Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Litoralul romanesc in anul 2006
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Vacante si calatorii
Pages: 1, 2
AZAZEL
QUOTE(HalbaSus)
berea e ieftina beer.gif dovada ca pana la ora asta am baut vre-o 6 biggrin.gif


las-o dracului de bere. si eu am fost la mare in aceeasi perioada:4-12 august si ulterior 14 -18 la munte. in toata perioada asta cred ca am baut vreo 40 de beri . mi se face scarba numai cat o vad.
_Constantin_
Bai baieti sa stiti ca si eu m-am intors de curand de la mare si conditiile au fost acceptabile. Am platit 3 mil biletul la hotel de 3 stele in neptun iar de cheltuiala impreuna cu prietena am avut 15 mil( benzina inclusa in banii astia) si ne-am intors cu bani acasa ca nu aveam pe ce cheltui. In fiecare dim veneau baietii cu tractoarele si curatau algele care nu erau asa multe. Restaurante cacalau, discoteci la fel iar preturile sunt exact ca in craiova. 40.000 sucul la 0.5 la terasa din mijlocul neptunului.... in buc e foarte probabil sa dai mult mai mult pe o cafea..... Oricum lumea nu intelege Zona de nord a greciei e plina de saraci, acolo e un fel de Vama Veche la noi, sau Eforie. Daca ar fi sa mergi in grecia in statiunile cu pretentii ai lasa mia de euro pe 8 zile de voie.

OFERTA DE TURISM INTERN E CHIAR BUNA.
AZAZEL
vreau sa merg pe 27 iunie la mare si sa stau sambata si duminica si am gasit hotelul Riviera in mamaia la 220ron. prin poze arata bine insa as vrea sa aflu o opinie de la cineva ce poate a stat acolo.

ma umplu de purici si de boli intr-o noapte ?
T u d o r
Am stat eu acolo. E decent, 3 stele cam chinuite (ca peste tot pe litoral, nu numai la noi) si sigur nu te imbolnavesti de nimic din ce ai putea gasi acolo. biggrin.gif
AZAZEL
privelistea superba la hotelul riviera din mamaia. pe dinafara hotelul arata rau de tot de zici ca e puscarie insa in interior chiar este ok(inclusiv in camere) in contrast cu ceea ce se intampla la noi adica "pe afara ii vopsit gardul si inauntru-i leopardul".

mi-am luat una din cele mai bune camere ale hotelului cu vedere frontala spre mare si etaj superior iar panorama a fost fantastica avand in raza vizuala intreaga statiune mamaia dintr-un capat in celalalt.
22nst
Foarte frumos smile.gif acum sa ne spui si cat costa...
marius68582
CITAT(AZAZEL @ Jun 30 2009, 04:36 AM) *
mi-am luat una din cele mai bune camere ale hotelului


Halatul,cat e halatul ? Sau ai fost pe buget de firma si nu te-a interesat ?
Si eu tin neaparat sa am vedere faina in camerele de hotel,tin minte ca ultima oara cand am fost pe litoralul Marii Negre,acum vro 5 ani,am platit extra 20 de euro pe noapte pentru a avea camera cu vedere la mare.
AZAZEL
280 RON a fost camera. acest pret este incepand cu etajul 5 pana la etajul 13 la camerele cu vedere spre mare(eu am stat la 10). pana la etajul 4 inclusiv este un pret mai mic. acest pret scade (mai putin la etajele superioare)daca iti iei camera cu vedere laterala (insa oarecum se vede si marea) si ajung oarecum mici la parter.

cea mai ieftina camera este 200 ron iar cea mai sumpa 280.
nici eu nu am mai fost pt un sejur intreg la marea neagra din 2006 insa in fiecare an merg un weekend pe litoralul romanesc(anul trecut 3 weekenduri) inainte de a merge in vacanta propriuzisa prin alte locatii.
air_wolf
interesant... noi ne-am hotarit: dormim in masina smile.gif
danutv
Salutare !

O gazda ieftina la mare stie cineva ??

Ajung si eu pentru cateva zile in august dar bugetul este limitat

merci
FAR EASTERN
E suficient sa cobori din masina...
Diesel
QUOTE (danutv @ Jul 7 2009, 01:45 PM) *
Salutare !

O gazda ieftina la mare stie cineva ??

Ajung si eu pentru cateva zile in august dar bugetul este limitat

merci


Se poate spune ca nici nu e nevoie sa cobori din masina. La intrare in Constanta gasesti oameni binevoitori smile.gif Acestia sunt insa "misiti" adica brokeri pentru cei care inchiriaza. Cand negociezi pretul, gazdele ofera reduceri pentru sederile mai lungi. Daca vrei sa stai doar 2-3 zile, s-ar putea sa obtii un pret mai bun la un hotel sau la o pensiune. Pretul se negociaza in mod obligatoriu, ca in bazarele turcesti.

Daca nu ai success cu cei de pe marginea soselei... te duci la intrarea in Satul de Vacanta, langa benzinaria Rompetrol (apesi pe edit info ca sa vezi toata harta). In zona respectiva, orice persoana de peste 50 de ani care pare sa admire pesajul de fapt cauta clienti pentru inchirieri.

Pentru statiuni iti recomand pensiunile.

Succes! smile.gif
ThunderBlue
Stiu si eu pe cineva care are apartamente de inchiriat in Constanta. 1 de 2 camere, unul de 3 si o vila cu 5 camere. Daca cineva este interesat, va pun in legatura cu proprietarul.
StefanVVTi
Din ce-am auzit de la cei care s-au ocupat de cazare anul acesta, o sa mergem la Mamaia (Golden Tulip). Chiar sunt curios care vor fi conditiile pentru preturile practicate. rolleyes.gif
getodac
Am putea sa-l numim litoralul de cacat?
O intamplare de necrezut a avut loc aseara sub ochi mei in Eforie Nord, statiune care e destinatia preferata a familistilor, adica a celor care vin la mare cu copii. Pe cea mai circulata strada pietonala din EN, la una dintre cele un milion de gherete la care se vinde mancare, doi baieti tineri angajati sa vanda shaworma, din lipsa de clienti (deci din plictiseala) s-au gandit sa se joace cu acele cutite mari si late de seamana cu macetele cu care se taie carnea pentru shaworma, au iesit frumos de dupa ghereta si au incerput sa faca tot felul de jonglerii cu acele cutite, numai ca nefiind circari nu prea le ieseau prinderile si cutitele respective erau mai mult pe jos... credeti ca le pasa?!!! nici vorba le ridicau si isi continuau linistiti show-ul vreun sfert de ora, timp in care cutitele respective au fost mai mult pe jos decat in mainile lor, la un moment dat unul dintre ei sa scarpinat cu lama cutitului pe picior.... in fine cat praf si transpiratie sa scurs pe cutitele alea e greu de spus. Baieti s-au oprit dupa un timp si pac... apare un client, un domn cam de varsta mea cu sotia si doi copii, unul la vreo 5-6 ani si unul mic in carucior, comanda linistit 3 shaworma (una dintre ele pentru cel mic), baietii de la taraba foarte serviabili au inceput sa taie cu spor din carnea rumenita... cu ce credeti?? exact, cu acele cutite mari cu care sau jucat fara ca macar unul sa fie spalat. Imi venea sa ma ridic de la terasa unde sarbatoream cu sotia trecerea peste examenul de licenta cu brio si sa ma duc sa-i strang de gat, dar cum fizicul nu ma ajuta am asteptat sa treaca pe langa mine familia respectiva carora le-am povestit cele intamplate mai devreme, inclusiv aratandule pozele facute cu telefonul din timpul spectacolului de circ. Reactia domnului respectiv a fost incredibila si ma lasat fara cuvinte, mi-a spus zambind "Asta e", mi-a strans mana si a plecat mai departe savurand pretioasa shaworma, uluit am reusit sa imi adun vocea sugrumata de neputinta si i-am strigat printre dinti "Macar celui mic nu-i mai dati".
Poze cu circarii de ocazie si cu familia respectiva in timp ce isi comanda o indigestie sau mai rau o toxiinfectie alimentara (scuzati calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul)
DRAGOS
man, eu iti spun ca te ambalezi degeaba smile.gif

Asta e romania, astia sunt locuitorii, eu deja m-am resemnat. Fa un sondaj, mergi pe strada, alege la intamplare oricare 3 oameni si da-ti cu parerea despre ei, la prima vedere. Care sunt sansele ca acele 3 persoane sa-ti faca o prima impresie buna, de oameni civilizati si cu capul pe umeri? Dar care sunt sansele sa fie niste ciori? (si nu ma refer la tigani...ma refer la acea parte a societatii, cu toate rasele ei)


getodac
Pe mine nu ma socat ce faceau baieti aia doi, am mai vazut cazuri de nesimtire in alimentatia publica mult mai mari, am fost pur si simplu uluit de reactia acelui tata, care desi a vazut pozele la durut in cur de ce baga copilul lui in stomac, nonsalanta cu care a continuat sa manance shaworma aia dupa ce i-am spus ca nesimtitul ala sa scarpinat pe picioare cu cutitul cu care ia taiat carnea. Pur si simplu nu imi venea sa cred... nu a dat doi bani pe ce i-am spus, sa uitat cu niste ochii senini la mine si am citit in privirea lui expresia "ce dracu mai vrea si handicapatul asta". Iti spun sincer ca ma asteptam sa se duca sa-i ia de guler pe cei doi si sa ii puna sa manance shaworma pe care a cumparat-o, pentru ca asta ar fi meritat cei doi.
DRAGOS
da, asta ai facut tu, eu, oricare dintre noi smile.gif dar nu si astia de care vorbim noi aici.
HalbaSus
Sincer, nici pe mine nu m-ai fi facut sa imi arunc shaorma din mana pentru ca au folosit un cutit care a fost aruncat pe jos si apoi a atins piciorul unuia dintre ei.
1. E vorba de street-food, daca nu pornesti de la premisa ca ceea ce vei manca nu vine dintr-un mediu tocmai steril inseamna ca esti naiv. Ori iti asumi riscul asta, ori nu mananci... treaba cu "hai ca iau o shaorma de la colt de strada pentru ca in mod sigur nu am cum sa ma imbolnavesc de la ea" e o tampenie.
2. Presupunand ca cei doi nu ar fi jonglat cu cutitele, crezi ca acele cutite dupa ce au fost folosite deja odata pentru taierea carnii (deci erau unse/lipicioase) fiind lasate in aer liber (ma indoiesc ca le tine cineva in mediu steril sau le spala inainte fiecare folosire) nu ar fi acumulat bacteriile aflate in zona ? (praful de pe jos nu ma sperie, problema mai grava e cu bacteriile care insa nu sunt tintuite la pamant, ele se pot depune foarte bine pe cutitul aflat pe masa shaormariei).
3. Faptul ca un cutit a atins piciorul unuia dintre "bucatari" ma ingrijoreaza mai putin, mai mult m-ar interesa de cate ori s-a spalat pe maini inainte de a pune mana pe ingredientele din shaorma (pt ca shaorma se face cu mana, daca cineva nu o face cu mana nu mai mancati de acolo... va iesi naspa), bacteriile au sanse mai mari sa se depuna pe mana decat pe picior.
4. Ceea ce am spus despre "steet-food" e universal valabil, nu doar in romania exista bacterii.


P.S: Sa nu se inteleaga ca nu imi plac mancarurile servite la colt de strada, dar pe cat posibil preparatele din carne (gen shaorma) le consum in anotimpul rece (chiar daca nu a stat carnea la frigider, tot nu s-a stricat, in plus sunt mai putine bacterii in aer din cauza frigului)... vara daca trebuie sa mananc ceva rapid atunci ma duc la (nu va speriati) - mcdonalds si kfc... pentru ca sper din tot sufletul ca zvonurile sa fie adevarate si produsele lor sa fie din chimicale... chimicalele nu se strica wink.gif

P.S.2: Referitor la "nu-i dati la copil", am auzit mai multi medici care au spus ca daca un copil isi scapa bucata de mancare pe jos sa il pui sa o ridice si sa isi continue mancarea (evident era vorba daca si-a scapat pe jos in casa sau in medii relativ curate, nu daca a scapat-o in rahat biggrin.gif ). Cu cat il tii mai departe de potentiale surse de infectie cu atat va avea un sistem imunitar mai slab.
DRAGOS
eh, aici nu e vorba de locuri de mancat ci de principiu...stii si tu la ce ne refeream noi aici smile.gif

asa si eu sunt destul de atent cand consum mancre de genul asta si incerc pe cat posibil sa aleg locuri cunoscute si verificate.
getodac
Halba in principiu parerea ta foarte bine argumentata (daca nu as stii cat de glumet esti) m-ar putea face sa cred ca sunt intr-o eroare totala si ca mi-am facut griji aiurea, sper totusi ca nu ai vorbit 100% serios si ca teama de o urticarie acuta de exemplu te face sa iti regandesti pozitia.
Nu e vorba de o felie de cozonac cazut pe jos, ridicat suflat putin si mancat mai departe, cu totii am facut asta copii fiind si poate inca o mai facem, dar daca mie mi-ar fi spus cineva ce i-am spus eu acelul domn cu siguranta mi-ar fi aparut un nod in gat si nu as mai fi putut inghiti nimic.
HalbaSus
Eu as fi avut nodul ala in gat inca inainte sa imi spuna cineva ca s-a scarpinat cu cutitul pe picior... e vara, e cald, te aflii intr-un loc extrem de populat, ingredientele din shaorma stau pe masa, in caldura, manipulate de niste oameni (ignoram incidentul cu scarpinatul pe picior) care transpira (ca stau in caldura) si nu au acces facil la toaleta... serios, dupa toate astea ultima mea grija ar fi cat de curat e cutitul.

Din cauza asta eu nu prea consum shaorma vara, decat daca o acompaniez de atat de mult alcool incat ar ucide instant si ebola...
former_ozz
Eu cred ca un cutit cu care s-a scarpinat unul e cea mai mica problema in alimentatia publica romaneasca (si nu numai romaneasca, n-am incredere prea multa nici in asta de aici, sa vezi cum arata in bucatariile restuarantelor chinezesti, indiene, mexicane si cite epidemii alimentare sint in fiecare an de E Coli si altele).
As spune ca e ceva mai nasol ca l-a luat de pe jos (hepatita, tubercoloza etc din flegme), dar ghici ce... orice copil a mincat o multime de pe jos, cutitul ala e dezinfectat prin comparatie.

Nu in ultimul rind in vest sint mult mai multe alergii decit in tarile de lumea a 2a si a 3a. Din cite tin eu minte, nu se stie precis de ce dar cea mai acceptata teorie este ca aia din vest nu i-au contatct cu mizeria si microbii, ca atare sistemul imunitar o ia razna. Cu alte cuvinte in anumite limite e bine sa antrenezi sistemul imunitar.
getodac
QUOTE (former_ozz @ Jul 10 2011, 08:02 PM) *
Eu cred ca un cutit cu care s-a scarpinat unul e cea mai mica problema in alimentatia publica romaneasca...


M-am tampit eu? Daca va place sa mancati ADN-uri umane eu nu am nimic impotriva, sa le propun vanzatorilor de shaworma sa traga si cate o flegma in maioneza, doar asa... sa ne intarim sistemul imunitar.
HalbaSus
ADN-ul altei persoane nu este nociv, microbii sunt. In principiu gasesti mai multi microbi pe mana decat pe picior, de aceea mi se pare mai important sa se spele pe maini decat sa nu se scarpine pe picior. Riscurile unei infectii care sa se transmita prin scarpinarea piciorului cu cutitul cu care tai mancarea sunt minime (mai ales ca banuiesc ca nu se scarpina cu lama cutitului... ) insa riscurile unei infectii care sa parvina prin contactul shaormei cu mana murdara a preparatorului sunt destul de mari.

Deci serios, tot shaormaristii sa se scarpine pe picioare cu cutitul dar sa isi spele mainile inainte de a prepara o shaorma biggrin.gif.

P.S: Cred ca pe tine te deranjeaza mai degraba componenta sociala, adica o bacterie care s-a asezat pe mana shaormaristului si apoi pe shaorma ta e impersonala... nu e o boala a shaormaristului... nu e ceva scarbos... insa posibilitatea ca bucati din pielea altei fiinte umane sa ajunga in mancarea ta te dezgusta din motive sociale, e yuck... si inteleg asta, e scarbos, dar nu e neaparat periculos.
James Kilowatt
Problema e alta, si ca de obicei aveti dreptate cu totii biggrin.gif

Sa mananci trei celule epiteliale de pe jambonu' bucatarului nu te omoara. Insa poti fi sigur ca unu' care se scarpina cu unstensilele pe picior sau le scapa pe jos si le refoloseste fara sa le spele nu da doi bani pe regulile de igiena.
Prin extrapolare poti deduce ca nu prea se spala nici pe maini si nu s-ar jena nici sa se scarpine in c.. cu scula respectiva daca ar simti nevoia.

Nu e deci vorba de gestul in sine, care poate e anodin, ci de faptul ca baiatu' ala nu are nici o notiune de igiena si chiar daca are i se falfaie de ele. Nici daca n-are turban din ala de bucatar pe cap nu inseamna nimic altceva decat ca habar n-are sau nu-i pasa de reguli, si daca o incalca pe asta cu turbanu', cine stie ce alte reguli mai incalca, mai ales daca asta ii aduce si un profit financiar (adica de exemplu, poate iti da sa mananci o chestie care cf regulilor ar fi trebuit sa fie aruncata).
former_ozz
Exact cum spun JK eu cred ca asta numai iti arat citi bani dau aia pe igiena.
Si nu Getodac, nu cred deloc ca te-ai timpit, cerintele tale sint normale, dar nu mai pune la inima atit smile.gif. Eu chiar cred ca flegma aia in maioneza e un fenomen mai putin rar decit ar trebui sa fie. Si bag mina in foc ca daca analizam 1000 de saorme mai gasim si alte lichide, mult mai scandaloase. Si mai cred ca aia dupa ce se duc la buda nu se spala pe miini. Si multe altele.
Tu ai vazut numai o problema, dar asta e numai virful icebergului.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.