Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce ocupatii/meserii/functii aveti?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
guerilla
am taiat restul de mesaje si le-am mutat in topic separat despre venituri.
scuze de off topic.
Eduard RO
QUOTE
mai, mai nici nu imi vine sa cred cati colegi de breasla am pe forum! si io is student la medicina....in ultimul an din pacate

De ce spui din pacate? blink.gif
laur6
spune din pacate pt ca se termina facultatea si ncepe rezidentiatul, garzi, bani infecti pe munca multa, si tot asa. tu n-ai avut cea mai misto perioada a vietii tale in facultate?
Iulian HondaFan
pai asa se-nvata meseria :angel: las' ca trece. nu-i asa de rau nici rezidentiatul din cate imi aduc io aminte.
James Kilowatt
QUOTE(laur65689)
tu n-ai avut cea mai misto perioada a vietii tale in facultate?


La mine cea mai misto perioada a fost cand am redevenit student (phd wannabe) in Franta, la 25 ani. 4 ani de vis, pe coasta de azur. smile.gif Locatie bestiala, munca interesanta, un colectiv simpatic si foarte colorat... smile.gif
laur6
:clapping: felicitarile mele ca ai avut puterea si nervii sa faci o a doua facultate si asta 4 ani de zile. eu unul dupa 6 ani de facultate n0as mai face nici macar un semestru; nu ma mai tin neuronii beer.gif
James Kilowatt
N-a fost alta facultate, a fost doctorat smile.gif E mult mai misto, nu mai pierzi vremea cu tot felul de cursuri inutile, si esti si platit acceptabil smile.gif

Eu am avut noroc ca am si nimerit intr-un laborator de exceptie, cu o atmosfera deosebita, pentru care multi ma invidiau. Ca sa dau un singur exemplu, nici macar nu eram inca tezar ci doar un prapadit de stagiar (de fapt, eu m-am dus acolo pentru un stagiu de 3 luni si am ramas in teza 4 ani biggrin.gif) iar directorul administrativ i-a facut prietenei invitatie ca sa obtina viza sa ma poata vizita (in 2001 trebuia viza). Jobul lui era sa se asigure ca avem TOT ce ne trebuie... wink.gif In grupul meu francezii erau o mica minoritate, in rest aveam colegi de pe toate continentele Mai putin antarctica smile.gif
MotorHead
Doctorate... facultati... daca ar fi sa iau viata de la inceput n-as face mai mult de 10 clase, si alea pentru ca-s obligatorii biggrin.gif In liceu n-am invatat mai nimic, in facultate prea putin. Dar depinde ce vrei sa faci in viata, in unele cazuri nu se poate fara facultate.
James Kilowatt
...adica, in cazurile in care n-ai parinti senatori sau primari biggrin.gif
MotorHead
Heh, nu, ma refeream la chestii de bun simt smile.gif
James Kilowatt
Nu cred ca vre-un pusti de 16 ani viseaza sa ajunga vanzator de celulare sau materiale de constructii. Cazurile de mare succes cu 10 clase le numeri totusi pe degete. Cate mii de fotbalisti au ajuns niste ratati si cati au ajung Hagi? smile.gif Valabil si pentru afaceristi, manelisti, etc.

Pe de alta parte e drept ca in liceu si mai tarziu inveti (sau nu biggrin.gif) si chestii inutile in viata de zi cu zi, insa totusi nu strica, macar poate te ajuta sa pricepi mai multe din lumea care ne incojoara, de la incalzirea globala la masini sau la politica. Nu te ajuta cu nimic sa programezi sau sa vinzi hartie si imprimante mai bine daca stii cand a fost ultima glaciatiune sau ce-s aia cromozomi, insa macar te ajuta sa iti dai seama cat bat campii aia de la greenpeace la televizor smile.gif
MotorHead
QUOTE
Cazurile de mare succes cu 10 clase le numeri totusi pe degete. Cate mii de fotbalisti au ajuns niste ratati si cati au ajung Hagi? smile Valabil si pentru afaceristi, manelisti, etc.
Cazurile de "mare succes" cu facultate le numeri pe aceleasi degete... Cati medici ajung ca Barnard? Stii ce fac cei mai multi? Nu vreau sa jignesc pe nimeni, asa ca nu dau amanunte smile.gif

QUOTE
Pe de alta parte e drept ca in liceu si mai tarziu inveti (sau nu biggrin) si chestii inutile in viata de zi cu zi, insa totusi nu strica, macar poate te ajuta sa pricepi mai multe din lumea care ne incojoara, de la incalzirea globala la masini sau la politica. Nu te ajuta cu nimic sa programezi sau sa vinzi hartie si imprimante mai bine daca stii cand a fost ultima glaciatiune sau ce-s aia cromozomi, insa macar te ajuta sa iti dai seama cat bat campii aia de la greenpeace la televizor
Teoretic, da, daca esti cat de cat atent la ore. Eu nu eram, preferam sa citesc tongue.gif Sincer, de la scoala nu am invatat mai nimic. Nu spun ca e bine ca mine, doar ca asa am fost eu si basta.
James Kilowatt
LA noi invatamantul se bazeaza pe repetat la nesfarsit aceleasi prostii... nu se poate sa nu inveti chiar nimic, chiar si fara sa vrei tot inveti ceva. Chiar si copiind la extemporale biggrin.gif
MotorHead
Nu am spus "chiar nimic", ci "mai nimic", mi-am lasat o portita de scapare biggrin.gif
Asa inveti de oriunde cate ceva, doar ca in unele modalitati inveti mai eficient decat in altele.
Baby Blues
de altfel cred ca nici eu nu as mai face facultatea sau nci macar mai mult de 10 clase. Cred ca as fi putut sa ma iau de vandut parfumuri din strainatate sau masini second hand. De altfel ce exemplu pot primi copiii din ziua de azi, daca vad ca scoala este degeaba.
RUE
comentarii:
Poltisitii care sunt pe forum sa fiti siguri ca sunt ca si noi.. ne plac masinile. sunt si altii care nu sunt politisti si nu spun ce sunt.
pt politisti si nu numai e mai usor sa fie relaxati in comentarii pe forum fara sa apara discutii. Poate uneori pot si ei asa sa refuleze pt ce vad ei prost in sistemul politienesc. eu zic sa i lasam si sa ne bucuram ca sunt aici.
Poate prin munca lor opinia lor ar fi ingradita.

Cat priveste de pregatirea profesionala, tinerii de azi, adica cei care invata institutionalizat au sansa si ar face bine sa si caute burse afara, sa profite de orice sansa de specializare cu sustinere sau fara (se si poate munci afara) iar mai departe e sansa si straduinta.
Ganditi va cat au pierdut 80% (zic eu) din tinerii romani care nici nu ii duce gandul sa studieze ceva afara, sa prinda o bursa.

Inca traim in umbra vechilor metode de predare utile la problemele simple si invechite. Noroc cu initiativa proprie a multora si a internetului cu bune si rele.
HalbaSus
Ce modele primesc copiii ? Pai cine are maybach jiji becali... cine are cele mai multe masini tari... tiriac... deci daca vrei sa ajungi tare trebuie sa fii fie sportiv fie sa ai un tata cioban... jiji zicea la un moment dat ca el la revolutie avea 150.000 de dolari... sincer eu si acum as prefera sa am 150.000 de parai in locul facultatii pe care am terminat-o... sunt sigur ca as ajunge mult mai departe... chiar si fara cunostintele din facultate. Problema e ca daca nu esti bun la sport (eu unul eram jalnic), si nici tata cioban nu ai... atunci o facultate iti poate asigura un viitor mult mai bun decat daca ai fi terminat 10 clase.
TLS-09
In privinta lui Tiriac cred ca gresesti. Gindeste-te ca el a facut sort intr-o vreme cind nu se vehiculau sume fabuloare pentru asta. E adevarat ca i-a adus notorietate si a constituit o rampa pentru el, dar banii i-a facut pentru ca pur si simplu a avut fler sau simt al afacerilor. Despre caracter am oarecari rezerve si in ceea ce-l priveste pe Tiriac.
Despre Jiji , no comment ca nu vreau sa ma enervez. Ai dreptate in cee ce ai spus.
MotorHead
QUOTE(HalbaSus)
sincer eu si acum as prefera sa am 150.000 de parai in locul facultatii pe care am terminat-o... sunt sigur ca as ajunge mult mai departe... chiar si fara cunostintele din facultate. Problema e ca daca nu esti bun la sport (eu unul eram jalnic), si nici tata cioban nu ai... atunci o facultate iti poate asigura un viitor mult mai bun decat daca ai fi terminat 10 clase.
Nu este asa smile.gif Exista multe posibilitati de a-ti asigura un trai placut fara sa ai nevoie de facultate. Ca sa ai un business pe net ai nevoie de facultate? Poti sa fii reseller/affiliate pt. diverse produse/softuri sau poti sa oferi servicii de SEO sau poti sa faci afaceri cu domenii, poti chiar sa inveti programare (nu ai nevoie de scoala pentru asta) si sa dezvolti propriul tau soft...
Seri
Sa fii presedintele propriei companii, se poate si fara facultate, dar in compania altuia, nu este posibil. Nu stiu daca v-ati uitat la "The Aprentice" pe Antena 3 saptamanile astea, dar Donald Trump l-a concediat pe unu care a ajuns pana in semi-finala pe motiv ca avea doar liceul la baza, iar concurentul care a ramas avea diploma de Harvard.
Mircea38023
Observ cu ...neplacere, faptul ca unii rezuma succesul sau nivelul unui om doar prin prisma banilor pe care ii castiga.... Nu cred ca banii sunt totul pe lumea asta. Da, Jiji are bani. Dar ii lipsesc altele...muuulte altele. Prin natura muncii mele, am de-a face cu tot felul de oameni, multi dintre ei manageri, multi dintre ei...patroni mancati-as. Toti au oarece nivel financiar, unii, in ambele categorii chiar destul de serios. Toti detin retele de televiziune prin cablu sau internet. Cand vezi diferentele .....iti vine sa iei patronii mancatzi-as la pumni si bate in cap. Au bani...so fucking what???

Scoala iti ofera ceva ce banii nu ti-i va oferi niciodata. Intelect! Chiar daca se invata o gramada de prostii inutile atat in liceu cat si in facultate (cat mai injuram eu cursurile de filosofie de la politehnica....si cat de utile s-au dovedit in timp...) totusi, inveti si chestii extrem de importante, atat pe plan profesional cat si chestii care sa te ajute in formarea intelectului.
Foarte rar, un intelectual se formeaza in afara scolii.

Nu stiu....poate voi preferati sa aveti milioane si sa se uite lumea la voi ca la Jiji. Eu unul prefer sa am strict atati bani cati imi trebuie pentru a-mi cumpara in anumite limite lucrurile pe care mi le doresc si sa pot sa-mi fac un weekend la munte sau la mare...si cam atat, dar sa am prieteni inteligenti, care asculta muzica buna, cu care poti purta o discutie inteligenta si cu care sa ma simt bine.

Spuneti ca Jiji sau Tiriac sunt exemple pentru copiii de azi. In primul rand, intre cei doi e o diferenta esentiala: Tiriac este profesor la baza. Iar tenisul nu era un sport care sa fie conditie necesara si suficienta pentru a termina o facultate. De altfel, desi il detest pe Tiriac, cand il auzi vorbind, vezi diferenta de la primele cuvinte.

Sunt cei doi modele pentru copiii? - probabil. Dar vina nu este a lor, ci nici a copiilor, ci a parintilor care le permit sa aiba astfel de modele.

Oricum...nu neglijati rolul scolii in formarea unui om....

L.E. E adevarat, acum nu as mai avea nervii si nici motivatia de a mai face o facultate. Nici de master n-am mai avut nervi, iar ala chiar mi s-a parut inutil. Dar, uitandu-ma in urma, daca as mai fi pus in situatia de a alege, as alege facultatea fara niciun dubiu. De liceu...nici nu se mai pune problema.
HalbaSus
Eu cred ca facultatea nu te face mai destept, mai cult, etc... credeti ca daca jiji ar fi terminat o facultate (sunt convins ca ar fi putut) atunci ar fi fost un om diferit... eu unul nu prea cred, cele mai multe trasaturi de caracter se formeaza pana la 18 ani... daca ai gandire "de cioban" (nu vreau sa jignesc ciobanii, ma refer la modul de rationare al celor ca jiji si nu gasesc alt cuvant) inainte de intrarea la facultate e foarte putin probabil ca te vei schimba. Educatia e un proces mult mai complex decat liceu+facultate+master... e vorba de modul in care ti-ai trait prima parte a vietii, care inseamna cei 7 ani de acasa, cercul de prieteni, preferintele muzicale, filmele care le-ai vazut, cartile care le-ai citit, oamenii cu care ai luat contact, etc...
MotorHead
100% de acord cu HalbaSus smile.gif

QUOTE
cat mai injuram eu cursurile de filosofie de la politehnica....si cat de utile s-au dovedit in timp...
Am trait s-o aud si p-asta :x

P.S. E simpatic sa vezi cum cineva vorbeste de formare intelectuala si scrie in mod repetat "mancati-as"
James Kilowatt
Poate tot ce se intampla inainte de 18 ani te impinge sau nu sa facultatea sau sa te duci direct la furat in Italia sau mai rau sa intri in politica smile.gif

Oricum, eu cred ca facultatea nu strica la cultura/educatie/etc. Simplul fapt ca te amesteci in alte cercuri si ai alta gasca tot are o influenta. Ma refer la o facultate facuta cat de cat pe bune, cu studenti relativ seriosi si nu la o particulara oarecare facuta ca sa nu te umfle in armata smile.gif Imaginea studentilor de bani gata care nu se tin decat de orgii nu cred ca e reprezentativa pentru toti studentii. Mult mai usor iese in evidenta un scandalagiu decat 100 studenti seriosi sau decat un olimpic.
Mariustom
D-lor, este foarte bună dezbaterea ce o aveți, dar nu credeți că era mai nimerit s-o dezvoltați pe alt topic? Chiar nu credeți că este bine să respectăm tematica topicului? Cu atât mai mult cu cât este o tematică aparte?
Rog un admin să taie discuția și să formeze un alt topic.
Mircea38023
MR28673 a comentat ...ca si cand as fi facut-o eu. In concluzie,nu mai comentez decat:
Nu obisnuiesc sa folosesc fraze sau cuvinte de genul "manca-ti-as" ... Era vorba de "patroni manca-ti-as", adica acel gen de patroni .Iar greseala gramaticala....a fost intentionat introdusa,pentru a sublinia acest lucru... Poate era mai potrivit sa folosesc ghilimelele de la bun inceput...
@Mariustom: ai dreptate...dar este inevitabil atata timp cat titlul sectiunii se numeste Off Topic beer.gif
T u d o r
Mircea, jos palaria pentru postul tau din susul paginii... arigato.gif

Sunt 100% de acord cu ce ai scris tu acolo.
Alex-F1
QUOTE(Mircea38023)
@Mariustom: ai dreptate...dar este inevitabil atata timp cat titlul sectiunii se numeste Off Topic


Man, titlul sectiunii s-o fi numind el Off Topic, dar acest topic este {in caz ca ai uitat} strict despre ocupatiile/meseriile/functiile forumistilor, asa ca nu sunt chiar asa de inevitabile discutiile de mai sus, daca nu cumva le fac unii sa fie.... De acord cu Marius, sunt bune discutiile de mai sus, dar nu sunt la subiect si deja avem aproape 2 pagini de off topic aici, deci sa revenim la oile noastre....vad ca a avut oarece succes acest topic....acuma ar mai trebui sa faca cineva un rezumat/clasament al ocupatiilor celor care au scris pana acum, ca sa vedem si noi ce clase muncitoare avem pe-aici.... biggrin.gif O face cineva? ...ca io acuma nu prea am rabdare.... blush.gif
Iulian HondaFan
nu toata lumea are aceleasi prioritati in viata... Ro fiind inca in stadiile timpurii ale capitalismului este inca obsedata de bani. obsesia banului exista peste tot dar nu e atat de raspandita in societate.

exista un studiu care s-a uitat la nivelul de satisfactie individuala raporta la venituri. pentru cei cu venituri sub aprox. 20-25000$ anual pe persoana satisfactia individuala era direct corelata cu veniturile ( statistic vorbind; nu inseamna ca nu exista saraci fericiti, ci doar ca saracii tind sa fie nefericiti). peste acest nivel de venituri satisfactia personala a subiectului nu depindea de venituri, exceptand grupul cu venituri peste 500000$ venit anual. dar si dintre acestia numai 45% se considera fericiti ( fata de 35% pentru cei cu venituri de peste 25000$ anual)

alt studiu mai recent aici:

http://www.princeton.edu/main/news/archive...tion=topstories

educatia plateste. nu diploma in sine ci ceea ce stii sa faci si care conventional este recunoscut prin diploma. daca ai diploma de arhitect si tu esti habarnist in ale geometriei diploma nu iti va aduce bani. pe masura ce lucrurile se aranjeaza si in Ro, educatia va plati. deja in umele meserii plateste. stiu ca inca din 1997-99 un absolvent de automatica isi putea gasi usor un salariu de peste 1000$ daca stia cat de cat software...
Alex-F1
QUOTE(Iulian HondaFan)
stiu ca inca din 1997-99 un absolvent de automatica isi putea gasi usor un salariu de peste 1000$ daca stia cat de cat software...


Daca te referi la Ro, cred ca cuvintele "usor" si "cat de cat" nu trebuiau puse acolo.... Si mai conteaza si locatia....poate asta ar fi fost posibil doar intr-unul dintre marile orase, in rest....pauza! Nici macar acum nu sunt multe firme care dau "usor" un salariu de 3000 RON in mana unui absolvent de automatica care stie "cat de cat" software....si asta tot in marile orase, nemaivorbind de orasele mai mici, unde nici gand de asa ceva! blush.gif Ca o paranteza, am auzit ca in Ro cea mai mica rata a somajului este in jud. Timis.... blink.gif ....chiar asa o fi? :scratchchin: E adevarat ca in Timisoara se gaseste relativ usor de lucru....trebuie doar sa vrei sa muncesti.... arigato.gif
MotorHead
QUOTE(Iulian HondaFan)
nu toata lumea are aceleasi prioritati in viata... Ro fiind inca in stadiile timpurii ale capitalismului este inca obsedata de bani. obsesia banului exista peste tot dar nu e atat de raspandita in societate.
Nu sunt convins ca romanii sunt mai obsedati de bani decat occidentalii, cei mai multi cred ca isi doresc doar un trai decent.

QUOTE(Iulian HondaFan)
deja in umele meserii plateste. stiu ca inca din 1997-99 un absolvent de automatica isi putea gasi usor un salariu de peste 1000$ daca stia cat de cat software...
Din fericire, nu e asa smile.gif La software nu e nevoie de studii, daca esti dibaci te angajeaza orice firma (de specialitate) pe baza a ceea ce stii sa faci. E nevoie de diploma doar ca sa te angajezi la vreo institutie ca inginer de sistem etc.

QUOTE(Mircea38023)
Nu obisnuiesc sa folosesc fraze sau cuvinte de genul "manca-ti-as"
Nu folosirea acelui cuvant era problema, dar probabil te-ai prins cum se scrie tongue.gif
Mircea38023
Probabil ca m-am prins cum se scrie..... biggrin.gif In alta ordine de idei, eram, fara sa ma laud, cel mai bun din scoala (nu din clasa) la gramatica. blush.gif Era un exemplu, dupa cum ti-am explicat deja.
Iulian HondaFan
QUOTE(Alex-F1)
QUOTE(Iulian HondaFan)
stiu ca inca din 1997-99 un absolvent de automatica isi putea gasi usor un salariu de peste 1000$ daca stia cat de cat software...


Daca te referi la Ro, cred ca cuvintele "usor" si "cat de cat" nu trebuiau puse acolo.... Si mai conteaza si locatia....poate asta ar fi fost posibil doar intr-unul dintre marile orase, in rest....pauza! Nici macar acum nu sunt multe firme care dau "usor" un salariu de 3000 RON in mana unui absolvent de automatica care stie "cat de cat" software....si asta tot in marile orase, nemaivorbind de orasele mai mici, unde nici gand de asa ceva! blush.gif Ca o paranteza, am auzit ca in Ro cea mai mica rata a somajului este in jud. Timis.... blink.gif ....chiar asa o fi? :scratchchin: E adevarat ca in Timisoara se gaseste relativ usor de lucru....trebuie doar sa vrei sa muncesti.... arigato.gif


ma referam la Bucuresti... si nu ma refeream la salariul de pornire ( care era si ala pe la jumatate). dar era o perspectiva clara si de atins in 1-2 ani. ideea era ca merita sa faci Automatica la acel moment.

@MotorHead. Io as fi mai circumspect. nu ca nu cred in tipi auto-didacti in software, dar cred ca pt. orice post unul care se pricepe si are studii de specialitate si unul care doar se pricepe, prob ca in 9 din 10 ocazii cel cu studiile va fi ales. oricum e greu de testat un om ce poate la interviu. de regula mergi pe incredere ( ca si stie sa faca ceea ce zice ca stie sa faca) si pe alura generala. parerea mea.
Cezar81667
Nu pot sa te fac mai inteligent...dar pot sa-ti dau o diploma! zis-a Vrajitorul din Oz.
Am intalnit oameni simpli, agricultori din generatie in generatie, care aveau mai mult simt al logicii, la respectului si pricepeau mult mai rapid ce vrea sa spuna partenerul de discutie decat un profesor universitar cu 2 facultati.
Am ajuns sa cred ca, in 8 cazuri din 10, scoala (liceu, facultate, doctorat) plafoneaza. Multi raman cu bagajul de cunostinte acumulate in acea persoana, si REFUZA a invata ceva nou/util! :bash: Ori se...specializeaza, ori se plafoneaza..mancatzi-ash biggrin.gif
Astfel ca, inainte de a cerceta diploma cuiva, mai bine sa-i ascultam vorba....s-apoi om vedea arigato.gif
cosmin45741
Complet neadevarat! Scoala te deschide, nu te plafoneaza. E ca si cum ai spune ca daca citesti o carte, 2, 10 te plafonezi, asa ca ar fi mai indicat sa nu citesti deloc...Mintea e ca un muschi care trebuie antrenat ca sa ajunga la performanta.
Din pacate, in Romania ultimilor ani, studiile nu prea mai sunt apreciate, iar tendinta generala in gandire este asemanatoare cu a lui Cezar. Pe de o parte justificat, pt. ca a devenit extrem de usor sa fi admis si sa absolvi o institutie de invatamant superior, dar pe de alta parte, complet eronat, intrucat exista un procent insemnat de absolventi care sunt destul de competenti in domeniul lor de activitate. Nu generaliza si nu confunda bunul simt cu educatia si inteligenta...
RUE
scoala e utila. o barfeste cel care nu a ajuns sa o faca!
te disciplineaza.
un om care nu i a placut sa studieze organizat si sa aiba un tel in viata ramane prost. vezi milionarii de azi care cheltuie sa fie luati in seama, deoarece daca ai ramas prost vrei neaparat sa dovedesti contrariul.
un om inteligent nu face asa ceva.
James Kilowatt
Nu cred ca se poate generaliza nici intr-o directie nici in cealalta. Unii au de exemplu tot felul de complexe pe care incearca sa le compenseze cu bani/masini etc.... iar asta, nu tine de educatie. Complexat poate fi si un cioban si un savant (eventual subspecia "soarece de laborator", virgin la 40 ani biggrin.gif).

Cred ca undeva trebuie gasit un echilibru intre realitate si lumea "imaginara" a cartilor si a studiilor (indiferent ca e vorba de arta, stiinta, etc).
RUE
consider ca e bine si cioban, daca iei si cartea cu tine cand pasti oile si nu faci avioane din foi. arigato.gif
Cezar81667
Cosmin...am un client, care are oarece probleme comerciale. A facut 2 ani de Academie de Marina, si a ajuns la concluzia ca nu i se potriveste..disciplina! si nu a mai urmat vreo alta insitutie de invatamant superior.
Are spirit comercial...stie sa negocieze, este onorabil in executarea propriilor obligatii si stie sa faca bine ceea ce se obliga. Prinde foarte repede orice idee, chiar daca nu este de domeniul lui de activitate....DAR :angel: este un marlan si jumatate - cine lucreaza CU el, risca sa lucreze PENTRU el.
Stie sa "faca" bani...si atat! Bunul simt este ..secundar :argue: si relativ
florin55503
cezar asta e un defect profesional. cei care lucreaza in vanzari in mare parte sunt asa. altfel nu ai succes.

scoala (daca e urmata serios ) te ajuta in alt fel. ea nu suplineste experienta dar de multe ori iti da o baza de pornire (chiar daca ce faci la fac de multe ori nu seamana cu reALITATEA) dar sunt unele informatii care le capeti in facultate si nu la locul de munca. si sunt momente in care acele informatii te vor ajuta chiar daca la momentul respectiv nu iti vei da seama.

cei care au facut o facultate doar pentru diploma si nu au acumulat nici un fel de informatie (din pacate sunt din ce in ce mai mult) dar sunt angajati pe undeva nu vor sti sa faca decat ce fac zi de zi la serviciu. sunt foarte specializati.


cum am zis toti mai multi fac facultatea pentru diploma si asta se vede (multi fiind angajati pt a-si plati studiile). tot mai multe institutii se plang de proasta pregatire a studentilor. dar in acelasi timp coruptia din cadrul lor face ca multi din cei proaspat angajati avand in la baza doar nepotisme sa fie foarte slab pregati(unul din directorii economici a unei foarte mari banci a fost coleg de fac si era cel mai slab din an si nici mintea nu prea ii stralucea. a avut taticul grija

PS: daca a avut cineva curiozitatea ca miercuri seara sa mai schimbe de pe tvr de la superbul meci albania-romania si se uita la carcotasi se ingrozea. vedea si auzea cum dublinul e pe rand capitala belgiei, frantei, olandei, sau cum orasul marii uniri e transilvania. si ce e mai rau era o domnisoara care se credea fooooarte desteapta. asta e nivelul scolii romanesti
Eduard RO
Si totusi inca ii astem pe moderatori biggrin.gif sa ne spuna cu ce se ocupa.....
Bogdan76299
cu ce sa se ocupe..........sunt moderatori!
James Kilowatt
Mai copii, eu zic sa lasati vrajeala cu cartea.... cartea e buna! Asa ca puneti mana pe carte, pe ziare si invatati.... invatati sa faceti cornete de hartie sa vindeti seminte la meci! laugh.gif
ozz86651
Asul de trefla e si mai bun. Acu vreo 2 spatamini la Las Vegas ma uitam la tv la un campionat de poker sa intru in atmosfera smile.gif, a cistigat un roman (Negreanu ?), potul era de 1.5 milioane parca, si nu era deloc la primul campionat cistigat, era un obisnuit pe podium.
RUE
meserii:
1. profesor: 5-6 ore pe zi muncite, cu pauze de 10 minute si cu vacante scolare. nu stiu daca mai merg gratuit ca insotitori de tabere. salariul lor este in 6 si 15 mil. zic eu. plus ore de pregatire. e rau?
le place sa lucreze ca profesori, am un coleg IT care a zis ca viseaza sa fie profesor.

2. inginer
a. o mica firma care intarzie salariile si cu program prelungit, cu toane de patroni care poate nu au facut nici liceul. credeti ca visul lor in facultate erau tamplariile de PVC sau portile electrice etc si client pe 7 ani la logan.
iti place la noi la mare ca este berea ieftina si bagi fara limite.
b. inginer la multinationala cu salariul peste 10 mil, cu birou cubic si calculator bagat in domeniu, cu mailuri de fwd cu dumele zilei, iesiri la bere sau fotbal cu colegii, masina adusa din germanica, cam diesel de familie. mai prinzi cate o specializare pe afara si asa renovezi cate ceva in apartament. obligatoriu locuinta in rate. la 35 de ani iti iei primul auto nou si care daca nu e reno sau opel, e obligatoriu grupul vagen.
excursiile favorite: la mare grecia, italia si croatia, la munte predeal si slovacia- austria.

3. medic
pe la 30 de ani ajungi sa lucrezi si in cabinet de privat. iti place si juri ca nu vei lua spagi in programul care il ai la clinica sau spital de stat.
posibilitatile familiei care te a trimis la medicina aduc un aport de apartament si masina. excursiile sunt pe insule datorita sotului mai in varsta cu policlinica sau ginecolog de cariera. masina este audi sau japoneza.

4. servicii amenajare (zugrav, mobila etc)
familie cu 2 copii, traieste cu soacra in casa, passat sh cu km manariti dar care lasa invidie si la inginerii de multinationala. o tine curata oglinda. acesta este cazul optim. altfel are o dacie din 86-96, carpita intre 2 refaceri de tinichigerie si bun prieten cu mecanicii.

5. economistul
a debutat la o firma de/fosta de stat sau un srl care i-a dat tico de serviciu sa mearga cu hartoagele peste tot si sa se numeasca director economic. tine cateva contabilitati acasa cu care isi mai face suplimentar venitul. si-a manarit salariul pe cartea de munca (pe care il primea oricum la negru) si a luat credit pe 20 de ani la apartament si mai are un credit de nevoi personale pe numele parintilor salariati pt masina sh.
sunt fani daewoo datorita masinilor de serviciu conduse in timp.
concediu: daca e casatorit merge in grecia si daca e liber rupe tot si face o spania sau italia in circuit. nu prea are timp de messenger.

6. avocatul
aflat intr-o stare normala cu colegii in perioada studiilor, odata ce a devenit avocat cu drept de practica are un cabinet al lui, umbla la costum si daca nu mai are par pe cap isi lasa cioc sau barba. are probleme familiale si e implicat chiar si in divorturi, asta si pe plan privat folosind experienta profesionala. la inceput ii atrag masinile mini ca apoi la peste 40 de ani sa fie in varfuri de gama datorita slujbei de partid (am uitat sa va zic ca ii place politica si trece d ela consilier local la deputat sau secretar de stat).

am obosit! mai bagati si voi.
horia81181
QUOTE(rue45709)
meserii:
1. profesor: 5-6 ore pe zi muncite, cu pauze de 10 minute si cu vacante scolare. nu stiu daca mai merg gratuit ca insotitori de tabere. salariul lor este in 6 si 15 mil. zic eu. plus ore de pregatire. e rau?
le place sa lucreze ca profesori, am un coleg IT care a zis ca viseaza sa fie profesor.

.


intentionam sa nu intru pe acest topic, din anumite motive, dar ma vad acum nevoit, din solidaritate, sa rectific putin aceasta informatie.
eu sunt profesor la baza, acum, temporar, am alta functie, care ca orice functie vine si trece. deci, foarte probabil, intr/o buna yi voi redeveni profesor sadea. situatia mea nu este una reprezentativa pentru categoria profesionala din care provin, deoarece pe langa salariul de la stat am venituri din ceva afaceri marunte de familie, gestionate de parintii mei. in plus, avand functia pe care o am, salariul meu este ceva mai mare. cunosc insa bine starea sistemului. voi incerca sa dau niste raspunsuri punctuale, pentru ca sunt constient ca cei din afara nu sunt informati corect si nu cunosc realitatea acestei meserii.
1. 5-6 ore pe zi muncite, cu pauze de 10 minute. e gresita perceptia aceasta, deoarece pe langa cele 5/6 ore profesorul mai sta in scoala pentru diverse alte activitati, nu cele de predare propriu-zisa, cum ar fi pregatirea unor activitati extrascolare, cercuri, proiecte, yile festive etc. apoi, ajuns acasa, mai petrece cateva ore cu pregatirea orelor pentru a doua zi (nu e o gluma, un profesor serios, asa face, chioar daca are vechime respectabila. eu insumi, ma pregateam cam 2 ore seara, iar dimineata ma trezeam cam cu o ora si jumatate inainte sa imi revad scenariile didactice), respectiv cu corectarea unor lucrari sau teze. nu mai vorbesc de altele, cum ar fi cursuri de formare continua, cel mai adesea platite din buzunarul personal, sambete petrecute la activitati de perfectionare, dupa-amieye petrecute la corectat de olimpiade, concursuri, etc. in priovinta pauzelor, va spun tot din experienta, si prin comparatie cu situatia mea actuala, cand nu mai predau: e un consum teribil, care te uzeaza, sa predai 50 de mjinute, in fata a 20-30 de elevi, pe care trebuie sa ii tii in priza, sa le oferi ceva interesant, sa nu ii scapi din orizontul de interes al disciplinei tale. va rog sa ma credeti, 6 ore de predare echivaleaza din plin cu 8 ore de birou sau de teren. o spun din proprie experienta. daca esti un profesor dedicat, dupa 5 ore de predat esti adesea frant.
2. vacante scolare. de acord, acestea sunt un avantaj, dar trebuie nuantat si aici. in realitate, vacantele nu se suprapun peste concedii. concediul profesorilor este una, iar vacantele elevilor sunt altceva. in vacante, adesea profesorii merg la swcoala si desfasoara diverse activitati, in diverse comisii (de ex. comisii de inventar si altele). apoi, concediile p[rofesorilor, in vacanta de vara, incep destul de tarziu, undeva pe la sfarsitul lui iulie, dupa ce se incheie toate examenele, nationale si locale.
3. nu stiu daca mai merg gratuit ca insotitori de tabere. taberele scolare sunt practic desfiintate la nivel national. in orice caz, sunt foarte rare cazurile.
4. salariul lor este in 6 si 15 mil. zic eu. plus ore de pregatire. e rau?
de fapt, salariul unui debutant este, mi se pare in jur de 5 mil. oricum, va pot spune ca e umilitor. Din cate salarii poate un profesor debutant sa isi cumpereun televizor color? Dar o masina? dar o casa? Dar o familie, cum o poate intretine un biet profesor cu un salariu de 4-5 milioane de lei? am fosti colegi care locuiesc inca in caminele scolilor in care predau. e dramatic. iar orele de pregatire (cred ca te refereai la meditatii) sunt rezervate doar catorva privilegiati: doar anumite materii, si numai dupa ce iti faci un oarecare nume in urbe. ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca si aceste meditatii iti mananca o gramada de timp si de nervi...
5. am un coleg IT care a zis ca viseaza sa fie profesor. cred ca braveaza, as vrea sa il vad coborand de la 5-6 sute de euro sau mai multe la 2-3. hahaha
James Kilowatt
Eu in schimb meseria... contractul de dezvoltare soft element finit mi-a expirat, mi-am gasit altceva ca inginer proiectare (mecanica). E o schimbare mai mult decat binevenita, ma saturasem de ecuatii si de Fortran biggrin.gif
MotorHead
QUOTE(MR28673)
E o schimbare mai mult decat binevenita, ma saturasem de ecuatii si de Fortran biggrin.gif
LOL, FORTRAN-ul e groaznic :bash:
RUE
de acord... dar nu toti s-au facut profesori pt bani.
de ex parintii mei au fost profesori pt ca asta le a placut. si eu am predat in locul tatalui meu cateva ore cand eram student.
eu l am prins cu experienta maxima ca putea sa vina din padure si sa predea matematica de gimnaziu.
stiu ce intervine in munca unui profesor actual, tanar si de pretentii.
dar asta nu implica ture de noapte, riscuri fizice, greseli financiare etc.
impune consumul psihic (in fct de interes si pregatirea initiala) si tinta spre o pregatire inalta care sa confere grade si salariu mai mare.
horia81181
QUOTE(rue45709)
dar asta nu implica ture de noapte, riscuri fizice, greseli financiare etc.
impune consumul psihic (in fct de interes si pregatirea initiala) si tinta spre o pregatire inalta care sa confere grade si salariu mai mare.

implica si responsabilitatea, mult mai mare, a pregatirii serioase a generatiilor de maine, de pe urma carora vom lua noi, cei de azi, pensii
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.