Help - Search - Members - Calendar
Full Version: EGR reloaded
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Bogdan79883
Salutare,
Inainte de toate vreau sa va spun ca am citit tot ce se putea pe forumuri referitor la subiectul asta. Nu prea se potriveste cu ce-i la mine...
Din cand in cand mi se aprinde martorul cu motorasul Check engine, parca-i spune. In acel moment pierd din puterea motorului si e atat de puturoasa incat ma face si o dacie. Daca sunt in viteza a doua, de exemplu, becul se stinge abia cand ajung pe la 2400 de ture si merge ok, dupa care la un interval de timp se aprinde din nou si aceiasi poveste.... Sambata m-am apuca sa curat electrovalva EGR. Din ceea ce citisem pe forum si vazusem si ceva poze, stiam ca trebuie sa verific intai daca functioneaza prin aplicarea unei tensiuni de 12V pe pinii 1 si 5. Numai ca la mine nu are mufa aia cu 5 picioruse. Electrovalva are, la mine cel putin, un capac negru de plastic de la care pleaca un singur cablu care ajunge undeva intr-o mufa rotunda aflata undeva in partea dreapta a motorului. Am desfacut electrovalva, (nu i-am putut scoate capacul din plastic la care e legat cablul)am curatat-o bine ca era namol acolo, dar dupa vreo 3-4 km a inceput sa faca la fel :bash:
Daca are cineva idee cum pot verifica functionarea electrovalvei va rog frumos sa-mi spuneti.
Si inca ceva.... Exista o sonda EGR in plus fata de electrovalva??? Si daca da, poate fi aia defecta???
Mentionez ca masina mea se tureaza si in 4000 de ture. Spun asta pentru ca pe forum erau si cazuri in care masina nu sarea de 2500 de ture, sau se oprea motorul la rece, probleme pe care eu nu le am.
La tester mi-au spus ca apar codurile de eroare corespunzatoare EGR-ului si releului distribuitor bujii.
Inainte sa ma duc la dealer-ul Gold@Platin as vrea sa stiu si parerea voastra. Poate mai e ceva de facut inainte sa ma duc acolo.
Multumesc!
ionut83652
ba eu am patit acelasi lucru cu debitmetrul numa ca la mine cad se aprinde becul de avarie motor tragea de rupea pe tester iesise debitmetrul defect lam schimbat si pauza la fel si cu egr cand so futut gata la mine so dovedit a fi un fir intrerupt la debitmetru iar din cate am aflat ulterior calc masini se tot reseta si isi lua niste valori presetate pentru debitmetru pana descoperea iar ca debitmetru nu mergea stand mai atent si studiind ecu si cu ajutorul unui elecronist ff bun am constata ca ecu e ff prost (ca logica)cam toti senzori in pe sitem de scurt iar daca un fir so intrerupt da eroare si de alfel am aflat ca 90%din senzori nu lucreaza la pornire .La pornire ecu foloseste niste valori presetate (optime)iar deabia dupa aceia incepe sai citeasca senzori cat despre probleme ta stiu sigur ca la prima demarare pana la cuplarea turbinei debitmetrul nu citeste deabia dupa ce o cuplat turbina prima data isi face treaba cred ca si la fel e si cu egr sa citeasac deabia dupa anumite valori asa ca iti recomand sa verifici mai intai instalatia electrica si mufele sa nu dai bani degeaba pe piese!
Bogdan79883
haideti fratilor, mai cu tupeu!!! Chiar nu a mai fost nimeni in situatia asta??? Ma lasati sa ma duc nevinovat la nemernicii aia de la reprezentanta??? :evil:
Adrian90853
Si eu am avut o chestie similara cu becul check engine aprins si a fost problema cu sonda lambda. Am inlocuit-o si de atunci totul este OK
Andrei59324
Ce reprezinta frate.....EGR??? Cum arat si in c parte a motorului este pozitionat...ca sa-l localizez si eu....ms
eddie
EGR-ul
Bogdan79883
daca ala e EGR-ul inseamna ca eu am desfacut altceva blush.gif Sau pote vorbim de chestii diferite. Electrovalva sau sonda?? Electrovalva este la mine sub capacul de plastic pe care scrie Ecotec. Dupa ce dai jos capacul se vede. Mai are dpua suruburi si dupa ce le desfaci si pe alea o poti scoate si curata. Problema e ca nu stiu cum sa o verific pentru ca nu este conectata la mufa cu 5 picioruse la care se tot face referire pe forum.
Ne spune cineva care are dreptate?????
tommy59961
tu ai alt tip de EGR. la tine e asa cum ai zis: o flansa prinsa cu 2 suruburi. partea din motor e ca o ciuperca.
Bogdan79883
Imi poti spune, te rog, si cum se verifica?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.