IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Ce parere aveti despre alegerile generale din USA ?

This topic is about Ce parere aveti despre alegerile generale din USA ?, the author, f1anatic, wrote about: Au trecut doua zile. Cerul nu a picat. Spitalele nu au inregistrat la urgente un numar crescut de vene taiate Iar Marti noaptea in Chicago nu au fost ... To read more just scroll down

> Ce parere aveti despre alegerile generale din USA ?
f1anatic
post Nov 7 2008, 03:37 AM
Post #1


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



Au trecut doua zile. Cerul nu a picat. Spitalele nu au inregistrat la urgente un numar crescut de vene taiate ! Iar Marti noaptea in Chicago nu au fost nici lupte de strada, nici atentate nici nimic in afara momentului istoric deosebit


Daca nu sinteti la curent
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/us_ele...008/7697829.stm
Barack Obama si partidul Democrat a facut istorie Marti noaptea in Chicago prin multe lucruri. In Sumar, Barack Obama este Presedintele ales al USA iar Congresul American ("deputatii si senatorii") este controlat tot de catre democrati.

E bine ? E rau ? Voi ce parere aveti despre cum si pe cine a ales poporul american ? Si ce ati vrea voi de la "USA" in urmatorii 4 ani ?
_________________

Voi acorda atentie deosebita acestei discutii, incercind in acelasi timp sa particip cit mai putin.
Daca careva o da pe tangente rasiale sau limbaj abusiv, o ia pe cocoasa.
Se poate insa - sper - discuta in contradictoriu dar politicos.

This post has been edited by f1anatic: Nov 7 2008, 03:39 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
2 Pages V   1 2 >  
Start new topic
Replies (1 - 19)
emy75
post Nov 7 2008, 06:44 AM
Post #2


sofer
***

Group: Membri
Posts: 81
Joined: 15-March 06
From: Seattle, WA -> Portland, OR
Member No.: 70.848



Din cate am auzit (nu eram inca aici) pe vremea democratilor era mult mai bine.
Sper sa fie o schimbare in bine.
Inca o speranta, sper sa termine cu razboaiele astea inutile si cu siguranta totul va merge mai bine.
Ceva ciudat, cat galagie a fost pe strazi in noaptea alegerilor, a doua zi nimeni nu a pomenit nimic (cel putin la mine in firma), de parca nu se intamplase nimic.


--------------------
2006 Toyota Corolla CE, 1.8 L, 126 CP
2007 Honda Accord SE, 2.4 L, 166 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Nov 7 2008, 06:47 AM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



E bine ca am scapat de Bush. E bine ca imi place de Obama, until now at least. Nu e foarte bine ca Obama e cam socialist/de stinga din pdv economic pentru gustul meu. E bine ca am scapat de idioata aia casnica care il facea si pe Bush sa arate ca un intelectual. Imi pare rau de Mccain, un om eminamente cumsecade impins la extremisme si gesturi atroce de catre un partid care din si-a pierdut busola. Republicanii au fost mari, aveau principii si oameni de valoare, dar au fost rapiti de o gloata corupta care in campanii se adreseaza mahalagismului din om. Partidul republican acum e jalnic. Discursul lui Mccain a fost penibil. Continutul lui a fost frumos si superb, huduiala suporterilor republicani (care pare a se indentifica cu redneckul uritor de intelectuali si educatie in ziua de azi) a fost oribila si foarte departe de spiritul american.
Din partea mea orice scadere a posibilitatii de alegere e un lucru rau, si faptul ca republicanii nu sint o varianta pentru oamenii decenti scade democratia.
Si iarasi nu cred ca e bine divizarea tarii... orit ar bate Obama toba cu unitatea, exista o groaza de idioti care il urasc din toata inima. Nu pot decit sa-i tin pumnii si sper sa nu aiba soarta lui JFK. E drept ca in ziua de azi e mai greu.
Si apropo de socialsim si stinga eu cred ca calea de mijoc e aia aurita, si ca America la ora asta are nevoie si de o infuzie de stinga ca sa o aduca mai in mijloc.

PS: a, si cu razboiale nu o sa se termine. Isirea ind Irak acum e imorala de-a dreptul, iar in Afganistan ar fi infringere daca ar iesi. Inca 4 ani ca popa.

This post has been edited by ozz86651: Nov 7 2008, 06:48 AM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Nov 7 2008, 08:08 AM
Post #4


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Sincer, din cele cateva secvente pe care le-am vazut din discursurile lui Obama... mhm... nu imi place in mod deosebit, imi aminteste prea mult de Martin Luther King... si parca faza cu "I have a dream" nu mai e la moda... Dar in mod sigur e un progres (mai prost ca Bush nu vad cum ar putea fi), simplul fapt ca a fost ales un presedinte de culoare e un fapt care demonstreaza ca america e totusi o tara democratica, si este tara tuturor posibilitatilor... Este ca si cum in Romania ar fi ales un presedinte maghiar biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Nov 7 2008, 09:42 AM
Post #5


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



CITAT(HalbaSus @ Nov 7 2008, 08:08 AM) *
Este ca si cum in Romania ar fi ales un presedinte maghiar biggrin.gif

Diferenta e ca Obama se considera mai intai afro-american si apoi kenian (sau ce-o fi taica-su) ci american pe cand la noi maghiarii se considera in primul rand maghiari si de multe ori uita ca mai sunt si romani.


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Nov 7 2008, 09:47 AM
Post #6


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Ozz
In afganistan e infrangere si daca nu ies, insa nici nu maresc efortul. NATO sunt pe punctul sa piarda razboiul acolo cu resursele actuale.

Pe vremea lui Clinton care e tot democrat economia a mers binisor, din cate stiu. Putin socialism nu e neaparat pacatos, atata timp ca nu devine pomana si nu da in cap spiritului antreprenorial. (prin comparatie, in Europa si dreapta e comunista). Ce nu mi-a placut la el e ca a dat in cap programului spatial... in fine, nu e nimeni perfect smile.gif

Ati vazut ultimul Southpark? teehee.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Nov 7 2008, 10:11 AM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



QUOTE (James Kilowatt @ Nov 7 2008, 10:47 AM) *
Ati vazut ultimul Southpark? teehee.gif


Evident ca l-am vazut, cam cel mai pertinent punct de vedere legat de alegeri. The *cough* Hope *cough* diamond.


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Nov 7 2008, 12:53 PM
Post #8


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



presedinte democrat, congres democrat... nu suna bine. istoria zice ca un partid care a avut puterea totala (presedinte+congres) in US a picat in cap.
ca o fi negru, evreu, eschimos, etc nu ma intereseaza. sa ridice naibii economia aia a voastra ca sa traim si noi mai linistiti biggrin.gif biggrin.gif
si sa va retrageti trupele de pe unde le-ati trimis. incepand cu irak si terminand cu kogalniceanu rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Nov 7 2008, 02:42 PM
Post #9


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



Ca parere personala,
Am aceeasi concluzie ca si OZZ vis-a-vis de Mr. McCain. Un om deosebit, si ar fi fost ales (sau nu ar fi pierdut atit de spectaculos) daca in campania electorala ar fi fost el insusi - acel McCain care a tinut discursul de accept al infringerii, si NU McCain care a fost fortat pe o traiectorie prea extremista, prea conservatoare, prea similara conducerii actuale de "fortele din interiorul partidului republican". Probabil si Ms. Palin, persoana pe care eu o vad necalificata profesional pt functie pt care a fost propusa, i-a fost "sugerata" tot de catre "partid" indiferent cit ar vrea McCain sa credem ca a fost alegerea lui. In viziunea mea, Ms. Palin reprezinta conservatismul, big (oil) business, si o gramada de alte chestii care fundamental sint corecte sau morale si pe care le impartasesc pina la un anumit punct dar care lezeaza anumite considerente ale societatii actuale.

Nu sint incintat nici cu Mr. Obama, pt anumite motive care tin de lipsa de experienta, de atitudinea un pic socialista in politica pe care o afiseaza, dar sper totusi ca sa aduca o schimbare binevenita in contextul socio-economic in care se regaseste USA. Oricum nu sint impotriva noii sale reforme asupra sistemului de taxare. Nu cred ca mai suportam inca 4 ani de continuare a politicii sustinute de Mr. Bush: lipsa controlului asupra Wall Street & Big Business; un razboi care ne-a saracit si care este nedrept. Acum indiferent pt ce motive s-a ajuns la razboiul din Irak (si normal ca a fost petrolul) modul in care s-a desfasurat acest conflict a fost extrem de pagubos dpdv al vietilor pierdute inutil si al economiei. Cu lipsa de control asupra Wall Street si exportul de munca in afara tarii s-a ajun la o saracire a populatiei si la criza asta financiara cu credite etc, iar razboiul - well am inteles ca s-au cheltuit ceva intre 650 si 1000 de miliarde de dolari cu acest razboi din Irak. Tara din care nu ne putem retrage asa cum consider ca nu putem abandona Afghanistan acum, pt ca daca o facem, va trebui sa mergem din nou acolo in citeva luni sau cel tirziu 1-2 ani.
Oricum noi nu am invins nici acolo nici dincolo. Conflictul armat este doar un mijloc de a schimba sistemul politic si conducerea unei tari. Invingi razboiul cind convingi bastinasii ca e mai bine ca noi decit ca ei. Si nu am reusit inca asta.


This post has been edited by f1anatic: Nov 7 2008, 02:43 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrian_flavius
post Nov 7 2008, 03:56 PM
Post #10


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.230
Joined: 4-January 08
From: Pitesti
Member No.: 115.965



F1anatic, imi place cum ai pus problema; ai surprins esentialul celor doi...si eu consider ca aripa conservatoare a republicanilor este reprezentata de acei "rechini" carora nu le pasa decat de problemele lor personale; nu vreau sa ma duc cu gandul la ce s-ar putea intampla, dar nici nu trebuie sa uitam de Kennedy...si el a lovit in interesele marilor jucatori din societatea americana...si s-a terminat prost...


--------------------
Adrian Flavius

Toyota Avensis 2.0 D-4D Luna Gri Inchis Metalizat - un Totos sexos!!!
Logan 1.6 MPI 8v Ambition

Am sufletul rupt in doua...cu un ochi plang si cu unul rad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Nov 7 2008, 08:14 PM
Post #11


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



marturisesc de la-nceput ca n-am vazut multa campanie, si de ani buni incoace ma bucur ca am reusit sa scap de calitatea mea de expert politic specifica oricarui roman. dar in cit am vazut, n-am avut impresia vreo clipa ca a existat vreo nota rasiala. (bineinteles, exceptindu-i pe reporteri, care evident ca faceau statistici in sus si-n jos cu voturile impartite pe categorii sociale, dar ma rog, ei au o cu totul alta treaba.) banui ca daca cineva ar fi ascultat la radio doar discursurile candidatilor la presedentie si vicepresedentie n-ar fi avut de unde sa stie ce rasa-s fiecare. mie faptul ca obama e negru, sau mulatru, sau ce-o fi, nu-mi spune nimic, afara de faptul ca din cind in cind citesc cite-o gluma savuroasa la adresa lui.

obama mi s-a parut ceva mai deschis, mai outgoing, cumva zimbetul lui imi place mai mult. pe mccain, dac-ar fi sa-l caracterizez, i-as zice "baiat de treaba, ai cum te-ntelege cu el". la mccain am avut o data sau de doua ori un sentiment neconfirmat de discomfort, ca atunci cind intuiesti o siretenie de-a cuiva. la obama m-am luat cu miinile de cap de-a dreptul cind am auzit faza cu "spread your wealth". f* u, i'm not gonna do this, dar daca tu vrei sa fii asa mai socialist, poate-poate-o iesi ceva. oricum, astea toate sint chestii care nu m-ar fi decis intr-o parte sau in alta. pentru mine the deal breaker a fost faptul ca mccain e computer illiterate. daca ma gindesc ca vreau ca un presedinte sa ma reprezinte, din pacate pentru mine o deficienta ca asta e de natura sa descalifice persoana respectiva. si zau ca-mi pare rau ca trebuie sa fac alegerea bazindu-ma pe un aspect negativ.

ce mi-a placut cel mai mult la obama, ca acuma no, p-asta-l avem, cu asta defilam, a aparut abia in discursul de acceptare a functiei. felul in care s-a adresat celor care nu l-au votat: "i need your help", "i want to be your president too". se pare ca e destul de ok cu ideea de a apela la altii acolo unde el nu se pricepe. dar mi-e teama ca o sa fie foarte sicanat, si ca are de dus o lupta pe deal in sus cu mult rahat politic, in care nu prea e in largul lui.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Nov 9 2008, 12:24 AM
Post #12


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Pe mine ma intereseaza mai putin cine conduce america insa nu-i inteleg pe republicanii care l-au propus pe McCain asa cum nu-i inteleg pe taranistii romani care l-au avut pe Ion Ratiu la prezidentialele din '92 sau pe cei care l-au votat pe Iliescu in 2000: sa propui un candidat de 70 ani, da-o-n palaria ma-si de treaba!


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Nov 9 2008, 09:04 PM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Daca venea cu un VP bun nu era o problema. La 70 de ani in America nu esti asa batrin (desi mccain e), nu asta e problema.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Nov 9 2008, 11:11 PM
Post #14


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021



Imi inchipui cata deschidere ar avea pentru problemele studentilor, mamelor minore, criminalitatea juvenila... de fapt nu trebuie sa-mi inchipui, ma gandesc nu mai devreme de perioada 2000-2004 si gasesc raspunsuri care ma vor face sa nu votez niciodata o persoana care are nevoie de pampers si careia ii tremura mana cand promulga o lege; apropo, cui ii pasa de vice presedinte (in cazul nostru presedintele Senatului)?!


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arheopterix
post Nov 12 2008, 10:16 PM
Post #15


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.384
Joined: 31-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.969



Habar nu am ce o sa faca sau ce poate face BO in legatura cu problemele SUA.
Dar sunt sigur,ca daca va fi lasat o sa aiba succese in moderarea conflictelor din Orientul Mijlociu.
In special cel Arabo-Israelian.
El va fi primit mai usor de liderii arabi decat un Playboy/baiat bani gata gen Clinton/Bush.
Mai ales nefiind o persoana inganfata,si avand "antecedente Islamice",o sa faciliteze mult intrarea la negocieri.
Tin minte ,ca acum vreo 20 si ceva de ani,era un politician/pastor de culoare (i-mi scapa numele) care era singurul care il acceptau arabii la negocieri.


--------------------
See,decide,attack,reverse.Erich Hartmann.
Suzuki Vitara 1.6 75 CP
Nissan Almera 1.8 sedan 115CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FAR EASTERN
post Nov 13 2008, 09:15 AM
Post #16


Tree Hugger
******

Group: Membri
Posts: 3.097
Joined: 30-January 08
From: Botosani, RO
Member No.: 116.228



Vanzarile de arme de foc au crescut in Statele Unite dupa ce Barack Obama a castigat alegerile pentru Casa Alba, informeaza CNN. Vanzatorii si cumparatorii sunt ingrijorati ca Administratia democrata va incerca sa restrictioneze dreptul americanilor de a detine arme, in ciuda faptului ca apropiatii presedintelui ales au afirmat mereu ca Obama sustine acest drept, iar chestiunea este considerata de importanta minora pentru viitoarea guvernare.

detalii (si) pe hotnews.

p.s. ma bucur ca au disparut cele doua posturi. smile.gif


--------------------
prius - adv. mai intai, de mai inainte
GREEN ENGINE OF THE YEAR 2008
QUOTE (f1anatic @ Oct 16 2006, 10:16 PM) *
Daca chiar vrei sa salvezi planeta...cumpara un Prius sau Civic ...

<< Drive safely! Girls preffer you in one piece!>>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Nov 13 2008, 03:47 PM
Post #17


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



QUOTE (FAR EASTERN @ Nov 13 2008, 02:15 AM) *
Vanzarile de arme de foc au crescut in Statele Unite dupa ce Barack Obama a castigat alegerile pentru Casa Alba, informeaza CNN. Vanzatorii si cumparatorii sunt ingrijorati ca Administratia democrata va incerca sa restrictioneze dreptul americanilor de a detine arme, in ciuda faptului ca apropiatii presedintelui ales au afirmat mereu ca Obama sustine acest drept, iar chestiunea este considerata de importanta minora pentru viitoarea guvernare.

detalii (si) pe hotnews.

p.s. ma bucur ca au disparut cele doua posturi. smile.gif



Da, am auzit si eu de chestia cu vinzarile de arme. Insa ele nu vor fi interzise niciodata, si nici in campania asta electorala nu am auzit sa se discute pe aceasta tematica. Oricum, daca este sa se intimple ceva - vor fi interzise cele automate gen AKM ca in unele state sint interzise, in altele e voie. Dupa care pistoalele. Eu unul, ca posesor de arme de foc, nu ma simt ingrijorat, ba chiar as sustine o interdicitie asupra anumitor tipuri de arme.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arheopterix
post Nov 14 2008, 12:42 AM
Post #18


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.384
Joined: 31-January 06
From: Bucuresti
Member No.: 66.969



hmmm....
Attached File(s)
Attached File  combobreaker.jpg ( 101.22K ) Number of downloads: 15
 


--------------------
See,decide,attack,reverse.Erich Hartmann.
Suzuki Vitara 1.6 75 CP
Nissan Almera 1.8 sedan 115CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Nov 14 2008, 02:15 AM
Post #19


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
Insa ele nu vor fi interzise niciodata,


Never say never... oricum nu e vorba de armele de vinatoare care sint legale cam peste tot in lumea asta ci armele de omorit oameni. Pretul platit pentru aceasta libertate e mult prea mare. Si nu ma refer numai la pretul in vieti, ci la pretul tot in libertati, dar de alta natura.
Bah de ce n-ati sters si postul meu ca a ramas atirnat acolo...


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebel
post Nov 14 2008, 05:31 AM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.198
Joined: 11-July 08
From: Location Unknown
Member No.: 117.474



Vad ca mi-a disparut mesajul...
De ce te bucuri Far Eastern? Pentru ca este cenzurat dreptul la replica?
Oricum, era prea adanc, mai bine ca l-ati sters...
Dar imi mentin parerea: manipularea maselor ramane instrumentul de baza, si presedintele, oricare ar fi el, este mult prea mic pentru razboiul interior atat de mare...


--------------------
///M - The Ultimate Driving Machine
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th April 2024 - 07:27 AM