IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Jocurile Video cu Masini predispun la Sofat Prost

This topic is about Jocurile Video cu Masini predispun la Sofat Prost, the author, f1anatic, wrote about: QUOTE BBC NEWS Racing games 'breed' bad drivers Playing computer racing games may make drivers take more risks on the roads, a study involving 1,000 p ... To read more just scroll down

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Jocurile Video cu Masini predispun la Sofat Prost
f1anatic
post Mar 19 2007, 01:46 PM
Post #1


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



QUOTE
BBC NEWS
Racing games 'breed' bad drivers
Playing computer racing games may make drivers take more risks on the roads, a study involving 1,000 people suggests.

Virtual racing seems to lead to aggressive driving and a propensity for risk taking, particularly among men, say the German authors.

Men who had been playing the games were subsequently more likely to race and overtake other road drivers, yet had one second slower reaction times.

The research is appears in the Journal of Experimental Psychology: Applied.

'Boy racers'

The findings suggest players are more likely to have road accidents too, say the authors, particularly as they tend to be young men - a group that insurance companies already brand as high risk.

"Those in the field of road traffic safety should bear in mind the possibility that racing games indeed make road traffic less safe," the researchers warned.

Indeed, a recent survey by driving school BSM also revealed young drivers are more likely to go faster on the roads after playing video driving games.

We have to get the message across to young people about the dangers of using these games and how it can spill across into real life situations
Robin Cummin, BSM's road safety consultant

And 27% of motorists aged under 24 admitted more risk-taking on the road after a gaming session, the poll of 1,000 found.

Together, the findings strongly suggest that playing racing games leads to riskier driving.

Robin Cummin, BSM's road safety consultant, said: "It ties in with what we found.

"Now we have to get the message across to young people about the dangers of using these games and how it can spill across into real life situations."

He suggested games could carry a pop-up warning that would flash on the screen before a player starts a game, alerting them to the potential risks.

For the latest work, Dr Peter Fischer of Ludwig-Maximilians University, along with colleagues from the Allianz Center for Technology, recruited 198 volunteer drivers to take part in a study of three parts.

Firstly, the drivers were asked to rate their road safety and report how many accidents they had as well as how often they played virtual racing games.

Next, they were asked to play computer games - some involving racing cars and others involving neutral sports such as football.

Finally, some were asked to drive in critical traffic situations on a computer simulator.

Story from BBC NEWS:
http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/2/hi/health/6457353.stm

Published: 2007/03/19 00:02:04 GMT

© BBC MMVII


Si as spune si filmele din seria Too Fast Too Stupid - care au marcat o generatie intreaga. Parca i-a luat de cap si i-a pocnit de perete. Simbata eram la un semafor mergind linistit spre casa...cind linga mine se opreste provocator un monstru Nissan Sentra Type R galben cu geamuri negre, fart can, si aripa pe spate, cu tot cu sistem video inauntru (cu joc video pe ecran), 4 putzalai la vreo 18-20 de ani si cu muzica de imi vibra mie masina. Ca sa nu mai spun ca opritul provocator a insemna pt ei opritul la un unghi. incit sa imi tai fata la start. Bai eu nu am fost ca ei...si am fost totusi de virsta lor cindva demult. Oricum...i-am lasat sa se duca naibii. Eram mai preocupat cu Simfonia #40 a lui Mozart. Se duce lumea de ripa...pe bune :-(


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A K U
post Mar 19 2007, 02:00 PM
Post #2


Shape-shifting Master of Darkness
******

Group: Membri
Posts: 1.210
Joined: 23-September 05
From: Chisinau. Bd. Chisinau.
Member No.: 56.543



Ar fi trebuit sa-ti dai si tu simfonia la maxim, cat te tineau boxele biggrin.gif Copchii din astia's peste tot, nu tre' sa te pui la mintea lor...


--------------------
OTS 1.8T
Me gusta la gasolina!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Mar 19 2007, 02:01 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



pai e normal, in game ai intotdeauna optiunea de restart iar ei cred ca asa e si in viata. ok, am gresit, ii dau reset si gata.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CRG
post Mar 19 2007, 02:04 PM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 985
Joined: 11-February 05
From: Rumeinia
Member No.: 40.270



m-am dat si eu cu volanul unui prieten in uikend (mai avea si pedale, si schimbator de viteze la computer.. blink.gif ) si intr-adevar, cand m-am suit inapoi in masina imi cam dadusem peste cap toate reflexele..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Mar 19 2007, 02:20 PM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Eu am incercat sa conduc cu volan/pedale pe computer... si nu m-am descurcat deloc, pe tastatura joc destul de bine dar niciodata nu mi s-a parut ca ar avea ceva asemanator cu condusul unei masini... acum pe bune, cine a reusit sa faca un tur de circuit in NFS fara sa atinga masina ? Eu cred ca articolul e cam tras de par... imi amitneste de chestia cu jocurile de shooting care instiga la violenta. Cred ca 99.9% din persoanele care au jucat Doom sau Quake nu au iesit cu gunul pe strada sa impuste lumea din jur si probabil ca 90% din cei care joaca NFS nu vor face curse prin oras... iar restul... probabil sunt dilimaci care oricum ar merge cu shotgunu' in clasa sau s-ar pune cu fiecare dacie la semafor.

P.S: Am auzit diferite statistici, nu le am la indemana, care spuneau ca majoritatea accidentelor sunt provocate de oamenii batrani... nu de pustii teribilisti.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florin55503
post Mar 19 2007, 02:38 PM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.462
Joined: 11-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 55.496



eu cunosc cateva exemplare care dupa ce se jucau NFS ieseau pe strada daca aveau ceva drumuri de facut si rupeau masinile. mai comic e ca unul avea un tico


--------------------
ford focus sedan alb 1.6 16v masina de serv

opel astra 1.7 cdti-101CP 2006

opelul si pejeul vandute
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 19 2007, 03:07 PM
Post #7


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Buey Fanaticule, cu Simfonia aia ne-ai umilit pe toti.... Ma simt mic si neinsemnat, descopar ca educatia m-a ocolit cu totul. biggrin.gif Si cand ma gandesc ca m-au mistocarit niste prieteni pentru ce ascult in masina... Si eu ascultam simfonic, dar Tudor Gheorghe. biggrin.gif Nici nu vreau sa ma gandesc ce-mi auzeau urechile daca eram cu Mozart sau Beethoven... Si considera-te fericit si multumeste in fiecare zi Creatorului ca in Amerique nu auzi manele... aici asta e moda la flacaii cu figuri.

In alta ordine de idei, chestia cu jocurile si eu zic ca e cam trasa de par, dar poti sa stii? M-am jucat si eu Doom si Quake la vremea lor, dar nici o clipa nu mi-a casunat pe cei din jur. NFS nu m-am jucat, ca depasisem varsta regulamentara, dar am vazut si e complet ireal. Oricum, ca Porsche nu se mai fac simulatoare auto .... blush.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kun95299
post Mar 19 2007, 03:46 PM
Post #8


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 155
Joined: 20-December 06
From: Cluj Napoca
Member No.: 95.292



Legat de sofat prost dupa NFS...e perfect adevarat. Am luat chiar si o amenda. Conduc din 2000 cam 3-4 ore pe saptamana. Si dupa ce am jucat anu trecut 2 sapt. NFS Most Wanted am iesit in oras cu fabiutza si am zis hai sa vedem ce poate.
Asa ca dupa ce am condus 6 ani fara probleme, am luat prima mea amenda (sper sa fie ultima)...am facut o depasire ilegala (peste banda dubla) si cand s-a luat politia de mine n-am putut sa scap din cauza ca era prea aglomerata Clujul. Cand am auzit sirenele m-am trezit la realitate. Asta este....joci NFS si te pierzi la volanul masinii tale.


--------------------
[Skoda Fabia Sedan, 2003, 1.4 MPI]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Han.solo
post Mar 19 2007, 05:05 PM
Post #9


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 219
Joined: 5-February 05
Member No.: 39.882



Perfect adevarat articolul!
Eu dupa un NFS sau un GTA trebuia sa fac pauza de o zi la condus. Acolo e la ordinea zilei sa mai trantesti masina de altele, te mai sui pe un pieton, etc. Chiar daca la volan stiu ca sunt in realitate, simt in background scenele din joc...
Ma ia cu fiori cand ma gandesc la un joc in masina!


--------------------
Toyota Corolla 1.4D4D sedan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eduard RO
post Mar 19 2007, 07:07 PM
Post #10


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 371
Joined: 26-September 05
From: Iasi (Iasi)
Member No.: 56.794



QUOTE
4 putzalai la vreo 18-20 de ani si cu muzica de imi vibra mie masina. Ca sa nu mai spun ca opritul provocator a insemna pt ei opritul la un unghi. incit sa imi tai fata la start. Bai eu nu am fost ca ei...si am fost totusi de virsta lor cindva demult. Oricum...i-am lasat sa se duca naibii. Eram mai preocupat cu Simfonia #40 a lui Mozart.

Auzi da acolo imbatranesti mai repede sau ce?Acuma cat mult timp in urma aveai tu acceiasi varsta ca ei un an cumva? biggrin.gif


--------------------
M-am saturat de prostie, de spaga, de indiferenta etc. intr-un cuvant de Romania
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Mar 19 2007, 07:12 PM
Post #11


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



QUOTE(> T u d o r <)
Buey Fanaticule, cu Simfonia aia ne-ai umilit pe toti.... Ma simt mic si neinsemnat, descopar ca educatia m-a ocolit cu totul. biggrin.gif Si cand ma gandesc ca m-au mistocarit niste prieteni pentru ce ascult in masina... Si eu ascultam simfonic, dar Tudor Gheorghe. biggrin.gif Nici nu vreau sa ma gandesc ce-mi auzeau urechile daca eram cu Mozart sau Beethoven... Si considera-te fericit si multumeste in fiecare zi Creatorului ca in Amerique nu auzi manele... aici asta e moda la flacaii cu figuri.


Azi in drum spre munca am ascultat Demis Roussos. Si mi-a placut. Bai...am imbatrinit. E greu de crezut dar ma simt obosit si plictisit.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Mar 19 2007, 07:24 PM
Post #12


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



QUOTE(Eduard RO)
Auzi da acolo imbatranesti mai repede sau ce?Acuma cat mult timp in urma aveai tu acceiasi varsta ca ei un an cumva? biggrin.gif


Pe bune citi ani crezi ca am ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eduard RO
post Mar 19 2007, 07:56 PM
Post #13


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 371
Joined: 26-September 05
From: Iasi (Iasi)
Member No.: 56.794



QUOTE
Pe bune citi ani crezi ca am ?

Cred ca ai vreo 19/20/21 de ani(cam atata cat au "putzalaii" aia) si ca esti student la medicina.Numai ca dupa felulul cum te iei de putzalaii astia zici ca ai vreo 40 de ani.Spune-mi tu care varianta e corecta.


--------------------
M-am saturat de prostie, de spaga, de indiferenta etc. intr-un cuvant de Romania
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oana
post Mar 19 2007, 08:22 PM
Post #14


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.254
Joined: 23-September 06
From: EU
Member No.: 87.988



he he...si am o viziune ca in curand isi va face simtita prezenta si mariustom, care o sa va traga de urechi ca sunteti cam off topic :argue: asta in cel mai bun caz, ca s-ar putea sa va treziti cu mesajele in turnul babel sau chiar in recycle bin...
ca sa nu ajunga si mesajul meu acolo...revin la subiect...nu ma pronunt in privinta jocurilor, desi cam asta e si genul celor pe care le joc eu, dar ptr ca nu am masina, nu pot sa spun daca chiar te imping catre un condus imprudent, violent samd...dar in privinta filmelor, cred ca alea chiar influentzeaza...n-am sa uit niciodata drifturile pe care le faceau aia (pe calculator probabil) in Tokio drift...si dupa ce am vazut filmul chiar am zis ca as vrea sa invat sa fac si eu...saraca viitoarea mea masina :angel: dar singura si intr-o zona pustie
nu sunt de acord sa le pui altora viatza in pericol pentru ca vrei sa scoti timpi ca in nfs sau colin mcrae...aia e inconstientza...si mai grav e ca pana si top gear a incurajat la asa ceva...am inteles ca in utima emisiune s-au jucat pe play station si apoi s-au dus pe traseul pe care au jucat, cu masina cu care au jucat, sa vada ce timpi scot...

biggrin.gif :yup: Edit by Mariustom ninja.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Mar 19 2007, 08:27 PM
Post #15


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE
> T u d o r < a scris:
Buey Fanaticule, cu Simfonia aia ne-ai umilit pe toti.... Ma simt mic si neinsemnat, descopar ca educatia m-a ocolit cu totul. biggrin Si cand ma gandesc ca m-au mistocarit niste prieteni pentru ce ascult in masina... Si eu ascultam simfonic, dar Tudor Gheorghe. biggrin Nici nu vreau sa ma gandesc ce-mi auzeau urechile daca eram cu Mozart sau Beethoven... Si considera-te fericit si multumeste in fiecare zi Creatorului ca in Amerique nu auzi manele... aici asta e moda la flacaii cu figuri.


Azi in drum spre munca am ascultat Demis Roussos. Si mi-a placut. Bai...am imbatrinit. E greu de crezut dar ma simt obosit si plictisit.


Cu simfonia am zis ca e la misto... ce-i drept aveam si eu la un moment dat in masina marsul turcesc in playlist (cunoscut ca si fundalul sonor al reclamei la zahar cristal biggrin.gif) dar chiar demis rusos nu am ajuns sa ascult... e drept ca deja am ajuns sa pun in playlist si piese de la oscar benton, deep purple, queen, etc... dar inca primeaza muzica anilor 98-2007

[/off topic]

Revenind la topic: observ ca foarte multi sunt influentati de jocurile PC... repet, poate e fiindca nu am eu volan si pedale... dar mi se pare extrem de diferit jocul PC fata realitate... iar faptul ca uneori cand am un drum virajat si nu foarte aglomerat in fata exagerez cu viteza se datoreaza altori factori, nu are nimic in comun cu jocurile... si ca tot vorbim de ele, hai ca mi-ati facut pofta si bag un NFS, daca ma vedeti maine pe strada mai bine va dati la o parte biggrin.gif


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Mar 19 2007, 08:49 PM
Post #16


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



QUOTE(Eduard RO)
QUOTE
Pe bune citi ani crezi ca am ?

Cred ca ai vreo 19/20/21 de ani. Numai ca dupa felulul cum te iei de putzalaii astia zici ca ai vreo 40 de ani.Spune-mi tu care varianta e corecta.


28 de ani si am trait prin mai multe lucruri decit vasta majoritate a celor de virsta mea de pe acest forum. Accept-o ca pe realitate; exemple nu iti dau dar...gindeste-te ca eu am inceput-o de la zero intr-o tara cum nu se poate de diferita de Romania. Am tot dreptul sa ma simt obosit si sa condamn comportamentul "virstei hormonale".


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mishutz
post Mar 19 2007, 09:49 PM
Post #17


novice
**

Group: Membri
Posts: 31
Joined: 30-November 99
From: Constanta
Member No.: 4.018



Salutare! faza ce am azi de dimineata.. Tocmai cand plecam cu masina de pe loc (actiunea petrecandu-se pe o alee ingusta din Constanta), in timp ce se urca un amic pe locul din dreapta se opreste o pustoaica cu lamaia in geam si imi bate obrazul (semnul specific) vaz-Doamne ca de ce trebuie ea sa astepte atata timp ca eu sa ma urnesc din loc.
Brusc mi-a urcat temperatura si chiar am ramas uimit de faza in sine. Multa impertinenta printre tineri.. La cate accidente se intampla din cauza lor si la cati mor in astfel de evenimente, chiar nu pricep ca sofatul nu e o gluma.


--------------------
Fiat Stilo Coupe 1.6 16v '02
Doblo si Ducato doar la servici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Mar 19 2007, 09:58 PM
Post #18


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Imposibil sa aiba sub 21 si sa fie student la medicina... adica posibil dar nu probabil. In mod normal trebuie sa treaca printr-o facultate inainte (premed) deci 18+4 ar fi 22 minim. Daca lasa impresia de mai tinar e numai vina lui si a mediului smile.gif.
Referitor la articol: e peste puterea mea de intelegere ce face un om de peste 20 de ani cu un simulator auto, ala e pentru copii. Si daca e copil nu are carnet/masina si se prespune ca are parinti sanatosi cu capul care nu ii cumpara sau permit sa detina jocuri video. Ma rog, e clar ca nu mai inteleg generatiile noi. Cum poate cineva sa-si iroseasca viata in fata unui monitor cu un joc mai mult sau mai putin stupid?


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Mar 19 2007, 10:04 PM
Post #19


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Pai nu ne pierdem viata in fata monitorului dar un NFS mai putem juca din cand in cand adica o ora doua cand nevasta iti face zile amare:D.
Eu niciodata nu am calcat pedala dupa ce m-am jucat. Am calcat-o dupa ce m-am uitat la curse de masini (legale). mirosul de cauciuc incins si de ulei ars ma incita la maximum. :angel:
De fapt cred ca asa erau cam toti posesori de masini de serie cand plecau de la curse . biggrin.gif


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrei Suzuki
post Mar 19 2007, 10:06 PM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 4.291
Joined: 17-June 04
From: Bucuresti
Member No.: 28.023



Mie mi se pare exagerat.Te joci NFS si dupa aia dai cu masina in toti stalpii sau mergi cu 300 la ora ca in joc. E cam aberatie.


--------------------
2004 Suzuki Ignis 1.3 VVT
2007 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2024 - 04:37 PM