Specialistii NASA au realizat prima imagine 3D a Soarelui.

Fotografia le va oferi posibilitatea oamenilor de stiinta de a intelege mai bine modelele solare si de a planui misiuni, informeaza Fox News.
"Soarele este un obiect complex care influenteaza foarte multe aspecte ale vieții umane. La fel cum nu putem intelege activitatea creierului prin studierea unui singur fragment al acestuia, este importanta o cercetare amanuntita a Soarelui, ca obiect complet, pentru a intelege cum functioneaza", a declarat cercetatorul britanic Richard Harrison.
Imaginea a fost realizata cu ajutorul a doi sateliti care orbiteaza in parti opuse ale Soarelui. Cele doua imagini combinate dau singura viziune completa asupra Soarelui. The Telegraph scrie ca oamenii de stiinta echivaleaza aceasta imagine 3D a Soarelui cu prima calatorie a omului pe Luna si cu primele imagini din spatiu ale Pamantului. Aceasta ar putea marca, de asemenea, un important pas inainte in "prognoza meteo din spatiu" deoarece satelitii pot monitoriza vanturile solare trimise spre Pamant. Misiunea STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) condusa de NASA, a lansat in 2006 doi sateliti care orbiteaza de atunci in jurul Soarelui.

N.p. Fotografia cred ca e mai mult video. whistling.gif teehee.gif