Help - Search - Members - Calendar
Full Version: SEAT CORDOBA - INTREBARI SI RASPUNSURI
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > SEAT
Pages: 1, 2, 3, 4
Cristian25510
Servus la toata lumea,

am o problema cu suspensia la un Seat Cordoba model 2002. Suspensia spate e cu bara de torsiune si arc pe amortizor. Problema e ca in anumite portiuni de drum apare un tangaj fata-spate innebunitor. Acum nu stiu ce sa fac. Nu stiu de unde apare. Din arcuri sau din bara de torsiune. Daca ar fi din arcuri as lua unele mai tari. Dar daca le intaresc s-ar putea sa arunc "sarcina" pe bara si problema sa se adanceasca. Sa schimb amortizoarele sau arcurile? Fata? Spate? Are cineva un sfat?

:roll:
daniel21
Si ce poti sa faci inainte de a schimba arcurile poti sa mai torsionezi putin bara de torsiune. Zic eu parerea mea
Cristian25510
Habar n-am de torsiunea barii de torsiune. N-am auzit. Poate sunt novice dar tehnic mi se pare imposibil.
daniel21
Hei prietene nu ai cum sa faci asta cu mana sau cu un crichet sunt aparate speciale care fac asa ceva.
daniel21
Hei prietene nu ai cum sa faci asta cu mana sau cu un crichet sunt aparate speciale care fac asa ceva.
oana29553
Sal,
ma gandesc de un timp sa-mi cumpar un seat cordoba, nu prea am bani dar ma gandesc ca cu un credit bancar s-ar putea rezolva. Intrebarea mea este imi recomandati asa o masina, in sensul ca merita, comparativ cu consumul ( diesel), suspensii etc?
G e o r g e
NU.

cati bani ai. la ce pret CIP te gandesti? pret maxim. ce vrei de la masina.

ai familie numeroasa. iti place sa pleci prima de la semafor. vrei consum mic ? samd.
James Kilowatt
Si pe mine ma intereseaza cordoba nou. TDI-ul de 130 cp, sport,, toate optiunile 17.500€ TTI, nou, e o oferta promotionala la dealerul local. Nu am familie numeroasa, iar porbagajul de 480L imi ajunge.
Acum am o Ibiza din 1992 si sunt foarte multumit, e printe cele mai iuti la clasa ei, si pana acum nu am avut probleme tehnice, asa ca am incredere in Seat.
A avut cineva probleme cu cordoba diesel? Ma intereseaza fiabilitatea, nu consideratii legate de design sau altceva, pentru ca mie imi place cum arata, si am facut si test-drive si mi-a placut.
James Kilowatt
Nu stie nimeni nimic despre seat cordoba TDI?! Nu-mi inchipuiam ca e o masina atat de exotica... asta ma face si mai tare sa-mi iau una smile.gif
Rai
Motoarel sunt din regalul VW si eu zic din cele mai bune.
Eu am condus Seat Cordoba dar pe benzina mie nu-mi place sunt multe greseli la suspensie si se aud zgomote nu pot sa le explic dar m-am certat cu reprezentanta Seat Deutschland ca lasa sa circule asa masini in cele din urma mi-au dat dreptate si eu stiu ce stiu.Masina arata bine motoarele la fel dar Fahrwerkul lasa de dorit si e ceva decisiv.Am vazut si noul Altea si Toledo va aparea si un Leon nou.Dar fiecare are gusturile lui si stie ce e bine pentru el.UN fazit mai bine Skoda.Dar e numai parerea mea.
James Kilowatt
Skoda fabia e putin cam prea mica pentru ce vreau eu, iar octavia, cam prea mare si oricum, ambele sunt putin mai scumpe decat seat in Franta....
Pe carsurvey.org oamenii se arata destul de multumiti de Seat Cordoba, asa ca m-am gandit ca n-ar fi o afacere rea, mai ales ca e o oferta promotionala. 17.000E TDI 130 Sport.
Oricum, voi astepta cateva luni. Ma mai gandesc, ma mai razgandesc... Oricum, Fabia o cam scot din calcul. La aceeasi clasa, aici Fiat are raport mai bun Pret/calitate/performante. Dintr-un motiv care-mi scapa, skoda e putin cam prea scumpa, si nici promotii nu prea fac... Cu putina negociere, in locul unei Fabia TDI intra o Toyota corollla D4D....
Iulian HondaFan
ma scuzati ca ma bag si eu ca musca in lapte...

nu inteleg care e diferenta intre leon si cordoba. amandoua sunt bazate pe platforma Golf? e unfel de Golf-Bora al Seatului, ca vad cordoba numai in sedan si leon numai in hatch?
James Kilowatt
Cordoba e o ibiza cu port-bagaj... Bazata probabil tot pe polo, ca si Ibiza. Mi-a placut test-driveul, imi place designul, mi se pare corect pretul.... as vrea daca are cineva comentarii legate de fiabilitate.
dan30450
:joker: [color=red][/color]
CADE VOPSEAUA DUPA UN AN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
dan30450
[i][color=red][/color][size=18][/size] :joker:
avem o cordoba de cca 1 an si ceva . Acum 6 luni a inceput sa cada vopseaua pe portiuni din ea.
Suntem f. nemultumiti de acest lucru .
URAT < NU O SA MAI CUMPARAM NICIODATA MASINI DE LA DEALER SI ACEST IMPORTATOR!!!!!!!!!
James Kilowatt
Nasol rau! O problema cu adevarat exotica... esti primul pe care-l aud cu asa ceva.... Carosieria si vopseaua nu sunt in garantie? Nu m-am interesat, insa din cate stiu se da garantie in jur de 8 ani la caroserie....
Rai
Apropo cu vopseaua au toate garantii pana la 6 ani dar sa cada o vopsea de la sine nu am vazut la nici o masina din vest dupa un an dar cine stie.
Eu am condus si Seat si Skoda si VW e o diferenta dar nu toti o pot simti pacat caci e totu-si mare.
Sorin6
Nu sunt un expert in masini. Mai mult, sunt undeva la polul opus.
Eu am cumparat in iunie un Seat Cordoba, pe benzina, cu motor de 1400, dupa ce am avut pt.5 ani un Renault Chamade de 1720cmc. Acum am 3300km cu ea.
Despre firma din Cluj de la care am cumparat-o mai bine nu spun nimic, decat sa puna moderatorul beep-beep-uri . In concluzie niste nesimtiti. :cry:

Minusuri:
- nu am ascultat de prieteni, cand mi-au spus ca 1.4 e prea mic pt caroserie de 1100Kg -> Masina nu este foarte sprintena.
- masina este foarte joasa, daca vrei sa mergi pe drumuri de tara(la munte), te termina.
- luneta este foarte mica, cu greu m-am obisnuit sa merg cu spatele.
- deja se aude in usa soferului un zgomot, pt. care va trebui sa fac un drum pana la service.
- cand plec dimineata de acasa(stau pe o strada cu panta destul de mare),
fiind in viteza 1, daca tin frana apasata, masina nu se opreste, numai daca tin apasat si ambreiajul.

Plusuri:
- masina fiind noua, motorul suna ca o masina de cusut electrica(fin)
- portbagajul foarte incapator si locurile din spate destul de lejere o fac foarte buna pentru o familie de 4 persoane.

Pot sa spun ca in cautarea mea am trecut si prin Skoda Fabia, dar nu mi-a placut.
De placut, mi-a placut Peugeot 407, dar era prea departe de banii mei. Cu un mic efort as fi putut sa-mi iau masina de pe locul 2 in topul preferintelor mele, Renault Megane II Sedan. Renault imi da o senzatie mai mare de comfort
James Kilowatt
In ceea ce ma priveste, deja am dubii... o sa incep sa-mi caut alta masina. Ba trancane portiera, ba e prea joasa, ba sare vopseaua.... vad ca nimeni nu spune nimic bun de modelul asta pe aici.
fl33830
Ma intereseaza impresiile/parerile avizate despre Seat Cordoba 1,4 Benzina 16 V, 100 CP.
(Dotare full -climatronic, computer de bord, geamuri electrice, jenti aliaj
50 mii Km, an 2003)

Daca este fiabila, daca are probleme in exploatare, etc
Sau mai bine alta masina ? Un VW Bora?
V l a d
se muta la seat
anca35995
Seat face parte din Audi Grup.

Referitor la garantia oferita de producator....
caroseria are 12 ani garantie iar vopseaua 3 ani
SEAT sunt masini super!
James Kilowatt
Eu am seat, si mi se pare o masina buna... insa vad ca modelul asta (cordoba) lumea pe aici il critica. PE afara nu are faima rea.... Personal imi place si designul, e si practica si merge brici, are tinuta de drum impecabila.
Watcher
QUOTE(Sorin6)
- cand plec dimineata de acasa(stau pe o strada cu panta destul de mare),
fiind in viteza 1, daca tin frana apasata, masina nu se opreste, numai daca tin apasat si ambreiajul.


Inca o data: desi pui frana nu se opreste masina??? Daca e adevarata chestia asta mi se pare o mare stupizenie...
Andrei Suzuki
Stai ca nu inteleg. Masina merge,esti in treapta I. Pui frana si masina nu se opreste.Apesi si ambreiaju si se opreste?Pai ce legatura are ambreiaju cu franarea?
gabi37647
Am deschis aceasta lista de discutii pentru toti posesorii de SEAT Cordoba.Deci va astept.
gabi37647
O prima intrebare:am cumparat masina in oct 2004 si am observat ca nu m-i se aprinde becul la scrumiera,ceea ce pentru un fumator,care circula noaptea este foarte deranjant.Am fost la dealer,dar electricianul de acolo s-a uitat lung pe toate partile la masina si nu prea stia de ce sa se apuce.De aceea nici nu l-am last sa faca experiente pe masina mea.Oare este asa de greu sa remediez aceasta problema?Stie cineva?
gabi37647
Cand aveti vreo' problema cu masina,va duceti doar la dealerul de la care ati cumparat-o?
F37905
sunt curios... daca sare vopseaua de pe masina, fara sa o fi atins de ce ceva ce poate fi? pot sa o rezolv la garantie, adik sa o revopsesc???
respect :cheers:
F37905
am cateva probleme cu un cordoba din 2002...
in primul rand nu stiu ce zornaie in interiorul manerului schimbatorului de viteze. La anumite turatii zornaie de ne scoate din minti... e clar din maneta ca altfel nu zornaie daca o ating usor cu mana.
in al doilea rand, sare oameni buni vopseaua de pe ea pe zi ce trece... stie cineva de ce??? cum se rezolva? cum abordez garantia la problema asta?
stefan_ieu
Cu siguranta trebuie sa o rezolvi la garantie. Ca doar de-aia ai garantie, daca se strica fara influenta unui factor extern, sa o rezolve.
Cristian25510
Si eu am un Cordoba 2002. Intr-adevar are un zarnait in maneta schimbatorului de viteza dar numai cand e subturata. Am incercat sa schimb intre 2500-3000 de rot/min si sa o tin peste 2000 de obicei si i-a disparut zornaitul. Habar nu am ce zornaie. Cat despre vopsea , garantia parca era de 6 ani la gaurire dar nu zice nimic de vopsea sarita. Mie imi sare eloxatul sau cum dreak se cheama de pe manerele usilor din fata. Se umfla si crapa. Asta e , de atatia bani e masina. Eu cred ca incet, incet voi incerca sa scap de ea. E in leasing asa ca trebuie sa cantaresc cum. Nu mai recomand la nimeni un Cordoba model 2002. Are cea mai ingrozitoare suspensie din cate exista si un ruliu de-ti face rau de mare. Cam asta e mai incercam si alte modele de la Seat sau schimbam marca.
Cristian25510
Am un cordoba 2002. Suspensia are un ruliu de ma scoate din pepeni, iar gropile micute le simt pana in splina. Credeti ca o trecere la niste cauciucuri de 15'' spre exemplu ar rezolva problema? Nici nu stiu daca aceste cauciucuri ar incape pentru ca pavilionul rotii e mic.
Cristian25510
Posesor Seat Cordoba 2002.
Inca.... nu-mi sare vopseaua! Cred ca as innebuni si le-as da foc la reprezentanta.
Trebuie actionat cu garantia si cu asigurarea in cel mai rau caz.
KM: 23000
Probleme:
- zanganit in schimbator, schimba vitezele ca in branza, prea usor si vibreaza
- zanganit in usa soferului (habar nu am de la ce)
- macaraua geamului fata sofer stricata schimbata in garantie
- macaraua geamului fata dreapta stricata schimbata pe banii mei
- suspensia de toata cacaua , ruliu ingrozitor, toate gropile le simti in vintre, pocneste toata la drum denivelat
Lucruri bune:
- motor extraordinar 1,4 benzina MPI 65 de cai parca - super - consum 7,5% in oras, 5,5-6% afara
- stabilitate la viraje foarte buna, chiar si la un slalom scurt pe sosea, nu se dezechilibreaza
- frane cat se poate de echilibrate, nici prea tari (vezi Clio) nici prea moi, ferme
- volum portbagaj imens
- raport pret-calitate acceptabil (am prins o oferta 8900 euro CIP)
Nu cunosc Cordoba nou. Nu am incercat-o oricum este mai buna decat Clio si Skoda la un loc. Mi se pare cea noua cam scumpa adica scumpa rau pentru clasa ei , ceva B cu mofturi de C.
F37905
masina e ok... nu mie se par aiurea suspensiile... in schimb si mie mi se cojesc manerele de la toate usile... ma gandeam sa gasesc ceva sa dau jos vopseaua... ca tampenie... mai bine le lasau negru natural sau le turnau direct gri... asa arata destul de trist.
eu daca nu as avea problema cu zornaitu si cu vopseaua as zice ca e o masina buna. am sa incerc sa desfac pardalnicu de schimbator sa vad ce zornaie... oricum mai am de rezolvat si casetofonu care si el zornaie. cas-ul e sony montat la porsche la achizitionare... probabil ca s-a desprins in spate si zornaie... am sa dau jos panoul frontal al masinii sa ma uit ce zornaie si acolo.
cu schimbatoru te tin la curent ca il fac eu... ca nu ma scoate nimic din minti mai tare... laugh.gif
marca n-as vrea sa o schimb poate doar varianta... mi-ar placea cea de 1.4 100cp/benzina :cheers:
F37905
pt cauciucuri mergi la sama service sa iti calculeze ce si cum daca nu ai chef sa cauti pe net cum se calculeaza.

eu nu am simptomele pe care le spui tu la gropi... poate are trebui sa faci o inspectie... oricum am observat ca tinuta depinde de viteza... la viteze mari dai in groapa... troncane de te doare inima da in masina nu se simte nimic... :cheers:
Dragos31078
QUOTE(gabi37647)
Cand aveti vreo' problema cu masina,va duceti doar la dealerul de la care ati cumparat-o?

Nu...si daca ai luat-o de la Porsche...nu te mai duce la ei !
Dragos31078
QUOTE(gabi37647)
Cand aveti vreo' problema cu masina,va duceti doar la dealerul de la care ati cumparat-o?

NU !...si daca ai luat-o de la Porsche...nu te mai duce la ei !
Altfel...cum este masina? cati km ai facut cu ea? asta este singura problema...becul din scrumiera?...te intreb din curiozitate....acum o juma' de an trebiua sa-mi iau o Cordoba, dar pana la urma am luat Golf 5 (arata mai bine...sic laugh.gif )Oricum , apropo de becul ala, la Golf este asa de bine pozitionata scrumiera si asa de bine luminata, incat acum cateva saptamani, intr-o seara in care bajbaiam dupa scrumiera, am fost atat de inteligent incat nu am mai fost atent la ce se intampla in fata mea si am coborat privirea, cautand scrumiera. :smt025 Rezultatul...l-am "rezolvat" pe la spate pe unu' cu o solnitza :color: ...casco sa traiasca...
Apropo de Solentza, asta nu are deloc bec in scrumiera :joker: laugh.gif ...si are niste ranforsari in bara din spate...ce mai, am "lesinat" de nervi cand am vazut cum am rupt toata fata Golfului, si ala n-avea nimic...doar vopseaua de pe bara putin zgariata...

:roll: Scuze daca am luat-o rau pe off-topic...
F37905
daca ai garantie nu ai ce face... oricum porsche pana la urma face treaba da e scump. numai pr garantie merge.
cordoba mea are 42000 km si se comporta bine... nu s-a schimbat nimic la ea in afara de consumabile. masina excelenta in afara unor mici detalii cum am scris si mai sus. vopseaua si niste zgomote. dar am auzit si VW-uri cu vopsea sarita dupa 2000km laugh.gif asa ca... oricum ma duc la garantie... daca refuza sa o revopseasca ma duc la protectia consumatorului sa faca o expertiza... laugh.gif
grim
F37905
ah, si btw... scrumiera e cam deranjant de luminata biggrin.gif :evil: sic!
hehehe...
ah si uitasem. sa adaug ca masina incepe sa mearga bine intre 3000 si 4500 rpm iar pentru cei care nu doresc sport e enervanta sa fie mereu turata... eh, asta e, m-am obisnuit tongue.gif
DragosS
Tu simti gropile asa tare din cauza suspensiei foarte rigide.Eu am o ibiza si este identica din acest punct de vedere.Solutia nu sunt cauciucurile pe 15 ci niste cauciucuri cu talon mai mare.Dar eu aveam standard talon de 65 R14. Acum i-am pus eu cauciucuri de 195 R15 dar cu talon 50.Si se simt gropile mai rau dar masina e mult mai stabila.
tudor29416
QUOTE(Dragos31078)
QUOTE(gabi37647)
Cand aveti vreo' problema cu masina,va duceti doar la dealerul de la care ati cumparat-o?

Nu...si daca ai luat-o de la Porsche...nu te mai duce la ei !

Si unde sa ma duc daca nu la Porsche?A avut cineva probleme electrice?Eu am 4 500 km si nu am avut probleme nici cu suspensiile,nici cu vopseaua.Si stie cineva daca merge LPG pe Cordoba?Si daca este in garantie?
Claudiu49656
Am una mica intrebare :
merita sa achizitionez un seat cordoba la oferta -> 12.250 euro CIP la 1.9 tdi, 100 CP cu destule optiuni incluse ?
G e o r g e
la banii aia iti spun de unde sa iei astra classic II 1.7 CDTI cu mai multe optionale si mai ieftin wink.gif

pretul pleaca de pe la 11500 DDP ! (adica cu toate taxele ) adica mult sub pretul seatului.

deci , seatul nu merita banii aia biggrin.gif
Dan49592
Mergi pe Seat! Una e VW (Seat), alta e ciuca batailor germane (Opel).
G e o r g e
mda ... si matale esti asa de sigur de unde ?

daca nu sti , vezi ca opel a inregistrat cea mai mare crestere in fiabilitate si calitate din industria auto europeana .

vezi ce top de fiabilitate doresti .

este chiar peste VW , daramite SEAT laugh.gif

hai ca-mi place . urmeaza sa-mi spui ca skoda este masina nemteasca si ca seat este topul sport de la VW :bash: biggrin.gif
gabi4
hmm, nu e prea profesionist ce faci tu george. e acelasi lucru cu ia masina x biggrin.gif
hmm
sincer tu kiar crezi ca un seat cordoba e sub un astra II?
100CP mai slabi decat 75CP? blink.gif
plus cred ca la dotari astra e facuta praf
G e o r g e
iar nu cunosti !

1.7 CDTI are 80 cp . apoi , de 13 000 CIP iti pui tot ce vrea inimioara ta , doar pornesti de pe la 9500 CIP cu masina ! get the picture ?

in plus astra este clasa superioara de marime , iar seatul mie nu prea imi place biggrin.gif
Claudiu49656
nu imi place deloc astra II, mai ales ca este model vechi si atat interiorul cat si exteriorul nu ma atrag prea mult, ma gandesc ca peste cativa anisori nu o sa il vand mai bine dacat un seat cordoba (la care modelul este de 2 ani aparut)....

vad ca lumea este cam categorica in declaratii legat de seat : unii zic DA (categoric) altii NU...exact ca acum

in europa am vazut destule seaturi si foarte putine pe la noi, exista vreo explicatie in acest sens ?

da-mi o alta varianta de diesel la banii astia....
G e o r g e
ti se pare , opelul se va vinde bine oricand wink.gif

daca esti curios fa un mic studiu de piata SH wink.gif

alta varianta diesel ... megane ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.