Help - Search - Members - Calendar
Full Version: vine iarna
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
pista111695
stiti daca tre cumva un tip de antigel anume sau merge oridecare din comerti
Alexandru
Daca il schimbi, atunci poti pune orice tip de antigel. Daca vrei doar sa-l completezi, e bine sa folosesti acelas tip de antigel ca si cel din instalatie.
Mariustom
QUOTE(Alexandru)
Daca il schimbi, atunci poti pune orice tip de antigel. Daca vrei doar sa-l completezi, e bine sa folosesti acelas tip de antigel ca si cel din instalatie.


Total falsă, prima propoziție !
În manualul de Ford Focus, specifică culoarea lichidului de răcire: portocalie
La Ford Mondeo nu știu exact, dar presupun că o fi la fel blush.gif biggrin.gif

E de recomandat respectarea indicațiilor din manualul autoturismului propriu !!!
:wave:
pista111695
de asta am si intrebat, in vas am lichid portocaliu si la batrana mea dacie era albastra biggrin.gif
Mariustom
Așa cum sunt comparații între bătrâna Dacie și Mondeo, așa să faci comparații (și să respecți în continuare) și la lichidul de răcire.

Deci, dacă ai pierderi sau vrei să faci un schimb de lichid (am citit că se recomandă la 10 ani), tot cu lichid de culoare portocalie să pui.
Dacă ai doar dubii asupra concentrației de antigel din lichid, se poate determina (sunt niște densimetre tip) ca să știi ce ai de făcut.

arigato.gif :wave:
xspeed
Ford fiesta de 4 ani, 32000 km, rulata numai in tara, momentan are antigel roz pe minim. Pana acum nu a fost schimbat complet niciodata, ci doar completatat.

Toata lumea spune ca nu se schimba complet decat odata la 10 ani, eu ma gandesc totusi, pentru sanatatea instalatie prin care trece si alte angrenaje, piese care sunt influentate de antigel, sa-i fac o schimbare completa cu antigel proaspat.

IN cartea tehnica a masinii, scrie ca trebuie folosit antigel motorcraft super plus ori altu care are specificatia Ford WSS-M97B44-D/F

Pe care dintre cele trei credeti ca ar fi bine sa-l folosesc?

1. evox, g30 cu specificatia din cartea tehnica 1l concentrat roz - 22 ron
detalii: http://www.molromania.ro/ro/produse/consum...gel_concentrat/
3. prisma roz g12 fara specificatie roz - 1l - 19 ron
3. havoline scrie pe el mai multe marci, printre care si ford, fara specificatie.


Multa lume recomanda pentru ford g12, de ce?
Care-s diferentele intre antigelul g30 si g12(fara specificatie) ? Lumea recomanda pentru ford g12(fara specificatie), de ce ?
Poate cineva sa dea o explicatie detaliata, pe unde trece antigelul, cum actioneaqza acesta asupra instalatiei ? Am inteles ca diferenta intre g30 si g12 este vascozitatea, ce se intampla daca folosesc g30 sau g12(fara specificatie). Antigelul vechi de 2-3-4 ani nu isi pierde din calitati? Ce se intampla cu antigelul care se duce in timp, pe unde se "pierde acesta"?

Sa traiti!

Potzocul
bune intrebarile!
mie mi-au verificat mecanicii antigelul cu ceva chestie ... o pompa mica ... au spus ca duce pana la -26 de grade si nu are rost schimbat inca.
pe iarna urmatoare ma gandesc sa il schimb totusi pentru sanatatea pompei de apa si sa se mai spele conductele.

daca stie cineva ceva exact, feel free to talk!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.