BERE versus VIN |
This topic is about BERE versus VIN, the author, Legionaru', wrote about: Eu o dau pe bere.Voi? Puteti expune avantaje/dezavantaje de fiecare parte. Tomita, faci si un poll? /geek.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":g ... To read more just scroll down
BERE versus VIN |
Oct 27 2007, 11:57 PM
Post
#1
|
|
Alergator de viteza Group: Membri Posts: 3.371 Joined: 19-September 05 From: Craiova Member No.: 56.143 |
Puteti expune avantaje/dezavantaje de fiecare parte. Tomita, faci si un poll? This post has been edited by mike.omega: Oct 28 2007, 06:23 AM -------------------- |
|
|
Oct 28 2007, 12:23 AM
Post
#2
|
|
Blues fan Group: Membri Posts: 2.976 Joined: 9-March 06 From: Blues country Member No.: 70.361 |
Deci eu dau castig de cauza clar vinului. Si in special unuia sec sau demisec rosu toamna si iarna iar vara unul alb. De preferat sa fie un rosu de Murfatlar ca si albul de altefel- riesling. Placerea unui sprit de vara alb cu Borsec nu poate fi intrecut de nimic. Si berea in anumite conditii are farmecul ei. Pe plaja la pahar sau vara la terasa la halba ( nici o aluzie dar..) . Nu stiu cum ar putea castiga berea ... Adica stiu... prin absurd
PS: Bun topicul! -------------------- ________________________________ Audi A3 Sportback 2.0 TFSI Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat! http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s |
|
|
Oct 28 2007, 12:54 AM
Post
#3
|
|
ZEUS Group: Membri Posts: 5.581 Joined: 9-March 06 From: Bucuresti Member No.: 70.400 |
vrei sa combatezi aciulea Legionare??? io zic asa vei cam 200-300 de tarie ( absolut sau finladia amestecat cu schweppers bitter lemon ) dupa care bagi vreo 4-5 beri sa spele gratza si ficatu dupa care tata shpritz pana mori ...
sau o alta bautura interesanta .... Jack Daniels cu lapte si gheatza tocata ... ce buna este ... -------------------- daca as fi cel mai sarac om mi-as lua Skoda sau VW . asa imi permit cel putin un Logan.
|
|
|
Oct 28 2007, 02:01 AM
Post
#4
|
|
pilot Group: Membri Posts: 317 Joined: 6-October 04 From: Timisoara (Timis) Member No.: 33.905 |
Berea-i de "cursa lunga", la o vorba cu prietenii unde-l dam jos pe Base si punem pe altcineva (fiecare in functie de cum i-a priit berea). La bere vedem de ce nu merge bine Poli(Timisoara), ce antrenor aducem, ce-i cu Craiova(io-s made in Oltenia), ce facem cu Daewoo Craiova?... o vindem, cui? Tot berea ne ajuta sa deslusim treaba cu Alonso si "tradarea"....probleme vitale ce mai?! Poate vinul sa faca treaba asta?...nu poate zic eu, cu vinul apucam doar sa-l dam jos pe Base si "murim" . Atunci ce ne facem? ramanem fara presedinte?...Deci, TRAIASCA BEREA. -------------------- Nissan Almera 1,5l Visia.
|
|
|
Oct 28 2007, 06:25 AM
Post
#5
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 6.522 Joined: 12-May 04 From: Constanta Member No.: 25.186 |
-------------------- |
|
|
Oct 28 2007, 09:25 AM
Post
#6
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 13.667 Joined: 30-June 04 From: Europa Member No.: 28.666 |
Io am votat cu vinul. Desi daca stau sa ma gandesc, beau mai multa bere
Oricum, titlul e absurd... mai bine era bere SI vin in loc de bere vs vin.. -------------------- Scuter 108cc... benzina, automat
|
|
|
Oct 28 2007, 09:44 AM
Post
#7
|
|
Garfield Group: Moderator Posts: 3.307 Joined: 19-November 06 From: Otopeni Member No.: 92.772 |
prefer vinul, iar daca-i abl si demi sec este si mai bine
nu in cantitati mari, ci doar un pahar dupa o masa copioasa -------------------- Toyota Yaris 1.4 D4D
Dacia Logan 1.5 DCI |
|
|
Oct 28 2007, 11:25 AM
Post
#8
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 13.667 Joined: 30-June 04 From: Europa Member No.: 28.666 |
Eu il prefer pe cel rosu de obicei.
Sau cateodata pe cel negru, din ala "de contrabanda" pentru "neamuri proaste" si lipsite de rafinament, pe care EU vrea sa-l banneze ca strica puritatea rasiala a strugurilor europeni Ala negru e al dracu' de bun si fiert. -------------------- Scuter 108cc... benzina, automat
|
|
|
Oct 28 2007, 11:38 AM
Post
#9
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 6.522 Joined: 12-May 04 From: Constanta Member No.: 25.186 |
Io acum ar trebui sa spun iar de pastrama sau carnati din aia buni(langa vinul fiert) insa mi-e frica ca mananc bataie de la unu cu nume de radio
-------------------- |
|
|
Oct 28 2007, 11:54 AM
Post
#10
|
|
specialist Group: Membri Posts: 2.326 Joined: 20-October 05 From: Bucuresti Member No.: 59.001 |
Prefer vinul, dar vinul nu e bautura de umplutura: trebuie sa fie de calitate si asta nu e asa des; trebuie sa fie alb sau roze, sec sau demisec. Vin rosu doar in anii din Dobrogea, anul asta cica o sa fie bun, dar mai dureaza citeva saptamini...Si RECE! Daca nu e rece prefer sa-l beau ca pe uischi, putin vin, cu gheata, baut repede pina apuca sa se spurce din cauza ghetei. Dupa care completam Sprit-ul nu exista in vocabularul meu, strica un vin bun si nu se face...
Si mai e ceva: vinul trebuie tratat cu mincare buna! Din pacate...ca si asa am niste kg in plus, care nu trec. Dar cel mai des beau bere, ca deh! E mai des intilnita, merge in orice context etc... Concluzie, desi beau mai multa bere decit vin, prefer vinul bun... BTW: in ultima vreme am avut ocazia sa beau vin produs in Africa de Sud! Ce vin fac baietii aia!!! Ceva de speriat! Doar ca la noi ajunge cu taxe mari Topicu' lu Vio...acuma ar merge niste peste alb cu vin alb!!!! Si nu am!!!!!!!!!!!!!!! -------------------- I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai' |
|
|
Oct 28 2007, 12:24 PM
Post
#11
|
|
ZEUS Group: Membri Posts: 5.581 Joined: 9-March 06 From: Bucuresti Member No.: 70.400 |
vinu este bun dar faci pitere la ficat mai ales si la rinichi , de accea tre sa il speli cu bere cam asa alternativ trebuiesc consumate zic io
am baut acu 3 zile o cana de 400 ml de vin roshu(merlot) de anu asta din my butoi si dupa ce am terminat cana imi faceau ochii ca lu' Terminator cand nu mai avea energie baga mike partrama , carnati de oaie sa iasa fumu din gratar si cireasa dupa tort piept de berbec asa cu tot cu coaste impanat bine cu usturoi si alte cele la gratar sa innebunesti vecinii This post has been edited by vio70407: Oct 28 2007, 12:26 PM -------------------- daca as fi cel mai sarac om mi-as lua Skoda sau VW . asa imi permit cel putin un Logan.
|
|
|
Oct 28 2007, 12:43 PM
Post
#12
|
|
Blues fan Group: Membri Posts: 2.976 Joined: 9-March 06 From: Blues country Member No.: 70.361 |
Cu si un pahar de vin alb demisec seara la o terasa , aburit de caldura de afara in contrast tulburator cu gheta pusa cu nemiluita in pahar parca nu se compara nimic. Si iarasi va spun ca un gratar facut toamna in curte se asorteaza cu o palinca pe timpul "prajirii" si cu o slanina cu ceapa . Dupa ce se face pastrama sau ceafa impreuna cu carnatii picanti, se poate trece la un Merlot . Iarna se poate fierbe cu piper si foi de dafin, imreuna cu alte dichiseli, un vin rosu care te scapa si de mama racelii sau frigului. Pai sa faci tu schi si sa nu bei un vin fiert? Sa mai incercati ceva: sauna si bere. Excelent!
Eu nu zic ca berea nu-i buna dar are si ea niste puncte slabe. Vinul se poate servi cam la orice pe cand blonda nu! Pai daca faci o saramura de peste poti sa-i intinezi gustul cu purecii aia dati de bere in gura? Nu cred! Asa ca dupa cum se vede vinul o sa castige! This post has been edited by stefan_adrian: Oct 28 2007, 12:45 PM -------------------- ________________________________ Audi A3 Sportback 2.0 TFSI Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat! http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s |
|
|
Oct 28 2007, 12:55 PM
Post
#13
|
|
ZEUS Group: Membri Posts: 5.581 Joined: 9-March 06 From: Bucuresti Member No.: 70.400 |
da , dar si berea cu mici ?? sau cu ceafa de porc asa suculenta ??? vinu se poate folosii in mai multe ocazii decat berea asta e clar
-------------------- daca as fi cel mai sarac om mi-as lua Skoda sau VW . asa imi permit cel putin un Logan.
|
|
|
Oct 28 2007, 02:06 PM
Post
#14
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 13.667 Joined: 30-June 04 From: Europa Member No.: 28.666 |
Mie din vinurile albe imi place rieslingul (am si fost un mic viticultor-producator de riesling si babeasca ) si feteasca alba. Feteasca simpla, nu regala. Feteasca alba imi place si ca strugure de masa, insa aici nu am vazut. E un soi romanesc (cred) care ar da lectii multor soiuri straine.
Iar din cele rosii merlot si pinot noir. Romanesti (artizanale, nu imbuteliate), frantuzesti sau californiene. Nu stiu daca francezii fac neaparat cele mai bune vinuri din lume, insa la 5euro sticla iei de la supermarket un vin cinstit, fara gust de "pastila" si fara durere de cap a doua zi. Cu cele americane, australiene sau sudafricane am mai luat si plasa. Cu vinurile romanesti am luat de multe ori teapa cu cele imbuteliate, le prefer pe cele fara timbru -------------------- Scuter 108cc... benzina, automat
|
|
|
Oct 28 2007, 04:48 PM
Post
#15
|
|
Alergator de viteza Group: Membri Posts: 3.371 Joined: 19-September 05 From: Craiova Member No.: 56.143 |
Imi place si vinul. Nu zic nu.
Alb, demidulce. -------------------- |
|
|
Oct 28 2007, 05:04 PM
Post
#16
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 6.522 Joined: 12-May 04 From: Constanta Member No.: 25.186 |
da , dar si berea cu mici ?? sau cu ceafa de porc asa suculenta ??? vinu se poate folosii in mai multe ocazii decat berea asta e clar Bere + mici + Marea Neaga= ceva de vis! Plus ca stim noi o locatie unde nu te intreaba nimeni cat bei sau cat mananci -------------------- |
|
|
Oct 28 2007, 06:18 PM
Post
#17
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
Mai are rost sa spun cu cine votez ?
Adevarul e ca in tineretile mele am incercat cam toata gama de vinuri/beri/spirtoase... cred ca in afara de acid sulfuric am baut cam tot ce mi-a picat in mana. Dupa cateva experiente dureroase am renuntat definitiv la tarii (indiferent ca se numeste saniuta sau chivas regal mie nu imi place... eu daca ma pun la o masa trebuie sa consum minim 1 l/h (de apa/suc/bere/vin) ori daca pe masa am o sticla de tarie va dati seama ce se intampla . La vinuri am o oarecare experienta, la un moment dat ai mei se ocupau destul de serios cu viticultura, asa ca stiu in mare cam ce inseamna vinul. Daca e sa aleg prefer unul rosu sec, nu trebuie sa fie neaparat foarte invechit, dar sa fie de calitate. Dar asa ceva beau doar foarte foarte rar. Defapt anul asta nu tin minte sa fi baut vre-un pahar de vin. Dar ma rog... gusturile nu se discuta, sau cum zicea latinul: nu te poti c.ca in gusturile omului! Dar avantajele berii, dincolo de preferinte personale, sunt incontestabile: - este o bautura "de cursa lunga", poti sa bei mult mai multa bere decat vin, iar daca bei in acelasi ritm te vei imbata mult mai greu de la bere si ficatul va fi mai fericit. - o bere de calitate e mai ieftina decat un vin de calitate. - efectele secundare cunoscute sub denumirea de mahmureala sunt mai blande in cazul berii, desi aici am observat ca efectele variaza de la persoana la persoana, am auzit de unii care spun ca mahmureala de bere ar fi cea mai crunta desi sincer mie mi se pare cea mai suportabila, dupa un exces de vin (chiar daca vinul a fost de calitate) simt o aciditate in stomac de parca as fi baut toata noaptea lichid de baterie. Ca sa nu mai vorbesc de efectul pe care il au cateva sticle de vin rosu asupra cavitatii bucale de a doua zi dimineata, ca imi vine sa ma spal pe dinti de vre-o 3-4 ori. - in aproape orice restaurant/bar vei gasi macar o sticla de bere care iti place, in putine baruri/restaurante vei gasi vinul pe care il doresti LA PAHAR. -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Oct 28 2007, 11:17 PM
Post
#18
|
|
Blues fan Group: Membri Posts: 2.976 Joined: 9-March 06 From: Blues country Member No.: 70.361 |
Mai are rost sa spun cu cine votez ? Adevarul e ca in tineretile mele am incercat cam toata gama de vinuri/beri/spirtoase... cred ca in afara de acid sulfuric am baut cam tot ce mi-a picat in mana. Dupa cateva experiente dureroase am renuntat definitiv la tarii (indiferent ca se numeste saniuta sau chivas regal mie nu imi place... eu daca ma pun la o masa trebuie sa consum minim 1 l/h (de apa/suc/bere/vin) ori daca pe masa am o sticla de tarie va dati seama ce se intampla . La vinuri am o oarecare experienta, la un moment dat ai mei se ocupau destul de serios cu viticultura, asa ca stiu in mare cam ce inseamna vinul. Daca e sa aleg prefer unul rosu sec, nu trebuie sa fie neaparat foarte invechit, dar sa fie de calitate. Dar asa ceva beau doar foarte foarte rar. Defapt anul asta nu tin minte sa fi baut vre-un pahar de vin. Dar ma rog... gusturile nu se discuta, sau cum zicea latinul: nu te poti c.ca in gusturile omului! Dar avantajele berii, dincolo de preferinte personale, sunt incontestabile: - este o bautura "de cursa lunga", poti sa bei mult mai multa bere decat vin, iar daca bei in acelasi ritm te vei imbata mult mai greu de la bere si ficatul va fi mai fericit. - o bere de calitate e mai ieftina decat un vin de calitate. - efectele secundare cunoscute sub denumirea de mahmureala sunt mai blande in cazul berii, desi aici am observat ca efectele variaza de la persoana la persoana, am auzit de unii care spun ca mahmureala de bere ar fi cea mai crunta desi sincer mie mi se pare cea mai suportabila, dupa un exces de vin (chiar daca vinul a fost de calitate) simt o aciditate in stomac de parca as fi baut toata noaptea lichid de baterie. Ca sa nu mai vorbesc de efectul pe care il au cateva sticle de vin rosu asupra cavitatii bucale de a doua zi dimineata, ca imi vine sa ma spal pe dinti de vre-o 3-4 ori. - in aproape orice restaurant/bar vei gasi macar o sticla de bere care iti place, in putine baruri/restaurante vei gasi vinul pe care il doresti LA PAHAR. Am mici adnotari ca sa le spun asa . doar ca sa fiu bland: 1. Gusturile se disputa , nu se discuta si pornind de aici, simpaticul meu co-forumist, pot spune ca ai gusturi care "depinde" doar de tine si de nimic altceva. Eu de exemplu nu pot refuza un pahar de vin bun dar tu vad ca anul asta ai baut numai bere ( rau lucru). 2.Mahmureala de la bere e chiar crunta iar de la aceiasi lichioare ramai cu un gust mult mai rau decat de la vin. 3. Efectele vinului rosu ( de ex) sunt mult mai benefice familiei ( sau cuplului), decat cele ale berii care aduce doar scandal. 4. In orice restaurant vei gasi un vin bun, oricat de infect va fi el (restaurantul). Ex de vinuri acceptabile: murfatlar- cel cu tirbusonul, merlotul,etc, care banuiesc ca se afla in oricare bodega in care ai putea sa intri tu sau eu. 5 Promit ca mai gasesc multe alte avantaje care vor face pe viitorii votanti sa incline mai drastic balanta votului. Promit! PS: IN VINO VERITAS! Am zis! -------------------- ________________________________ Audi A3 Sportback 2.0 TFSI Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat! http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s |
|
|
Oct 28 2007, 11:58 PM
Post
#19
|
|
Membru destul de avansat Group: Moderator Posts: 8.813 Joined: 10-October 05 From: Ramnicu Valcea (Valcea) Member No.: 57.984 |
Vin all the way.
Bere beau de 2 ori pe an, nu ca nu mi-ar placea, ci pur si simplu gasesc altceva mai bun de fiecare data. Vin beau cu placere, rosu sau alb. Si mai cu placere consum coniac (my favourite) de calitate si whiskey tot asa. Scotch, nu bourbon. O palinca buna merge si ea. Ok, acum sa explic si cat beau. Cel mult 1 data pe luna, foarte rar se intampla sa exagerez (2 ori) In tinerete am avut ceva "iesiri" cu saniuta, cu carpati fumati cu compasul (sa nu se piarda decat minimum-minimorum), bere cu naveta (Gambrinus nepasteurizat, preferabil la litru) si prieteni buni. Ehhh, cum trec anii... Oricum, de baut acum beau doar ocazional. Cum am mai spus, adica. -------------------- Honda Accord 2.0 Executive Premium White
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people. |
|
|
Oct 29 2007, 08:08 AM
Post
#20
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
QUOTE 2.Mahmureala de la bere e chiar crunta iar de la aceiasi lichioare ramai cu un gust mult mai rau decat de la vin. Aici am mai zis ca tine de organismul fiecaruia... sau poate de obisnuinta. Eu daca beau o sticla de vin a doua zi am stomacul in pioneze si cand ma trezesc am o senzatie foarte neplacuta in gura. De la 4 beri (echivalentul in grame de alcool a unei sticle de vin) n-am nici pe dracu. Oricum mi-e greu sa compar stintific mahmurelile de vin vs bere, pentru ca pe de o parte ajung foarte rar in aceasta stare, in al doilea rand mahmurelile de vin sunt o amintire foarte indepartata (dar extrem de neplacuta). Am prieteni care sustin acelasi lucru pe care il spui tu, ca mahmureala de bere e mai grea... eu cred ca tine de organismul fiecaruia si ce tolereaza mai bine fiecare. Cel mai important argument pro-bere este faptul ca e o bautura de "cursa lunga", berea are aproximativ 5% alcool, vinul cam 12% alcool... La o cina este irelevant, ca oricum nu bei mai mult de o sticla de vin sau 3-4 beri. Dar la o iesire mai lunga, sa zicem la o seara de carti cu prietenii, unde stai cateva ore bune... e greu sa mergi pe vin. Sau daca mergi pe vin atunci trebuie sa il indoi cu ceva, dar deja pierzi calitatile "nobile" ale vinului. Mai am niste prieteni care cand mergem sa jucam carti in loc de bere beau o licoare tare spurcata: vin rosu + cola . Nici spritul cu vin alb nu mi se pare o treaba buna, practic spritul incearca sa imite berea... dar nu reuseste. Iar daca bei doar vin fara sa-l indoi atunci probabil dupa 2-3 partide vei incepe sa spui prostii QUOTE 3. Efectele vinului rosu ( de ex) sunt mult mai benefice familiei ( sau cuplului), decat cele ale berii care aduce doar scandal. As putea aduce argumente care sa demoleze acest mit dar pentru a pastra decenta pe forum ma voi abtine. Ca sa mentimem totusi discutia la un nivel "stintific" voi spune doar atat: cel putin la varsta mea, calitatile "energizante" ale vinului rosu sunt inutile - de altfel aceste calitati sunt mult supraapreciate de folclor, cat despre efectul dezinhibant dat de cateva pahare de vin, acesta se datoreaza alcoolului, acelasi efect va avea si berea si votka si orice bautura care contine alcool. -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 17th May 2024 - 03:35 PM |