IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Prima imagine 3D a Soarelui

This topic is about Prima imagine 3D a Soarelui, the author, Mircea104901, wrote about: Specialistii NASA au realizat prima imagine 3D a Soarelui. Fotografia le va oferi posibilitatea oamenilor de stiinta de a intelege mai bine modelele s ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Prima imagine 3D a Soarelui
Mircea104901
post Feb 7 2011, 02:45 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.805
Joined: 27-April 07
From: Cluj-Napoca (Cluj)
Member No.: 104.894

Specialistii NASA au realizat prima imagine 3D a Soarelui.

Fotografia le va oferi posibilitatea oamenilor de stiinta de a intelege mai bine modelele solare si de a planui misiuni, informeaza Fox News.
"Soarele este un obiect complex care influenteaza foarte multe aspecte ale vieții umane. La fel cum nu putem intelege activitatea creierului prin studierea unui singur fragment al acestuia, este importanta o cercetare amanuntita a Soarelui, ca obiect complet, pentru a intelege cum functioneaza", a declarat cercetatorul britanic Richard Harrison.
Imaginea a fost realizata cu ajutorul a doi sateliti care orbiteaza in parti opuse ale Soarelui. Cele doua imagini combinate dau singura viziune completa asupra Soarelui. The Telegraph scrie ca oamenii de stiinta echivaleaza aceasta imagine 3D a Soarelui cu prima calatorie a omului pe Luna si cu primele imagini din spatiu ale Pamantului. Aceasta ar putea marca, de asemenea, un important pas inainte in "prognoza meteo din spatiu" deoarece satelitii pot monitoriza vanturile solare trimise spre Pamant. Misiunea STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) condusa de NASA, a lansat in 2006 doi sateliti care orbiteaza de atunci in jurul Soarelui.

N.p. Fotografia cred ca e mai mult video. whistling.gif teehee.gif


--------------------
BMW X3 3.0D
Ex Forester 2.0X MY07


Don’t argue with Idiots... They will bring you down to their level and beat you with experience.
“If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.” Albert Einstein
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th January 2019 - 07:14 AM