IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Ce GPS (si de unde?) pentru Romania

This topic is about Ce GPS (si de unde?) pentru Romania, the author, f1anatic, wrote about: Helau Am 2 parinti ce vor calatori in si prin Romania vreo 2 saptamini si au nevoie de un GPS. DIn ce vad eu, TomTom, Garmin and Microsoft nu au harti ... To read more just scroll down

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ce GPS (si de unde?) pentru Romania
f1anatic
post Aug 23 2011, 09:00 PM
Post #1


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



Helau ! Am 2 parinti ce vor calatori in si prin Romania vreo 2 saptamini si au nevoie de un GPS. DIn ce vad eu, TomTom, Garmin and Microsoft nu au harti prea detaliate. Speram ca situatia sa se fi imbunatatit fata de acum doi ani cind au fost parintii mei...sau fata de acum 4 ani cind am fost eu.

Daca aveti vreo idee, va rog sa mi-o comunicati. M-ar interesa atit posibilitatea de inchiriere (probabil cind inchiriezi masina) dar si posibilitatea de a cumpara unitatea sau de a instala anumite harti pe un TomTom sau Garmin (nu neaparat harti facute de Garmin/TomTom).

Merci-you !

This post has been edited by f1anatic: Aug 23 2011, 09:02 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Aug 23 2011, 09:15 PM
Post #2


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Din experienta mea pot sa-ti spun ca I-Go si Mio au cele mai bune harti pe Romania. Din aceeasi experienta pot sa elimin Mio din posibilele viitoare alegeri ale mele. M-a ratacit (si nu doar pe mine, mai stiu cativa oameni de bine cu probleme asemanatoare) atat in tara cat si strainatate de suficient de multe ori incat sa nu mai vreau niciodata marca asta. So mergi pe ceva cu I-Go.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Aug 23 2011, 09:37 PM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



Exista Mio Mov500, sau cam asa ceva, la 500 de lei smile.gif Care vine cu harta RO inclusa insa mie unul meniul, vocea si faptul ca nu pronunta tz si sh m-au scos din minti. Si asta pe un Mio de aproape 900 ron. Recomand Mov500 sau ceva asemanator plus card SD de 2 giga plus IGO8 thumbsup.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Aug 23 2011, 09:47 PM
Post #4


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Eu ti-as recomanda un Smailo, daca nu ma insel vine cu I-Go preinstalat. Ceva de genul asta


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 23 2011, 10:22 PM
Post #5


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu am luat din Ro asta iarna un Cartek ca asta de aici, cel din prima coloana
http://www.cartek.ro/sisteme_navigatiegps_cartek_m2.html

Dat pe el 300roni, vine cu 4G inclusi, are si slot microSD, si poti instala ce navigator vrei pe el fara sa fii nevoit sa-l hackeresti. Poti alege din setari ce soft sa ruleze. Tipul care l-a vandut, a preinstalat Igo, care zic eu pt romania e cel mai detaliat si cel mai usor de updatat fara cheltuieli prea multe...Se misca acceptabil, calculeaza intr-un timp rezonabil un traseu de 2600km, si win CE-ul de pe el e deja "spart" incat sa folosesti si alte aplicatii (gen ChronoGPS, daca ai tai vor pe circuit biggrin.gif ).

De Tomtom nu prea mai vreau sa aud, m-au tepuit cand l-au vandut spunand ca are si Europa de Est, si pt Ro n-are decat E-urile. Update-ul de harti costa, update-ul de radare costa, totul costa si idiotu' de olandez mi-a facut un traseu prin budapesta peste un pod despre care stia ca e blocat..da' tot pe acolo m-a trimis. O fi considerat ca la valoarea mea trec peste blocaj...


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Aug 24 2011, 09:07 AM
Post #6


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Eu mi-am luat un Garmin, chiar de la magazinul Garmin de pe Michigan ave smile.gif pentru simplul motiv ca avea si EU si US. Harta pentru Romania nu e foarte detaliata dar nici doar cu drumurile europene.
Am pus apoi harta Romaniei separat (R.O.A.D) care are tot ce vrei.
Insa se misca fooooarte lent. E bun daca nu vrei sa butonezi prea mult la el in timpul mersului ci pui destinatia si la revedere (e chiar foarte bun).

Cea mai buna optiune e I-Go.


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DRAGOS
post Aug 24 2011, 09:21 AM
Post #7


PGM-FI
******

Group: Membri
Posts: 2.877
Joined: 2-March 07
From: Bucuresti/Ploiesti (Prahova)
Member No.: 100.675



un prieten si-a luat de curand asta: http://www.emag.ro/navigatie_gps/personal-...s-es515--pES515

e multumit de el smile.gif

pt romania singurul soft cu adevarat ok este Igo. mio este si el pe acolo insa mie mi s-a parut cam ametit la calcularea rutelor.

eu folosesc igo pt android pe un htc desire hd.

This post has been edited by DRAGOS: Aug 24 2011, 09:23 AM


--------------------
Honda Accord 2.0 MT Executive Arctic Blue Pearl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 24 2011, 09:46 AM
Post #8


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Igo pt android e mai uratel decat cel pt win mobile. Plus ca uneori o mai face si nebunu', de exemplu mie nu vrea sa-mi calculeze o ruta Bruxelles-Moscova, desi cel pe win mobile cu fix cu aceleasi harti o face fara probleme. Pe android imi spune ca nu sunt conectate hartile.

Apropo, am imprumutat de undeva un fisier cu radare fixe pt IGO insa 80% din ele sunt alarme false... stie cineva unu' pt europa care sa fie pe bune?

PS
Mie singura chestie pe care o avea tomtom si care imi lipseste este receptorul TMC cu informatiile de trafic prin RDS. IGO stie despre el, insa hardware-ul lipseste sau nu se poate conecta la PNA. M-ar tenta deci o jucarica similara celei pe care o am (din postul anterior) sau celei puse de Dragos, care insa sa aiba si receptor TMC integrat, asa ca sunt deschis la sugestii.
Stiu ca in Ro nu functioneaza, insa prin vest merge destul de bine chiar daca informatiile pot fi uneori vechi de cateva ore.

PS2
IGO mai are o scapare fata de tomtom... daca vrei sa iti calculeze o ruta alternativa cand dai peste un drum blocat, nu ai optiunea "drum blocat peste 10m". Ai de la 1km in sus, adica tre' sa fii davidonic ca sa stii de blocaj. Tomtom e mai destept la faza asta, insa cum spuneam uneori indicatia e sa treci peste blocaj biggrin.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DRAGOS
post Aug 24 2011, 10:10 AM
Post #9


PGM-FI
******

Group: Membri
Posts: 2.877
Joined: 2-March 07
From: Bucuresti/Ploiesti (Prahova)
Member No.: 100.675



Hhmmm, cred ca e destul de greu de gasit un device cu TMC care sa funtioneze bine. Navigatiile integrate de pe masini au asa ceva...dar nu stiu cum ar functiona pe un device de buzunar...


--------------------
Honda Accord 2.0 MT Executive Arctic Blue Pearl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Aug 24 2011, 10:11 AM
Post #10


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



QUOTE (mike.omega @ Aug 23 2011, 09:37 PM) *
Exista Mio Mov500, sau cam asa ceva, la 500 de lei smile.gif Care vine cu harta RO inclusa insa mie unul meniul, vocea si faptul ca nu pronunta tz si sh m-au scos din minti. Si asta pe un Mio de aproape 900 ron. Recomand Mov500 sau ceva asemanator plus card SD de 2 giga plus IGO8 thumbsup.gif


Asa ceva folosesc si eu si este intr-adevar bun !
I-GO actualizat in primavara acestui an.


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 24 2011, 10:58 AM
Post #11


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Europa full (est-vest pana la Rusia si Turcia), Q1 2011 nu cred ca mai incape pe 2G... asa ca as merge din start pe 4, sau posibilitate de extensie prin microsd. Se poate trai si cu 2G insa probabil in curand vor fi insuficienti.

@Dragos
Exista receptoare TMC separate pe USB, iar la Tomtom tot asa era, usb-ul cu alimentarea il bagai in TMC (la tomtom se cheama altfel insa e acelasi lucru) iar usb-ul de la tmc il bagai in device.
Insa la un PNA chior nu reusesti sa instalezi un device din asta. Eu am incercat sa folosesc receptorul de la Tomtom cu Cartekul si n-am reusit. Mi-a explicat Diesel o teorie cu master-slave sau ceva de genul asta, se pare ca n-am prea mari sperante sa-l fac sa mearga.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Aug 24 2011, 12:08 PM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



Exista serviciu TMC la noi in gradina carpatica? dry.gif

@James: diferenta de pret intre un SD de 2gb si unul de 4 gb e neglijabila biggrin.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Aug 24 2011, 12:39 PM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Nu se exista.
Eu la al meu am receptorul de trafic in cablul de alimentare. Merge de la Szeged incolo, dar se mai intampla sa nu prind nimic si prin Europa civilizata (sau, ma rog, nimic GRATIS).


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Aug 24 2011, 12:40 PM
Post #14


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



Multumesc pt sugestii. Actualmente eu am un TomTom XXL portabil, cu hartile noastre de aici, evident. Insa din cite se pare nu pot instala pe el alte harti gen iGO. Exista vreo metoda secreta ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 24 2011, 01:15 PM
Post #15


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Nope, pe tom-tom merg doar hartile de tom-tom, si dupa cum zicea si J.Kw, hartile Tom Tom pentru romania sunt foarte slabe.
Hartile "de igo" merg doar pe igo si mio (dar desi au aceleasi harti, iGO are algoritmul de routare mai bun).

P.S: merge si goagal maps (pe android cel putin) are harti detaliate si merge si navigatia (mai nou), eu l-am folosit o singura data ca sa gasesc un hotel din Eforie Nord, pe care IGO nu il stia.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Aug 24 2011, 02:15 PM
Post #16


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Google maps are nevoie de acces la internet, nu? Important de stiut daca esti in roaming smile.gif


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 24 2011, 02:45 PM
Post #17


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@F1
Vezi daca nu poti cumpara hartile pentru Europa sau Romania de la TomTom, daca sunt disponibile la nivel de strada. Insa sunt aproape convins ca nu merita chiar daca ar fi posibil si ca risti sa dai pe o harta mai mult decat pe o chinezarie de PNA cu un Igo complet.

De hackerit e complicat, una pt ca are un SO exotic (bazat cred pe Linux) si apoi urmeaza sa faci rost de soft/harti compatibile, ceea ce iar nu e garantat. Pe siroaie nu vei gasi soft TomTom pt Romania care sa fie cat de cat complet si la zi, Igo/Mio nu cred ca ruleaza cu SO-ul ala chiar daca il hackeresti, deci parerea mea e ca hackereala pica. Teoretic e posibil, pe ebay vinde un belgoid tomtoame hackerite, insa e cam nepractic...

Daca vrei sa mergi pe varianta Smartphone si nu-ti place cum arata IGO pt android, poti cumpara o cartela preplatita cu date incluse si merge GoogleMaps. N-am insa idee ce trafic inseamna asta.

This post has been edited by James Kilowatt: Aug 24 2011, 02:47 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Aug 25 2011, 08:32 AM
Post #18


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



F1 vrea pentru parintii lui, deci trebuie ceva simplu de folosit, parerea mea biggrin.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 25 2011, 09:58 AM
Post #19


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.653
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Intrebare pentru specialisti, daca folosesti pt navigatie google maps cu trafic de date, ai si informatii despre trafic? Banuiesc ca google le are, (pe acelasi principiu ca waze) insa le si trimite?



--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlexTM
post Aug 25 2011, 11:07 AM
Post #20


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.071
Joined: 23-August 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 53.969



Tocmai ce incercai cu googlemapsu meu. Afiseaza, chiar si cu versiunea mea fara navigatie.


--------------------
Ford cu motor de Skoda
Citroen cu motor de BMW
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd November 2017 - 06:03 AM