Despre bere, EU vs US vs... |
This topic is about Despre bere, the author, mike.omega, wrote about: Heineken si Ciuc(premium) sunt facute de acelasi producator /biggrin.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="biggrin.gif" /> Ei ... To read more just scroll down
Despre bere, EU vs US vs... |
Jan 29 2010, 10:08 AM
Post
#81
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 6.522 Joined: 12-May 04 From: Constanta Member No.: 25.186 |
-------------------- |
|
|
Jan 29 2010, 10:34 AM
Post
#82
|
|
Asa?! Group: Membri Posts: 3.821 Joined: 10-January 08 From: Galati Member No.: 116.021 |
(mi-am facut o relatie privilegiata la distribuitorul zonal al marcilor...ca altfel nici nu prea ai de unde cumpara bere la sticle de 330 ml...).. iti trebuie relatii privilegiate ca sa cumperi supozitoarele alea de 0.33?! -------------------- |
|
|
Jan 30 2010, 12:28 AM
Post
#83
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
De fapt eu consider marimea de 0.33 optima. Daca vrei mai mult, bei 2. Da nu se rasufla, incalzest etc nu mai spun ca pentru berea adevarata e o cantitate nu chiar neglijabila, iar pentru berea pisoarca nu vad de ce ai bea mai mult...
-------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Jan 30 2010, 09:43 AM
Post
#84
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
Prin "bere adevarata" presupun ca te referi la "non-pilsner", adica alle-uri, stout-uri, eventual weissbeer-uri nefiltrate, beri aromate cu concentratie alcoolica (mai) puternica. Da, au si ele farmecul lor, la fel ca un vin vechi de calitate care incepe sa isi schimbe consistenta si devine mai licoros si foarte aromat. Dar intr-o zi de vara pe terasa probabil ca un sprit de vara facut dintr-un vin sec (dar nu neaparat scump) si un sifon (nu e tocmai recomandarea somelierilor) va merge mult mai bine. In plus berile de care vorbesti tu merg pe post de aperitiv, sau desert... dar nu prea poti sa bei trapiste toata seara (eu cel putin nu as putea). Berile pils, nu sunt neaparat nobile, nu sunt foarte aromate, nu sunt facute dupa o reteta secreta de calugari franciscani... ba mai mult recunosc ca sunt niste beri proletare, populare... dar am crescut cu ele, si in anumite conditii sunt mult mai indicate decat un "Mort Subite" spre exemplu. Revenind la recipiente. Parerea mea e: - Berea la PET nu exista... nu am baut niciodata. - Berea la cutie e proasta, daca faci comparatie intre ACEASI bere la cutie si la sticla (mai ales la sticla de 0.33) vei constata o diferenta enorma. - Berea la sticla e buna... e ok si sticla de 0.5 dar cel mai bun recipient este cel de 0.33, pastreaza mai bine aciditatea si gustul aspru al berii. Singura problema este in birturile nasoale care au preturi mari si servire proasta, asa ca daca bei la 0.33 atunci jumatate din seara ti-o vei petrece cu mana ridicata ca sa te vada si pe tine un chelner sa-ti aduca inca o bere, iar jumatate din seara te vei cauta dupa bani cand iti vei da seama ca o bere la 0.33 costa cat 2 la 0.5 -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Jan 30 2010, 07:40 PM
Post
#85
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
Cit despre berea la cutie, nu sint e aceeasi parere, mi se pare identica. Ar fi interesant sa facemn un test in orb, din pahar, dar cumva sa fim siguri ca e aceeasi bere, la fel de veche si ca e pastrata in conditii proprii (nu in soare, la caldura etc). Vreau sa mai adaug ceva. Berea usoara, tip lager, pils etc are rolul ei. In caldurile din Romana in mijlocul verii, e cam singura optiune de multe ori. De altfel tarile mai calde (Spania, Mexic, Italia) fac beri usoare pe care eu nu le apreciez deloc in mod normal dar cind trasnpiri stind pe loc devin o metoda foarte buna de a astimpara setea. Cu toate astea scopul berilor astora e asa diferit ca nu stiu daca are sens sa vorbim de cit de bune sint. Singurul lucru important la ele, ca si la vinul din spritz, e sa nu fie rele. This post has been edited by mike.omega: Jan 30 2010, 09:09 PM -------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Jan 30 2010, 10:22 PM
Post
#86
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
QUOTE Cit despre berea la cutie, nu sint e aceeasi parere, mi se pare identica. Ar fi interesant sa facemn un test in orb, din pahar, dar cumva sa fim siguri ca e aceeasi bere, la fel de veche si ca e pastrata in conditii proprii (nu in soare, la caldura etc). Eu am facut testul asta destul de des (de multe ori involuntar - se termina berea la sticla), si de fiecare data am observat o diferenta. Diferenta e destul de mica fata de berea la sticla de 0.5 si pronuntata fata de berea la 0.33. De altfel, cehii (care sunt printre cei mai mari bautori si producatori de bere din europa) nu imbuteliaza bere la cutie, berea ceheasca pe care o gasiti la cutie este imbuteliata in Austria sau germania si este "pentru export" (in cazul asta nu stiu daca e un lucru bun). + Pe de alta parte ma gandesc ca si ce zici tu o fi adevarat, sticla are calitati termoizolante net superioare, si probabil daca berea e tinuta in conditii improprii (caldura, soare, etc) atunci cea la sticla va rezista mult mai bine. Tin minte ca cea mai nasoala bere pe care am gustat-o (ca n-am putut sa o beau) a fost o bere la cutie cumparata intr-o zi foarte calda de vara dintr-o alimentara comunista... am ajuns acasa am bagat-o in congelator si am facut un dus... dupa vreo 20 de minute am scos berea din congelator si am incercat sa o beau... bleaaah... nici nu vreau sa-mi amintesc ca tocmai mi-am deschis o bere la 0.33 -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Feb 1 2010, 02:12 PM
Post
#87
|
|
specialist Group: Membri Posts: 2.230 Joined: 4-January 08 From: Pitesti Member No.: 115.965 |
Relatia privilegiata cu distribuitorul este necesare din 2 considerente:
1. Nu prea gasesti sticle de 0.33 in magazine normale... 2. Acolo unde le gasesti, greu iti permiti sa le cumperi...30 lei/6 sticle de 0.33 vi se pare normal? Mie nu...de banii astia cumpar o lada de Timisoreana (sticle de 0.5)...asa ca la distribuitor le gasesc la preturi cat de cat normale...undeva la 10-11 lei/bax de 6 sticle...si e comestibil (ma refer la Ciuc, Heineken e aceeasi bere la alt pret...mai mare...) Halba, sa stii ca am observat si eu ca parca e mai proaspata berea la sticla de 0.33...pe bune...ma rog, probabil ca se pastreaza in alte conditii... -------------------- Adrian Flavius
Toyota Avensis 2.0 D-4D Luna Gri Inchis Metalizat - un Totos sexos!!! Logan 1.6 MPI 8v Ambition Am sufletul rupt in doua...cu un ochi plang si cu unul rad... |
|
|
Mar 12 2010, 10:00 PM
Post
#88
|
|
Alergator de viteza Group: Membri Posts: 3.371 Joined: 19-September 05 From: Craiova Member No.: 56.143 |
Credeam ca bateti campii cu berea la 0,33l.
Deja sunt la a 4-a si parca e din ce in ce mai buna. Am gasit la Kaufland, Ursus 0,33l - 2 lei. -------------------- |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2024 - 10:56 AM |