IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Senzor vitezometru pe cutie - ma poate ajuta cineva?

This topic is about Senzor vitezometru pe cutie - ma poate ajuta cineva?, the author, Tupac, wrote about: Salut. E vorba de o Alfa romeo 145 (rog adminii sa lase si acest topic, am mai deschis unul pe "Alfa Romeo", dar poate aici intra mai multa lume...) A ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Senzor vitezometru pe cutie - ma poate ajuta cineva?
Tupac
post Jun 10 2005, 12:06 PM
Post #1


sofer
***

Group: Membri
Posts: 83
Joined: 27-January 05
From: Bucuresti
Member No.: 39.340



Salut. E vorba de o Alfa romeo 145 (rog adminii sa lase si acest topic, am mai deschis unul pe "Alfa Romeo", dar poate aici intra mai multa lume...)
Am nevoie si eu imprumut de un senzor de viteza pentru masina mea (cel care vine montat pe cutia de viteze) ca sa verific daca al meu e stricat sau nu (costa 1.8 mil si nu am bani de aruncat pe fereastra sad.gif ). E cineva care ma poate ajuta sa mergem la service sa facem un schimb pentru 30 minute sa vad si eu care e hiba?
Stiu ca sunt putine 145 si 146, dar incerc si eu.
Nu stiu daca difera de la motor la motor (eu am 1.7 boxer 16V 130CP), dar poate sunt la fel... blush.gif
Orice sfat este binevenit.... sad.gif
Nr meu de telefon e 0722.270.272, daca e cineva care ma poate ajuta....
Thx.


--------------------
Alfa Romeo 145 1.7 16V 130CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
G a B r I e L
post Jun 10 2005, 05:10 PM
Post #2


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 148
Joined: 25-May 05
Member No.: 47.744



dute le service ... poate au ai pe acolo vreo masina similara... sau de prin dezmembrari.. iti dau ei asa ceva... nu prea cred ca cineva o sa isi desfaca masina moka pt. u ... parerea mea :bandit:


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lucian48759
post Jun 10 2005, 05:23 PM
Post #3


novice
**

Group: Membri
Posts: 29
Joined: 8-June 05
From: Bucuresti
Member No.: 48.752



cred ca este vorba de senzorul de miscare ; este montat sub cablu kilometraj? daca este asa proba este foarte simpla si se poate face cu un ohm-metru si miliampermetru. Mai bine zi-mi exact ce reclami tu la masina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tupac
post Jun 11 2005, 12:08 PM
Post #4


sofer
***

Group: Membri
Posts: 83
Joined: 27-January 05
From: Bucuresti
Member No.: 39.340



Deci..nu exista cablu de kilometraj smile.gif, kilometrajul e afisat electronic.
Circuitul in sine este destul de usor: e un senzor de velocitate pe cutia de viteze care are 3 fire: un fir duce la masa, celelalte doua fire duc intr-o mufa din bord (2 pini) si de aici merg mai departe catre instrument efectiv. Unul din firele care merg catre mufa din bord are la un moment dat o ramificatie care cica duce spre injectie (pe schema se mai uneste cu un fior care vien de la turometru, banuiesc ca injectia are orcium nevoie doar de turatie, viteze nu prea o folpseste la nimic cred... )
Eu la inceput am banuit ca mufa de pe cutia de viteze de la senzorul de velocitate, nu face contact bine. Dar verificasem si parea ok. Am fost la AutoItalia si electricianul a gasit ca cele 3 fire aproape de senzor erau "inadite" cu izolirband si mufulita ce intra in senzor nu prea cadea bine. A rezolvat alea, a curatat si pinii de la senzor, dar nu era de acolo. A facut teste si a zis ca s-a ridicat un pic acul, apoi s-a dus pana la 200Km/h smile.gif si a revenit la 0 si acolo a ramas. Mentionez ca pana sa ma duc la service mie mi-a mai facut figuri pentru perioade de timp: ba mergea, ba nu mergea, de aia am suspectat mufa de al senzor sau un contact imperfect pe undeva. Colac peste pupaza, aseara dupa ce am fost pana undeva cu maisna, cand am plecat, nenorocitul de vitezometru si-a revenit iar! bicycle.gif Acum pun pariu ca daca am duc sa pornesc masina, iar n-o mai merge al dracu! :bash:
Eu nu stiu cum sunt facuti senzorii astia, dar eu ma gandeam ca daca s-a stricat senzorul ala, pai se strica tata nu face figuri ba merge-ba nu merge, nu? Voi ce ziceti? poate sa fie stricat in asa fel incat sa faca figuri? blink.gif
Am gasit chiar si pe cineva cu o masina ca a mea, o Alfa 145 dar cu motor de 1.6 (are oricum acelasi tip de senzor) care a fost foarte draguta si a acceptat sa mearga cu mie la Auto Italia sa fac un test pe masina mea, dar vom vedea cand, pe sapt viitoare....
@Gabriel, si persoana respectiva era un pic speriata iti dai seama smile.gif, dar nu are ce sa se intample: pur si simplu se ridica masina pe elevator, si pe sub ea se decontecteaza mufa si se scoate efectiv senzorul care intra in cutia de viteze, este o operatiune simpla, cred ca dureaza maximm 5 minute...
Acum cred ca o sa incerc cu taica-miu sa dau jos ceasurile din bord, sa vad mufa respectiva din bord, ca eu tot un contact imperfect suspectez. Ca o mentiune, senzorul costa 1.8 mil lei si n am chef sa arunc cu banii si sa vad ca nu era de acolo. :ban:
Alte detalii ce sa va mai zic? Ca nu mai stiu...asta e in mare...


--------------------
Alfa Romeo 145 1.7 16V 130CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th April 2024 - 06:18 AM