IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Experiment social – Despre cât de supeficiali suntem…

This topic is about Experiment social – Despre cât de supeficiali suntem…, the author, klm, wrote about: Suntem nebuni ? Apa plată este la același preț cu berea . Brânza e mai scumpă decât carnea (brânză telemea 19 lei, brânză de burduf 28 lei, carnea de ... To read more just scroll down

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Experiment social – Despre cât de supeficiali suntem…
klm
post Mar 23 2011, 12:21 PM
Post #1


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021Suntem nebuni ?

Apa plată este la același preț cu berea .
Brânza e mai scumpă decât carnea (brânză telemea 19 lei, brânză de burduf 28 lei, carnea de porc 16 lei).
Carnea de pui este mai ieftină decât ciupercile.
Nucile noastre mai scumpe decât nuca de cocos.
Laptele simplu mai scump decât laptele bătut.
Portocalele mai ieftine decât merele.
Cărțile sunt mai ieftine decât revistele.
Biscuiții fără ciocolată sunt mai scumpi decât ciocolata.
Muzica bună e mai ieftină decât muzica proastă.
Măslinele umplute cu gogoșar sunt mai ieftine decât măslinele umplute cu propriul sâmbure.
Ceasurile mici sunt mai scumpe decât ceasurile mari.
Hârtia nescrisă (A4) este mai scumpă decât hârtia gata tipărită.
Vinul este mai ieftin decât strugurii.
Pixul cu mînă este mai ieftin decât mina de pix fără pix.
Și se mai presupune că omul este o ființă rațională…
Și ca o încununare … :
Oamenii neinstruiți sunt mai “scumpi” decât oamenii valoroși care, pentru a supraviețui, se “vând” ieftin.
Se pare că suntem mari amatori de etichete, nu de conținut

Stația metro L’ENFANT PLAZA în Washington, DC, într-o zi friguroasă, pe 12 ianuarie 2007.On om cu o vioară a cântat șase piese de Bach timp de 45 de minute. În timpul acesta aproximativ 2000 de oameni au trecut prin acea stație, majoritatea în drum spre serviciu. După vreo trei minute un om între două vârste l-a observat și s-a oprit să-l asculte pentru câteva secunde, apoi a grăbit pasul, mânat probabil de programul sau strict.
4 minute mai târziu:
Violonistul a primit primul său dolar, o femeie i l-a aruncat în pălărie fără să se oprească.
6 minute:
Un tânăr se reazemă de perete ca să-l asculte, după care se uită la ceas și pleacă în trap ușor spre peron.
10 minute:
Un copil de 3 ani se oprește în fața muzicianului dar maică-să îl trage grăbită de hăinuță. Copilul se mai oprește odată să-l privească pe violonist dar maică-să îl împinge nervoasă înainte, așa că cei doi se mișcă, el inrorcand capul din când în când. Lucrul asta se repetă cu mai mulți copii iar părinții îi împing de la spate, grăbiți să ajungă la treburile lor.
45 minute:
Muzicantul a cântat în continuare. Numai șase oameni s-au oprit să-l asculte pentru câteva momente. Circa 20 au aruncat niște bani.
Omul a colectat în total $32.
După o oră:
El a terminat de cântat și s-a lăsat tăcerea. Nimeni nu l-a observat, nimeni nu l-a aplaudat…
Nimeni n-a remarcat, dar acesta era Joshua Bell, unul dintre cei mai buni muzicieni ai lumii. El a interpretat câteva din cele mai dificile piese scrise vreodată, pe o vioară estimată la $3,5 milioane. Cu câteva zile înainte, umpluse o sală de concerte din Boston.
Valoarea medie a biletelor $100.
Povestea este adevărată. Concertul din stația de mertro, a fost organizat de către Washington Post ca un experiment social asupra percepției, gustului și priorităților oamenilor.

Problemele care s-au pus:
* Într-un loc public, la o oră nepotrivită, santem în stare să percepem frumusețea?
* Ne oprim s-o admirăm?
* Putem, oare, să recunoaștem talentul într-un context neașteptat?

O concluzie posibilă în urma acestui experiment, ar fi aceasta:
Dacă nu avem câteva momente să-l ascultăm pe unul dintre cei mai buni soliști ai lumii cântând cea mai bună muzică scrisă vreodată pe unul din cele mai bune instrumente făcute vreodată, oare de cât de multe alte lucruri minunate ne lipsim în existența noastră?


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 23 2011, 12:33 PM
Post #2


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984Genial!


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 23 2011, 12:46 PM
Post #3


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.656
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666Subiectul e sensibil si foarte controversat, si ma intreb daca experimentatorii nu sunt influentati de propriile convingeri.

De exemplu, daca in locul violonistului era sa zicem Miss Ploiesti 2010 in bikini, sunt convins ca ar fi fost remarcata si admirata chiar si de catre femei. Chiar si fara sa fie celebra in vre-un fel, nu cred ca americanii o cunosc pe respectiva domnisoara.
Asta dovedeste ca niste fese reusite sunt mai frumoase la modul absolut decat o piesa de Bach?

Arta are o componenta puternica legata de social, de educatie si chiar de snobism, iar universalitatea ei e destul de discutabila.


PS
Daca afirmai pe unele arii pe aici ca suntem mai interesati de etichete decat de continut, probabil luai warn teehee.gif

LE
Nooo, reformulez, o femeie in bikini intr-o statie de metrou atrage atentia nu pentru ca e frumoasa ci pentru ca nu se potriveste cu peisajul.
Sa zicem ca nu e in bikini, e doar imbracata sexy insa cu gust, si e inzestrata rau de la natura. Si se comporta ca orice alta navetista. Tot ar fi fost mai remarcata decat un violonist de geniu...

This post has been edited by James Kilowatt: Mar 23 2011, 12:51 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 23 2011, 01:05 PM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.542
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468Statisticile oricarui ziar online o sa-ti intareasca aceasta observatie. Scandalul, violenta, fotbalul, sexul, etc. inregistreaza numarul maxim de accesari pe cand articolele despre un act de cultura au maxim 20-50 de accesari.


--------------------
Skoda, Subaru...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 23 2011, 01:14 PM
Post #5


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984Asta pentru ca procentul de idioti si inculti e de peste 80% din totalul populatiei si asta in orice tara din lume nu doar in USA.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Mar 23 2011, 01:20 PM
Post #6


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368There is a time and place for everything. Nu imi este clar ce se doreste sa se dovedeasca prin acest experiment ? dar numai faptul ca nu putem recunoaste talentul cind apare in circumstante neobisnuite, nu dovedeste. Probabil majoritatea trecatorilor i-au recunoscut talentul; insa ca tot omul au multe prioritati si multe aspecte sint limitate in timp. In primul rind aici in America in general nu ai voie sa dai "concerte" pe peron, dincolo de linia de access cu card/bilete. Cind te grabesti sa prinzi trenul, nu cred ca stai sa il asculti pe Bach. Vezi in America, mai ales in 2007, inca se muncea. Lumea nu avea timp de cascat gura. In Washington DC ? Pai orasul ala clocoteste de oameni in cursul zilei, oameni cu alte probleme decit o piesa de Bach.

In cel mai mult caz dovedeste ca americanii nu sint interesati de muzica clasica; aspect ce tine in parte de educatie, mediu social, familial si finaciar in care te invirti. Insa nici aici coraltia nu este perfecta: poti fi si educat la Harvard sau MIT si cu bani si sa nu iti placa muzica clasica. Chiar aseara era unul in statia de tren - de fapt este un mare Transit Hub cu Light Rail / Metrou & Buses & Commuter Rail (tren adevarat). Recunosc cinstit ca omul era talentat si scotea niste Irish Music din el super. Dar autobuzul meu era in statie. Am trecut pe linga el tot la fel de bine ca si pe linga blonda cu CF=9.5 (iar eu nu dau CF=9.0 decit in cazuri complet exceptionale) care ia acelasi tren cu mine diminetile, si ne intoarcem la aceeasi ora cu acelasi tren Nu stiu cum arata Miss Ploiesti 2010, dar blondina asta ii da lectii. Si culmea ese ca e o blondina educata, stilata, eleganta. Cred ca este rusoaica dar engleza o vorbeste clar, poate poate un usor accent. O fi venita de mica. Dar suficient despre delectarea ochilor mei in fiecare dimineata.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 23 2011, 01:55 PM
Post #7


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.656
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666Pai vrea sa demonstreze o chestie care revine periodic ca tema de discutie: suntem prinsi intr-un angrenaj, alergam dupa cai verzi pe pereti si dupa valori abstracte precum "bani" si "prestigiu" samd si trecem pe langa "valori autentice" fara sa fim capabili sa le recunoastem.
In loc sa vedem live si gratis un concert de bach de top preferam sa alergam dupa metrou ca sa facem bani sa ne luam bilete la concert sau o plasma ca sa vedem concertul la televizor (asta daca nu sta doar pe taraf TV).

Alegerea e pana la urma una personala si nu cred ca exista o alegere mai gresita decat alta. Insa e naspa cum o formuleaza F1, si anume ca nu ai de ales... poate problema merita dezbatuta.

sunt curios daca intr-o tara mediteraneana rezultatele ar fi aceleasi. Astia s-ar putea sa considere ca sa ratezi un metrou sau un autobuz si sa intarzii la birou 15 minute nu e o pierdere mai mare decat sa ratezi o bucata de bach executata de unu' care stie ce face.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 23 2011, 02:07 PM
Post #8


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984Asta e valabil doar daca ascultatorii de Bach merg cu metroul. Tare ma tem ca sunt prea putini care o fac. smile.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Mar 23 2011, 02:17 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.542
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468QUOTE ( T u d o r @ Mar 23 2011, 02:07 PM) *
Asta e valabil doar daca ascultatorii de Bach merg cu metroul.

Care merg cu metroul in intervalul orar in care presteaza Joshua Bell. Ca poti trece pe acolo si sa cante Guta si lumea sa se stranga sa filmeze. E posibil ca JB sa fi fost recunoscut si sa fie luat drept un excentric, lucru care este considerat normal.

This post has been edited by solmar: Mar 23 2011, 02:19 PM


--------------------
Skoda, Subaru...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaimilk
post Mar 23 2011, 03:35 PM
Post #10


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 356
Joined: 13-April 07
From: Cluj-Napoca / Galway(Irlanda)
Member No.: 103.845

I hate Bach

QUOTE
Brânza e mai scumpă decât carnea (brânză telemea 19 lei, brânză de burduf 28 lei, carnea de porc 16 lei).
Carnea de pui este mai ieftină decât ciupercile.


Nu mai zice asta sa nu se prinda wink.gif - sa tinem pentru noi thumbsup.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klm
post Mar 23 2011, 03:39 PM
Post #11


Asa?!
******

Group: Membri
Posts: 3.821
Joined: 10-January 08
From: Galati
Member No.: 116.021Toti aveti dreptate.

f1, fara sa te contrazic, iti pun o intrebare: in orasul ala care clocoteste de oameni, in care circula cu metroul toate categoriile sociale (nu ca in Bucuresti unde este doar pentru "fraieri") oare nu se gasesc 10-20-50 de persoane care timp de 1 ora sa admire un moment artistic?


--------------------
"Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!" - Mircea Radulescu

Nu mai fumez
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Mar 23 2011, 08:17 PM
Post #12


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644Nu-n metrou in frig, in picioare, in acustica proasta, in drum spre serviciu. La urma urmei aceeasi oameni platesc 100$ ca sa asculte aceeasi muzica intr-o sala de concert. Dar in cu totul alte conditii.
Apoi daca vrei sa spui ca cea mai mare parte din oameni nu-s in stare sa faca diferenta intre un violonist de geiu pe o vioara meseriasa si unul care abia a tyerminat scoala de arte pe o vioara de 100$, iti dau dreoptate smile.gif. Sincer, cred ca si eu si voi intram acolo.

QUOTE
In cel mai mult caz dovedeste ca americanii nu sint interesati de muzica clasica;


D-aia trebuie sa-ti iei bilete cu luni inainte la concertele mai rasarite smile.gif. Si asta in orase cu o groaza de spectacole si concerte.

QUOTE
Asta pentru ca procentul de idioti si inculti e de peste 80% din totalul populatiei si asta in orice tara din lume nu doar in USA.


Hai ma Tudore... cind ai lasat din mina ultimul volum de Baudelaire ca sa te duci la concertul ala a lui Philip Glass? Cind ai fost ultima oara la opera? Daca iti pun un Picasso linga un Braque, stii care e unul si care e altul?

QUOTE
Apa plată este la același preț cu berea .
Brânza e mai scumpă decât carnea (brânză telemea 19 lei, brânză de burduf 28 lei, carnea de porc 16 lei).
Carnea de pui este mai ieftină decât ciupercile.
Nucile noastre mai scumpe decât nuca de cocos.
Laptele simplu mai scump decât laptele bătut.
Portocalele mai ieftine decât merele.
Cărțile sunt mai ieftine decât revistele.
Biscuiții fără ciocolată sunt mai scumpi decât ciocolata.
Muzica bună e mai ieftină decât muzica proastă.
Măslinele umplute cu gogoșar sunt mai ieftine decât măslinele umplute cu propriul sâmbure.
Ceasurile mici sunt mai scumpe decât ceasurile mari.
Hârtia nescrisă (A4) este mai scumpă decât hârtia gata tipărită.
Vinul este mai ieftin decât strugurii.


Eu zic ca diovada de superficiliatate e sa te miri la astea. Valorile pe vremea comunsimului au fost asa intoarse ca toata lumea se asteapta ca carnea sa fie mult mai scumpa decit legumele si nucile de cocos si portocalele sa nu se gaseasca.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Mar 23 2011, 08:40 PM
Post #13


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368QUOTE (klm @ Mar 23 2011, 08:39 AM) *
Toti aveti dreptate.

f1, fara sa te contrazic, iti pun o intrebare: in orasul ala care clocoteste de oameni, in care circula cu metroul toate categoriile sociale (nu ca in Bucuresti unde este doar pentru "fraieri") oare nu se gasesc 10-20-50 de persoane care timp de 1 ora sa admire un moment artistic?De raspuns ti-a raspuns OZZ. Completez eu.

Washington DC este capitala Statelor Unite. Un lucru pe care il stii din clasa 1-a.
Ce nu stii este ca are o populatie de cca 600,000 dar in fiecare zi peste 1 million de oameni vin la munca in oras. Deci majoritatea sint - NU turisti - ci "commuters". Oameni care sa prinda trenul, autobuzul.
http://en.wikipedia.org/wiki/Washington,_D.C.#Demographics
Acum nu trebuie gindit Romaneste ca omul care se respecta merge cu masina la servici. Nu este ca in Romania. Sint FOARTE MULTI oameni care se respecta si care au bani, dar care prefera sa mearga la munca cu commuter train. Tren care este curat, tren in care calatorii nu stau in picioare, nu se inghesuie. Nu se vorbeste tare, nu se da muzica la maxim. Tren care deserveste zonele metropolitane, nu orasul in sine. Zona metro Washington DC are o populatie de cca 5.4 milioane.

Un alt lucru pe care nu il stii (probabil; iar daca il stii imi cer scuze) este ca WaDC este 55.6 % African American; 3& Asian si 8% Hispanic. Te asigur ca aceste categorii etnice prefera in general alt fel de muzica. Daca este o simpla statie de metrou, sansele (> 60%) sint ca trecatorii sa fie cu preponderenta din aceste etnii. Iar daca sint White, inseamna ca in general sint in tranzit spre suburbii, MD si MA (statele cu care se invecineaza DC) si nu au timp de pierdut.

Te asigur ca nimeni in America nu isi pierde mai mult de citeva minute sa asculte un geniu pe strada, sau sa asiste la ceva iesit din comun (nu senzational), in nici un caz 1 ora. Ma rog, nu vorbim de vreunul sinucigas care vrea sa sara de pe o cladire sau pod si sint 3 elicoptere de la stiri deasupra si 8 strazi blocate. Artisti in locuri publice sint intilniti des pe aici, de aceea nici nu li se da importanta.

Si apoi, trebuie considerat si aspectul ca Washington DC este la fel cam ca la Casa Poporului si Parlamentul Romaniei. Cred ca nici politicienii vostri (mari mici puternici si obscuri) nu au timp sa caste gua la Metrou in Centru.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 23 2011, 10:14 PM
Post #14


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984Ozz, cine a spus ca eu ma consider in categoria de 20%? biggrin.gif Muzica clasica de orice fel ar fi ea o ascult dar multe nu le deosebesc daca ma intrebi cine le canta. E realitatea si nu vreau sa ma dau ce nu sunt. Ok, poate am avut norocul sa am o educatie peste medie dar media e la 50% teoretic si nu sunt convins ca ajung si in cei 20% despre care vorbeam. smile.gif--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Mar 23 2011, 10:54 PM
Post #15


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122QUOTE (James Kilowatt @ Mar 23 2011, 12:46 PM) *
Asta dovedeste ca niste fese reusite sunt mai frumoase la modul absolut decat o piesa de Bach?

Chiar crezi ca trebuie sa dovedim acest lucru ? Nu e evident ? O axioma ceva ?

QUOTE (James Kilowatt @ Mar 23 2011, 12:46 PM) *
Nooo, reformulez, o femeie in bikini intr-o statie de metrou atrage atentia nu pentru ca e frumoasa ci pentru ca nu se potriveste cu peisajul.
Sa zicem ca nu e in bikini, e doar imbracata sexy insa cu gust, si e inzestrata rau de la natura. Si se comporta ca orice alta navetista. Tot ar fi fost mai remarcata decat un violonist de geniu...

Iti place sa repeti chestii evidente, ca idee sa stii ca FEMEIE_SEXY>BACH.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Mar 23 2011, 11:12 PM
Post #16


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.656
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666Aveam eu o banuiala biggrin.gif Sa concluzionam deci ca o femeie sexy e o frumusete universala, in timp ce Bach nu.

Acum la modul serios, cu muzica inca procentajele alea de 10% cunoscatori sunt enorme. Eu pun pariu ca pasionatii de pictura, cei care baga o groaza de bani in tablouri nu sunt capabili sa deosebeasca un original de un fals, asta e rezervat unui procentaj infim. Nu le cumpara deci pentru valoarea lor artistica, pentru frumusetea lor, ci pentru valoarea lor stabilitata de altii. Muzica e o arta populara, majoritatea pot distinge intre un artist afon si unu' bun, insa cu pictura e jale, pun pariu ca sub 1/10000 din populatie poate distinge intre o opera de arta si un kitch. (cu conditia sa nu fie foarte celebre).


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Mar 24 2011, 12:13 AM
Post #17


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644Nu trebuie sa detii un tablou ca sa fii pasionat de pictura. Iar ca sa faci diferenta original fals trebuie sa-ti dedici viata topicului respectiv, ba sa mai apelezi si la o groaza de tehnologie la un fals bun.

QUOTE
Muzica e o arta populara, majoritatea pot distinge intre un artist afon si unu' bun, insa cu pictura e jale, pun pariu ca sub 1/10000 din populatie poate distinge intre o opera de arta si un kitch. (cu conditia sa nu fie foarte celebre).


Daca mergi la extremele astea eu cred ca e simplu. Picturile alea de bilci sau de piata mai toata lumea le ocheste. E greu cind incepi sa intri in fineturi, dar cina arati o dracie oribila linga o opera de arta adevarata, cred ca e chiar mai simplu ca la muzica.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Mar 24 2011, 12:21 AM
Post #18


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644
QUOTE
Nu le cumpara deci pentru valoarea lor artistica, pentru frumusetea lor, ci pentru valoarea lor stabilitata de altii.


Spui asta pentru ca nu te pasioneaza subiectul si poti sa emiti o parere rece si ratioanala de la distanta. Dar stii foarte bine ca la pasiuni nu e asa. Ti se pune pata ca vrei un tablou, si ai mijloacele, apoi il cumperi, chiar daca valoarea lui e data de altii. La fel cum daca ti se pune pata ca vrei o masina, si esti pasionat, faci un sacrificiu si o cumperi. Merita? NU. Tot cu 120kmh mergi, tot in timpul ala ajungi, ca si intr-o masina la 20% din pret.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Mar 24 2011, 12:51 AM
Post #19


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984Arta in toate formele este pasiune rafinata pe cand placerea de a vedea o femeie frumoasa este o pasiune bruta. Sau sa-i spun primara, e mai corect asa.

Daca vreti e ca diferenta dintre bucataria rafinata, bazata pe simturi dezvoltate si educate si cea simpla. Pun pariu ca sunt mult mai multi care apreciaza o ceafa de porc cu cartofi pai decat vreo zdranganea creata de un artist bucatar pe care o mananci intr-un restaurant cu 100 euro portia. Si totusi e mai buna in valori absolute ceafa de porc?

E logic ca o femeie frumoasa sa trezeasca macar instinctele primare in oameni pe cand placerea pentru muzica clasica (chiar si cantata in metrou) trebuie educata.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DRAGOS
post Mar 24 2011, 02:24 AM
Post #20


PGM-FI
******

Group: Membri
Posts: 2.877
Joined: 2-March 07
From: Bucuresti/Ploiesti (Prahova)
Member No.: 100.675Eu merg cam de 3 ori pe saptamana cu metroul, in restul zilelor am de ajuns in locuri unde e necesara masina. Acum ceva timp am asistat la o situatie: trenul era aproape gol, cam 10-12 persoane in vagon, 8 persoane citeau ceva. 7 din ei aveau in mana click/can-can/libertatea.

In rest sunt 100% de acord cu ozz si f1anatic, cand sunt la metrou ma gandesc la ale mele, sunt in marea majoritate a timpului cu castile in urechi si ma grabesc sa ajung cat mai repede la destinatie. Studiul ala nu dovedeste nimic altceva decat ca statia de metrou nu este un loc in care sa dai concert de muzica clasica.

Referitor la preturile produselor, ele sunt stabilite de raportul cerere-oferta. Daca romanii consuma mai multe mere decat portocale si mai multa branza decat carne, atunci primele vor fi mai scumpe.

This post has been edited by DRAGOS: Mar 24 2011, 02:24 AM


--------------------
Honda Accord 2.0 MT Executive Arctic Blue Pearl
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st February 2019 - 01:31 AM