Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Summitul....
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2
T u d o r
Prin luneta sunt bune?
vio
vreunu care are chef de sinucidere poate ..... eu le am vazut sambata la asa zisa repetitie ...sunt secureii si politisti pe kisselef din 20 in 20 metrii ... lunestisti cred ca au intrat prin scorburile veveritzeleor ca nu le am mai vazut ..
Arheopterix
Am vazut la tv lunetistii.
Au H&K cele mai noi modele+ accesorii.
Nu inteleg la ce au nevoie...
Drugunovurile "vechi" erau suficient de bune.
Nu am inteles de ce sunt cagulati si imbracati in negru,de parca ar fi ninja.
Important e sa fie camuflati ,nu sa ii vezi de la o posta.
T u d o r
Poate incearca sa previna, nu sa intervina. biggrin.gif Un fel de forta de intimidare.
NGZ
CITAT(22nst @ Mar 28 2008, 11:55 PM) *
am auzit la radio azi...
daca ar fi fost sa platim noi summitul, suma cheltuita impartita la populatia tarii, venea cam 700 euro de persoana pinch.gif


22nst daca ar fi sa dam crezare postului de radio, ar insemna ca summitul costa aproximativ 15 miliarde de euro.
Nu crezi ca e putin cam exagerat ? (A se citi puşin si nu Putin)
T u d o r
Daca nu ma insel, au spus la un jurnal tv de o suma de 12 sau 20 milioane, nu retin exact. Nici nu avea cum sa ajunga la miliarde, doar daca nu construiau si autostrazi si cladiri speciale pentru summit. biggrin.gif
ValiR

Cred ca era vorba de 30 milioane euro. Dar de asemenea, nu sunt 100% sigur.
22nst
Costurile organizarii summitului NATO, care va avea loc in perioada 2-4 aprilie 2008, la Bucuresti, se vor ridica la circa 30-35 milioane de dolari, a declarat, ieri, pentru Mediafax ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu.
T u d o r
S-au mai scumpit intre timp. biggrin.gif Sunt ferm convins ca am auzit ceva cu 2, adica 20 sau 12. Poate au mai facut cate ceva si la drumuri wink.gif
Arheopterix
Si cred ca cu aceasta suma sa terminat bugetul sanatatii,invatamantului si portia de asfaltari pe 2008....
cod
Dar nu si de borduri. Bordurile au buget separat in 2008.
Arheopterix
Da,
Crted ca bordurile au bugetul cel mai mare in rom!
mike.omega
Ma bag si eu in seama biggrin.gif
Azi au facut simulare in CT ca cica o sa ni-l aduca pe mister Bush, p'aci! Avand in vedere ca orasul e relativ mic, a trebuit sa blocheze doar cateva bvd. si gata! Traficul a fost redus la zero, ambuteiaje peste ambuteiaje, nervi, claxoane, tot tacamul. Cam ca asta iarna cand a nins si primaria n-a facut nimic, numai ca acum am consumat mai putin carburant tongue.gif

N-am avut rabdare sa fac si niste poze insa mi se pare o MARE prostie ceea ce fac ei! Din cauza faptului ca opresc un oras intreg(si imprejurimile lui), daca A2 ar fi fost terminat, scuteau CT de chin dar...
Maine mi-am propus sa nu ies din casa, eu ii cam stau in drum lu Bush, si n-am chef sa pierd ziua in oras no.gif
Arheopterix
Am vizionat adineauri un film cu o tanara accidentata mortal pe culoarul oficial,si lasata sa moara de politistii de la circulatie .
Au impiedicat oamenii sa o ajute si sa incerce sa o salveze.
Cred ca e cazul ca ministrul de interne sa i-si dea demisia.
"Oamenii legii" care au fost de fata ar trebuii acuzati de ucidere din culpa.
Dracu sa il ia de summit.
I-mi aduce aminte de vizita lui Gorbachev din 88-89.
ozz86651
Drepturile nu vin moaca, vin cu obligatii atasate.
Arheopterix
Drepturi?
20krpm
QUOTE(NGZ @ Mar 31 2008, 02:27 PM) *
22nst daca ar fi sa dam crezare postului de radio, ar insemna ca summitul costa aproximativ [size=4][color="#000000"]15 miliarde de euro.[size=2]


rolleyes.gif ai ma, zau, voi nu stiti sa filtrati "vestile" astea un pic prin bunul simt?... cum 15 miliarde, voi stiti ce inseamna 15 miliarde? daca nu stiti, comparati si voi 15 miliarde cu valoarea totala a zacamintelor de petrol din romania, sau cu valoare portului constanta, sau bugetul armatei pe un an... cu ceva ce va e la indemina. ar da romania jumate din petrolul pe care-l are, ca sa organizeze summit-ul? ar da portul constanta? ar ramine fara armata un an? sau la fel cu $700 de persoana - faminia voastra de 4 ar pune mina de la mina ca sa iasa cu $2800, sa-i puna, ca la nunta, in galeata la summit? ce naiba ma, nu mai sinteti copii...

mi-aduc aminte de un exemplu pe care ni l-a dat un profesor din facultate, intr-un cu totul alt context: un popor inca (inca sud-american) avea un sistem de numeratie cu 3 cifre: 1, 2 si "mult". mi-am dat seama atunci ca pentru multa lume, la vremea respectiva incluzindu-ma si pe mine, o valoare care trece de o anumita limtia perceptibila devine "mult", adica de-acolo-ncolo poa sa fie si de 2 ori mai mult, si de 10, si de 1000, ca pentru ei e totuna.
ozz86651
UE, NATO iti aduc dreptri si avantaje majore dupa care am plins 50 de ani, dar deja am inceput sa uitam. E, uite ca sint si ceva dezavantaje. la placinte inainte...
Bodi
Sper sa nu fie considerat reclama dar cred ca e un bun raspuns la topicul asta:
Editorial - Robert Turcescu
Alex-F1
QUOTE(Arheopterix @ Apr 1 2008, 04:40 PM) *
Am vizionat adineauri un film cu o tanara accidentata mortal pe culoarul oficial si lasata sa moara de politistii de la circulatie. Au impiedicat oamenii sa o ajute si sa incerce sa o salveze. Cred ca e cazul ca ministrul de interne sa isi dea demisia. "Oamenii legii" care au fost de fata ar trebui acuzati de ucidere din culpa. Dracu sa il ia de summit. Imi aduce aminte de vizita lui Gorbachev din 88-89.


Nu e chiar off-topic, tragedia petrecandu-se pe ceea ce cu mandrie au numit ei "culoarul unic", asa ca sa punem link-ul, sa vada si altii cat de putin valoreaza viata unui biet roman, atunci cand e vorba de un rahat de coloana oficiala pe un rahat de culoar unic..... verymad.gif http://www.youtube.com/watch?v=nQ6qDQUVNdw Io la tipa aia, daca eram acolo, cred ca-i scapam un pumn in ochelarii aia!!! whoops.gif Incredibil tot ce s-a intamplat acolo....lipsa de interes a militienilor....tonul de nedescris al soferitei.....i-as fi dorit sa fie fiica-sa sau ma-sa in locul studentei, sa vedem daca ar mai fi vorbit la fel....mama draku....grija fata de aproapele tau tinde spre zero la noi....pe fiecare il preocupa doar binele si bunastarea propriei persoane.... no.gif
Arheopterix
QUOTE(Bodi @ Apr 1 2008, 08:23 PM) *
Sper sa nu fie considerat reclama dar cred ca e un bun raspuns la topicul asta:
Editorial - Robert Turcescu

Excelent articol!
Lexy
Da...a avut aia un ton de imi venea s-o iau la bataie...oricum cred ca avea un spate bazat ca eu daca eram in locul ei(DOAMNE FERESTE) cred ca eram terminata psihic...

Oricum una peste alta...traseu Unirii-Pipera IMPECABIL, cel putin ieri....am facut mult mai putin decat fac de obicei,sper sa fie la fel si zilele ramase!
Arheopterix
Am auzit la stiri ca ziaristii de la Reuters,nu au gasit taxi la aeroport.
Au luat un microbuz care nu avea acces pe culoarul "liber".
Asa ca "bietii" oameni au circulat pe culoarul unic,bara la bara,pana la casa poporului.
Sa guste si ei din placerile culoarului unic.
Au fost despagubiti cu un super dineu.Tot din banii nostri.Noi care nimeni nu ne despagubeste.
Se mai zice ca summitul a fost un esec.
Grecia e contra intrarii Mecedoniei,Germania,contra Ukrainei (ai carei populatie oricum se opune in proportie de 75%) si GEorgiei.
Asa ca mult zgomot ptr mai nimic.
Andrei Suzuki
Am si eu o intrebare,sper sa nu imi sara lumea in cap: ce puteau sa faca politistii prezenti acolo? Din cate am vazut au zis ca au chemat salvarea,si ca ei sunt politisti,nu au ce sa ii faca.Nici nu se vede vreo masina de pol cu care puteau sa o transporte pe fata la spital (desi nu cred ca aveau voie oricum,sa o miste).Poate am inteles eu gresit ce s-a intamplat..
Cat despre atitudinea soferitei..macar ochelarii putea sa ii dea jos..ca asa e frumos.Cum zicea si Lexy,eu cred ca nu mai legam 2 cuvinte..da pai sa mai am si tupeu sa vb pe tonul ala..
T u d o r
Nici eu nu vreau sa-mi dea lumea in cap, dar sustin punctul de vedere al lui Andrei. Daca se dadeau politistii aia de ceasul mortii, daca se pierdeau in patetisme...credeti sa rezolvau ceva? Nu sunt deloc un specialist, dar tin minte ca o regula te invata sa nu misti ranitul pana la venirea ambulantei. Tocmai pentru ca poate avea leziuni pe care le poti agrava daca il misti.

In privinta soferitei... parerea mea e ca chiar era in stare de soc. Probabil si-a dat seama 2 ore mai tarziu despre ce e vorba.
Arheopterix
Personal nu sar in cap nimanui.
Ce puteau sa faca e simplu.
1. aveti dreptate! NU se misca persoana accidentata.Poate avea leziuni la coloana,iar miscarea poate cauza leziuni grave.
2.Se aplica presiune compresiva pe locul hemoragiei dac exista,sau garou.
3.daca are leziuni care cauzeaza o hemoragie pe caile respiratorii,o intorc cu grije pe dreapta ptr a nu se ineca cu propriu sange.
4.Insasi statul langa o persoana accidentata ajuta enorm.

Tineti minte cum acum cateva luni, a fost ucis un pieton care traversase neregulamentar pe Magheru,iar un batran cetatean italian,era sa se ia la bataie cu politistii de la fata locului din cauza modului in care tratau victima (decedata)?
DEci nu sunt singurul nebun....


Sa inchei acest capilto cu o poveste din pacate reala.

Am un amic in Israel,fost coleg de fac.

Era la cabinet in zona Tel Aviv.
Deodata se aude o explozie de aproape ca sar geamurile.
Era perioada cand sinucigasi palestiniei,din motive de ei stiute,se aruncau in aer cu incarcaturi explozive ambalate cu bile si de rulmenti si cuie.
Omul deschide televizorul.Zeci de morti,sute de raniti,o masa de sange si carne.
Socat se uita la imagini.Brusc incremeneste.VEde o femeie tinand in brate pe fica lui de 4-5 ani,plina de sange .
Femeia o pune pe fetita in fata unei camere tv si cere sa fie identificata .
Omul alearg aafara,explozia a fost la cca 1 km de cabinetul lui,ajunge acolo si recupereaza copilul.
Ce s-a intamplat de fapt?
Fetita era cu mama ei.In momentul exploziei,un gard de beton era mai inlt decat copilul si asa a scapat fara o zgarietura.
Mama ei in schimg a fost tocata bucati de suflu si proiectile.A fost recunoscuta dupa picioare.
O politista pensionara,auzint explozia, a alergat sa ajute.A gasit copilul ,sa asigurat ca nu e ranit (era rosie toata de sangele mamei),si a facut totul ptr a o calma si ajuta.Dupa venirea tatalui,nu a predat copilul pana nu s-a asigurat ca e chiar parintele.Apoi a intrat din nou in abatorul ocazional ptr a mai salva pe cate cineva.
Asta inteleg eu prin "a fi politist".
Poate cer pre mult ptr politistul autohton.
AZAZEL
o tragedie.
sunt socat de atitudinea animalei de soferite care a lovit-o pe studenta. asa cum spunea cineva mai sus cred ca eu ma bateam cu capul de bordura daca faceam o asa pozna.

una peste alta, in vremea summit-ului s-a circulat super bine. am facut in total o ora si 30 din din fata de la cora pantelimon si pana la carrefour militari, drumul fiind dus intors.
cica la summit s-au cheltuit 27 mil euro si nu cifrele care se vehiculau pe aici
Arheopterix
Cheltuielile sunt ceva relativ.
Intrebarea e cati bani sau pierdut in aceasta sapt .
Oameni nu au lucrat si nu au produs.
Aici cred ca suma e de cateva ori cat a cheltuit statul.
ozz86651
QUOTE
Excelent articol!


Sa mor daca mai inteleg ceva, articolul e foarte dur cu cei care au pozitia ta.
NGZ
Arheopterix, sa intelegem ca intre timp ti-ai schimbat pozitia fata de summit ?
Arheopterix
Nu mi-am schimbat nimic.
E scris pe gustul meu.
CE daca are Turcescu? alta parere decat mine?
A scris frumos.
Bravo lui.
Personal nu dau in cap nimanui care are alta opinie decat mine.
Cel mai bun prieten al meu e comunist (bineiteles ca nu e roman si nu sta in romania).Eu sunt anticomunist .
NE contrazicem,ne mei certam,suntem aceasi buni prieteni dupa.
Am alta parere decat cea din articol,dar e scris frumos.
Genul de articol care i-mi face placere sa citesc.
OK?
Ovidiu108423
QUOTE (Arheopterix @ Apr 4 2008, 10:58 PM) *
Personal nu sar in cap nimanui.
Ce puteau sa faca e simplu.
1. aveti dreptate! NU se misca persoana accidentata.Poate avea leziuni la coloana,iar miscarea poate cauza leziuni grave.
2.Se aplica presiune compresiva pe locul hemoragiei dac exista,sau garou.
3.daca are leziuni care cauzeaza o hemoragie pe caile respiratorii,o intorc cu grije pe dreapta ptr a nu se ineca cu propriu sange.
4.Insasi statul langa o persoana accidentata ajuta enorm.

Sunt absolut de acord cu explicatiile lui Arheo, cu observatia ca PRIMA masura de luat in acordarea primului ajutor este asigurarea locului accidentului...ceea ce politistii aia faceau..
In rest, atitudinea soferitei e impardonabila si, cred, emblematica pentru poporul roman...in marea lui parte (adica majoritatea cu drept de vot)
f1anatic
Ce ati facut bre ieri cu traficul...? Cum au plecat strainii v-ati intors la...obiceiurile voastre balcanice...
Arheopterix
Asta suntem noi balcanicii...
Nu suntem rasa superioara -americanii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.