IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Sistemul de franare

This topic is about Sistemul de franare, the author, k.68177, wrote about: Salutare! Am o mica problema care a survenit azi.... si am facut-o sa fie si mai mare printr-o prostie..... Azi dimineata pornesc jos sa ma duc la luc ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Sistemul de franare
k.68177
post Oct 9 2006, 03:45 PM
Post #1


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 208
Joined: 13-February 06
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 68.170



Salutare! Am o mica problema care a survenit azi.... si am facut-o sa fie si mai mare printr-o prostie..... Azi dimineata pornesc jos sa ma duc la lucru, vad ca opelu nu porneste (bateria descarcata), si ma bag in Lada. Porneste usor la prima cheie (avand in vedere ca n-am umblat cu ea in weekendu asta), si pornesc spre servici. Dupa servici ma duc spre faculta, observ ca am "greierasi" la roata stanga fata. Intre 40 si 60 km/h se aude un scartait ritmic. Dispare dupa 1 min de mers drept, dar la primul viraj reapare. Opresc sa vad ce e, si observ ca e calda roata. Ajungand acasa, am ridicat masina in graba ( peste 30 min trebuia sa plec la faculta), si am incercat sa misc roata. Constatand ca se misca greu, m-am uitat la etrier. Totul parea ok, nu parea ca e cilindrul sub presiune. Luand un ciocan de 500 g, am lovit etrierul de doua ori, si s-a deblocat. Dar la a treia lovitura...... dezastru......... Cand am lovit, a alunecat ciocanul si am lovit partea aia bombata unde intra tija aceea care trece prin partea ailalta a etrierului (nu stiu daca e presata/insurubata), ciobind partea aia bombata. A sarit o bucata destul de maricica. Tija aceea sta fix acolo, nu se misca, din fericire. Neavand timp, am remontat roata, si am lasat jos masina. Dupa ce m-am spalat pe maini am si pornit, iar pe drum, am constatat ca zgomotul acela a reaparut. Iarasi se misca greu roata. Credeti ca e grav ce s-a intamplat cu etrierul ? Am o banuiala ca ar trebui sa schimb garnitura la cilindrul din etrier si zgomotul va disparea..... Oare de la asta e? Ar fi bine sa-mi schimb etrierul ?
A ..... si scuze daca am deschis topicul asta (cred ca mai e unul sau doua cu tema asemanatoare), dar n-am observat. Rog un admin sa binevoiasca sa adune toate topicurile despre tema aceasta..... asta daca e posibil..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Horia49540
post Oct 11 2006, 05:34 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.411
Joined: 21-June 05
From: Bucuresti
Member No.: 49.533



in frane si rulmenti nu se da cu ciocanul, cat de mic o fi!
daca s-a spart suportul axului, ar fi bine de schimbat etrierul...daca iese tija prin spartura...
la tine cred ca a fost pistonasul blocat...la rece e blocat, dar la cald (atunci cand ai ridicat tu roata) se dilata piesele si roata se poate roti, dar pistonasul tot blocat e!
el se deblocheaza impingand pistonasul cu un levier in interior, apasand pe frana cu atentie sa nu iasa de tot, uns cu lichid de frana (nu ulei!), iar impins inauntru si facut asa de cateva ori...


--------------------
Fiat Albea Dynamic
am avut Lada 1200 S - o masina fantastica !
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th May 2024 - 11:55 PM