Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Despre telefoanele mobile
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
air_wolf
hp 6915 - asta e pda phoneul de la hp cu care m-am jucat. sincer nu mi-as lua asa ceva din 2 motive: dimensiunile si opulenta. deja e mult peste necesitatile unui manager, poate doar un comercial sa aibe nevoie de asa ceva. dar cind exista laptop cu ecran de 12.1 si pina in 1.5 kg nu vad de ce sa iei asa ceva.
AlexTM
E chiar asa de mare? Doar poti sa-l bagi in buzunar...
air_wolf
e naspa, e lung si lat. e mai mare ca e61, care e o labarteala de tel ceva de speriat!!!
T u d o r
Mai sunt solutiile integrate, PDA-phone. La fel de mari ca un PDA (aproape), dar nu mai cari tel dupa tine. Eu ma uitam la un Eten G500, are si gps. Pana la urma am ales E50-ul.
RUE
N95 este deja comercial

costa 4400 riali la mall aici = 1173 usd = cam 882 euro.

o minune de telefon dar care si la jumatate de pret imi pare scump
gabi4
ce parere aveti despre nokia 6288? are cineva? merita 135E?
https://www.your.orange.ro/webcare/hds-noki...ity&lang=ro
DRAGOS
nokia 6288 este defapt nokia 6280 cu softul ff putin schimbat, design la fel si card de 512 mega. Sincre nu cred ca merita 135 de euro pt ca la bai astia iti iei la liber SE k750 cu camera tot de 2 megapixeli, dar care scoate poze mult mai bune si cardul il iei separat, ala e cateva sute de mii. biggrin.gif
Laur007
http://www.gsmarena.com/nokia_6300-1800.php

raportul performante si design - pret cred ca este cel mai bun la ora actuala pe piata.
chiar merita si cred ca in scurt timp voi schimba si eu 6230i - ul meu, caruia nu am ce sa-i reprosez.
AlexTM
Stiti cumva daca 6300-le se potriveste in car-kit-ul de 6230? Vorbesc de car-kit-ul clasic, evident, nu bluetooth smile.gif
Laur007
sincer, nu stiu
e totusi cam subtire, dar poti face o incercare
Laurentiu_007
Din cate am citit cam toti sunteti fani Nokia. Mie imi plac f. mult Sony Ericsson si... Sagem. Nu este o gluma. Acum am un Sagem My E-77(un My X 6-2 putin mai evoluat) de care sunt f multumit :help: . Cateva dintre dotari: camera 1,3 mp, rezolutie display 36 000 de pixeli (nu stiu cifra excata), bluethoot, Irda, MP3, video, slot card micro SD. Iar acum vine partea frumoasa: am dat pe el 210 lei la orange, abonament pe 2 ani si f putine puncte Thank You. Il am din ianuarie si merge impecabil. Singurele incoveniente: softul se "misca" ff incet, iar carcasa este de proasta calitate. Se zgaraie f usor. Insa cand imi amintesc cat am dat pe el, il iert.
T u d o r
Vreau sa-mi iau un telefon cu GPS. Propozitia asta simpla e varful unui iceberg ce-mi tulbura somnul. biggrin.gif Care de altfel ar fi linistit in alte circumstante.

Ok, pana aici a fost simplu. Iata ce-mi doresc: http://www.gsmarena.com/hp_ipaq_610c-2094.php

Problema e ca nu stiu cat de stabil e WM6, profesional sau nu. Smartphone-ul pare din specificatii idealul in toate, dar am citit in diverse review-uri despre reseturi la 1-2 zile la HP-uri si sunt putin ingrijorat de stabilitatea sistemului, in special in multitasking.

Merita? Si daca nu, ce solutie integrata ar mai fi? Ma gandeam mai demult la un Eten, ceva mai slabut si mai vechi decat IPAQ 610c. Ar mai fi N95, dar parca e prea scump si la functia de navigare e limitat la hartile Nokia. Nu vreau cu tastatura qwerty, nu scriu mesaje si nici nu ma apuca scrisul memoriilor la telefon. biggrin.gif Ca si aspect I-Phone de la Apple ar fi idealul meu, dar n-are GPS.

Precizez ca pe siteul HP pretul estimat la lansare ar fi cam 600$ in America. La noi probabil va ajunge pe la 600 euro, ceva sub 2000 ron.


LE: Ahh, si uitasem sa intreb, ce e A-GPS? Adica nu ce e, ca asta m-am documentat pe net, ci daca e mai bun ca SirfStar III, atat la semnal cat si la pozitionare. Din ce am inteles eu, la semnal sta mai prost, dar nu mi-ar strica o parere mai "autorizata". smile.gif


Imi cer scuze, n-am vazut ca e un topic chiar pe tema asta aici: http://www.masini.ro/forum/index.php?showt...13857&st=80 . Rog pe cineva care poate (tongue.gif) sa-mi mute mesajul acolo. smile.gif
DRAGOS
Pai..de ce neaparat telefon cu gps? iti dau cel putin 3 motive pentru care nu merita sa ai telefon si gps in acelasi aparat.

1 ecranul. Asta care iti place tie are 2,8 inch. Destul de mare, insa nu se compara cu ecranul de cel putin 3,5 inch al unui pda normal.
2 De ce sa fii nevoit sa cari dupa tine ditamai caramida tot timpul. Nu mai bine ai un telefon mic si fiabil, pe care sa-l tii tot timpul dupa tine si un pda pe care sa-l iei doar cand ai nevoie? Pun pariu ca n-ai sa folosesti gps-ul in Rm.Valcea.
3 bateria. In ritmul de folosire telefon, gps bateria te va tine maxim 2 zile + ca intr-un an de zile vei fi nevoit s-o schimbi.

Deci, recomandarea mea: un pda bun si fiabil cu ecran mare. recomand Asusu A636N, A639 sau Mio p550. Nu sare nici unul de 15 mil cu tot cu harti.

Dar daca tii neaparat sa ai un telefon cu tot cu gps...well...nokia n95 are tata. Total nefiabil. Nici ca telefon, nici in modul Gps. In modul GPS lumina tine circa 25 de sec si apoi se stinge. Bateria...maxim 2 zile, cei drept cu vorbit destul de mult, dar a fost un soc venind de pe un K750 unde bateria tinea cel putin 3-4 zile.
Ar mai fi cateva variante de la Hp si alte cateva de la HTC (touch, TyTN, TyTN II)

Iphone-ului nu i se poate conecta un modul gps extern, care sa comunice prin bluetooth?
T u d o r
Ba da, i se poate, dar eu as vrea o solutie cat mai integrata.

E clar ca in Valcea nu voi folosi deloc navigatia. biggrin.gif Asta ar duce la o durata de viata a bateriei mai mare. Considerentele pentru care vreau solutia integrata sunt legate si de bani. Anume ca un PDA cu GPS trebuie sa-mi iau, e pe lista de prioritati. Si in plus, in fiecare an spre sfarsit ma apuca nebunia si-mi schimb telefonul. biggrin.gif Asa ca 15 mil PDA + 10 mil telefon = mai mult decat solutia integrata. whistling.gif

Tytn 2 imi place si mie, dar e mai scump si decat N95, e vreo 25 milioane. Plus ca e mai mare decat IPAQ 610c. Masa de 150 grame nu ma inspaimanta, nici dimensiunile nu sunt chiar catastrofale. Necazul unui PDA dedicat navigatiei e tocmai marimea lui. Trebuie sa-l lasi in masina. smile.gif Asa, cu navigatia pe telefon, nu risti sa-l uiti in geam si sa te trezesti la intoarcere cu o caramida in parbriz si cu PDA-ul "fugit".
DRAGOS
pai presupun ca schimbarea telefonului la fiecare sfarsit de an e rezultatul unui impuls de a-ti schimba jucaria biggrin.gif (ca si la mine dealtfel biggrin.gif) In cazul asta nu poti doar sa adaugi o noua jucarie (adica un PDA) si sa ramai si cu cea veche? whistling.gif

legat de lasatul in masina...nu e acelasi lucru si cu detectorul de radar? tata de exemplu lasa detectorul in torpedou si nu-l vede nimeni. totu' e sa nu uiti sa-l bagi acolo.

mie sincer ideea de gps pe telefon si implicit telefonul tinut in parbriz mi se pare incomoda
T u d o r
Hmmm, nu ma lasa piticii de pe creier. biggrin.gif Pur si simplu de craciun innebunesc de tot si cer telefon nou. Asta e, n-am cum sa ma opun. tongue.gif

Iphone am citit ca e doar codat, are google maps si e cam restrictiv cu tine. Plus ca are OS propriu Mac, asa ca nu poti instala alte softuri. Daca Tytn2 coboara pana in decembrie la 2000 ron, intra pe shortlist. Chestia e ca tastatura aia qwerty a lui e cam in plus, nu ma ajuta cu nimic si am citit si ca are niste probleme de fiabilitate.

In fine, pana atunci mai e, va iesi pe piata si 610c asta si voi citi review-uri despre el, asa ca nu ma reped. smile.gif Imi place si cum arata, iar 150 grame nu e chiar asa de mult. Iar telefoanele foarte mici nu ma atrag, parca sunt prea feminine. Candva, demult, am avut un Motorola International si_nu_mai_stiu_cum, un fel de arma alba mascata intr-un telefon, cred ca avea peste 200 grame. biggrin.gif Mi-a placut. blush.gif
DRAGOS
inteleg sentimentuL biggrin.gif

Inafara de cele 2 ar mai fi cateva pda-uri+gps+gsm dar cu procesoare mai slabe si ceva mai vechi, care se invart pe la 15 mil. daca vrei pot sa ma uit sa-ti dau niste linkuri, pentru ca stiu sigur ca am vazut undeva dar nu mai stiu sigur unde, deci trebuie sa caut smile.gif

Daca as fi in situatia ta sincer as mai astepta sa vad cum evolueaza pretul la Tytn II si pe ala l-as lua. smile.gif

L.E.: am gasit smile.gif
-Eten Glofiish X500+ SPECIAL
-Asus P526
-PDA i-mate Ultimate 8150 (asta mie imi place foarte tare smile.gif)

Linkuri nu pot sa dau pt ca ar fi considerata reclama. daca vrei iti dau pe PM smile.gif
T u d o r
Merci Dragos, nu-i nevoie de link-uri, e plin de magazine online. smile.gif Tocmai citeam ca I-phone n-are dinte albastru. ohmy.gif Incredibil! Ca n-are 3G sau MMS e una, nu le folosesc prea multi, dar c'mon... bluetooth?! in 2007??? Asa ca a picat de tot de pe lista, oricum pana ajunge oficial in Romania mai e mult si nu vreau sa-mi schimb operatorul doar pentru un telefon. smile.gif

Etenul parca are procesorul la 400mhz, necazul e ca are si putin ram, cred ca l-ar rupe un miltitasking cu i-go si alte aplicatii deschise. Si ar mai fi ceva legat de el... firma. smile.gif Nu prea ma atrage... parca n-are nume destul. Adica renume. biggrin.gif

P526-le are procesorul la 200 mhz, pana-ti face o recalculare de traseu ai iesit din oras de tot. biggrin.gif Coming soon: P527, dar cu acelasi procesor.

Deocamdata raman pe lista IPAQ 610c si TYTN2.

Tot coming soon mai e Gigabyte g-Smart i350, interesant si el. E pe lista largita. smile.gif
DRAGOS
http://www.gsmarena.com/apple_iphone-1827.php
Cum sa n-aiba? Astia zic ca are smile.gif.
Oricum o sa ma uit maine la un coleg de clasa care are asa ceva ca sa confirm smile.gif
T u d o r
Bluetooth Yes, v2.0, headset support only --- are, dar nu poti lega la el decat headsetul. Asa ca pica pe motivul ca nu pot sa "navighez" nici cu modul gps extern.
DRAGOS
ha..astia in ce an s-or fi trezind? Bt cred ca e cea mai raspandita modalitate de conexiune. Pacat. Imi placea mult telefonul asta..e deosebit ca aspect. A scazut in ochii mei biggrin.gif

Oricum nu cred ca puteai sa navighezi..nu stiu daca gaseai harti care sa mearga pe Mac OS.

apropo de telefoanele mici. Nici mie nu-mi plac dar parca tanjesc dupa unul cand nu gasesc unde sa-l pun pe asta mare sau imi simt buzunarul atarnand dry.gif
AlexTM
Dezavantajul la Assisted GPS e ca-ti trebuie legatura de date (GPRS) sa-ti iei periodic informatii despre sateliti actualizate, de pe net. Cantitatea de date nu e mare, dar trebuie sa ai activat GPRS-ul pe telefon (si s-ar putea sa te coste ceva daca esti in roaming).

In rest, ideea ta e foarte buna. Eu am asa ceva de mai bine de doi ani si pot sa spun ca m-am obisnuit cu marimea si autonomia. Nu stiu cum sint modelele astea noi, dar la HP-ul meu daca merge navigarea bateria se consuma rapid, in citeva ore. Deci e nevoie neaparat de incarcator de masina.
Fara navigare tine cam 3 zile. Suficient.
T u d o r
Sigur ca va exista si incarcatorul de masina, oricum l-am avut la toate telefoanele pe care le-am avut pana acum. smile.gif Inutil in proportie de 99%, a venit vremea sa devina un accesoriu folositor.

Azi m-am jucat cu un HTC P3300. O jucarica super, am fost impresionat de finetea si dimensiunile lui. Micut, nu foarte greu (127g), autonomie multumitoare. La capitolui minusuri as trece procesorul de doar 200 mhz si ram-ul 64. Oricum, cu exceptia faptului ca I-go-ul se incarca greu, in rest nu are probleme de functionare, nu are intarzieri mari la reconfigurari.

Alex, nasol cu A-GPS-ul asta. conexiunea cu GPRS nu e foarte scumpa, dar nu cumva esti limitat de prezenta semnalului in retea? Sunt destul de profan in domeniu. smile.gif

Deci, pe shortlist intra si HTC P3300. biggrin.gif
Raman in continuare IPAQ 610c, Gigabyte I-350 si Asus P526, ca new entry. biggrin.gif Tytn2-ul pica, e prea mare si greu si nu-mi place tastatura qwerty.
AlexTM
Da, trebuie sa fii in aria de acoperire GSM, insa DOAR ca sa-ti actualizezi baza de date cu pozitia satelitilor. La mine expira dupa 2 zile (52 ore), deci n-ai nevoie sa fii permanent in semnal.
In plus, GPS-ul merge si cu baza de date neactualizata, doar ca te localizeaza mai greu la pornire (din ce in ce mai greu ... la mine s-a intimplat sa stea si 5 minute pina sa se prinda unde sint, cind expirasera datele de fo' saptamina), iar apoi pierde mai usor semnalul.
Deci nu e o nenorocire. Eu am fost in concediu 2 saptamini prin Europa. Am actualizat datele inainte sa ies din tara si-apoi inca de 2 sau 3 ori. In rest, n-ai nevoie de semnal (decit daca vrei sa vorbesti la telefon, ofcourse smile.gif )

A, inca ceva: are si wi-fi? Pentru ca daca da, atunci poti sa-ti iei datele de pe internet cind gasesti cite-un hotspot, nu-ti trebuie neaparat GSM. Al meu n-are sad.gif (e si cu sirfstar II, deci mai vechi)
Luka
Tudor, ai varianta asta noua de la Nokia - 6110 Navigator.
L-am vazut in magazin, are dimensiuni normale fata de N95, din pacate nu am putut vedea la treaba GPS-ul. Si pretul este mult mai normal.

In ceea ce priveste hartile, ai 2 posibilitati:
- le descarca telefonul direct, dar te costa transferul de date si dureaza
- descarci Nokia MapLoader, iei hartile de pe net si le pui pe telefon acasa
HalbaSus
Tudor, pana la urma la ce vrei sa-ti folosesti telefonul ? Trebuie sa aiba neaparat GPS ? Care e bugetul ?
Eu recomand urmatoarele variante:
Daca vrei telefon destept (smartphone) atunci iti recomand Nokia E50 (665 RON daca il iei fara nici o reducere, la orange/vodafone e vre-o 5 milioane) + un PNA/PDA pentru navigatie de maxim 10 milioane = 1400-1600 RON
Daca vrei telefon relativ destept (adica vrei sa ai acces la net/mail-uri dar nu tii neaparat sa ai un "birou mobil" cu sute de aplicatii) si preferi o camera foto decenta atunci mergi pe K800 + un PDA/PNA = bugetul cam tot pe acolo (daca esti pe orange este ceva oferta cu 109 euro + tva)
Daca vrei telefon destept cu camera foto decenta atunci ai o singura varianta: Nokia N73... care imbina capacitatile E50-ului (smartphone) si are si o camera comparabila cu cea de pe K800 (Eu am N73 sotia a avut K800 si acum are K810 (facelift)) + PDA/PNA dar bugetul deja ajunge la ~20 milioane.
Solutia all in one N95/HP Ipaq/etc mi se pare un compromis nefericit. Dar dintre toate parca as alege N95-ul pentru ca macar ca si telefon este bun si are si o camera decenta (camera buna in telefon mobil nu exista si nici nu cred ca o sa existe).
Tot o solutie "all in one" este una incercata de un prieten (si functioneaza cu rezultate multumitoare): E50/N73 sau alt telefon cu symbian (preferabil cu ecranul mare) + un GPS bluetooth (2-3 milioane) + nokia maps/TomTom/Route 66 mobile sau alt soft de navigatie...

Eu personal daca as fi abonat orange si as vrea telefon + gps as merge pe K800 + PDA/PNA
DRAGOS
halba, din ce am citit eu pe alte pagini ale topicului asta tudor are/ a avut E50. Asta i-am propus si eu (pda+telefon), dar uite cum a motivat:
QUOTE
Considerentele pentru care vreau solutia integrata sunt legate si de bani. Anume ca un PDA cu GPS trebuie sa-mi iau, e pe lista de prioritati. Si in plus, in fiecare an spre sfarsit ma apuca nebunia si-mi schimb telefonul. biggrin.gif Asa ca 15 mil PDA + 10 mil telefon = mai mult decat solutia integrata. whistling.gif


partial ii dau dreptate, pentru ca si eu am problema asta cu schimbatul telefoanelor biggrin.gif. Dar cred ca pana la urma tot asta e cea mai buna solutie. De obicei solutiile integrate nu sunt bune nica ca telefoane nici ca pda-uri blush.gif

L.E.: Nokia n73 am si eu, dar nu gasesc deloc aplicatii. Poti sa-mi recomanzi o solutie?
HalbaSus
QUOTE(DRAGOS @ Oct 11 2007, 05:14 PM) *
halba, din ce am citit eu pe alte pagini ale topicului asta tudor are/ a avut E50. Asta i-am propus si eu (pda+telefon), dar uite cum a motivat:
partial ii dau dreptate, pentru ca si eu am problema asta cu schimbatul telefoanelor biggrin.gif. Dar cred ca pana la urma tot asta e cea mai buna solutie. De obicei solutiile integrate nu sunt bune nica ca telefoane nici ca pda-uri blush.gif

L.E.: Nokia n73 am si eu, dar nu gasesc deloc aplicatii. Poti sa-mi recomanzi o solutie?

Mea culpa ca nu am citit cu atentie tot topicul blush.gif
Datele problemei se schimba, ai un E50 deci logic vrei ceva mai bun... dar solutiile integrate tot nu mi se par OK, Windows Mobile e Ok pt un PDA dar e totusi un sistem de operare pe care nu ti-l doresti pe telefon. In plus nici touchscreen nu cred ca-ti doresti pe telefon... telefonul il porti tot timpul la tine, il folosesti foarte des, eu desi imi port N73-ul in husa (la cingatoare ca si cowboyii, arata nasol dar protejeaza telefonul si imi elibereaza buzunarele so it works for me) tot am deja cateva zgaraieturi pe ecran. Cu alte cuvinte, telefoanele-gps enumerate in shortlistul tau vor fi telefoane mai proaste decat E50 si nici la navigatie nu vor straluci (datorita ecranului mai mic).
In plus ce te faci daca iti suna telefonul in timp ce merge navigatia... Ok, majoritatea au handsfree incorporat... esti sigur ca vrei sa impartasesti conversatia cu ceilalti pasageri ? eu am avut la un moment dat un sistem handsfree destul de OK dar l-am dat jos tocmai pentru ca deobicei cand l-as fi folosit eram cu alte persoane in masina si nu simteam nevoia sa se auda in toata masina ce vorbesc eu la telefon... mi-am luat o casca bluetooth care desi ma face sa arat ca un reprezentant de vanzari la o companie de telefonie mobila mi se pare mai ok.
De asemenea banii pe un PDA in conditiile in care vrei sa-ti iei un telefon smecher mi se par bani aruncati... eu am un Asus A636N, taica-meu si-a luat un PNA de la Mio si sincer mi se pare mult mai user friendly si daca ar fi sa aleg as alege PNA-ul. Iar un PNA decent costa maxim 10 milioane.
Ca sa n-o mai lungesc... recomandarea mea e: Nokia N73 (cel mai bun all rounder in opinia mea si a celor de la gsmarena) + un PNA
DRAGOS
total pe langa problema lui Tudor; Halba, imi poti recomanda un loc de unde sa iau aplicatii petrnu N73? smile.gif
T u d o r
I'm back. smile.gif

E50 am acum, pe el vreau sa-l schimb. biggrin.gif Necazul cu telefon Symbian + navigatie pe receptor GPS extern nu prea-mi place din cauza dimensiunilor ecranului. E prea mic, plus ca functia handsfree e mai mult simbolica, neavand nici volumul necesar, nici claritate. Daca la astea adaugam lipsurile hardware...
Bugetul e destul de relaxat, poate urca pana pe la 20 mil, desi daca e mai ieftin nu ma supar. biggrin.gif

Renunt la PDA-phone-urile cu A-GPS, dupa ce m-am uitat pe site-ul Cosmote (operatorul pe care cu cinste il platesc lunar biggrin.gif) la tarifele GPRS roaming. biggrin.gif Intre 6 si 8 euro/MB e cam prea mult.

Asa ca pana la urma "latzul" se strange tot mai tare pe gatul shortlistului. Raman Gigabyte I-350, Asus P527 si HTC P3300, toate cu sirfstar3.

M-am gandit si eu la Nokia 6110 Comunicator, dar totusi as vrea o solutie mai elastica. Nokia maps nu stiu cat de detaliate sunt pentru Romania.

Repet, m-am jucat cu un HTC 3300, e destul de mic si usurel. Plus ca e de calitate. Prietenul care il are e foarte multumit de el, nu a suferit reseturi decat accidental si rar, navigatia merge bine si functia de telefon e foarte buna. El a avut inainte tot un pda-phone, Eten Glofish 500 parca, cu ala a avut probleme cu telefonia, probleme pe care nu le-a intalnit la HTC. Cu E50-ul am patit-o de cateva ori cu blocaje, asa ca Symbian parca nu mai vreau sa incerc. Mi s-a intzepenit pe handsfree, s-a blocat de cateva ori, asa ca sunt cumva pregatit pentru cateva reseturi. Doar sa nu fie prea dese. smile.gif

Later edit:
http://www.gsmarena.com/asus_p535-1780.php a mai aparut un "client", Asus P535. E cam 17 mil, iar ca dotari incluse in pachet...

TOC protectie din piele, in culoarea PDA-ului
Manual de utilizare si ghid de instalare rapida
Acumulator Li-Ion (1300 mAh)
Incarcator de casa
Suport auto cu prindere de parbriz, cu ventuza
Cablu USB pentru conectare la calculator
CD cu aplicatii pentru conectarea la calculator si pentru reinstalarea sistemului de operare
Stylus
Incarcator auto
Headset stereo cu microfon si comenzi pe fir

Asta ar fi un avantaj destul de mare, ma scuteste de cumparat toc, incarcator auto si suport auto. Procesorul e foarte bun, ram-ul e deficitar, dar merge.
Laurentiu_007
Vreau sa-i cumpar tatalui meu un telefon. Nu il intereseaza dotarile, asa ca eu ma gandeam la un telefon mai simplu. Nu stiu, ma bate gandul la Motorola W220 sau Nokia 1600. Desi, sincer sa fiu, nu ma prea atrage niciunul. Are acum 3410 si merge f naspa, iar Motorola... inca ma mai intreb daca sunt bune sau nu. M-ar interesa la fidelizare la Orange. Astept sfaturi.
Multumesc
HalbaSus
Nokia ! Nokia-urile low-cost sunt destul de fiabile iar bateria tine o eternitate (adica pana intr-o saptamana daca nu se vorbeste mult). Cu motorola am avut 2 experiente nasoale, iar V3-ul spre exemplu e un dezastru la capitolul fiabiltiate.
AlexTM
Si eu iti recomand tot un Nokia ieftin. De ce zici ca merge naspa 3410-le? (presupun ca e Nokia, dar nu stiu exact de care, ca astia au un milion de modele...)
Laurentiu_007
3410 este modelul care a aparut dupa 3310. Are in plus fata de 3310 doar java. Experienta naspa cu 3410 am avut tocmai din a doua luna, cand pierdea semnalul, si dupa inca doua nu mai mergea apelarea vocala. Iar acum cand vorbesc cu tatal meu sa inchide brusc. Desi bateria e full. Toti mi-au zis de Nokia k e marfa f buna si inclin sa cred ca na, poate l-am nimerit eu mai prost. Asa ca maine ma duc sa iau 1600-le.
Multam pt sfaturi
Ciao
RUE
laurentiu, pt oameni care doar telefoneaza si au nevoie de semnal si baterie cum e tatal tau nokia 110x seria e excelent.

eu inca nu indraznesc sa zic ca n95 e tot ce ti doresti pt ca nu s convins de gps ul lui. nu am prea folosit telefonul dar cred ca as vrea gps ul sa fie separat de telefon.
eu am de peste 6 luni in n73 desi nu ma gandeam ca o sa mi iau ceva mai mult de k750i pt poze, radio si muzica etc.
pana inainte foloseam doar telefoane de sunat si receptionat: alcatel 322 de la firma care s-a evaporat in ceva hotel dominican, de ceva timp am un t68 primit folosit de la nevasta cand i am luat ei k300 (slab model, s-a stricat si a ramas si ea la t68 tot primit folosit si care merge f bine).
pe n73 nu am pus aplicatii, nu am stat de el, am mai tinut muzica, cand eram prin bucale pt cate o treaba si aveam de asteptat mai ascultam radio, poze am facut sute sau mii cu el, filme mp4 destul de bune pt un telefon.
uneori se misca greu softul iar pozele pana le declanseaza poti peirde momentul.
m-am ofticat ca la un moment dat pe o arie de test, un coleg cu n70 si a gasit la primul google soft bun de localizare si selectare a celulei unei anumite antene BTS, iar eu cu n73, softul ala nu a functionat si nu am gasit unul echivalent.

imi doresc pt deplasari pe afara cand vor mai fi (pana la viena ajung si fara gps) un gps, poate integrat cu wifi pt o nevoie de email, asa am ajuns sa vorbesc de asus ul cel mult laudat care sta la coada dupa lcd ul 32"....

uite asa un om care nu dadea interes la chestii de astea acum incepe....

multa lume in ultimul timp vorbea de tel dual sim, cica au scos chinezii ceva dar sunt 2 categorii:
- una ieftina in care desi ai 2 simuri, cand te suna si al doilea sim acesta e redirectionat pe primul si nu e prea economic.
- a doua varianta e cu 2 sim uri care stiu sa lucreze independent si care de de 3-4 ori mai scump ca primul.
Laurentiu_007
Multumesc RUE. Azi am tuat telefonul(1600). La prima vedere tre' sa recunosc ca l-am subestimat. Ma gandeam ca e mult mai naspa. Dar e dragut. Chiar imi place. Sa vad cat e de bun si poate imi iau si eu unul in martie. Cel mai tare ma amuza ca, atunci cand esti in stand by si apesi * o voce iti spune cat e ceasul. biggrin.gif Cui ii trebuie chestia asta? biggrin.gif
Dar na, per total telul e ok yes.gif
Cristi86127
Aaaa vroiam sa ma laud cu noua mea jucarie.
Sunteti atenti ? smile.gif

Deci, Mio A 702...super elegant, usor de manevrat si destul de dotat....gsm, gprs, edge, wifi, bluetooth, gps (cel mai bun la ora actuala, vede satelitii si din casa...) , tastatura,camera 3.2 M, WM 6.0 professional...

Pentru cei care prefera device-uri os win mobile recomand urmatoarele solutii :
- PocketPC MIO A 702 (ii lipseste doar 3G-ul)
- PocketPC Asus P526 (este similar cu MIO A 702 dar are receptorul gps si camera mai slabe iar diferenta mica de pret fata de MIO nu il avantajeaza)
- Smartphone HTC S 730 WM 6.0 (are si 3G, in poze nu arata cine stie ce dar in realitate te convinge sa il iei si cu exceptia GPS-ului este complet)
- Fujitsu Siemens LOOX T830 (cel mai tare din parcare, nu-i lipseste nimic)

Atat!

Cristi86127
Doua linkuri utile
http://www.pdadb.net/index.php?m=main
http://www.telefonmobil.ro/
Arheopterix
Desi de obicei nu am probleme de genul asta,dar m-am hotarat sa i-mi schimb telefonul mobil.
Azi am vazut un maturator de strada cu tel ca al meu.
sangurov
Ce parere aveti despre noua Nokia N96? Am examinat cele mai amanuntite caracteristici pe http://www.gsmpress.com/rom/mobile-phones-nokia-n96.html dar mi se pare foarte buna, nu credeti? Are oare vre-un neajuns? thumbsup.gif
f1anatic
Man, nu aici trebuia pus ci la off-topic.
"Interior" se refera tot la masina.

Eu mi-am schimbat recent telefonul - voi zeii celularelor o sa rideti - cu Blackberry Pearl negru.
klm
Vrei sa faci niste tuning interior? Ai nevoie de componente pentru el?
AMP
QUOTE(sangurov @ Feb 21 2008, 12:20 PM) *
Ce parere aveti despre noua Nokia N96? Am examinat cele mai amanuntite caracteristici pe http://www.gsmpress.com/rom/mobile-phones-nokia-n96.html dar mi se pare foarte buna, nu credeti? Are oare vre-un neajuns? thumbsup.gif



E un telefon bun...care-ti e nemultumirea?sa-l stapanesti sanatos! thumbsup.gif

Eu am un Nokia 5310...doar ce l-am achizitionat.....singura chestie care ma enerveaza la el este ca accesarea meniului,ma refer la interior,este cam dificila.Am revenit la Nokia dupa 3 ani de Sony Ericsson W800i,telefon care permitea operarea in meniuri foarte usor,rapid si fara a te intoarce si a iesi de 15 mii de ori ca sa stergi sau sa muti un mesaj sau sa vezi apelurile ratate...era facil,la indemana cum se zice.Ori la Nokia aceste chestii se complica un pic,ca sa vezi ce apel ai ratat,apesi meniu,intri in jurnal,de acolo te duci pe apeluri nepreluate si abia atunci vizualizezi(ca sa nu mai pun la socoteala si deblocarea aparaturlui).La SE...era direct pe ecran,apasai o singura tasta si gata....E doar un exemplu.Cred ca cei de la Nokia ar mai putea lucra un pic la imbunatatirea folosirii meniului...e prea ..imbarligat...Mi-am cautat o melodie luata de pe net 5 minute,ca nu gaseam folderul unde o depozitase.
HalbaSus
Off-topic: Nu stiu cum e la alte 5310 dar la nokia-urile pe care le-am vazut pana acum vizualizarea apelurilor pierdute se face foarte usor... apesi pe butonul verde (iti apar numerele formate de tine) iar daca dai din joystick dreapta/stanga iti apar apelurile pierdute, respectiv cele receptionate...

Referitor la N96... Da e un telefon bun... dar... ce folos ? Practic se diferentiaza prin restul gamei nokia smartphone (seriile E si N) prin 3 lucruri: GPS, camera de 5 mp si memorie interna de 16 Gb.

- GPSul este relativ inutil... nu cunosc pe nimeni care sa-l foloseasca frecvent, e mai greu de utilizat decat un PDA/PNA, singurul avantaj ar fi pentru situatii neprevazute dar cum cel putin in romania nu exista harti detaliate la nivel de strada nu il vad ca pe un avantaj major.
- camera de 5 mp ? sa fim seriosi, pe senzorul minuscul montat in telefon sunt multi si 3 mp, nu va face poze mai bune decat un N73 sau un K800... va face poze mai mari, dar nu mai bune, chestia cu 5 mp e mai mult o chestiune de marketing.
- 16 gb memorie interna ? Pentru ce ? Pentru filme ? Sa fim seriosi, trebuie sa fii destul de mazochist ca sa te uiti la filme pe ecranul telefonului. Ca sa asculti muzica ? adica esti dispus sa sacrifici bateria pentru ascultat muzica si sa risti sa ramai fara ea cand primesti un apel important ? Si chiar daca vrei sa asculti ocazional muzica pe telefon, nu iti ajunge un card de 2 gb ? Sau 4 gb ?

Desigur asta nu inseamna ca nu e un telefon bun, are un browser excelent (dar la fel au toate smartphone-urile nokia), are symbian, poate fi folosit destul de usor pe post de birou mobil (are office, acrobat reader, etc), symbianul 9.1-9.2 a devenit destul de stabil deci nu mai ai probleme cu blocarea telefonului, dar pretul probabil va nejustificat in comparatie cu restul gamei N de la nokia, inclusiv fata de N95.
Mariustom
Părerea mea este că inițiatorul are/a avut alte gânduri, nu părerea voastră despre un model anume dry.gif
unsure.gif confused.gif


ninja.gif
T u d o r
Si a mea la fel. biggrin.gif Poate cineva modifica postul initial, in sensul de a sterge link-ul ala suspect, sau sa-l inlocuiasca cu altl, spre exemplu asta: http://www.gsmarena.com/nokia_n96-2253.php wink.gif
mike.omega
dry.gif
10 topice mai jos era discutia despre telefoane!

PS: de curand mi-am luat un Nokia 3110c, foarte misto! Recomand doritorilor de telefoane ieftine dar destepte biggrin.gif
AMP
QUOTE(HalbaSus @ Feb 21 2008, 02:50 PM) *
Off-topic: Nu stiu cum e la alte 5310 dar la nokia-urile pe care le-am vazut pana acum vizualizarea apelurilor pierdute se face foarte usor... apesi pe butonul verde (iti apar numerele formate de tine) iar daca dai din joystick dreapta/stanga iti apar apelurile pierdute, respectiv cele receptionate...


Multumesc,Halba!Am aflat si asta intre timp.... whistling.gif

Eu cred ca N96 asta e un telefon de bussiness...ceva care sa tina loc si de secretara.Cum ziceam,un telefon bun...Daca ai nevoie doar de un telefon pentru convorbiri,mesaje,eventual ceva muzica de ascultat si poate niste poze....ma gandesc ca N96 e prea complicat,orienteaza-te catre ceva mai pamantean,ca sa spun asa.... rolleyes.gif
klm
CITAT(AMP @ Feb 22 2008, 11:11 AM) *
Eu cred ca N96 asta e un telefon de bussiness...ceva care sa tina loc si de secretara.

Eu cred ca trebuie sa ai ceva probleme daca inlocuiesti o secretara cu... un telefon biggrin.gif.
T u d o r
KLM, vrei sa spui cu o secretara buna. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.