Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce masina sa aleg, aceasta este intrebarea.
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
Lucian55
My bad. Era vorba de 500km nu 5000.
Dealer-ul mi-a spus o poveste care torusi mi se pare un pic aiurea, cum ca respectivul a adus maina inapoi pentru ca nu ii incapea in garaj si ca acum este posesorul unui serie 3.
Acum povestea asta tind sa nu o cred, pentru ca 3-arul este doar cu 30cm mai scurt decat 5-ul ... dar totusi in tara asta nu ma mai mira nimic.
Otto73
Eu mai degraba cred ca a fost lovita. blink.gif
I-a ce i 15k si asteapta pana la anul in ianuarie sa-ti iei ceva platind cash.
HalbaSus
Parerea mea e ca nu merita sa iei o masina de ~60.000k euro diesel... Stiu ca sunetul nu e deranjant, dar pur si simplu nu merita deoarece:
1. Nu sunt chiar economice, consuma mai putin decat unul pe benzina dar tot gurmande sunt si ele
2. Nu au un sunet deranjant dar nu poti sa zici ca e placut... dimpotriva... un motor de 3 litri benzina suna muuuult mai bine.
3. Consumabilele mai scumpe, fiabilitate mai scazuta (ai 2 turbine... care se pot strica... la 530i nu ai nici una).
4. E o masina de lux... iar dieselul e combustibil pentru tractoare si camioane. Nu ca eu nu as conduce tot masini diesel dar promit solemn ca urmatoarea masina va fi benzinara.

Iar in legatura cu oferta de 535d... pute rau... n-a incaput in garaj si pentru asta a schimbat masina ? C'mon... bine ca nu si-a luat serie 1 in loc de 5 biggrin.gif In plus daca as da ~60.000 euro as vrea o masina configurata dupa muschii mei dupa cum zicea si f1anatic. Eu zic sa iei cei 15.000 + ce mai primesti de la asigurare + ce mai pui tu si poti sa iti configurezi o masina frumusica. Fie ca e serie5 (530i sau 530xi) fie audi (A6 3.2 quattro) fie orice altceva.
Lucian55
Si eu inclin spre cei 15k.
Asta inseamna vreo 75k pt masina noua iar la banii astia aleg ceva frumos fie european fie din afara europei.
Am dat o fuga azi pe la Audi si am cerut un test drive cu un audi A6 pe benzina. au la dispozitie doar 2.4 aspirat si 2.0 turbo si m-am programat maine sa le vad pe amundoua. Din pacate nu au una cu 3.2 FSI pentru test si nici in cta nu am vazut vreuna cu motorul asta.
HalbaSus
La 75k euro iti iei o masina serioasa orice ar fi ea... sincer eu as merge tot pe variantele europene, respectiv pe audi si bmw... mercedes ar fi cam la coada. Discutam cu dealerul audi care zicea ca a fost la ceva sesiune de instruire in germania la audi, unde le-au dat sa testeze variante de varf de la audi si de la concurenta directa (bmw si mercedes) el zicea ca mercedesul era clar cel mai slab existand o diferenta sesizabila intre audi/bmw si mercedes (normal ca zicea ca audi e cel mai bun, dar sa zicem ca asta e parerea unui dealer audi, deci nu putem pune baza pe ea...)

Japonezele premium pe langa taxe mai au o problema (aici in romania), piesele de schimb respectiv service-ul... chiar daca toyota asigura service-ul lexus... eu nu stiu daca mecanicii obisnuiti cu avensis D4D sunt cei mai calificati sa lucreze cu lexus gs 450h... in plus daca doamne fereste o tamponezi, astepti mult de tot dupa o aripa o capota sau un far.
T u d o r
Lucian, in 75 mii euro iti intra un Mercedes CLS cu motor de 3200 diesel sau 3500 benzina, cu optionale de vreo 15000 euro. Este o masina care mie mi se pare superba. Plus ca nu o vezi toata ziua pe strada.
Dany_s
in 75 mii euro ar intra si un Cadillac STS V8 AWD.....nu stiu daca place....dar mie mi se pare superba masina. 320 cp AWD si f luxoasa (la banii astia) si exclusivista.

Sau la bani mai putin Chrysler 300C AWD.
T u d o r
Da Dany, dar e cu taxele astea prohibitive de 30%. Lucian vrea sa plateasca cash, asa ca e cam pacat sa arunci pe fereastra (aka sa dai la stat) atata banet.
_Constantin_
Offtopic: Halba mecanicii Toyota de abia se descurca cu D4D, de unde sa stie saracii sa serviseze hybride. Am intrebat daca se poate comanda si servisa si raspunsul a fost cat se poate de clar: NU.
HalbaSus
La 75.000 euro optiunile de luat in seama ar fi (in ordine alfabetica):
- Audi A6 3.2 quattro - 255 cp - 0-100 km/h: 6.8 - 42.000 CIP
- Audi A6 4.2 quattro - 350 cp - 0-100 km/h: 5.9 - 53.373 CIP
- BMW 530i - 258 cp - 0-100km/h: 6.5 - 40.480 CIP
- BMW 530xi - 258 cp - 0-100km/h: 6.8 - 42.980 CIP
- BMW 630ci - 258 cp - 0-100km/h: 6.5 - 55.480 CIP
- Mercedes CLS 350 - 272 cp - 0-100km/h: 7.0s - 50.360 CIP

Cel mai frumos e CLS-ul dar e si cel mai lent (ma rog) si cu cea mai proasta reputatie de fiabilitate si mai e si destul de mic si destul de scump.
Cam in aceasi situatie se gaseste si seria6, frumos foc, dar mic si scump, cu aceleasi perormante ca si 5-arul dar e cel mai scump din lista.
Cel mai rapid e A6-le 4.2 dar are si cel mai mare motor (impozit si taxe mai mari) si e si e aproape cea mai scumpa masina din lista.
A6 quattro si 530xi au performante identice si costa aproape identic (desi la final audi-ul va iesi substantial mai ieftin).
530i e cel mai ieftin, are performante mai bune decat 530xi sau A6 3.2 dar are tractiune spate, ceea ce iarna nu e tocmai o binecuvantare.

Variantele diesel nu le-am inclus din motivele mentionate mai devreme. Japonezele nu le-am inclus din cauza taxelor...
Mojito
Avansez o sugestie.
Pina la 1 Decembrie 2007 sunt mai putin de 40 zile.
Vad ca ai cu ce te deplasa, deci nu esti presat ca mergi pe jos/taxi.

Vei avea posibilitatea pe de o parte a vedea ce se va intimpla cu taxa vamala aplicata autoturismelor non UE iar daca aceasta se va micsora substantial ( la cca 10 % ) cum se vehiculeaza vei observa pe de alta parte si comportamentul importatorilor UE la aceasta noua presiune concurentiala.
S-ar putea ca si ei sa fie nevoiti sa faca reduceri substantiale daca nu la modelele de baza cel putin la optionale pentru a egaliza cit de cit oferta asia/sua.
Asteapta.N-au intrat zilele-n sac.
Rabdarea e o virtute.
Salutari si multa intelepciune
Dany_s
QUOTE(> T u d o r <)
Da Dany, dar e cu taxele astea prohibitive de 30%. Lucian vrea sa plateasca cash, asa ca e cam pacat sa arunci pe fereastra (aka sa dai la stat) atata banet.


pai sa zicem ca asteapta pona al 1ian, pt 10%. Devine mai rezonabil. Nu stiu cum ar fi cu accizele insa, ca-s motoare mari.

Un 300C AWD, full full, e ~ 35 0000 euro + 1500 transport. Taxe 10% = 3500 euro. Acum nu stiu cat sunt accizele

35+1.5+3.5+accize * 19% TVA = pretul final probabil undeva la 50-55K euro DDP.

Un STS V8 ar iesi probabil pe la 75.
_Constantin_
Eu m-am abtinut de la sfaturi pana acum pentru ca sincer nici nu stiam bine ce ti-ai dori. Banii care vrei s-ai cheltui pe masina pentru multi dintre noi vor ramane si peste 30 ani doar un vis frumos. Indiferent ce masina vei alege in final am un singur sfat... ia-o sa fie unica. Din semnatura ta vad ca ai si alte masini deci banuiesc ca asta o sa fie doar pentru sufletelul rau. E sa fiu sincer as astepta dupa 1 Ian 2007 si as lua o masina cu taxe, un Lexus, un Cadilac, ceva absolut unic. Nici audi sau bmw nu sunt de lepadat dar nu sunt asa exotice, cel putin la noi, ca modelele de peste ocean.

Daca e sa gandim problema... nici un partener de afaceri nu te-ar invidia pt un seria 5 sau un A6 dar cu siguranta ai atrage toate privirile intr-un lexus. La noi maj oamenilor nu stiu cat costa un Lexus dar stiu sigur ca e foarte foarte scump. Nu stiu ca de fapt este la acelasi pret cu un Audi sau BMW, dar stiu si ca poti lua un Audi A6 second cu 15.000. Combinatia TU+Lexus poate sa fie un atu la o intalnire de afaceri, inspirand prosperitate si un fin simt estetic.
In orice caz din pct de vedere al calitatii cu nici un model nu poti da gres. Bafta la cumparaturi.
T u d o r
Perfect de acord cu Constantin in ceea ce priveste chestia cu gustul. Nu sunt de acord cu o masina rara pentru motivul ca nu gasesti service cu personal calificat si experimentat pentru ea. E pacat sa astepti dupa o piesa pana ti-o aduce vaporul din Japonia sau din State. Ca sa nu mai spun ca nu as prea vrea sa faca "scoala" pe masina mea cine stie ce mesteru' lu' peste de la un service.

In rest, as lua si eu Lexus de banii aia. Corecta observatia cu taxele dupa ian. 2007.

Si totusi.... CLS, pentru considerentele de mai sus si pentru cele din postul meu anterior.
air_wolf
la 75K mi-as lua un jaguar XJ. nici n-as mai sta la discutii. e fenomenala masina aia. am mers destul cu una din 82 si masina aia e mult ca feeling peste orice. si ca imagine
_Constantin_
In ceea ce priveste feelingul nu pot sa ma pronunt dar ca imagine... nu are concurenta. Romania a uitat ca mai sunt si alte tari care produc masini in afara de germania.

La un Citroen C6 te-ai gandit?
# Design 4 usi fara rama la geamuri
# Jante Aliaj 18" + detector presiune pneuri
# Ornamente cromate la exterior
# Ornamente lemn Mukonto
# Spolier pilotat (peste 65km/h)


# Functionalitate si Confort Bancheta rabatabila asimetric 2/3-1/3
# Bluetooth (kit handfree telefon)
# Climatizare bi-zonala cu difuzare moderata habitaclu
# Compartimente usi semiluna
# Computer de bord
# Cotiera centrala fata-spate
# Cutie automata cu 6 trepte
# Geamuri electrice fata-spate
# Geamuri laminate (multistrat)
# Inchidere centralizata cu telecomanda
# Oglinzi electrice, incalzite, rabatabile si indexabile
# Oglinzi retrovizoare electrocrome
# Pilot automat + regulator viteza
# Radio CD + magazie 6CD + mp3
# Scaun sofer reglabil electric pe 5 directii
# Scaune fata cu memorie
# Scaune fata reglabil electric si incalzite
# Servodirectie si volan cu comenzi reglabil pe 2 axe
# Sistem audio HI-FI JBL (12 boxe)
# Sistem cu proiectie laser pe parbriz
# Sistem de navigatie cu ecran color
# Tapiserie piele


# Siguranta 9 Airbag-uri ( Airbag-uri sofer si pasager, airbag-uri laterale fata-spate si airbag-uri cortina, airbag genunchi sofer)
# ABS + EBD
# Asistenta parcare fata-spate
# Avertizor depasire banda (AFIL)
# Capota activa cu protectie pietoni in caz de soc
# Centuri pretensionate
# ESP + ASR
# Faruri bi-xenon directionale + spalator faruri
# Frana de stationare electrica
# Proiectoare ceata
# Senzor de ploaie
# Senzor lumina
# Sistem de alarma
# Sistem de franare servoasistat
# Suspensie activa cu flexibilitate si amortizare pilotata
# Tetiere fata (active)-spate
Asta ar cam fi dotarile standard. Diesel 2.7 HDI 208 Cp pret CIP : 42900. Arata, se conduce, iti da o senzatie infinit mai misto decat orice BMW sau Audi.
Sorin82761
Am vazut testul facut de top gear referitor la suspensiile lui C6 si spuneau ca is un vis , testul a fost facut comparativ cu un bmw seria 5 si era o diferenta uriasa ( la confort )
http://www.youtube.com/watch?v=3ChwpPtKPlg
biggrin.gif
AlexTM
Hai bre, sa fim seriosi. Sa dai 50000 pe un Citroen? bicycle.gif

Daca e si negru o sa creada lumea ca vine Chirac sau Sarko smile.gif
T u d o r
Da' ce-are bre Citroenul? Tu nu stii ca in afara de germani mai fac si altii masini? tongue.gif

C6 e o masina senzationala (ma refer la aspect si dotari, ca nu am condus una), pretul e foarte bun fata de concurenta, dar ma tem ca ii lipseste imaginea de marca pe care o au "dusmanii". smile.gif Parerea mea e ca va fi un Vel Satis made by Citroen, adica o masina foarte buna care va suferi din cauza imaginii de marca.

Anyway, daca vrei sa fii "altfel", go for it.
AlexTM
Cam acelasi lucru voiam sa zic si eu.
Citroen fac masini bune, dar se avinta intr-o clasa de lux unde n-au imagine. Eu, daca as fi in situatia de a impresiona pe altii ca am masina de 'jde mii, nu mi-as lua Citroen.

Dar nu sint. Si nici nu-mi place sa impresionez prin masina.
De fapt, cred ca oriciti bani as avea, n-as da 75k pe o masina. Mi se pare ENORM (again, nu ca si suma in sine, ci de dat pe o masina)
_Constantin_
Daca am avea si noi 75k de dat pe o masina nu ar mai fi o problema. Referitor la Citroen e cea mai cool limuzina dupa Maserati quatroroute. Imaginea nu are cum sa fie la nivelul unui merc sau audi pt ca de 12 ani citreon nu a mai scos nici un astfel de model dar asta nu inseamna ca nu e super masina. Nu spun sa o ia pe asta dar e un model ce merita macar facut drive-test cu el. E deja disponibil in Romania si am vazut unul pe Craiova-Pitesti.
HalbaSus
QUOTE(GhitaTM)
Cam acelasi lucru voiam sa zic si eu.
Citroen fac masini bune, dar se avinta intr-o clasa de lux unde n-au imagine. Eu, daca as fi in situatia de a impresiona pe altii ca am masina de 'jde mii, nu mi-as lua Citroen.

Dar nu sint. Si nici nu-mi place sa impresionez prin masina.
De fapt, cred ca oriciti bani as avea, n-as da 75k pe o masina. Mi se pare ENORM (again, nu ca si suma in sine, ci de dat pe o masina)


Problema cu C6 nu e ca nu au imagine, citroenurile mari si luxoase au o traditie mare... Problema e ca in teorie, nefiind vorba de banii mei, as zice: "go for it, fii unic" problema e ca daca ar fi vorba totusi de banii mei nu as putea sa fiu chiar asa excentric... si m-as duce pe Audi/BMW/CLS... acelasi lucru e valabil si cu japoneze/americane... da e misto sa fii "altfel" dar parca pretul platit e prea mare (taxe, lipsa service calificat, piese scumpe si care ajung greu).
f1anatic
Parca sa dau 50,000 pe un Citroen e cam muult. Insa Citroenul ala arata bestial. Daca ar fi AWD sau RWD as lua-o imediat. Tare imi e teama ca e FWD insa. Si nu mai imi cumpar masini FWD vreo 140 de ani de acum incolo.
gabi4
sincer, mie C6 mi se pare una dintre cele mai hidoase masini :puke:
nu as da atatia bani pentru un citroen :wave:
air_wolf
halba, la mine e invers, pe banii mei mi-as lua un TLC hdj80vx cu 3 blocante de fabrica, as da pe el vreo 15.000, i-as pune roti de 40'', coilovere si nu-mi mai vin acum in cap modificarile, si din 75k as mai ramine cu vreo 40k... iar in 35k as avea una dintre cele mai tari masini de pe la noi: consum mic (vreo 20%), trece peste orice, o aparitie mai ceva ca un porsche gt3 sau lamborghini si in plus as putea stabili o relatie mult mai buna cu partenerii de afaceri la o iesire decit coborind din a6 sau bmw. wink.gif
HalbaSus
air_wolf: ti-a mai spus cineva ca esti maniac ? biggrin.gif
air_wolf
QUOTE(HalbaSus)
air_wolf: ti-a mai spus cineva ca esti maniac ? biggrin.gif


nuuuu... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif dar un jaguar tot as vrea. xj. sau xjs. sa vedem, poate iese de unul cindva, macar sh sa fie biggrin.gif
tataee92528
Lucian pana la urma ce masina ti-ai luat?? sunt fff curios dupa atatea discutii pe forum....
radu96247
VW Passat e de neconceput pentru tine?
Eu cred ca e o masina frumoasa,fiabila,sportiva si care confera prestanta dorita de tine.Are si un atu:e mai ieftina!
radu96247
QUOTE(> T u d o r <)
Da' ce-are bre Citroenul? Tu nu stii ca in afara de germani mai fac si altii masini? tongue.gif

C6 e o masina senzationala (ma refer la aspect si dotari, ca nu am condus una), pretul e foarte bun fata de concurenta, dar ma tem ca ii lipseste imaginea de marca pe care o au "dusmanii". smile.gif Parerea mea e ca va fi un Vel Satis made by Citroen, adica o masina foarte buna care va suferi din cauza imaginii de marca.

Anyway, daca vrei sa fii "altfel", go for it.



Tudore,mare specialist,lasa tu discutiile astea pt barbati ce conduc masini,nu masinute k tine,si pt cei ce prefera o culoare barbateasca ,nu de guy,asa dupa cum imi dau eu seama ca preferi tu.Rosu e pt fetite k tine! :bandit: :bandit:
radu96247
QUOTE(> T u d o r <)
Perfect de acord cu Constantin in ceea ce priveste chestia cu gustul. Nu sunt de acord cu o masina rara pentru motivul ca nu gasesti service cu personal calificat si experimentat pentru ea. E pacat sa astepti dupa o piesa pana ti-o aduce vaporul din Japonia sau din State. Ca sa nu mai spun ca nu as prea vrea sa faca "scoala" pe masina mea cine stie ce mesteru' lu' peste de la un service.

In rest, as lua si eu Lexus de banii aia. Corecta observatia cu taxele dupa ian. 2007.

Si totusi.... CLS, pentru considerentele de mai sus si pentru cele din postul meu anterior.



Da,mare cunoscator mai este acest specialist!!!!
Poate la el la tara,la Ramnicu Valcea,vin piesele cu vaporul din Japonia.Eu l-as sfatui pe D-nul masina frantuzeasca rosie pt fetite sa se intereseze mai bine. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Lucian55
Am ales un BMW 535 nou, cu dotari alese de mine.
Motor de 2995 cm3 parca, 272 cai, 560 nm.
Culoare Neagra.
Urmeaza sa vina in pe la inceputul lui februarie.
T u d o r
Felicitari pentru alegere.Are un motor extraordinar. Sa te bucuri de ea fara nici o problema. smile.gif
Lucian55
Multumesc.
Am mers cu un 535 de la ei de acolo si mergea mult mai bine decat 530xd care l-am avut inaite, adica numai ramanea fara putere dupa 3800 rpm.
Lucian55
A venit masina ! biggrin.gif
Acum cand scriam un reply aici pe forum am primit telefon ca a venit si sa o vin sa o ridic.
Legionaru'
S-o stapanesti sanatos!
Te asteptam cu poze la "Totul despre masina mea"!
todinca99047
nu vreau sa fiu rautacios dar pentru ceea ce vrei tu exista o singura solutie: BMW Seria 5 si restul
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.