Help - Search - Members - Calendar
Full Version: estimari preturi Toyota Auris
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Cristian88423
Salutare tuturor!
Ma gandesc sa-mi achizitionez un Auris 1.4 D-4D in acest an. Are cineva idee de pretul DDP al acestei versiuni la primul nivel de echipare?
Am citit ca in Japonia va costa cam 15.000eur DDP. Oare tot atat va fi si la noi? Referitor la costurile de intretinere...la actuala Corolla poate sa-mi spuna cineva preturile primelor revizii la motorizarea de 1.4D-4D?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Marian94033
Vorbeste lumea de aceleasi preturi ca la actualul model Corolla, dar cu 1.000 de euroi mai mult ( nu stiu daca e CIP sau DDP)

Ce pot sa iti spun, este ca depinde de politica Importatorului din Romania, ce modele vrea el sa conceapa pentru noi..eu oricum nu cred ca o sa avem bafta ca in acelasi pret sa capatam ceva mai mult decat ni s-a dat pana acum (me refer in special la VSC si inca macar 2 airbaguri)
Alma89240
Nu credeți că noi continuăm să gândim ca acum un an...? Între timp am intrat în UE, și nu văd care ar fi impedimentele în calea achiziționării unei mașini din orice țară UE, din moment ce nu mai plătim taze vamale.

Sigur, o problemă ar fi dacă vreți să cumpărați mașina în rate sau leasing. Nu cunosc politica băncilor în acest sens, însă cred că normal ar trebui să se acorde împrumut și dacă plata s-ar face către un dealer aflat nu neapărat doar în județul Galați sau Bihor, ci și în alt județ al Europei, de pildă județul Olanda sau Italia. ;-)

Știu că există pe forum senzația ca în România sunt cele mai bune prețuri la Toyota din Europa. Fals. Mergeți vă rog la Toyota Ungaria (www.toyota.hu) sau Italia (..it) și veți vedea prețuri absolut competitive, uneroi chiar mai joase.
_Constantin_
Deci sfatul e sa mergem 2000 km pana in Italia ca sa luam o masina cu 500 euro mai putin? blink.gif
guerilla
gresit. mergi 2000km pana in italia ca sa iei o masina cu 500 euro mai putin dar cu x accesorii puse biggrin.gif si x e un factor ce tine doar de bugetul tau.
si cine te opreste sa mergi si in vacanta doua zile daca tot te duci sa iei masina.
_Constantin_
aaaa daca vorbim de accesorii situatia se schimba. Normal ca prefer. Dar doar pentru 500 euro nu as face drumul.
Alma89240
Da, sigur, ---mă scuzați, am uitat să precizez-- mă gândeam tocmai la situația celor care se plâng de faptul că Toyota Romania nu lasă mare lucru de configurat în materie de opționale...

Revenind la discuția despre prețuri, după ce am dat o tură a presei britanice la o zi de la lansarea Auris-ului in UK, tocmai am descoperit o informație intresantă pe un website german.

În Auto-presse.de, prețul de pornire pentru Auris pe piața germană e dat ca fiind 15.200 euro! Asta ar fi varianta cu trei uși (cea fabricată în Turcia). Varianta cu 5 uși va costa cu 700 euro mai mult, deci 15.900.

18.600 euro va costa Auris cu motor de 1,6 în versiunea Sol, ceea ce --notează autorul articolului-- "este doar cu 180 de euro mai mult față de Corolla", iar aceasta la o dotare mult mai bună.

Spre deosebire de unii reviewer-i britanici (care se plângeau de "plasticul tare, deși evident durabil"), neamțul se arată impresionat de "materialele valoroase" folosite în interiorul "stralucitor al Auris-ului", căruia îi prevede niște "timpuri de aur" (chiar așa, „goldene Zeiten”!).

(detalii la: http://auto-presse.de/fahrberichte.php?act...mp;newsid=15450 )

Eu zic că e încurajator. Toată lumea vorbește de senzația de spațiu din Auris --unii spun că e senzația dintr-un monovolum. Cele 9 airbaguri la versiunea T2 (entry-level), portbagajul mai mare și cele 5 stele la EuronCap mi se par argumente solide în favoarea noului Auris.

Asta daca încercăm să ne eliberăm de reflexul condiționat de a reacționa emoțional la o estetica unei mașini înainte de a ne gândi la argumentele
raționale (costuri, fiabilitate...)...
Alma89240
Uite că și italienii comunică prețurile pentru Auris --care urmează să fie comercializat la ei începând cu 31 martie (in Germania se vorbea de martie).

Prețuri începând cu 14.500 euro pentru 1.4 (probabil 3 uși).. ajungând pănă la 23.650 pentru 2.2 CAT de 177 CP

"Prezzi da 14.500 - per il 1.400 benzina - ai 23.650 del 2.2 D CAT da 177 Cv 5 porte"

http://www.repubblica.it/2007/01/motori/ge...auris-test.html


Info aparuta in La reppublica.
Alma89240
Preturile din Franta (unde Auris va fi comercializat din luna martie):

- pentru versiunea cu 5 usi, motor de 1,4 / 97cv)..... 16.800 euro

- pentru diesel D4D clean power 177cv ........24 990 euros ,
Alma89240
Dacă vi se pare că prețurile la Auris sunt mari, hai să ne binedispunem aruncând o privire la prețurile din Irlanda:

1,4, 5 uși, varianta Terra....................................20.540 euro (ex-works, adică fără VAT!, adică prețul CIP, cum ar veni!)

1,6, 5 uși, SOL (singura variantă la 1,6!)..............28.225 euro (CIP)

Iar pentru amatorii de diesel:

1,4 D4D, Terra...................................................23.210 euro (CIP)
2,0 D4D Luna.....................................................29.570 euro

Prețurile sunt imense! Am călătorit de mai multe ori în Irlanda și îmi aduc aminte că am rămas gură cască aflând că Peugeot-ul 206 al soției prietenului meu costase 18.000 euro!

Așadar, nu-i chiar așa de rău la noi!
Cristian88423
Destul de piperate preturile. In orice caz nivelul preturilor depinde foarte mult si de politica importatorului. Sa speram ca vom "beneficia" de preturi competitive in raport cu concurenta. Apropo de japonezi...Am aflat de la un curs de marketing ca japonzii stabilesc pretul produsului final in functie de un anumit plafon sub care clientul nu va fi dispus sa plateasca pentru ca ar considera calitatea ca fiind indoielnica. Cu alte cuvinte, cu cat e mai scump produsul japonez, cu atat ii confera o incredere mai mare cumparatorului.
Alma89240
QUOTE(Cristian88423)
...japonzii stabilesc pretul produsului final in functie de un anumit plafon sub care clientul nu va fi dispus sa plateasca pentru ca ar considera calitatea ca fiind indoielnica. Cu alte cuvinte, cu cat e mai scump produsul japonez, cu atat ii confera o incredere mai mare cumparatorului.


Makes sense to me! Psihologia marketing-ului.

Încă un lucru interesant: în Irlanda, spre deosebire de alte țări, se vinde deja și Corolla nouă. Asta ține de piața „tigrului celtic”, piață de oameni bine plătiți (istoric vorbind, nițel „nouveaux riches”...) care preferă mașini arătoase. Spre deosebire de UK, hatchback-urile par mai rare acolo.

Ced că orice estimări de preț vom face prin extrapolarea prețurilor din țările UE va trebui să le facem raportat la prețul vechii Corolla în țara respectivă. Iar dacă le comparăm, într-adevăr diferența nu e foarte mare. Între 400 și 1000 de euro, asta am observat eu.

Să dea Domnul ca Toyota România să nu le așeze mai mult de atât!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.