IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Incalzirea motorului

This topic is about Incalzirea motorului, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down

> Incalzirea motorului
Marius43202
post Oct 6 2005, 07:25 PM
Post #1


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 9
Joined: 26-March 05
From: Bucuresti
Member No.: 43.195



Salutare!

Eu am un Opel Corsa 1.3 CDTI - 2004, iar in cartea de "Deservire, securitate, intretinere", mai exact la pg. 128, la "Incalzirea motorului" se spune: " Acceleratia maxima sau incalzirea in ralanti maresc uzura si consumul de combustibil..." "Dupa pornire se va pleca imediat. Se va incalzi motorul la turatii medii".
In urma a ceea ce am citit, i-am intrebat pe cei de la service (GTT), daca este bine sa fac asa cum se recomanda in aceasta carticica, iar raspunsul lor a fost ca ar mai bine sa astept cca. 1 min sa se incalzeasca motorul, si apoi sa plec, iar la oprire, sa astept cca. 30 de sec. la ralanti, inainte de a scoate cheia din contact.
Acum, eu ma intreb: aia care au scris acest "manual", adica cei de la Opel, chiar asa de prosti sa fie, incat sa nu stie ca este mai bine sa incalzesti un pic motorul la ralanti, inainte de a pleca, sau noi sunt cei care habar nu au de acest aspect ? - "incalzirea motorului" - precizez ca am insistat asupra faptului ca motorul este CDTI, atunci cand am vb. cu cei "autorizati" sa dea sfaturi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st May 2024 - 08:10 PM