Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce parere aveti despre alegerile generale din USA ?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
f1anatic
Au trecut doua zile. Cerul nu a picat. Spitalele nu au inregistrat la urgente un numar crescut de vene taiate ! Iar Marti noaptea in Chicago nu au fost nici lupte de strada, nici atentate nici nimic in afara momentului istoric deosebit


Daca nu sinteti la curent
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/us_ele...008/7697829.stm
Barack Obama si partidul Democrat a facut istorie Marti noaptea in Chicago prin multe lucruri. In Sumar, Barack Obama este Presedintele ales al USA iar Congresul American ("deputatii si senatorii") este controlat tot de catre democrati.

E bine ? E rau ? Voi ce parere aveti despre cum si pe cine a ales poporul american ? Si ce ati vrea voi de la "USA" in urmatorii 4 ani ?
_________________

Voi acorda atentie deosebita acestei discutii, incercind in acelasi timp sa particip cit mai putin.
Daca careva o da pe tangente rasiale sau limbaj abusiv, o ia pe cocoasa.
Se poate insa - sper - discuta in contradictoriu dar politicos.
emy75
Din cate am auzit (nu eram inca aici) pe vremea democratilor era mult mai bine.
Sper sa fie o schimbare in bine.
Inca o speranta, sper sa termine cu razboaiele astea inutile si cu siguranta totul va merge mai bine.
Ceva ciudat, cat galagie a fost pe strazi in noaptea alegerilor, a doua zi nimeni nu a pomenit nimic (cel putin la mine in firma), de parca nu se intamplase nimic.
ozz86651
E bine ca am scapat de Bush. E bine ca imi place de Obama, until now at least. Nu e foarte bine ca Obama e cam socialist/de stinga din pdv economic pentru gustul meu. E bine ca am scapat de idioata aia casnica care il facea si pe Bush sa arate ca un intelectual. Imi pare rau de Mccain, un om eminamente cumsecade impins la extremisme si gesturi atroce de catre un partid care din si-a pierdut busola. Republicanii au fost mari, aveau principii si oameni de valoare, dar au fost rapiti de o gloata corupta care in campanii se adreseaza mahalagismului din om. Partidul republican acum e jalnic. Discursul lui Mccain a fost penibil. Continutul lui a fost frumos si superb, huduiala suporterilor republicani (care pare a se indentifica cu redneckul uritor de intelectuali si educatie in ziua de azi) a fost oribila si foarte departe de spiritul american.
Din partea mea orice scadere a posibilitatii de alegere e un lucru rau, si faptul ca republicanii nu sint o varianta pentru oamenii decenti scade democratia.
Si iarasi nu cred ca e bine divizarea tarii... orit ar bate Obama toba cu unitatea, exista o groaza de idioti care il urasc din toata inima. Nu pot decit sa-i tin pumnii si sper sa nu aiba soarta lui JFK. E drept ca in ziua de azi e mai greu.
Si apropo de socialsim si stinga eu cred ca calea de mijoc e aia aurita, si ca America la ora asta are nevoie si de o infuzie de stinga ca sa o aduca mai in mijloc.

PS: a, si cu razboiale nu o sa se termine. Isirea ind Irak acum e imorala de-a dreptul, iar in Afganistan ar fi infringere daca ar iesi. Inca 4 ani ca popa.
HalbaSus
Sincer, din cele cateva secvente pe care le-am vazut din discursurile lui Obama... mhm... nu imi place in mod deosebit, imi aminteste prea mult de Martin Luther King... si parca faza cu "I have a dream" nu mai e la moda... Dar in mod sigur e un progres (mai prost ca Bush nu vad cum ar putea fi), simplul fapt ca a fost ales un presedinte de culoare e un fapt care demonstreaza ca america e totusi o tara democratica, si este tara tuturor posibilitatilor... Este ca si cum in Romania ar fi ales un presedinte maghiar biggrin.gif
klm
CITAT(HalbaSus @ Nov 7 2008, 08:08 AM) *
Este ca si cum in Romania ar fi ales un presedinte maghiar biggrin.gif

Diferenta e ca Obama se considera mai intai afro-american si apoi kenian (sau ce-o fi taica-su) ci american pe cand la noi maghiarii se considera in primul rand maghiari si de multe ori uita ca mai sunt si romani.
James Kilowatt
@Ozz
In afganistan e infrangere si daca nu ies, insa nici nu maresc efortul. NATO sunt pe punctul sa piarda razboiul acolo cu resursele actuale.

Pe vremea lui Clinton care e tot democrat economia a mers binisor, din cate stiu. Putin socialism nu e neaparat pacatos, atata timp ca nu devine pomana si nu da in cap spiritului antreprenorial. (prin comparatie, in Europa si dreapta e comunista). Ce nu mi-a placut la el e ca a dat in cap programului spatial... in fine, nu e nimeni perfect smile.gif

Ati vazut ultimul Southpark? teehee.gif
Diesel
QUOTE (James Kilowatt @ Nov 7 2008, 10:47 AM) *
Ati vazut ultimul Southpark? teehee.gif


Evident ca l-am vazut, cam cel mai pertinent punct de vedere legat de alegeri. The *cough* Hope *cough* diamond.
guerilla
presedinte democrat, congres democrat... nu suna bine. istoria zice ca un partid care a avut puterea totala (presedinte+congres) in US a picat in cap.
ca o fi negru, evreu, eschimos, etc nu ma intereseaza. sa ridice naibii economia aia a voastra ca sa traim si noi mai linistiti biggrin.gif biggrin.gif
si sa va retrageti trupele de pe unde le-ati trimis. incepand cu irak si terminand cu kogalniceanu rolleyes.gif
f1anatic
Ca parere personala,
Am aceeasi concluzie ca si OZZ vis-a-vis de Mr. McCain. Un om deosebit, si ar fi fost ales (sau nu ar fi pierdut atit de spectaculos) daca in campania electorala ar fi fost el insusi - acel McCain care a tinut discursul de accept al infringerii, si NU McCain care a fost fortat pe o traiectorie prea extremista, prea conservatoare, prea similara conducerii actuale de "fortele din interiorul partidului republican". Probabil si Ms. Palin, persoana pe care eu o vad necalificata profesional pt functie pt care a fost propusa, i-a fost "sugerata" tot de catre "partid" indiferent cit ar vrea McCain sa credem ca a fost alegerea lui. In viziunea mea, Ms. Palin reprezinta conservatismul, big (oil) business, si o gramada de alte chestii care fundamental sint corecte sau morale si pe care le impartasesc pina la un anumit punct dar care lezeaza anumite considerente ale societatii actuale.

Nu sint incintat nici cu Mr. Obama, pt anumite motive care tin de lipsa de experienta, de atitudinea un pic socialista in politica pe care o afiseaza, dar sper totusi ca sa aduca o schimbare binevenita in contextul socio-economic in care se regaseste USA. Oricum nu sint impotriva noii sale reforme asupra sistemului de taxare. Nu cred ca mai suportam inca 4 ani de continuare a politicii sustinute de Mr. Bush: lipsa controlului asupra Wall Street & Big Business; un razboi care ne-a saracit si care este nedrept. Acum indiferent pt ce motive s-a ajuns la razboiul din Irak (si normal ca a fost petrolul) modul in care s-a desfasurat acest conflict a fost extrem de pagubos dpdv al vietilor pierdute inutil si al economiei. Cu lipsa de control asupra Wall Street si exportul de munca in afara tarii s-a ajun la o saracire a populatiei si la criza asta financiara cu credite etc, iar razboiul - well am inteles ca s-au cheltuit ceva intre 650 si 1000 de miliarde de dolari cu acest razboi din Irak. Tara din care nu ne putem retrage asa cum consider ca nu putem abandona Afghanistan acum, pt ca daca o facem, va trebui sa mergem din nou acolo in citeva luni sau cel tirziu 1-2 ani.
Oricum noi nu am invins nici acolo nici dincolo. Conflictul armat este doar un mijloc de a schimba sistemul politic si conducerea unei tari. Invingi razboiul cind convingi bastinasii ca e mai bine ca noi decit ca ei. Si nu am reusit inca asta.
adrian_flavius
F1anatic, imi place cum ai pus problema; ai surprins esentialul celor doi...si eu consider ca aripa conservatoare a republicanilor este reprezentata de acei "rechini" carora nu le pasa decat de problemele lor personale; nu vreau sa ma duc cu gandul la ce s-ar putea intampla, dar nici nu trebuie sa uitam de Kennedy...si el a lovit in interesele marilor jucatori din societatea americana...si s-a terminat prost...
20krpm
marturisesc de la-nceput ca n-am vazut multa campanie, si de ani buni incoace ma bucur ca am reusit sa scap de calitatea mea de expert politic specifica oricarui roman. dar in cit am vazut, n-am avut impresia vreo clipa ca a existat vreo nota rasiala. (bineinteles, exceptindu-i pe reporteri, care evident ca faceau statistici in sus si-n jos cu voturile impartite pe categorii sociale, dar ma rog, ei au o cu totul alta treaba.) banui ca daca cineva ar fi ascultat la radio doar discursurile candidatilor la presedentie si vicepresedentie n-ar fi avut de unde sa stie ce rasa-s fiecare. mie faptul ca obama e negru, sau mulatru, sau ce-o fi, nu-mi spune nimic, afara de faptul ca din cind in cind citesc cite-o gluma savuroasa la adresa lui.

obama mi s-a parut ceva mai deschis, mai outgoing, cumva zimbetul lui imi place mai mult. pe mccain, dac-ar fi sa-l caracterizez, i-as zice "baiat de treaba, ai cum te-ntelege cu el". la mccain am avut o data sau de doua ori un sentiment neconfirmat de discomfort, ca atunci cind intuiesti o siretenie de-a cuiva. la obama m-am luat cu miinile de cap de-a dreptul cind am auzit faza cu "spread your wealth". f* u, i'm not gonna do this, dar daca tu vrei sa fii asa mai socialist, poate-poate-o iesi ceva. oricum, astea toate sint chestii care nu m-ar fi decis intr-o parte sau in alta. pentru mine the deal breaker a fost faptul ca mccain e computer illiterate. daca ma gindesc ca vreau ca un presedinte sa ma reprezinte, din pacate pentru mine o deficienta ca asta e de natura sa descalifice persoana respectiva. si zau ca-mi pare rau ca trebuie sa fac alegerea bazindu-ma pe un aspect negativ.

ce mi-a placut cel mai mult la obama, ca acuma no, p-asta-l avem, cu asta defilam, a aparut abia in discursul de acceptare a functiei. felul in care s-a adresat celor care nu l-au votat: "i need your help", "i want to be your president too". se pare ca e destul de ok cu ideea de a apela la altii acolo unde el nu se pricepe. dar mi-e teama ca o sa fie foarte sicanat, si ca are de dus o lupta pe deal in sus cu mult rahat politic, in care nu prea e in largul lui.
klm
Pe mine ma intereseaza mai putin cine conduce america insa nu-i inteleg pe republicanii care l-au propus pe McCain asa cum nu-i inteleg pe taranistii romani care l-au avut pe Ion Ratiu la prezidentialele din '92 sau pe cei care l-au votat pe Iliescu in 2000: sa propui un candidat de 70 ani, da-o-n palaria ma-si de treaba!
ozz86651
Daca venea cu un VP bun nu era o problema. La 70 de ani in America nu esti asa batrin (desi mccain e), nu asta e problema.
klm
Imi inchipui cata deschidere ar avea pentru problemele studentilor, mamelor minore, criminalitatea juvenila... de fapt nu trebuie sa-mi inchipui, ma gandesc nu mai devreme de perioada 2000-2004 si gasesc raspunsuri care ma vor face sa nu votez niciodata o persoana care are nevoie de pampers si careia ii tremura mana cand promulga o lege; apropo, cui ii pasa de vice presedinte (in cazul nostru presedintele Senatului)?!
Arheopterix
Habar nu am ce o sa faca sau ce poate face BO in legatura cu problemele SUA.
Dar sunt sigur,ca daca va fi lasat o sa aiba succese in moderarea conflictelor din Orientul Mijlociu.
In special cel Arabo-Israelian.
El va fi primit mai usor de liderii arabi decat un Playboy/baiat bani gata gen Clinton/Bush.
Mai ales nefiind o persoana inganfata,si avand "antecedente Islamice",o sa faciliteze mult intrarea la negocieri.
Tin minte ,ca acum vreo 20 si ceva de ani,era un politician/pastor de culoare (i-mi scapa numele) care era singurul care il acceptau arabii la negocieri.
FAR EASTERN
Vanzarile de arme de foc au crescut in Statele Unite dupa ce Barack Obama a castigat alegerile pentru Casa Alba, informeaza CNN. Vanzatorii si cumparatorii sunt ingrijorati ca Administratia democrata va incerca sa restrictioneze dreptul americanilor de a detine arme, in ciuda faptului ca apropiatii presedintelui ales au afirmat mereu ca Obama sustine acest drept, iar chestiunea este considerata de importanta minora pentru viitoarea guvernare.

detalii (si) pe hotnews.

p.s. ma bucur ca au disparut cele doua posturi. smile.gif
f1anatic
QUOTE (FAR EASTERN @ Nov 13 2008, 02:15 AM) *
Vanzarile de arme de foc au crescut in Statele Unite dupa ce Barack Obama a castigat alegerile pentru Casa Alba, informeaza CNN. Vanzatorii si cumparatorii sunt ingrijorati ca Administratia democrata va incerca sa restrictioneze dreptul americanilor de a detine arme, in ciuda faptului ca apropiatii presedintelui ales au afirmat mereu ca Obama sustine acest drept, iar chestiunea este considerata de importanta minora pentru viitoarea guvernare.

detalii (si) pe hotnews.

p.s. ma bucur ca au disparut cele doua posturi. smile.gif



Da, am auzit si eu de chestia cu vinzarile de arme. Insa ele nu vor fi interzise niciodata, si nici in campania asta electorala nu am auzit sa se discute pe aceasta tematica. Oricum, daca este sa se intimple ceva - vor fi interzise cele automate gen AKM ca in unele state sint interzise, in altele e voie. Dupa care pistoalele. Eu unul, ca posesor de arme de foc, nu ma simt ingrijorat, ba chiar as sustine o interdicitie asupra anumitor tipuri de arme.
Arheopterix
hmmm....
ozz86651
QUOTE
Insa ele nu vor fi interzise niciodata,


Never say never... oricum nu e vorba de armele de vinatoare care sint legale cam peste tot in lumea asta ci armele de omorit oameni. Pretul platit pentru aceasta libertate e mult prea mare. Si nu ma refer numai la pretul in vieti, ci la pretul tot in libertati, dar de alta natura.
Bah de ce n-ati sters si postul meu ca a ramas atirnat acolo...
Rebel
Vad ca mi-a disparut mesajul...
De ce te bucuri Far Eastern? Pentru ca este cenzurat dreptul la replica?
Oricum, era prea adanc, mai bine ca l-ati sters...
Dar imi mentin parerea: manipularea maselor ramane instrumentul de baza, si presedintele, oricare ar fi el, este mult prea mic pentru razboiul interior atat de mare...
ozz86651
Nu cred ca Rebel a spus ceva ce se vroia rasisit, nu trebuia sters. S-a exagerat.
FAR EASTERN
QUOTE (Rebel @ Nov 14 2008, 06:31 AM) *
Vad ca mi-a disparut mesajul...
De ce te bucuri Far Eastern? Pentru ca este cenzurat dreptul la replica?
Oricum, era prea adanc, mai bine ca l-ati sters...
Dar imi mentin parerea: manipularea maselor ramane instrumentul de baza, si presedintele, oricare ar fi el, este mult prea mic pentru razboiul interior atat de mare...



Pai au fost doua mesaje, al tau si al meu. Ambele erau "adanci". Dar cineva a sapat suficent ca sa decida sa le stearga. Eu zic ca a facut bine pentru ca nu aveau nici o relevanta. Eventual avea al tau, daca se incadra in titlul subiectului. Eventualitate pe care am luat-o in calcul si am postat.
Punct. smile.gif
Rebel
Aha...
Pe al tau nu apucasem sa il citesc.
Aveam impresia ca te-a deranjat mesajul meu. Scuze!
merci de lamurire.

NGZ
De azi Obama nu mai este presedintele ales, ci este presedintele.
Este impresionant cata lume il vede ca pe un salvator. Cati oameni entuziasmati !

Acum sa revin la titlul topicului, ce sa spun ? Eu nu prea cred in minuni. Sa-nvingi sistemul de unul singur e cam greu. Pana acum a vorbit, cei drept frumos, de aici incolo trebuie sa faca. Si daca va face un pas gresit, cred ca-si va pierde foarte usor sustinerea.
f1anatic
QUOTE (NGZ @ Jan 20 2009, 01:33 PM) *
De azi Obama nu mai este presedintele ales, ci este presedintele.
Este impresionant cata lume il vede ca pe un salvator. Cati oameni entuziasmati !

Acum sa revin la titlul topicului, ce sa spun ? Eu nu prea cred in minuni. Sa-nvingi sistemul de unul singur e cam greu. Pana acum a vorbit, cei drept frumos, de aici incolo trebuie sa faca. Si daca va face un pas gresit, cred ca-si va pierde foarte usor sustinerea.



Nu nu si-o va pierde. Pt ca lumea este constienta de cit rau a facut Bush. Dar nu va fi usor pt Obama, mai ales in primul mandat.
ozz86651
Buei, repetati in cor dupa mine: Bush n-a avut treaba cu economia! Tortura cu apa, razboiul din Irak alea da, dar nu bancile si nu economia!
klm
CITAT(ozz86651 @ Jan 21 2009, 02:29 AM) *
Bush n-a avut treaba cu economia!

Eu zic ca a avut mare treaba: i-a dat la gioale.
AZAZEL
eu zic ca prea mari sperante isi pun americanii in obama. parca ar fi Dumnezeu noul lor presedinte. daca acum cativa ani, un candidat de culoare nu ar fi avut sanse sa fie ales, acum faptul ca acest lucru s-a implinit, arata ca americanii isi doresc o schimbare, ca sunt disperati. atentie, sa nu se inteleaga faptul ca am ceva cu obama pt ca e negru.
20krpm
QUOTE (AZAZEL @ Jan 21 2009, 01:23 PM) *
eu zic ca prea mari sperante isi pun americanii in obama.

e bine ca zici asta. acuma zi si *de ce* zici asta, si dupa aia verifica daca-ti mai dai dreptate sau ba.
AZAZEL
oare americanii au avut in istoria lor un asa candidat la functia suprema?
http://www.youtube.com/watch?v=8rqk0drJHUA...feature=related
drabisan
QUOTE (AZAZEL @ Jan 21 2009, 06:23 PM) *
eu zic ca prea mari sperante isi pun americanii in obama.


Sigur isi pun mari sperante! Cel putin in relansarea showbiz-ului. Ca ce a fost ieri a fost circ. Acuma ramine sa le dea (sa ne dea) si piinea.
20krpm
tu te-ai uitat la sinul lui? ti s-a parut asa... mai generos? de unde sa dea el? (bine macar ca are urechi mari, ieri seara ma gindeam ca poate il ajuta sa asculte mai bine... bunicutzo.)

normal ca a fost show biz. de ce nu. tu stii cit a costat un bilet la show-ul de inaugurare? sau crezi ca beyonce, u2, bon jovi, sheryl crow si toti aia au cintat pe gratis? "a zis ala ca tre sa ma duc sa fac o cintare la inaugurarea lui, ce dracu sa fac, tre sa ma duc"? ai idee citi bani a cistigat obama din chestia asta? tongue.gif
drabisan
QUOTE (20krpm @ Jan 21 2009, 08:20 PM) *
ai idee citi bani a cistigat obama din chestia asta? tongue.gif


Corect! E un approach nou in piata politica!

Senatorii nostrii sint abea la faza de buget/fonduri phare. Tre sa mai invete si ei cum sa faci bani smile.gif
Dupa ce am vazut ieri rezumatul circului mi-am pus intrebarea daca base a invatat ceva. Raspunsul o sa-l primim anu' asta.

Ca o paranteza: U2 n-au mai fost in Europa de 3 ani. Poate poate ii aduce base smile.gif)
James Kilowatt
Eu nu-i suport pe artistii astia "implicati". Imi place cum canta U2, insa ma calca pe nervi Bono cu mesajele intelepte. Sau ma uit la Ocean's Eleven insa cand ma ia George Clooney cu salvatul planetei mi se pune pata.
ozz86651
Ti se pune tie pata ca ai creierul tau dar pentru bizon e un mesaj foarte bun.

20krpm a facut o gluma cu banii cistigati de obama, ati si pus botu.
20krpm
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 21 2009, 04:55 PM) *
Eu nu-i suport pe artistii astia "implicati". Imi place cum canta U2, insa ma calca pe nervi Bono cu mesajele intelepte. Sau ma uit la Ocean's Eleven insa cand ma ia George Clooney cu salvatul planetei mi se pune pata.

artistii "implicati" sint de fapt "platiti". la superbowl in pauza o sa cinte bruce springsteen: cu cine crezi ca tine, cu arizona sau cu pittsburgh? saptamina trecuta primarul din pittsburgh si-a schimbat numele in Steelersthal. de ce? pentru ca pittsburg **steelers** juca finala cu baltimore **ravens**. si cum pe el il chema Ravensthal, si-a schimbat numele in Steelersthal. e, pe asta poti sa-l consideri "implicat", pentru ca pe el nu l-a platit nimeni pentru chestia asta. smile.gif
James Kilowatt
Mie nu pentru mesaj mi se pune pata, ci doar ma enerveaza artistii "de curte", si "liderii de opinie" care daca sunt populari, mediatizati si eventual au si sanii mari isi inchipuie ca sunt si destepti si au dreptate.
Si inca mi-e greu sa cred ca bizonu' e atat de bou pe cat e considerat. Sau ca "liderii de opinie" sunt cu adevarat mult mai intelepti. Nu cred in necesitatea de a manipula chiar si pentru o cauza buna. Probabil sunt inca idealist si naiv, insa e doar parerea mea... smile.gif

Pe de alta parte, sunt convins ca oamenii sunt mai dobitoci decat furnicile de cate ori sunt in trafic. Traficul e situatia in care oamenii sunt mai primitivi, previzibili si mai simpli decat oile sau albinele care au un creier cat o gamalie.D Si cu toate astea se considera niste toti niste soferi de geniu ... biggrin.gif
20krpm
"
Dear World:

We, the United States of America, your top quality supplier of the ideals of liberty and democracy, would like to apologize for our 2001-2008 interruption in service. The technical fault that led to this eight-year service outage has been located, and the software responsible was replaced November 4. Early tests of the newly installed program indicate that we are now operating correctly, and we expect it to be fully functional as of January 20, 2009.

We apologize for any inconvenience caused by the outage. We look forward to resuming full service and hope to improve in years to come. We thank you for your patience and understanding,

Sincerely,
THE UNITED STATES OF AMERICA
"
f1anatic
Weak. Come'on. Prezu' Bush le-a avut el pe ale lui dar nici chiar asa.
NGZ
Daca este adevarat ce zice CNNu', peste ceva ani, America va avea un presedinte de culoare.... verde.
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Inc...-investire.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.