IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Biodiesel, bioetanol - combustibili sau aditivi?

This topic is about Biodiesel, bioetanol - combustibili sau aditivi?, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down

> Biodiesel, bioetanol - combustibili sau aditivi?
Sorin104552
post Sep 9 2007, 12:40 PM
Post #1


sofer
***

Group: Membri
Posts: 88
Joined: 22-April 07
From: Timisoara
Member No.: 104.545



Ce mai bagam in motoare, ce alimentam la pompe?
Din 2007, o data cu intrarea in UE, sintem si noi obligati sa utilizam combustibili bio. Am inteles ca, progresiv, de la 2% incepind, targetul fiind spre 25% in citiva ani, toata Europa este obligata sa utilizeze combustibili petrolieri in amestec cu cei vegetali.
Stiu ca, de doi ani, linga Oradea, la Sacuieni, s-a deschis o fabrica ce produce Biocetan(biodiesel). La acea vreme am tot sperat sa incerc cum merge, dar astia lucrau exclusiv export, 'ca la nemti e bataie pe biodiesel' - mi s-a spus. Pe atunci aveam o Tempra 1.9D; nu facea mofturi la combustibili. Nu am reusit nici mai tirziu, cind la TM s-au facut niste teste de biodiesel din floarea-soarelui. Mai apoi, am auzit de o fabrica, pe la Calarasi, de bioetanol(de fapt alcool, pt benzinare), ceva gen mass-production, mai ceva ca la chinezi.
Problema cu toti bio-combustibilii e ca pretul de fabricatie e mai mare decit la petrol, dar, din metode de mediu, nu sint impozitati, ajungind pe piata mai ieftin decit cei fosili.
Ce altceva mai contin combustibilii 'la pompa' nu am habar, dar stiu ca, motor diesel din 2007, 12.000 km, Euro4, scoate un fum, la pornire, in sarcina, de zici ca e tractor.
O zi buna,
S.


--------------------
2007 Suzuki Ignis 1.3DDIS GLX Z13DT
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
Tags

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th April 2024 - 12:25 PM