflet
Fiecare pasare pe limba ei piere...

Da. Singura solutie este puterea exemplului si asa cum a constatat Sorin la fortarea cu farurile, oamenii se incapataneaza cand sunt obligati sa faca anumite lucruri de catrea cineva care nu este seful lor sau polist:)
Nu stiu cate raspunsuri va avea topicul tau dar sa stii ca tu si opiniile tale nu sunteti deloc in minoritate!

Sloganuri(aici ar fi de ajutor un specialist din advertising cu experienta in gasirea de sloganuri bine tintite!)
EU RESPECT REGULILE SI SOFERII? TU ?
trebuie ceva cu impact si mai greu de mistocarit

Vlad
...
QUOTE
Eu unul sunt foarte civilizat de cam 1 an,
poate vor veni si altii care sa faca asta...

Bravo la mai mult!

JAx nu e nici pe de parte extremist este doar entuziast si putin exagerat fiindca nu stie cum ar trebui procedat. Aici ne-ar ajuta un psiholog sau sociolog care mai intelege ceva din reactiile necontrolate din trafic.
Citez din memorie dintr-o emisiune facuta de H.R.Patapievici: "Urcati-va la volan si incercati sa strabateti Bucurestiul..Veti vedea ca intalniti incepand de la infractori care nu respecta legea, la cretini la prost-crescuti si rareori gasesti cate un om care iti face semn politicos sa treci atunci cand astepti la o coada....Ne manifestam cand conducem masina asa cum suntem. In casa nu suntem asa, suntem bine crescuti. Ne comportam asa in afara ca un semn de nevroza colectiva"

Andrei Suzuki
Eu sunt foarte sigur ca se poate intampla ceva este o chestiune de alegere.Poti sofa in 2 feluri:
corect si relaxat sau agresiv

Succese!
Andrei Suzuki
QUOTE(cristianc)
Eu sunt foarte sigur ca se poate intampla ceva este o chestiune de alegere.Poti sofa in 2 feluri:
corect si relaxat sau agresiv

Succese!


Da nu poti sa mergi si agresiv,si relaxat si corect in acelasi timp?
Nu te supara,dar impresia mea este ca cine merge relaxat (din cate am vazut eu) ori n-are chef sa conduca in momentu respectiv deci nu prea respecta nici regulile de circulatie,ori a iesit la plimbare sau la agatzat si iar e prea ocupat sa mai aiba grija la participantzii la trafic si la semnele de circulatie.
La faza cu taximetristii sunt de acord cu tine.Nu am vazut 1 taximetrist pe care sa il intereseze si de ceilalti in trafic sau care sa respecte cat de cat semnele de circulatie.De ce fac asta?Nu stiu.Probabil ca s-or plictisi sa conduca toata ziua si daia se apuca de altele (jucat pe telefon,citit ziar la stop,uitat dupa fete pe strada etc). Oare crezi ca exista cineva care sa le bage mintea in cap si lor? (avand in vedere ca multi dintre ei ori se cred Titi Duru' si nu vor sa asculte de nimeni pt ca ei stiu mai bine,ori ca citez "baiete nu ma invata pe mine cum sa conduc o masina ca tu nici nu te nascusei si eu aveam carnet".Astora nu prea ai ce sa le faci.
cristianc
Despre taximetristi nu am nimic de comentat dupa cum ai si remarcat. Se cred ceva deosebit si au mentalitate de haita. De evitat?
Ce inseamna un comportament agresiv la volan?
...comportamentele identificate ca fiind agresive au fost: condusul bara la bara, depasirile pe partea necarosabila, gesturile obscene, ocuparea locului de parcare unde astepta sa intre altcineva, schimbarea directiei de deplasare fara a semnaliza, folosirea fazei lungi la īntālnirea cu masina ce vine din sens opus, trecerea pe culoarea galbena a semaforului cānd apare lumina rosie ...
Greu sa mai fii si relaxat..
Andrei Suzuki
Da de ce neaparat a conduce agresiv inseamna a conduce imprudent si/sau sa fii nesimtit in trafic? Nu poti pur si simplu sa te grabesti si sa fii nevoit sa mergi mai agresiv (sa nu stai la fiecare trecere,dupa fiecare mos care a iesit la plimbare etc)? Eu stiu..sa intarzii la servici, te grabesti la o intalnire...
Iulian HondaFan
cred ca exemplul personal poate face o diferenta, dar cred ca trebuie si aplicata legea. intr-o tara in care coruptia este fapt de viata cotidiana e greu sa vorbesti de trafic civilizat, dupa cum e greu sa vorbesti de legalitate cand cei din frunte sunt primii pe care o incalca.

o mare diferenta se poate face de majoritatea romanilor la alegerile ce se apropie.

am povestit experienta mea din aprilie anul acesta pe forum si la acel topic am avut mai mult de aparat credibilitatea mea ca vizitator, desi am trait acolo 30 de ani si am continuat sa ma consider roman si sa doresc in sinea mea sa pot sa ma intorc in tara la un moment dat in viitor.

chestia cu sticker-ele ar fi un lucru bun si daca o faceti va pot ajuta cu o donatie catre masini.ro pentru acest proiect (asta daca promiteti ca nu o sa folositi banii doar pe bere si tigari laugh.gif ).
Jax-Dark
Pot sa ajut si eu la randul meu cu una, alta. Ajut echipa. Vreau sa formam o echipa pana la urma urmei, care sa dea exemplu pozitiv si o sa vedeti voi ca daca sunt 100 de masini, in cateva luni alte 100 usor, usor, numarul celor ce vor adera la "distrugerea coruptiei" etc va creste exponential. Este mai complicat pana incepem. Deja am vorbit ca unul din baietii de la mine de la firma si i-am zis ca in cateva zile sa avem un chat online unde putem detalia toti ce facem pentru inceput, asta in cazul in care nu putem face direct pe masini.ro, un chat. Asta conteaza mai putin. Ideea este ca trebuie sa discutam toti "live" pe net daca nu avem posibilitatea sa ne intalnim inca. Trebuie sa stabilim o anumita ora la care toata lumea buna poate intra pe acel chat si acolo sa stabilim primele lucruri, legate clar de ce vrem sa exprime ceea ce vrem sa facem toti cei care incercam sa schimbam ceva.

Iulian este de apreciat ce vrei sa faci si eu personal pot sa iti promit ca ajutorul tau nu va fi folosit decat strict pentru ce ne propunem aici cu totii, si sper din tot sufletul ca undeva in viitorul nu foarte indepartat sa te intorci intr-o Romanie mai buna. Imi pare trist cand vad o gramada de oameni capabili(prieteni, cunostiinte, anonimi), dornici de a face ceva ca trebuie sa plece afara din Ro ca aici nu pot face nimic. Dar sper ca mai multi sa putem schimba multe in decursul a catorva ani, putini. 2-3 ani nu 20 cum zice Andrei. Sunt optimist si ambitios. Ce am realizat unde lucrez intr-adevar intr-un an de zile, credeti-ma ca altii(alte firme, alti oameni) faceau in 10 ani. Dar asta numai si numai cu sprijinul unor oameni de exceptie!

Vrea sa stiu care este parerea voastra despre un chat unde sa putem discuta clar pe subiecte propuse, la zile si ore prestabilite, pe care trebuie sa le finalizam in anumite deadline-uri la care cade de acord toata lumea, in functie de disponibilitate: servici, familie, viata personala etc. E buna ideea si vreti sa o punem in aplicare?

O prima intalnire(live chat) ar trebuie sa contina urmatoarele subiecte pentru dezbatere:

- cine are acces la acel chat si pe ce criterii si cum(intotdeauna este primordiala ambianta, cum anume faci echipa si cu cine);
- pot invita 1 designer cu experienta(ale carui servicii le voi suporta eu ca si cheltuiala - sau putem face un concurs pe site-ul masini.ro sa vedem poate exista aici un designer care doneaza si el cu serviciile de creativitate de care dispune, in cazul in care vrea sa adere la ideile noastre, adica are aceleasi idei despre schimbarea in bine) acolo pe chat care sa inteleaga ce vrem si pot sa va asigur ca este unul bun pentru a crea o imagine la ce discutam noi, ce propunem noi, ce vrem noi.
- slogan, sau ce anume sa scriem si cum pe masinile care vor purta inscriptia. Aici este nevoie de cineva(psiholog sau socilog cum a mentionat CristianC) sau putem sa facem noi un brain-storming si vedem ce iese.
-timp de dezbatere = 2h.

O duminica cat mai linistita(si astept reactia voastra a tuturor cat mai curand).
madalina
Exemplu personal ajuta si nu prea, dar o lege facuta cu cap, aplicata in totalitate, fara sa se faca exceptii pentru X ca are nu stiu ce functie sau Y ca da spaga minimizeaza enorm fenomenul.

Pentru cei ce vor sa se dedice unui scop civic, exista suficiente ONG-uri in Romania, in care pot lupta alaturi de alti oameni cu aceleasi valori, pentru un scop comun.
Jax-Dark
ca de exemplu madalina?
Jax-Dark
...cunosc prea multe despre coruptie in Ro, unde si institutiile care lupta impotriva coruptiei sunt corupte... deoarece si acolo sunt infiltrati cu buna stiinta diversi... dar oricum madalina da-mi detalii despre macar o organizatie din cele despre care spui, dar cu ceva detalii daca ai avut contact acolo indeaproape...
madalina
Uite o lista - incompleta a ONG-urilor din Romania. Lista completa se gaseste la Curtea Suprema de Justitie (sau Tribunalul bucuresti, nu stiu sigur pe unde au mai mutat registrul cu organizatiile non-guvernamentale din Romania).

http://www.afla.ro/?d=oficialitati+si+serv...ale+si+fundatii

Eu am fost implicata in proiecte civce legate de educatie, drepturile omului, legislatie electorala etc. M-am im0licat in diverse proiecte ale Fundatiei pentru o Societate Deschisa, Prodemocratia, Agentia de Monitorizare a Presei etc.
Iulian HondaFan
nu stiu cum mai este acum cu fundatiile in Ro dar pana in 1999 multe erau doar fatada pentru diverse interese personale sau/si un mod de a mulge din banii UE... asa se aduceau si masini din UE fara taxe vamale, samd

vreau sa stiu mai multe despre una inainte sa ma decid sa contribui, prefer sa ajut in masura posibilitatilor mele, initiative mici si concrete mai ales cele bazate pe voluntariat.

multe din aceste fundatii folosesc sub 10-20% din fondurile donate pentru proiecte concrete, grosul se duce in infrastructura organizatiei respective: sedii, intretinere, masini, salariile celor angajati. asta e de fapt problema si cu fundatiile aici in USA ca si peste tot in lume...
Jax-Dark
la naiba ca nu ma gandesc la cine stie ce fundatie pe care sa o fac eu acum si sa avem sedii, etc masini pe banii fundatiei, e simplu ... toti cei care vrem sa ne identificam ca fiind corecti si vrem sa ajutam ca toti sa devina mai constienti de ceea ce implicam condusul unde sunt si vietile altora sa purtam un logo pe masina, un slogan doua, ceva select, bine gandit si sa dam exemplu... o sa fim cati o sa fim si o sa conteze mai mult decat daca o facem fiecare singur in parte si nu te ia in considerare nimeni... Daca vom fi toti recunoscuti, exemplul mai multor sute de soferi "masini.ro" va fi urmat cu siguranta de mai multi... asta tot. ca vad ca multi incercati sa va impotmoliti in vorbe(madalina no offence...but...)
madalina
Iulian, de 3 ani fac voluntariat in cateva ONG-uri. Nu numai ca nimeni nu si-aluat masina sau sediu luxos, dar toti din aceste ONG-uri si-au folosit si bunurile personale pentru atingerea scopurilor civice ale acestora. Multumirea sufleteteasca dupa un priect reusit, dupa ce ai reusit sa schimbi ceva, sa imbunatatesti ceva este mai importanta decat un sediu luxos.

Sa nu confundam ONG-urile cu fundatiile-fantoma aparute ca ciupercile dupa ploaie si care dispar dupa un import fara plata taxelor vamale sau dupa deturnarea unor bani.

Ma surprinde ca poti cataloga astfel ONG-urile, mai ales ca printre ele se numara si Fundatia pentru o Societate Deschisa (Open Society Foundation), finantata de George Soros.

Jax crezi ca daca merg si am un sticker cu masini.ro cel care nu-mi acorda prioritate sau imi ia fata se va simti mai vinovat sau nu va mai face acest lucru?
Dar daca strangi semnaturi in mod organizat si propui un proiect de lege? Dar daca faci o campanie media pentru respectarea regulilor de circulatie?
Iulian HondaFan
nu am spus de toate fundatiile, dar la multe asta este situatia. Fundatiile Soros fac treaba buna nu am nimic de zis...
Jax-Dark
Madalina, asta vreau sa deschid ochii celor multi care ii tin inchisi, evident chiar si prin campanie media, am mentionat asta undeva mai la inceputul topicului, dar putem sa le luam treptat toate aceste lucruri.
Iulian HondaFan
si eu zic ca e o idee buna, cred ca si Madalina va purta stickerul daca voi o faceti, o sa-mi pun si eu cate unul unul din solidaritate chiar daca nu o sa aiba nici un efect acolo smile.gif .
madalina
Orice actiune este buna, dar tocmai din experienta pe care am acumulat-o lucrand ca voluntar in diverse programe, am ajuns sa cred ca foarte multe din problemele Romaniei nu sunt rezolvate din cauza:

starii de expectativa (sa vina cineva - UE, SUA, Guvernul etc - sa ne rezolve problemele, nu sa incepem sa ni le rezolvam noi),

lipsei de informare (oamenii habar n-au care le sunt drepturile si cum si le pot apara, chiar si atunci cand le sunt incalcate flagrant, se multumesc sa injure in particular si sa se langa cunoscutilor decat sa se manifeste, macar prin sustinerea unei petitii pentru rezolvarea respectivei probleme)

lipsa educatiei civice, individualismului, oamenii au ajuns, din cauza saraciei, sa se gandeasca la problemele directe cu care se confrunta si nu incearca sa rezolve cauza principala a tuturor problemelor lor.

Anul trecut am participat la un proiect de educatie civica si comunitara pentru copii de gimnaziu. Au reusit sa faca diverse proiecte pentru comunitatea lor (parcuri, ecologizare, biblioteci, sali de muzica etc), iar la cateva luni dupa fie era totul distrus, fie erau salile incuiate pentru a nu se distruge si copii aceia au muncit degeaba.

Deoarece finantatorul programului era o importanta firma multinationala si a facut scandal si lobby s-a recuperat ce au muncit copii cu ajutorul autoritatilor, dar daca faceau de bunavoie acele actiuni copii, cine ar mai fi luptat sa le apere munca?
f1anatic
QUOTE(Marius-Iulian)

am povestit experienta mea din aprilie anul acesta pe forum si la acel topic am avut mai mult de aparat credibilitatea mea ca vizitator


Understatement of the year. Si cei care atunci te (ne) criticau, sint printre 'noi' in discutzia aceasta.

QUOTE
chestia cu sticker-ele ar fi un lucru bun si daca o faceti va pot ajuta cu o donatie catre masini.ro pentru acest proiect (asta daca promiteti ca nu o sa folositi banii doar pe bere si tigari laugh.gif ).


Daca facetzi si o varianta in Engleza, se vor gasi contribuabili si la Chicago.

Peace. [/b]
Jax-Dark
fanatic, ai mare dreptate.

Acesta este ultimul mesaj, ca se pare ca imi consum energia degeaba: Asteptati ca o sa se schimbe lucrurile in bine de la sine in urmatorii..hai sa zicem 20 de ani. Trist dar in romania sunt prea multi romani...Procedati la fel, stati sa fiti furati, mintiti, si sa va plangeti fara sa faceti mai mult, ceva CONSTRUCTIV!
madalina
Daca vrei sa faci ceva constructiv, de ce nu vii cu o idee de slogan care sa apara pe stickere, un design, un buget, costuri aproximative, cautat oferte, propuneri de regului clare?
Nicolae30758
ar trebui sa dispara cei 1000 de hoti si sa urce acolo niste oameni care sa ofere exemplul personal (contrar exemplului celor de acum). din pacate sunt din ce in ce mai putini oameni dispusi sa o faca. iarasi din pacate cei tineri care ar putea lupta cu mai mult succes, prefera sa plece din tara (nu ii blamez, dimpotriva). eu cred ca puterea exemplului conteaza enorm, iar ceilalti te vor urma tocmai prin puterea exempluilui. moralitatea si buna cuviinta se schimba greu intr-o tara care de aproape 50 de ani a fost condusa de golani, iar in ultimii 15 de urmasii lor. cat timp, vreme indelungata ai fost invatat sa dai spaga ca sa poti trai, in care valorile au fost inversate (cu cat erai mai incult, si mai lingau avansai) este greu sa crezi ca puterea exemplului pozitiv va invinge foarte repede. dar eu cred ca va invinge pana la urma. este inevitabil. binele totdeauna invinge.
guerilla
Na ca m-am intors.
Da voi pe aici v-ati cam infierbantat.
So, Jax-Dark, stai usurel ca noi ne putem vedea si live sau cum vrei tu. unii dintre noi ne mai vedem din cand in cand la un cico in Tineretului. cam rar in ultima vreme (mea culpa) da timpul e pretios pentru toti.
ca sa nu o lungim cu vorba eu zic asa.
1. sint pe aici printre noi cativa oameni care stiu sa faca promovare/marketing/PR/BTL. se stiu ei care sunt tongue.gif Hai sa ne vedem la un cico si sa punem pe hartie.
2. Jax-Dark dupa ce putem alea pe hartie si ne hotaram ce facem ii dam drumu ca nu se mai poate astepta ca vine iarna acusi si va fi impactul mai mic.
3. aveti grija cum purtati discutiile ca imi cam miroase a flame. doar toti avem acelasi scop. mai prudenti, mai calmi, mai concilianti. OK? doar se presupune ca suntem exemple de urmat, nu? sau m-am inselat? :shock:
4. mie somn, vreau cafea :cheers:
5. exista si aici chat. se acceseaza din josul paginii (din prima pagina)

pa pa
guerilla
si am uitat ceva
nu bagati politichia la mijloc ca ne mananca sfintii si nu mai ajungem sa facem nimic.
daca incercati sa indreptati discutia spre marea coruptie, politicieni, baroni si alde asemenea va luati o frumoasa vacanta pe termen nelimitat. fara avertismente. chiar tin la discutia asta si n-am kef de "distractii" pe aici.
Iulian HondaFan
gata, facem cioku' mic...

ce tara frumoasa si bogata avem si ce mesteri carmacii :hello1:

dar, admin, nu vrem sa va facem probleme, e ciudat insa cum mai raman reflexele de acu' 15 ani. o tinem mai in surdina...
f1anatic
QUOTE(Marius-Iulian)
gata, facem cioku' mic...

ce tara frumoasa si bogata avem si ce mesteri carmacii :hello1:

dar, admin, nu vrem sa va facem probleme, e ciudat insa cum mai raman reflexele de acu' 15 ani. o tinem mai in surdina...


Romania...plai romanesc ! Sint curios insa de ce in off topic ni se spune sca sintem prea off-topic !

Ciao ragazzi ciao !
Jax-Dark
Asta este ce am postat la topicul "stickere masini.ro" :
(pentru cei ce nu au fost la intalnire):

"eram sigur ca s-a inteles altceva... oricum vad ca voi vreti altceva... singura care a inteles este madalina, din discutia de sambata. Voi vreti o sa afisati ceva cool si www.masini.ro... Sloganul pe care il cautati oricum este altceva decat vroiam eu... "Puterea exemplului"... asta e... bafta... eu speram sa putem schimba in bine circulatia dezastruoasa din B si din Ro... un slogan care sa indemne oamenii la a fi mai atenti si mai corecti in trafic.. Este si partea frumoasa ca sa faci si un club etc...dar am senzatia ca oricum voi vreti altceva decat imi imaginam eu...hai ca ne vom mai auzi candva poate... c ya si sper sa va iasa ce vreti voi."

mesaj pentru admin: Am rugamintea daca se poate sa lipesti inapoi ce se discutase aici, inainte de acest mesaj. Mersi.

As vrea sa continuam aici cei ce m-ati inteles.

Postez eu prima idee de slogan dupa care astept si de la voi cate un slogan si chiar mai multe plecand de la ideea initiala, a mea, pe care eu o sustin inca.

Slogan(pentru luneta eventual - parbriz spate):

"Mie imi pasa de cei din jur. Tie?"
w w w . m a s i n i . ro
Iulian HondaFan
how 'bout

"mie imi PASA! Tie?"
www. masini.ro
Jax-Dark
merge ....

****Mie imi pasa! Tie?****
**w w w . m a s i n i . r o**


Mie unul imi place .... hai sa vedem alte propuneri!
Jax-Dark
sau de fapt e mai bine cum ai scris tu Iulian ca sa se vada "PASA"

****mie imi PASA! tie?****
**w w w . m a s i n i . r o**
Andrei Suzuki
Jax da de ce nu postezi la "stickere masini.ro" ca acolo se discuta despre asta
Jax-Dark
am zis de ce nu mai postez acolo. eu cred ca din cei prezenti sambata doar madalina a inteles ceea ce ar trebui facut. nu vreau sa supar pe nimeni. departe gandul de mine si imi cer scuze daca se intelege gresit ceea ce exprim eu. cred ca exista o divergenta de pareri. voi posta in continuare aici deoarece eu consider ca spre ceea ce se tinde acolo nu este ceea ce ne-am propus...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.