Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ford Focus vs Vw Golf IV vs Skoda Octavia I
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
viorel97276
Masini sh.Toate sunt prin aceeasi zona la bani acum cu mici diferente.Un ford focus cu un motor 1,8tdci ar fi mai bun decat un vw golf IV 1,9 tdi de 90 cai sau decat o skoda octavia cu acelasi motor de 1,9tdi.Aici sa luam in calcul si stabilitate,comfort,si sa zicem durata de viata, binenteles normal intretinute.Adica revizii la timp.Ce parere aveti?Ce ar fi cel mai indicat?
James Kilowatt
LA stabilitate, eu as merge pe Focus, a fost un model foarte reusit din punctul asta de vedere. Golf4 au fost groaznic, si au fost fortati practic sa bage ESP de serie altfel se faceau de bafta total.
Octavia e cred cea mai spatioasa.
La fiabilitate Focus 1 statea foarte bine pe plan mondial, insa nu stiu daca asta se aplica si versiunii cu motor diesel.
TLS-09
As merge pe Octavia (putin subiectiv?! blush.gif ).
Intretinerea si costul pieselor mai suportabile decat la Golf sau Ford.
Stabilitatea buna (mai buna decat a golfului oricum).
De spatiu nu mai vorbim ca sta foarte bine la capitolul asta( ai nevoie de atat spatiu?).
Motorizare identica fata de Golf.
Motoare extrem de fiabile(nu si silentioase).
Poate un minus la ambele(Golf, Octavia) fat de Ford ar fi distributia pe curea, insa nici aici nu a trebui sa apara probleme daca masina este intretinuta si exploatata corespunzator.
Cso96419
sa le luam pe rand.
la stabilitate sta mai bine Focus din simplul motiv ca pe spate are punte multilink fata de cele doua modele care au semiindependenta.
acest lucru duce la o stabilitate mai buna in curbele stranse, la un confort mai mare pe drumuri proaste, datorina unei exactitati mai ridicate in urmarirea suprafetei de rulare.
diferentele de stabilitate se simt la viteze foarte mari si la la limita aderentei.
am condus si Focus si Golf (ca de asta am). la Focus am simtiti mai bine spatele, este mai "comunicativ" simti ce face.
cat despre siguranta: dati-mi voie sa va contrazic. a mea are ESP, e pornit mereu si in cursul iernii, pe dutara a 5000 de km. a intrat in functiune 1 singura data. nu am avut gume de iarna (lipsa buget) si ma prosteam intr-un sens giratoriu. plaua afara si s-a dus fata un pic, am vrut sa vad daca functioneaza. atunci a palpait odata. si cam atat. in rest nimic.
tinuta de drum, mai bun la Focus
confort de rulare. zic Golf. nu se aude aproape ninic de afara. scaune de calitate, confortabile.
spatiu interior mai mare la Focus. pare mai degajat spatiul. la golf ai loc, dar e mai compact. in spate se sta cel mai bine in Focus. degeaba pare mai mare O1 ca tot dai cu genunchii in scaunul din fata si cu capul in pavilion.
calitate: avantaj clar Golf materiale moi fine la atingere. la Skoda meterialele sunt mai slabe, mai ales la echiparile classic, si trend. nici fordul nu e rau, dar se putea si mai bine.
la motoare: cele de 90 de cai sunt fiabile, economice, dar zgomotoase.
TDCi-ul este de alta generatie. cu turbina cu geometrie variabila. este mai elastic.
stiu ca Focus era masina cea mai fiabila din Germania acu' cativa ani.
viorel97276
Dar o calitate a motoarelor adica intre un tdci de 1,8 si un tdi de 1,9 cam care s-ar clasa mai sus.Ma refer aici la consum,zgomot,si care ar avea viata mai lunga.De inteles am inteles ca fordul focus ar fi mai stabil si mai spatios cel putin in spate.Va multumesc pentru raspunsuri.Astept plusuri si minusuri la fiecare model din cele mentionate.
Val35101
Viorel, uite clasamentul, dupa parerea mea:

Stabilitate (buna) :
Focus
Golf
Octavia

Cost intretinere (mic):
Golf - gasesti piese pe toate drumurile (atentie insa )
Focus
Octavia (consumabile scumpe)

Spatiu interior/comfort
Focus (e de departe cea mai confortabila )
Golf
Octavia - spatiu mai mare, dar, pozitie incomoda pt locurile din spate si as
spune ca nici in fatza nu stai prea bine.
(TLS-09) nu te lasa paccalit de dimensiunile exterioare mari pe
care le are!

Durata de viata (mai mare) :
Golf
Octavia
Focus (motor nu prea grozav)
viorel97276
Va multumesc pentru parerile despre aceste masini.Cel mai rentabil sa zicem asa pentru unu ca mine care sunt dispus acum sa dau cam 9000 E pe o masina si dupa care sa nu ma coste o intretinere foarte scumpa, un consum mare,si mai stiu eu ce probleme ar fi un golf IV sa inteleg.Am inteles ca sunt cam joase si ca baia poti sa o spargi foarte repede,si ca nu toate motoarele ar fi bune,mai ales cele sdi care au un consum mic dar au alte probleme.Mai sunt PD-urile care sunt de generatie mai noua dar motorina proasta de la noi le distrug repede.Dupa circa 200000km cica apar primele probleme.Cele mai reusite ar fi cele de 101 cp si cele de 90cp asa am inteles de la cineva.Acum nu stiu ce sa mai cred.Cu octavia am mers si mi-a placut.Acum n-am mers cu golf si nici cu focus de aceea am intrebat.
Val35101
Mergi si cu Golf si Focus.
Mie nu mi-a placut cu Octavia, cel mai mult mi-a placut Focus ( si Seat)
In ce priveste puterea, as merge pe 101 cai, pt ca mai devreme sau mai tirziu 90 ti se vor parea putini.
In ce priveste zgomotul, Golful e cel mai galagios (din cele 3) , dar poti incerca PD.
bebelacus
puntea independenta nu creeaza neaprat un avantaj dpv al stabilitatii, fapt dovedit de peugeot 307 care in master testul din ams a iesit numero uno la testele de stabilitate peste golf 5 si altii. din vreo 10 compacte, golful 5 a iesit invingator iar unicul motiv pt care 307 a fost la un pas de a obtine o vicorie istorica ( asa s-au exprimat aia) a fost minusul la finisare.
io am avut 307 si statea mai bine pe sosea decit focusul nou cu motorizare echivalenta si cu roti tot de 205/55/16. focusul nou e foarte confortabil prin gropi si alte denivelari
T u d o r
Stiu si eu asta. biggrin.gif Doar ca amortizarea puntii spate de la 307 e destul de seaca si asta e pretul platit pentru plusul de stabilitate. Si din cate stiu eu, in test a invins 307-le, datorita motorului diesel mai bun si confortului suspensiei... blink.gif Sincer mie mi s-a parut Golf-ul 5 mai bun pe gropi decat Pejo-ul. Focus nou intr-adevat e dur rau.

LE: cred ca vorbim de teste diferite totusi. smile.gif Eu am citit testul din AM&S de acum cateva luni, cu G5, 307 si Megane, toate diesel.
viorel97276
Apropo de Peugeot 307 care ar fi cel mai indicat motor diesel sau benzina?Aici ma refer la putere,zgomot,consum etc.Asa un clasament.
Cso96419
QUOTE(Val35101)
In ce priveste puterea, as merge pe 101 cai, pt ca mai devreme sau mai tirziu 90 ti se vor parea putini.
In ce priveste zgomotul, Golful e cel mai galagios (din cele 3) , dar poti incerca PD.


diferenta de 10 cai o simti doar daca sari dintr-o masina in alta. eu am facut acest lucru, (unchiul meu are un golf variant de 101 cp). se simte mai mult cuplul mai mare. si motorul trage mai bine de mai jos datorita turbinei cu geometrie variabila.

zgomotoase sunt ambele, mai ales la rece. suna diferit, dar cel de 101 este mai "silentios"

PS. motorina nu dauneaza atat de grav motoarelor PD. trebuie sa ai grija cat de cat de unde alimentezi. sa eviti partenerii si firmele no-name. schimbi mai des filtrul si nu are nimic.
viorel97276
Da in legatura cu motorina,asa am citit pe aici pe forum si cei care au scris ziceau ca dupa cam 200000-250000km ar cam trebui sa incerci sa scapi de masina ca nu mai are viata lunga.Asta datorita motorinei din Romania ca altfel sta treaba afara.Si inca ceva se spune ca uleiul e dublu la pret fata de un motor non-pd.Asa e?
bebelacus
la peugeot io am avut 307 de 2.0 si 90 cp. acum nici nu stiu daca mai e in oferta. era silentios si tragea bine dar acum am auzit ca motorul asta 1.6 hdi dar de 110 cp face toti banii. benzina nu-i rea dar mai mishto mi s-a parut C4 pe benzina. cel putin ala de 1.4 e super fisnetz si bazaie ca un motoras electric, iar supensia e mult mai confortabila ca la 307.
Referitor la Focus 2, suspensia mi s-a parut mai mishto ca la 307, dura dar nu atit de seaca, dupa cum bine ai gasit cuvintul, si nu te arunca precum o minge prin gropi. Plus ca eu zic ca asigura si un confort de prima mina. deci poti merge pe focus. Dar octavia cred ca le bate pe toate la confort. si al suspensiei si al spatiuli interior, portbagaj etc. dar daca iei focus sedan, vei fi placut surprins si de spatiul din el. Unchiul meu are un focus 2 de 1.6 si 100 cp. sta in craiova. consuma cam 9 in oras, roti de 195/65/16, ceea ce iti recomand si tie daca vrei confort. tragea foarte bine, directie mishto, suspensie excelenta. m-a impresionat si zgomotul interior. absolut decent in toate situatiile.
T u d o r
Ai mei au un 307 cu 1.4 90 cai, am mers de mai multe ori cu el si se simte lipsa de putere. Decent e 1.6 110 cai benzina, sau dieselele de 90 sau 110. Referitor la acesta din urma, adica ce am eu pe masina. e un motor cu rezerve superbe de putere, silentios la viteza mare (foarte silentios) si cu cuplu omniprezent pe o plaja foarte mare de turatii (la 4000 rpm mai trage inca foarte bine, duce pana la 4500 fara sa plafoneze). Il recomand cu caldura. smile.gif

In privinta C4-ului, nu sunt de acord cu ce zici despre amortizarea lui. Mi s-a parut mai dura decat a Pejo-ului. Am avut chiar senzatia de disconfort. O2 nu mi-a placut, are un interior plictisitor si sters, iar motorul diesel se auzea foarte tare in interior. Plus ca este un diesel "clasic", cu plafonare foarte jos. Ca si amortizare e mai bine decat 307, cam ca Focus2 si G5. Dar din punctul de vedere al confortului interior, 307 le bate pe toate dupa parerea mea, e mai spatios in fatza si mai placut. Scaunele Pejo-ului sunt cele mai bune (pe incercate) iar la pret nici nu mai vorbim... smile.gif

Scuze de deviere de la subiect. blush.gif

Dintre cele 3 solicitate, cel mai interesant pentru mine ar fi Octavia, pentru spatiu, portbagaj, fiabilitate si actualitate (se mai fabrica inca modelul, valoarea de revanzare e inca buna).
viorel97276
In primul rand va multumesc la toti pentru sfaturile date.Ca si Tudor eu tot spre Octavia as trage i-mi place forma si da un aspect de masina solida si bine inchegata dar pe alta parte ma gandesc ca fiind mai mare e si mai grea de exemplu decat un Golf si automat si un consum mai mare aici ma refer la motorizari identice.Faza e ca pe mine ma intereseaza un consum mai mic si sa traga mai bine.Dar dintre Golf si Octavia as alege Octavia.Oricum cred ca saptamana viitoare o sa dau o fuga pe la Autovit sa vad daca gasesc ceva.Apropo stie cineva cand e targul la Brasov si daca gasesc ceva mai bun acolo?
florin55503
nu cumpara masina din targuri. cu atat mai putin cel din brasov unde sunt duse de obicei doar cazaturi de masini. in buc in targ mai ai sanse sa gasesti o masina de la proprietar. de fapt samsarii stau in locuri bine stabilite, au masinile cele mai lucioase si frumoase etc. ies imediat in evidenta

este un fapt stiut ca in targ preturile sunt ceva mai mari. mergi mai degraba sa iti faci o idee. sa ai bani si pt testarea masini
T u d o r
Recomandabil e sa iei masina din Germania, de la reprezentanta, daca se poate. Stiu ca e mai scumpa ceva, dar merita pentru siguranta ca macar kilometrajul e in regula, si nu platesti pret de 100k km pentru o masina de 250k. biggrin.gif
Radu69537
parerea mea e ca skoda
Radu97668
Octav ia 1. Sa spun de ce: tocmai m-am tamponat cu un focus. Eu: o usoara zgarietura pe tabla care cred ca dispare cu polish fara ca tabla sa se indaie cat de putin. Fordul: aripa indoita si vopsea sarita. Intr-adevar, a fost mai mult o stergere decat o tamponare, insa diferenta dintre avariile celor 2 masini e prea mare. De asemenea, finisajele din ford (cel putin focus, cu care am mers si m-a dezamagit) sunt sub cele din skoda. Avantajul fordului: generatie noua, suspensii independete, dar cam atat. In rest: consum mai mare, finisaje si materiale de slaba calitate, intretinere mai scumpa, fiabilitate sub skoda. In ceea ce priveste Golf IV, este intr-adevar o masina care imi place, insa trebuie sa te hotarasti daca te multumesti cu spatiul dintr-un Golf.
viorel97276
Va multumesc.Asa cred ca fac spre Octavia o sa merg poate in cazul in care sa nu gasesc ceva ce sa-mi placa poate o sa optez pentru Golf.Eu sunt un tip mai inalt am 1,80 si de asta mi-e si mie frica la un Golf ca poate nu prea o sa am spatiu.Nu-mi place sa stau inghesuit la volan,sa lovesc cu picioarele de bord sau mai stiu eu ce . http://skoda.masini.ro/anunturi-second-hand,Skoda,82223.htm Am gasit aici ceva ce parere aveti?
garabet58197
QUOTE
Asa cred ca fac spre Octavia o sa merg poate in cazul in care sa nu gasesc ceva ce sa-mi placa poate o sa optez pentru Golf.Eu sunt un tip mai inalt am 1,80 si de asta mi-e si mie frica la un Golf ca poate nu prea o sa am spatiu.


Tocmai din motivul asta eu ti-as recomanda Focus smile.gif E lejer mai confortabil decat Octavia (1 sau 2) atat in fata cat si in spate. Dar fa tu mai bine cate un test drive cu ambele si te vei convinge. Nu uita sa verifici totusi cat si cum se poate repozitiona pe verticala scaunul si volanul, in caz ca soferul anterior era mai mic sau prefera un condus de domnisoara in locul unuia sportiv biggrin.gif
Val35101
Dak vrei spatiu interior, Octavia e o alegere f proasta. Am zis-o si o zic de cite ori am ocazia, pt ca am fost foarte dezamagit dupa ce am mers citeva luni cu O1. Superb-ul e altceva.

Le-ai incercat pe toate 3 inainte?
- preferabil sa fie in aceeasi zi.
DORU
QUOTE(Val35101)
Viorel, uite clasamentul, dupa parerea mea:

Stabilitate (buna) :
Focus
Golf
Octavia

Cost intretinere (mic):
Golf - gasesti piese pe toate drumurile (atentie insa)
Focus
Octavia (consumabile scumpe) >> fiabilitatea si costurile de intretinere sunt cele mai mici din acest comparativ !

Spatiu interior/comfort
Focus (e de departe cea mai confortabila )
Golf
Octavia - spatiu mai mare, dar, pozitie incomoda pt locurile din spate si as spune ca nici in fatza nu stai prea bine. (TLS-09) nu te lasa pacalit de dimensiunile exterioare mari pe care le are! >> spatiul in fata este regesc, cel din spate mai stramt adevarat. TLS nu se poate pacali, pt ca detine de ceva vreme masina respectiva !

Durata de viata (mai mare) :
Golf >> G4 si Octi 1 au aceleasi motoare in mare, de ce sa tina mai bine pe G4 decat pe Octi?
Octavia
Focus (motor nu prea grozav)


Nu m-am putut abtine sa nu fac cateva comentarii la cele scrise de @val
De ce? Pt ca desi parerile fiecaruia din noi sunt in general subiective, putem totusi sa "contracaram" prin experienta noastra personala sau masura cu care opinam. Eu am incercat sa "corectez" din afirmatiile lui, in masura in care aprecierile mele sunt usor de probat practic !

Viorel, te rog sa faci un drive-test cu aceste modele pt a-ti forma o parere personala despre ele. Sfaturile de aici sunt orientative si nu odata, false. Unii nu-si pot stapani simpatiile /antipatiile fata de anumite marci, uitand ca parerile lor sunt importante pt o terta persoana care doreste opinii obiective...
viorel97276
Va salut si multumesc la toata lumea pentru indicatiile date.Ce as dori sa va spun:octavia am condus si sincer chiar am ramas cu o impresie buna,chiar m-am simtit bine in fata si motorul tragea foarte bine,masina era din 2002,1,9tdi,cu golf si focus n-am mers dar o sa va urmez sfaturile si am sa fac un drive test cu cele doua.Dar inaintea focusului as alege golful am auzit ca sunt mai bune.Acum sa va spun ceva, am un fiat punto si am avut niste probleme la el dar sau rezolvat si cand am fost cu ea la service un inginer de acolo lucra la un mondeo cam din 2003 cam asa ceva si l-am intrebat cum sunt ca masini si stiti ce mi-a raspuns omul, sa ma feresc de ford ca sunt foarte pacatoase.Chiar nu ma asteptam la asa ceva.Are cineva idee golful cu motor de 1,6 benzina,105cp cam cat consuma asa in mare si cat de bune sunt aceste motoare.
Val35101
Viorel, eu nu am avut niciodata Ford, dar am mers cu noul Focus si mi-a placut foarte mult, de curind m-am interesat si am inteles ca sunt mari probleme cu service-urile si ca e mai bine sa te feresti, exact cum ai scris si tu.

M-am agitat mult cu Octavia vs Golf 4 si nu m-am putut abtine si m-am dus sa le testez.Eu mersesem cu O1 acum 4 ani si cu Golf 3 acum 2 ani si Golf-ul imi lasase o impresie mai buna, dupa cum am scris si aici, de asta iti zisesem sa le testezi in aceeasi zi.

Am fost aseara si m-am dat cu O1 combi
impresii:
spatiul interior este mic cum stiam dar nu chiar atit de mic a.i. in fatza dreapta ma deranja f putin torpedoul, iar in stinga era ok.
in spate bancheta este mai mica decit la Astra al meu insa spatiul este acceptabil pina la urma.- doar ca ramine faptul ca masina are un gabarit cam mare (parerea mea si a prietenei mele)
motorul e ok (1.9 TDI, 90 cai) se simtea bine dar nu are "vână" de sportivă, sincer, eu as prefera mai multi cai, deci ceva pe acolo in TDI sa fie rosu.
Stabilitate ok.
Avea xenoane si asta mi-a placut foarte mult, model 2003.
Prea multe de reprosat nu as avea, doar ca nici nu ma incinta.

La aceeasi bani (aprox 10.000 eur) am vazut un Golf 4 Variant pe care nu l-am mai condus, insa am cercetat spatiul plus ce se putea.
Spatiul interior inclusiv la cap pe locul din spate este ceva mai mic, ceea ce e normal pt ca dimensiunile exterioare
sunt mult mai mici comparativ cu O1.
Si nu avea xenon , deci pretzul la Golf ar fi mai mare (pt acelasi an, acelasi motor).
Ca dinamica am observat ca se infigea mai bine (dar nu condus de mine , dupa cum am spus)
Am incercat sa fiu foarte obiectiv, sper ca se vede.

Acum am o problema :bandit: nu mai pot scapa de vinzatori biggrin.gif
DORU
CATI KM RULEZI ANUAL? De aici pornesc cautarile si alegerile...

Motorul 1.6 105CP are 16v, este decent ca performante si consum.
viorel97276
Pai rulez sa zic cam 25000-30000km pe an maxim.Doru ai idee cam cat consuma un motor de 1,6 105cp nu un mers sportiv mers normal.Am un vecin care lucreaza de vreo 7 ani numai pe O1 acum lucreaza pe O2 si chiar mi-a recomandat octavia zice el ca sunt bune ca ei nu au avut probleme si le alearga de dimineata pana seara masini de firma va dati seama.Zice el ca O1 ar fi mai reusita ca O2 acum nu stiu ce sa zic.Vreau sa va spun ca de la o masina nu-mi doresc un consum mare,bine ca nici nu am obiceiul sa alerga masinile.Saptamana care vine ma duc sa-mi iau vad eu ce gasesc daca nu O1 atunci un golf.Daca iau golf la ce ar trebui sa ma uit ce pica asa mai repede.Va multumesc.
TLS-09
QUOTE(DORU)
Octavia - spatiu mai mare, dar, pozitie incomoda pt locurile din spate si as spune ca nici in fatza nu stai prea bine. (TLS-09) nu te lasa pacalit de dimensiunile exterioare mari pe care le are! >> spatiul in fata este regesc, cel din spate mai stramt adevarat. TLS nu se poate pacali, pt ca detine de ceva vreme masina respectiva !


Multumesc Dorule. arigato.gif La un anumit moment am vrut sa dau acelasi raspuns dar am renuntat.
Nu stiu cum sa spun dar am sesizat ca sant persoane care desi circula 99,9% din timp doar 1 sau 2 in masina, eventual cu copilul(copii in spate) acorda uneori prea multa atentie spatiului din spate(am presupus ca un copil are destul loc in spate).
Nu sint meschin sau nepasator fata de potentialii pasageri de pe locurile din spate dar nu consider un criteriu determinant de alegere sau departajare intre masini, decat in conditii particulare.
Val35101
[quote="TLS-09"][quote="DORU"]

Nu stiu cum sa spun dar am sesizat ca sant persoane care desi circula 99,9% din timp doar 1 sau 2 in masina, eventual cu copilul(copii in spate) acorda uneori prea multa atentie spatiului din spate(am presupus ca un copil are destul loc in spate).

E adevarat TLS ce spui, in spate ar trebbui sa stea copii, eventual si bunica,insa ce ma deranjeaza pe mine si asta am vrut sa reliefez, pt ca se spune ca Octavia e foarte spatioasa, in numai stiu ce revista auto de specialitate iesise cea mai spatioasa masina din clasa ei , ceea ce e fals! Megane 2 e mult mai spatioasa de exemplu si mai sunt si altele (Focus, etc).
DORU
QUOTE(viorel97276)
Pai rulez sa zic cam 25000-30000km pe an maxim.Doru ai idee cam cat consuma un motor de 1,6 105cp nu un mers sportiv mers normal.


La km respectivi, alege diesel, nu benzina !

Cat despre intretinere, cu Skoda vei iesi mai bine decat cu VW, te asigur.
Intre Octi mk1 si mk2... este greu de ales. Mk1 are avantajul modelului cu probleme cunoscute, motoare bune, pret bun. Mk2 vine cu platforma de G5, mai moderna cu punte spate independenta, dar la motoare diesel pretul platit e mai mare. Eu as alege Octavia 1 cu 1.9TDI 90CP ALH pt fiabilitate.
DORU
QUOTE(Val35101)
....pt ca se spune ca Octavia e foarte spatioasa, in numai stiu ce revista auto de specialitate iesise cea mai spatioasa masina din clasa ei, ceea ce e fals! Megane 2 e mult mai spatioasa de exemplu si mai sunt si altele (Focus, etc).


TLS, no problem ! arigato.gif

VAL, Octavia mk1 este din generatia Megane 1, pt Megane 2 normal ca datele sunt altele, acolo comparativul tb sa fie cu Octavia mk2.
Mk1 este f spatioasa in fata si la portbagaj, de aceea este considerata clasa compacta superioara.
Val35101
Viorel
dak iei Golf mare atentie la motor. La golful pe care l-am vazut marti motorul se auzea naspa, de asta nu l-am mai testat si intr-o alta zi cind am vazut un Golf4 pt cineva, motorul scotea niste sunete in plus (sa-i zicem ) inafara zumzaitului specific tdi si nu mi-a placut.
Eu cred ca obligatoriu trebuie sa ai pe cineva(mecanic) care sa se uite la motor.
AlexTM
QUOTE(DORU)
QUOTE(Val35101)
....pt ca se spune ca Octavia e foarte spatioasa, in numai stiu ce revista auto de specialitate iesise cea mai spatioasa masina din clasa ei, ceea ce e fals! Megane 2 e mult mai spatioasa de exemplu si mai sunt si altele (Focus, etc).


VAL, Octavia mk1 este din generatia Megane 1, pt Megane 2 normal ca datele sunt altele, acolo comparativul tb sa fie cu Octavia mk2.
Mk1 este f spatioasa in fata si la portbagaj, de aceea este considerata clasa compacta superioara.

Doru, n-are importanta ce generatii comparam, ca doar comparam masini, nu generatii. Octavia I are spatiu foarte mic in spate (la o pozitionare "normala" a scaunelor din fata). Mult mai mic decit la Megane II sau chiar Logan.

Iar despre ca e foarte spatioasa in fata ... hai sa fim seriosi. Pai depinde cum tragi scaunele. biggrin.gif ORICE masina e spatioasa, chiar si ... Clio, daca impingi scaunele in spate.
Nu e nimic in plus la Octavia I. Ba chiar in minus, din cauza torpedoului umflat care te obliga sa tragi scaunul in spate.
DORU
QUOTE(GhitaTM)
Doru, n-are importanta ce generatii comparam, ca doar comparam masini, nu generatii. Octavia I are spatiu foarte mic in spate (la o pozitionare "normala" a scaunelor din fata). Mult mai mic decit la Megane II sau chiar Logan.


Nu pot fi de acord cu afirmatia ta. Nu comparam doar masini, ci generatii de masini, tocmai pt ca acestea tin cont de trendul din dom auto !
TLS-09
Vorba lui Cezar: "Si tu GhitaTM , si tu!?" biggrin.gif
AlexTM
Sa mai si rotesc cutitul smile.gif :
Nu's ce dracu am cu relantiul asta, dupa ce se incalzeste incepe sa varieze intre 800-1200, n-au reusit sa-i dea de capat aia de la Skoda.
'tu-le mama lor de motoare de Skoda biggrin.gif

Glumesc, sint foarte multumit de Skoda mea. De fapt cea mai clara dovada ca o masina e buna e fidelitatea clientilor. Eu sint la a 2-a in decursul ultimilor ani. Si a 3-a (deocamdata) tot Octavia va fi.

PS: relantiul zau ca nu e gluma. Dar nu vreau sa deviem de la topicul omului.
DORU
OFF-TOPIC:

Iti recomand 2 optiuni pt a-ti rezolva problema cu relanti-ul variabil (sper ca ai pus VAG-Com-ul pe masina !):

1= curatarea clapetei de acceleratie (ieftina si de obicei da rezultate)
2= curatarea injectoarelor cu ultrasunete (idem)

Daca dupa ce faci astea doua chestii nu o sa te miri cat de bine merge masina ta, eu renunt la a mai da sfaturi...

Oricum, esti pe drumul cel bun cu Skoda. Eu sunt la a 5-a Skoda proprietate personala. Si nu ma opresc aici...
viorel97276
Gata m-am hotarat raman la Octavia 1 nu vreau sa mai aud nici de golf de nimic.Referitor la spatiul din spate pe mine nu prea ma intereseaza sincer la ce am observat eu e micut sau sunt eu prea inalt am 1.80 biggrin.gif vedeti acum depinde,cu spatiul din spate pai daca esti in cazul meu e micut dar daca ai 1,60 eu cred ca e destul.Cand o sa ma duc sa cumpar o sa-l iau pe vecinul meu are ceva experienta la octavia a lucrat vreo 7 ani pe acest model.Am sa revin cu detalii cand o sa cumpar si cu niste poze.Eu sper sa nu-mi iau vreo teapa.Ma pricep cat de cat si eu la masini.Cineva mi-a zis ca daca masina are kilometrii suspecti sa ma uit la discurile de frana.Nu trebuie sa fie foarte uzate cam asa e nu?As vrea ceva dupa 2003.Va multumesc si daca mai aveti ceva idei la ce ar trebui sa ma mai uit le astept.
AlexTM
Buna alegere. Felicitari! Subiect inchis wink.gif

... Deci acum putem sa revenim la relanti ? biggrin.gif
Doru, eu nu stiu ce e VAG-COM. Te-am auzit vorbind de nenumarate ori despre el.
E un site smile.gif ?
Glumesc, stiu ca e ceva soft de testare.
Dar eu nu deschid capota la motor decit ca sa ma uit la ulei, apa, etc... odata la luna. In rest -> service Skoda. Am fost la ei cu problema asta acu vre-un an.
L-au testat, n-au gasit nimic. Au curatat clapeta, asa, sa fie...
Nu pot sa-mi dau seama daca au rezolvat atunci ceva. Iarna nu se intimpla, pentru ca e mai rece afara. Da uite ca de vreo 2 saptamini a revenit. O sa ma mai duc odata la ei. Daca tot nimic -> Skoda Szeged smile.gif

Cu ultrasunete n-au facut, dar o sa le propun.
DORU
Viorel, cand ai o oferta buna, cere sfaturi concrete aici, te ajutam.

GhitaTM, sa-mi dai MP cand ai curatat clapeta si injectoarele si sa-mi zici ce rezultate constati...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.