IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

adio impozite si taxe

This topic is about adio impozite si taxe, the author, guerilla, wrote about: de azi imi scot cartea de munca si ii dau foc. nu merita statul asta niciun impozit platit, nici tva, nici pensie (cine naiba apuca 70 sa se bucure de ... To read more just scroll down

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> adio impozite si taxe, mi s-a luat
guerilla
post Jun 4 2009, 01:08 PM
Post #1


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



de azi imi scot cartea de munca si ii dau foc. nu merita statul asta niciun impozit platit, nici tva, nici pensie (cine naiba apuca 70 sa se bucure de pensie?! ) nici sanatate (platesc la o clinica privata mai putin decat dau la stat si am mai multe facilitati - nu e suspect?! )
dar ce pune capac este faptul ca statul asta ce merge dupa binecunoscutul motto "sa o sugi bine" - la educatie e: HARABABURA, sanatate: NUMAI PROBLEME, coduri: VARZA, social : PENAL, clasa politica: NU AVEM,
personal nu am nici un motiv sa mai cotizez! de ce naiba le-as mai da bani atat timp cat de exemplu statul nu imi da inapoi banii de tva pe care i-am platit anul trecut in primavara !!!!!. sa mai zic ca ei nu platesc penalitati, dar mie imi retin penalitati pt fiecare zi de intarziere la plata rahaturilor de impozite si taxe?!
bah, sa se duca la mama draq toti aia care au moaca aia de retarde la ghiseele administratiilor, toti bugetarii zelosi care se sparg in figuri aroganti ca ei au cutitu in mana, cu toata birocratia lor cu tot si cu tot spatiu lor intracomunitar pe care l-au inteles prost.
m-am decis, imi inchid pravalia si voi lucra la negru. sa ia statu cioara de pe gard ca pe vrabia din mana a lasat-o sa moara de foame.
nu mai am nici nervi nici rabdare sa mai lupt cu muistii astia.

ps. scuze de limbaj dar azi dupa ce am fost anuntat ca mi s-a aprobat decontul negativ de tva (desi era aprobat de acum 2 luni avand hartia in fata !!! wtf ?!? ) aflu ca mai dureaza vreo saptamana sa scrie retarzii un OP !!!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diesel
post Jun 4 2009, 01:12 PM
Post #2


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 2.661
Joined: 27-May 08
From: Constanta
Member No.: 117.183



deci o sa fie preturi mai mici la tine? rolleyes.gif
imi cer scuze ca n-am finalizat nimic dar asociatii mei aia cu banii sunt niste ametiti


--------------------
Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 4 2009, 01:21 PM
Post #3


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



da !


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrian_flavius
post Jun 4 2009, 01:27 PM
Post #4


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.230
Joined: 4-January 08
From: Pitesti
Member No.: 115.965



Subscriu la absolut tot ce a scris guerilla...si regret numai ca padurile Romaniei au fost furate de mult, si nu mai avem unde sa ne haiducim oleaca...ca era cazul...hai sa va dau un caz, petrecut cu unul din clientii mei: participa omul la niste licitatii de lucrari de reabilitare termica in Bucuresti, castiga detasat, fara sa dea shpaga, face lucrarea, semneaza PV de receptie a lucrarii, incaseaza de la guvernul Tariceanu cam 15-20% din valoarea facturata, se schimba guvernul, vin cei mai agramati si incompetenti idioti pe care i-am vazut vreodata (vorba unui prieten de-al meu, astia nici sa fure nu sunt in stare) la putere, si clientul meu nu mai primeste nici un ban...in schimb i se calculeaza impozite si taxe de platit la stat, pentru tot anul 2008, in conditiile in care mai mult de 80% din activitatea lui a fost pe baza contractelor semnate cu statul, si i se cere sa plateasca...neincasand nimic, el nu are de unde sa plateasca (isi plateste omul salariatii, activitatea curenta, etc, etc, etc...), incep sa i se calculeze penalizari, dar la ceea ce are de recuperat nu primeste nimic in plus (CAND o sa-i primeasca...), nu primeste nici macar aprobarea pentru compensarea sumelor respective (el are de plata la buget cam 700 000 RON, si de incasat cam 7 000 000 RON...), sa nu mai apara cu restante, si, dupa vreo luna, statul ii mai pune si poprire pe conturi, intrucat nu si-a platit la timp darile... o tampenie totala...clientul, in lipsa de incasari, nu are de unde sa-si achite ratele si dobanzile la banca, aceasta incepe sa se impacienteze, in final, dand dovada de multa intelegere si incercand sa sustinem clientul, ii rescadentam toate creditele, ii mai oferim si o perioada de gratie de 3 luni (martie-mai 2009), pentru ca, la sfarsitul lunii mai, clientul sa se gaseasca in aceeasi situatie, ba ANAF-ul a declansat si procedurile de executare silita pentru recuperarea datoriilor restante la bugetul de stat...o mai mare tampenie si idiotenie eu nu am vazut niciodata...omul a fost nevoit sa reduca nivelul activitatii la 50%, face multe chestii la negru, doar pentru a rezista...e ceva strigator la cer...contractele cu statul nu sunt decat pentru cei care au spate politic...altfel ti-o iei scurt, si te bagi intr-o chestie din care s-ar putea sa te alegi cu o afacere altfel infloritoare, care mergea bine, pusa pe butuci in nici un an, de niste ghertzoi ordinari si incompetenti, care nu stiu care-i dreapta si care-i stanga, ca ei fura cu amandoua...si nici de asta nu-s buni...sincer...

O intrebare pentru juristii forumului: se poate da statul in judecata, ALTUNDEVA decat in Romania, pentru o situatie de genul asta? ...fac precizarea ca beneficiarul contractului nu era direct statul roman, ci primariile de sector, finantate direct de la bugetul de stat...se pot cere daune materiale si morale (cele materiale sunt foarte usor cuantificabile...) pe motiv ca datorita intarzierilor in achitarea lucrarilor, societatea comerciala a pierdut clienti/bani/lucrari?


--------------------
Adrian Flavius

Toyota Avensis 2.0 D-4D Luna Gri Inchis Metalizat - un Totos sexos!!!
Logan 1.6 MPI 8v Ambition

Am sufletul rupt in doua...cu un ochi plang si cu unul rad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 4 2009, 01:33 PM
Post #5


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



adi, habar nu am, dar eu sint in aceeasi situatie si mi s-a "comunicat" ca ma agit degeaba. concluziile le tragi singur.
si cum nu-mi place sa fiu luat de prost de doua ori, nu mai vreau sa le dau oportunitatea de a-mi mai lua niste bani. asa ca prefer sa nu mai fac nimic ce are legatura cu statul roman.

stiati ca de luna asta trebuie sa facem si deconturi pe tipizat pentru orice rahatel de bon??! sint dementi astia....
faci toate astea, dar sa vezi ca ti se intoarce ceva: civic, social, etc etc. dar cum tot ce se intoarce e jecmaneala, tupeu, incultura, mojicie, zau ca nu merita. azi am mai citit ceva misto: "Romanii sunt datori UE sã mearga la vot" cuvintele ii apartin primului carmaci.
ma duc sa vomit.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jun 4 2009, 03:09 PM
Post #6


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



pt octavia lui socra-miu nici nu m-am obosit sa fac cerere de rambursare de TVA cu toate ca era vorba de aproximativ 3100 euro. bineinteles asta si din cauza unei imbecile de firme ce contabilitate ce o platesc si ce mi-a spus ca nu am sanse sa-mi recapat acesti bani iar in plus de asta s-ar putea sa atrag asupra mea si controale ce pot sa se lase cu amenzi iar banii de pe TVA sa-i vad inapoi la pastele cailor.
de fapt lor le era frica de faptul ca un control intrat pe usa lor s-ar putea sa se mai intoarca tinand cont ca ei tin contabilitatea la 150 de firme.

animale oriunde te uiti.

This post has been edited by AZAZEL: Jun 4 2009, 03:10 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 4 2009, 03:17 PM
Post #7


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



aza, 3000euro ii poti deduce, chiar daca nu intr-o luna, dar intr-un an fiscal sigur.
nici nu se merita sa faci cerere de decont pentru ca apoi nu mai ai suma asta disponibila la deducere si esti pasibil sa ai datorie de tva la stat 36182451.gif frumos nu? pe care daca n-o platesti la timp, ai penalizari. asa ca pentru sume mici mai bine stai linistit.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mariustom
post Jun 4 2009, 03:19 PM
Post #8


Pãcat de acest forum ...
******

Group: Moderator
Posts: 4.288
Joined: 26-March 05
From: D
Member No.: 43.171



Welcome to Roumania biggrin.gif thumbsup.gif
ninja.gif

http://www.antena1.ro/index.php?page=news&id=52976

This post has been edited by Mariustom: Jun 4 2009, 03:24 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Jun 4 2009, 03:27 PM
Post #9


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



cind am vazut titlul topicului am dat fuga si-am luat o batista alba, sa o flutur cu drag impozitelor si taxelor. din pacate nu fu cazul.

desi (moral) in general n-as fi de acord cu o asemenea atitudine, de data asta am sa-ti dau dreptate, si asta doar pe cazul concret numit impozitele romanesti. la citi bani platesti in romania pentru masinile de serviciu ale barosanilor, pentru decorul si locatia biroului celor care iti iau spaga, pentru biletele business class la zboruri de o ora si-un pic, si pentru autostrada turda-cluj care va fi finalizata in scurt timp, e firesc sa te iei cu miinile de cap si sa te-ntrebi pe ce ti se duc banii. nu mai vorbesc de modul in care e aplicata fiscalitatea acolo, si ce idei le mai trec prin cap ca sa stringa si mai multe hirtii. oare ce-or fi facind Doamne iarta-ma cu rapoarte de zeci de pagini cu item-uri ca agrafe de birou si pixuri?... de citi oameni platiti au nevoie ca sa le citeasca, sa le analizeze, si sa traga oare ce fel de concluzii?

prin anii 90 timpurii, prima mea luare de contact violenta cu vestul a fost (dupa o noapte de condus prin austria) vadusz. un oras fara impozite. m-am plimbat pe strazi si mi-a ramas intiparit in minte ca asa ar cam trebui sa fie conditiile de trai la fiscalitate zero.

iar la capitolul afaceri cu statul roman, pot spune ca pe vremea cind eram acolo afacerile astea m-au ajutat foarte mult in viata. la ceva vreme dupa ce am incercat asa ceva si am tocat toti banii pe care ii facusem cu munca grea inainte, dupa ce am luat tzepe de la banci si de la regii cum n-am luat de la clienti cu adevarat sarlatani, am decis ca e cazul sa beneficiez un pic din toate astea. asa ca mi-am cashed out profitul - adica invatzatura de minte pe care mi-am tras-o, si pe care acum o traduc ca "you live by the sword, you die by the sword" - si l-am lasat pe statul roman in legea lui, sa-si jumuleasca cetatenii lui credinciosi. recunosc cinstit, in romania obosisem sa ma mai descurc.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Jun 4 2009, 03:31 PM
Post #10


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



guerilla, la microintreprindere ce nu incaseaza tva si este neplatitoare de TVa nu se mai aplica ce ai spus tu.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 4 2009, 07:59 PM
Post #11


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



azazel, asa e, da nu stiam ca e vorba de neplatitor de tva.
oricum compensare pe profit nu poti face? sau pe alte dari la stat? arunca o intrebare la contabilul tau.

LE. Marius, lasa-i doamne iarta-ma pe aia cu salamu lor cu tot. peste tot sunt si paria societatii, dar exista insa o clasa de mijloc protejata si sustinuta de stat, tinand cont ca aceasta clasa de mijloc aduce venituri bugetare consistente. la noi ....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jun 4 2009, 08:20 PM
Post #12


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Sa stiti ca nu numai Romania are impozite aiurea. Belgia cica are a treia fiscalitate din lume. Si asta ca sa plateasca 200.000 functionari inutili, la o tara cu 10 milioane de oameni. 200.000 IN PLUS , nu 200.000 in total..... 10 milioane de oameni si 6 guverne si trei parlamente, e ceva.

Asa ca am deci sa nu le mai platesc nici eu taxe, le lasam vreo 1700€ lunar. Asa ca m-am devenit functionar european biggrin.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 4 2009, 08:32 PM
Post #13


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



james, nu e problema de valoarea taxelor platite, de cuantumul lor. ci de faptul ca ele nu se regasesc in NIMIC !


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Jun 4 2009, 08:47 PM
Post #14


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



Bre Guerillo, noi vorbim de mult ca are statul bani sa-ti dea si tot nimic?

Auzi, plata la termen vrei? Ca as avea si eu pe unu interesat...


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Jun 4 2009, 10:16 PM
Post #15


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Cum nu se regasesc in nimic, avem politie cu Leon Cupra. Cine mai e asa protejat? La mine e unu' cu radarul pe langa Liege care are Peugeot 106 biggrin.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mike.omega
post Jun 4 2009, 10:17 PM
Post #16


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 6.522
Joined: 12-May 04
From: Constanta
Member No.: 25.186



Ala face poze, ce stii tu whistling.gif


--------------------
Daewoo Nubira II 1.6 GPL

http://viatacudba.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jun 4 2009, 10:29 PM
Post #17


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



join the club...
ar trebui vorbit cu fratii de peste prut, care pentru un procent corect pot impulsiona un pic putorile care trebuie sa analizeze dosare si care stau toata ziua la cafele pe holuri sau fac mici comisioane. evident ca nu mai au timp de munca.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 4 2009, 10:29 PM
Post #18


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



cand o sa-l vad pe caschetat ca da amenzi la cei care flashuiesc in nestire, la cei care croseteaza si fac tailling pe autostrada atunci da, voi putea spune: uite un semn ca e ceva bun. pana atunci cupra ala tot spaga mascata e (sub forma de promovare sau ce troc or mai fi facut cei de la porsche romania).

spuneti-mi voi ceva ce merge normal in tara asta? ceva ce tine de stat, ca ajutor, ca suport, ca dezvoltare. fara mistouri, fara ironii (chiar si din cele fine). fiti sinceri si ganditi-va la ceva ce merita sa spui: domle, dau X bani impozite la stat, uite ceva pentru care merita sa-i dau.
eu nu gasesc. imi pare rau dar nu gasesc si atunci nu mai vreau sa platesc pentru ceva de care nu beneficiez nici eu nici altii de care imi pasa.

QUOTE (air_wolf @ Jun 4 2009, 11:29 PM) *
join the club...
ar trebui vorbit cu fratii de peste prut, care pentru un procent corect pot impulsiona un pic putorile care trebuie sa analizeze dosare si care stau toata ziua la cafele pe holuri sau fac mici comisioane. evident ca nu mai au timp de munca.


wolfule, azi am avut status la yahoo: "angajez stripper pentru spaga la trezorerie". e suficient de motivanta spaga? nu exista un emoticon pentru ras amar.
administratia e intr-o cladire cu 3 etaje (subsol+2). ca sa se duca un dosar de la unu la subsol a durat 4 zile. de la parter la etajul 1, o luna jumate. de la administratie la trezorerie cica va dura consistent de mult. e totusi la cativa kilometri distanta !!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Jun 4 2009, 10:54 PM
Post #19


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



QUOTE (guerilla @ Jun 4 2009, 10:29 PM) *
wolfule, azi am avut status la yahoo: "angajez stripper pentru spaga la trezorerie". e suficient de motivanta spaga? nu exista un emoticon pentru ras amar.
administratia e intr-o cladire cu 3 etaje (subsol+2). ca sa se duca un dosar de la unu la subsol a durat 4 zile. de la parter la etajul 1, o luna jumate. de la administratie la trezorerie cica va dura consistent de mult. e totusi la cativa kilometri distanta !!


firma familiei s-a trezit luni la prinz ca e 0. dar zero cu Z mare. pentru ca japitele, in loc sa trimita o instiintare cum ca ar exista datorii (fictive sustinem noi pentru ca exportind sintem in aceeasi situatie cu TVA-ul) catre stat, a pus sechestru pe conturi. asta in conditiile in care acolo erau banii pentru furnizori, salarii, utilaje. bine ca nu lucrez la ei ca ma vedeati la stirile de la ora 20.
concluzia, mai ales ca banii europeni pentru proiecte in romania sint blocati, deci oha finantare - 90% se muta business-ul la prietenii bulgari. un lecanost si dobrivecer mai stim si noi. si nici macar nu e nevoie sa ne mutam acolo. sint 2 ore de naveta, maxim. de la bucuresti la ruse faci mai putin decit din militari in colentina.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Jun 4 2009, 11:05 PM
Post #20


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



ce sa mai zic wolf... n-am cuvinte.
pana la urma noi suntem cei vinovati - ca ne-a mancat in fund sa facem ceva, sa incercam ceva. mai bine stateam pe plantatie, joc de glezna in banca noastra si saru'mana la sefu bugetar si dormeam linistiti. sau plecam din tara ca multi altii.
da e o vorba, mai bine mai tarziu decat niciodata. sa ne fie invatatura de minte si sfat pentru aia de gandesc ca lor nu li se poate intampla.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th April 2024 - 02:05 AM