Help - Search - Members - Calendar
Full Version: BERE versus VIN
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2
Legionaru'
Eu o dau pe bere.Voi?
Puteti expune avantaje/dezavantaje de fiecare parte.



Tomita, faci si un poll? geek.gif
Baby Blues
Deci eu dau castig de cauza clar vinului. Si in special unuia sec sau demisec rosu toamna si iarna iar vara unul alb. De preferat sa fie un rosu de Murfatlar ca si albul de altefel- riesling. Placerea unui sprit de vara alb cu Borsec nu poate fi intrecut de nimic. Si berea in anumite conditii are farmecul ei. Pe plaja la pahar sau vara la terasa la halba ( nici o aluzie dar..) . Nu stiu cum ar putea castiga berea ... Adica stiu... prin absurd biggrin.gif
PS: Bun topicul!
vio
vrei sa combatezi aciulea Legionare??? io zic asa vei cam 200-300 de tarie ( absolut sau finladia amestecat cu schweppers bitter lemon ) dupa care bagi vreo 4-5 beri sa spele gratza si ficatu dupa care tata shpritz pana mori ...


sau o alta bautura interesanta .... Jack Daniels cu lapte si gheatza tocata biggrin.gif ... ce buna este ...
Random
Clar bere. Si vinu merge nu refuz whistling.gif dar la intruniri mai fandosite, unde bei de "ochii lumii". Il beau ca trebuie.
Berea-i de "cursa lunga", la o vorba cu prietenii unde-l dam jos pe Base si punem pe altcineva (fiecare in functie de cum i-a priit berea). La bere vedem de ce nu merge bine Poli(Timisoara), ce antrenor aducem, ce-i cu Craiova(io-s made in Oltenia), ce facem cu Daewoo Craiova?... o vindem, cui? Tot berea ne ajuta sa deslusim treaba cu Alonso si "tradarea"....probleme vitale ce mai?!
Poate vinul sa faca treaba asta?...nu poate zic eu, cu vinul apucam doar sa-l dam jos pe Base si "murim" . Atunci ce ne facem? ramanem fara presedinte?...Deci, TRAIASCA BEREA.
mike.omega
Va descurcati sa votati, da?
James Kilowatt
Io am votat cu vinul. Desi daca stau sa ma gandesc, beau mai multa bere biggrin.gif
Oricum, titlul e absurd... mai bine era bere SI vin in loc de bere vs vin..
22nst
prefer vinul, iar daca-i abl si demi sec smile.gif este si mai bine
nu in cantitati mari, ci doar un pahar dupa o masa copioasa smile.gif
James Kilowatt
Eu il prefer pe cel rosu de obicei.
Sau cateodata pe cel negru, din ala "de contrabanda" pentru "neamuri proaste" si lipsite de rafinament, pe care EU vrea sa-l banneze ca strica puritatea rasiala a strugurilor europeni dry.gif Ala negru e al dracu' de bun si fiert.
mike.omega
Io acum ar trebui sa spun iar de pastrama sau carnati din aia buni(langa vinul fiert) insa mi-e frica ca mananc bataie de la unu cu nume de radio whistling.gif
drabisan
Prefer vinul, dar vinul nu e bautura de umplutura: trebuie sa fie de calitate si asta nu e asa des; trebuie sa fie alb sau roze, sec sau demisec. Vin rosu doar in anii din Dobrogea, anul asta cica o sa fie bun, dar mai dureaza citeva saptamini...Si RECE! Daca nu e rece prefer sa-l beau ca pe uischi, putin vin, cu gheata, baut repede pina apuca sa se spurce din cauza ghetei. Dupa care completam wink.gif Sprit-ul nu exista in vocabularul meu, strica un vin bun si nu se face...
Si mai e ceva: vinul trebuie tratat cu mincare buna! Din pacate...ca si asa am niste kg in plus, care nu trec.

Dar cel mai des beau bere, ca deh! E mai des intilnita, merge in orice context etc...

Concluzie, desi beau mai multa bere decit vin, prefer vinul bun...

BTW: in ultima vreme am avut ocazia sa beau vin produs in Africa de Sud! Ce vin fac baietii aia!!! Ceva de speriat! Doar ca la noi ajunge cu taxe mari sad.gif

Topicu' lu Vio...acuma ar merge niste peste alb cu vin alb!!!! Si nu am!!!!!!!!!!!!!!!
vio
vinu este bun dar faci pitere la ficat mai ales si la rinichi , de accea tre sa il speli cu bere biggrin.gif cam asa alternativ trebuiesc consumate zic io biggrin.gif


am baut acu 3 zile o cana de 400 ml de vin roshu(merlot) de anu asta din my butoi si dupa ce am terminat cana imi faceau ochii ca lu' Terminator cand nu mai avea energie


baga mike partrama , carnati de oaie sa iasa fumu din gratar si cireasa dupa tort piept de berbec asa cu tot cu coaste impanat bine cu usturoi si alte cele la gratar sa innebunesti vecinii
Baby Blues
Cu si un pahar de vin alb demisec seara la o terasa , aburit de caldura de afara in contrast tulburator cu gheta pusa cu nemiluita in pahar parca nu se compara nimic. Si iarasi va spun ca un gratar facut toamna in curte se asorteaza cu o palinca pe timpul "prajirii" si cu o slanina cu ceapa . Dupa ce se face pastrama sau ceafa impreuna cu carnatii picanti, se poate trece la un Merlot . Iarna se poate fierbe cu piper si foi de dafin, imreuna cu alte dichiseli, un vin rosu care te scapa si de mama racelii sau frigului. Pai sa faci tu schi si sa nu bei un vin fiert? Sa mai incercati ceva: sauna si bere. Excelent!
Eu nu zic ca berea nu-i buna dar are si ea niste puncte slabe. Vinul se poate servi cam la orice pe cand blonda nu! Pai daca faci o saramura de peste poti sa-i intinezi gustul cu purecii aia dati de bere in gura? Nu cred! Asa ca dupa cum se vede vinul o sa castige!
vio
da , dar si berea cu mici ?? sau cu ceafa de porc asa suculenta ??? vinu se poate folosii in mai multe ocazii decat berea asta e clar
James Kilowatt
Mie din vinurile albe imi place rieslingul (am si fost un mic viticultor-producator de riesling si babeasca biggrin.gif) si feteasca alba. Feteasca simpla, nu regala. Feteasca alba imi place si ca strugure de masa, insa aici nu am vazut. E un soi romanesc (cred) care ar da lectii multor soiuri straine.

Iar din cele rosii merlot si pinot noir. Romanesti (artizanale, nu imbuteliate), frantuzesti sau californiene. Nu stiu daca francezii fac neaparat cele mai bune vinuri din lume, insa la 5euro sticla iei de la supermarket un vin cinstit, fara gust de "pastila" si fara durere de cap a doua zi. Cu cele americane, australiene sau sudafricane am mai luat si plasa.

Cu vinurile romanesti am luat de multe ori teapa cu cele imbuteliate, le prefer pe cele fara timbru biggrin.gif
Legionaru'
Imi place si vinul. Nu zic nu.
Alb, demidulce.
mike.omega
QUOTE(vio70407 @ Oct 28 2007, 12:55 PM) *
da , dar si berea cu mici ?? sau cu ceafa de porc asa suculenta ??? vinu se poate folosii in mai multe ocazii decat berea asta e clar

Bere + mici + Marea Neaga= ceva de vis!
Plus ca stim noi o locatie unde nu te intreaba nimeni cat bei sau cat mananci rolleyes.gif
HalbaSus
Mai are rost sa spun cu cine votez ? biggrin.gif

Adevarul e ca in tineretile mele am incercat cam toata gama de vinuri/beri/spirtoase... cred ca in afara de acid sulfuric am baut cam tot ce mi-a picat in mana. Dupa cateva experiente dureroase am renuntat definitiv la tarii (indiferent ca se numeste saniuta sau chivas regal mie nu imi place... eu daca ma pun la o masa trebuie sa consum minim 1 l/h (de apa/suc/bere/vin) ori daca pe masa am o sticla de tarie va dati seama ce se intampla biggrin.gif.
La vinuri am o oarecare experienta, la un moment dat ai mei se ocupau destul de serios cu viticultura, asa ca stiu in mare cam ce inseamna vinul. Daca e sa aleg prefer unul rosu sec, nu trebuie sa fie neaparat foarte invechit, dar sa fie de calitate. Dar asa ceva beau doar foarte foarte rar. Defapt anul asta nu tin minte sa fi baut vre-un pahar de vin.

Dar ma rog... gusturile nu se discuta, sau cum zicea latinul: nu te poti c.ca in gusturile omului!

Dar avantajele berii, dincolo de preferinte personale, sunt incontestabile:
- este o bautura "de cursa lunga", poti sa bei mult mai multa bere decat vin, iar daca bei in acelasi ritm te vei imbata mult mai greu de la bere si ficatul va fi mai fericit.
- o bere de calitate e mai ieftina decat un vin de calitate.
- efectele secundare cunoscute sub denumirea de mahmureala sunt mai blande in cazul berii, desi aici am observat ca efectele variaza de la persoana la persoana, am auzit de unii care spun ca mahmureala de bere ar fi cea mai crunta desi sincer mie mi se pare cea mai suportabila, dupa un exces de vin (chiar daca vinul a fost de calitate) simt o aciditate in stomac de parca as fi baut toata noaptea lichid de baterie. Ca sa nu mai vorbesc de efectul pe care il au cateva sticle de vin rosu asupra cavitatii bucale de a doua zi dimineata, ca imi vine sa ma spal pe dinti de vre-o 3-4 ori.
- in aproape orice restaurant/bar vei gasi macar o sticla de bere care iti place, in putine baruri/restaurante vei gasi vinul pe care il doresti LA PAHAR.
Baby Blues
QUOTE(HalbaSus @ Oct 28 2007, 07:18 PM) *
Mai are rost sa spun cu cine votez ? biggrin.gif

Adevarul e ca in tineretile mele am incercat cam toata gama de vinuri/beri/spirtoase... cred ca in afara de acid sulfuric am baut cam tot ce mi-a picat in mana. Dupa cateva experiente dureroase am renuntat definitiv la tarii (indiferent ca se numeste saniuta sau chivas regal mie nu imi place... eu daca ma pun la o masa trebuie sa consum minim 1 l/h (de apa/suc/bere/vin) ori daca pe masa am o sticla de tarie va dati seama ce se intampla biggrin.gif.
La vinuri am o oarecare experienta, la un moment dat ai mei se ocupau destul de serios cu viticultura, asa ca stiu in mare cam ce inseamna vinul. Daca e sa aleg prefer unul rosu sec, nu trebuie sa fie neaparat foarte invechit, dar sa fie de calitate. Dar asa ceva beau doar foarte foarte rar. Defapt anul asta nu tin minte sa fi baut vre-un pahar de vin.

Dar ma rog... gusturile nu se discuta, sau cum zicea latinul: nu te poti c.ca in gusturile omului!

Dar avantajele berii, dincolo de preferinte personale, sunt incontestabile:
- este o bautura "de cursa lunga", poti sa bei mult mai multa bere decat vin, iar daca bei in acelasi ritm te vei imbata mult mai greu de la bere si ficatul va fi mai fericit.
- o bere de calitate e mai ieftina decat un vin de calitate.
- efectele secundare cunoscute sub denumirea de mahmureala sunt mai blande in cazul berii, desi aici am observat ca efectele variaza de la persoana la persoana, am auzit de unii care spun ca mahmureala de bere ar fi cea mai crunta desi sincer mie mi se pare cea mai suportabila, dupa un exces de vin (chiar daca vinul a fost de calitate) simt o aciditate in stomac de parca as fi baut toata noaptea lichid de baterie. Ca sa nu mai vorbesc de efectul pe care il au cateva sticle de vin rosu asupra cavitatii bucale de a doua zi dimineata, ca imi vine sa ma spal pe dinti de vre-o 3-4 ori.
- in aproape orice restaurant/bar vei gasi macar o sticla de bere care iti place, in putine baruri/restaurante vei gasi vinul pe care il doresti LA PAHAR.

Am mici adnotari ca sa le spun asa . doar ca sa fiu bland:
1. Gusturile se disputa , nu se discuta si pornind de aici, simpaticul meu co-forumist, pot spune ca ai gusturi care "depinde" doar de tine si de nimic altceva. Eu de exemplu nu pot refuza un pahar de vin bun dar tu vad ca anul asta ai baut numai bere ( rau lucru).
2.Mahmureala de la bere e chiar crunta iar de la aceiasi lichioare ramai cu un gust mult mai rau decat de la vin.
3. Efectele vinului rosu ( de ex) sunt mult mai benefice familiei ( sau cuplului), decat cele ale berii care aduce doar scandal.
4. In orice restaurant vei gasi un vin bun, oricat de infect va fi el (restaurantul). Ex de vinuri acceptabile: murfatlar- cel cu tirbusonul, merlotul,etc, care banuiesc ca se afla in oricare bodega in care ai putea sa intri tu sau eu.
5 Promit ca mai gasesc multe alte avantaje care vor face pe viitorii votanti sa incline mai drastic balanta votului. Promit!
PS: IN VINO VERITAS! Am zis!
T u d o r
Vin all the way. smile.gif

Bere beau de 2 ori pe an, nu ca nu mi-ar placea, ci pur si simplu gasesc altceva mai bun de fiecare data. Vin beau cu placere, rosu sau alb. Si mai cu placere consum coniac (my favourite) de calitate si whiskey tot asa. Scotch, nu bourbon. biggrin.gif O palinca buna merge si ea.

Ok, acum sa explic si cat beau. biggrin.gif Cel mult 1 data pe luna, foarte rar se intampla sa exagerez (2 ori) tongue.gif In tinerete am avut ceva "iesiri" cu saniuta, cu carpati fumati cu compasul (sa nu se piarda decat minimum-minimorum), bere cu naveta (Gambrinus nepasteurizat, preferabil la litru) si prieteni buni. smile.gif Ehhh, cum trec anii... Oricum, de baut acum beau doar ocazional. Cum am mai spus, adica. smile.gif
HalbaSus
QUOTE
2.Mahmureala de la bere e chiar crunta iar de la aceiasi lichioare ramai cu un gust mult mai rau decat de la vin.


Aici am mai zis ca tine de organismul fiecaruia... sau poate de obisnuinta. Eu daca beau o sticla de vin a doua zi am stomacul in pioneze si cand ma trezesc am o senzatie foarte neplacuta in gura. De la 4 beri (echivalentul in grame de alcool a unei sticle de vin) n-am nici pe dracu.
Oricum mi-e greu sa compar stintific mahmurelile de vin vs bere, pentru ca pe de o parte ajung foarte rar in aceasta stare, in al doilea rand mahmurelile de vin sunt o amintire foarte indepartata (dar extrem de neplacuta). Am prieteni care sustin acelasi lucru pe care il spui tu, ca mahmureala de bere e mai grea... eu cred ca tine de organismul fiecaruia si ce tolereaza mai bine fiecare.

Cel mai important argument pro-bere este faptul ca e o bautura de "cursa lunga", berea are aproximativ 5% alcool, vinul cam 12% alcool... La o cina este irelevant, ca oricum nu bei mai mult de o sticla de vin sau 3-4 beri. Dar la o iesire mai lunga, sa zicem la o seara de carti cu prietenii, unde stai cateva ore bune... e greu sa mergi pe vin. Sau daca mergi pe vin atunci trebuie sa il indoi cu ceva, dar deja pierzi calitatile "nobile" ale vinului. Mai am niste prieteni care cand mergem sa jucam carti in loc de bere beau o licoare tare spurcata: vin rosu + cola sick.gif . Nici spritul cu vin alb nu mi se pare o treaba buna, practic spritul incearca sa imite berea... dar nu reuseste. Iar daca bei doar vin fara sa-l indoi atunci probabil dupa 2-3 partide vei incepe sa spui prostii tongue.gif

QUOTE
3. Efectele vinului rosu ( de ex) sunt mult mai benefice familiei ( sau cuplului), decat cele ale berii care aduce doar scandal.

As putea aduce argumente care sa demoleze acest mit dar pentru a pastra decenta pe forum ma voi abtine. Ca sa mentimem totusi discutia la un nivel "stintific" voi spune doar atat: cel putin la varsta mea, calitatile "energizante" ale vinului rosu sunt inutile - de altfel aceste calitati sunt mult supraapreciate de folclor, cat despre efectul dezinhibant dat de cateva pahare de vin, acesta se datoreaza alcoolului, acelasi efect va avea si berea si votka si orice bautura care contine alcool.
Paul46623
Vin, fie shpritz (sau sangria, nyam nyam), daca-i mai 'de buturuga', fie simplu, daca-i mai special.
Bere, hmh. Nu-s mare fan. Mai ales al berilor romanesti (nu-mi prea plac lager-ele; prea mult gaz). Beau doar daca beau si ceilalti.
Ce n-am vazut pe la noi (si ar putea concura cu succes contra shpritzului) e cidrul (pe stil britanic, nu francez; ala e prea scump si 'fitzos').
vio
so .. este orele care este adica 12:53 ma aflu la biroul muncii si ma delectez cu un Carlsberg rece si bun ... hai noroc... biggrin.gif am propus pt la munca in loc de apa la Fantana sa punem un butoi cu vin roshu sa bem fiert ca acu e rece si merge biggrin.gif
Hoinar
Bere...din toate pozitiile.

Vinul sa traiasca...da' eu dupa 2 pahare de vin deja zambesc prea mult...ceea ce nu fac nici dupa 4 beri.
Poate e de la varsta, ca tinerii beau mai multa bere, si cei cu experienta prefera vinul sau tariile.
Om vide in viitor. Pana atunci, beer.gif tuturor.
Luka
Votat vin.
Berea merge la anumite ocazii, la un gratar cu mici, la o intalnire la terasa. Vinul merge seara cate un pahar, merge la un restaurant, la o masa buna. Berea e de consumatie asa, vinul e mai nobil.
Oricum nu sunt un mare bautor, a trecut vremea aia de liceu... whistling.gif Atunci am experimentat diverse, dar tot vinul e mai bun.
Ca bere merg Leffe, Ursus, Carlsberg. Ca vin: astea mai demidulci, de femei smile.gif Prefer un alb demidulce, dar merge si rosu, depinde de moment.
AZAZEL
cu toate ca am votat berea , as putea sa spun ca le prefer pe ambele. din punctul meu de vedere berea merge vara cand sunt calduri, in anotimpul rece eu preferand mai mult vinul.

imi place mult mai mult vinul facut la tara cu toate ca unii il considera un gunoi. imi place atat la gust cat si faptul ca nu are chimicale in el.

imi place si tuica dar nu suport taria cumparata din magazine. mi se pare penala indiferent despre ce tarie vorbim. am 2 sticle de wisky(nu stiu cum se scrie) tocmai de cand m-am insurat. as face oricand schimb cu doua beri sau cu o sticla de tuica de calitate facuta din prune.

imi place sa mananc friptura de pui cu usturoi si sa beau bere. doamne ce buna este!!! salivez ca un caine.
DORU
Si nu-ti ia foc limba de la combinatia letala usturoi-bere? laugh.gif
f1anatic
Depinde de situatie, de ce maninci si cu cine esti. Bune amindoua
drabisan
QUOTE(Hoinar @ Oct 29 2007, 02:00 PM) *
Om vide in viitor. Pana atunci, beer.gif tuturor.

Bine ma pustiule...AAAAAAAAAAA si La Multi Ani, cu intirziere, dar acum mi-am adus aminte de posturile cu urari!

Azazel...pui cu mujdei si cu bere si inainte si dupa...(o sa trebuiasca sa schimb tastatura...e a nu stiu cita oara cind balesc...)

Paul46623, sangria? Te felicit ca-ti place. Eu, prima oara, am simtit ca daca ma ating de a doua gura o sa umplu barul cu ... Am incercat si a doua oara, dar dulcele ala cu vin... Nici nu vreau sa mai miros vreodata!

PS: ADMIN - a disparut :bleax:
Baby Blues
La ora asta este egalitate. Ma gandesc ca totusi se vor scjimba sortii lichoarei zeilor. Mie nu mie rusine sa beau sprit cand sunt la un joc de rummy sau whist or rent. La masa inainte parca merge sec dar dupa masa cand savurezi o tigara si o cafea parca merge un sprit cand incep povestirile.
booneK9
Dupa cum ma mana sufletul, vinul iese castigator pe toate planurile.
Doar ca asta trebuie degustat, savurat, baut cu un oarecare ritual, companie, hrana, locatie, etc. Ceea ce nu se aplica in cazul berii, care merge in orice imprejurare si anotimp. Plus ca mai repede iesi cu baietii "la o bere" decat "la un vin". Iar cum berea e "de cursa lunga", duc mai multa bere decat vin.
A, da, si niciodata spritz. Never-ever. Pacat, vorba ceea ... si de apa si de vin. Daca tii neaparat sa testezi si gustul apei, se folosesc doua pahare.
Asadar, despre bere, cea mai cea e Westmall tripel, o trapista belgiana de 9 volti si ceva. In lipsa merge aproape orice, dar nu chiar Margineni sau alde astea.
Despre vinuri, cel mai bun a fost un vin rosu californian (care nu stiu cum se cheama). Rosu sa fie. Iar de n-o fi rosu ... negociem.
Votam vinul.

iar la ceas de seara, vara, in gradina, merge un trabuc cu coniac si palavre pana canta cocosii.
Paul46623
QUOTE(drabisan @ Oct 29 2007, 07:37 PM) *
Paul46623, sangria? Te felicit ca-ti place. Eu, prima oara, am simtit ca daca ma ating de a doua gura o sa umplu barul cu ... Am incercat si a doua oara, dar dulcele ala cu vin... Nici nu vreau sa mai miros vreodata!

N-a pus destula apa minerala. De fapt, probabil nici n-a pus (ceea ce este o greseala, deoarece sangria trebuie sa fie racoritoare). Sangria adevarata e practic un shpritz (cu vin rosu sau alb, preferabil rosu) cu suc si bucati de fructe, o picatura de tarie gen coniac si putin zahar sau miere (ingredientele, cu exceptia borvizului, se amesteca si se pun la frigider pentru cateva ore). Si multa gheata. Nu-mi dau seama cum ar putea cineva sa bea vin rosu cu suc de fructe (eventual si zahar sau miere) fara sa-i puna apa minerala. Iese prea leshinat.

A, si daca esti cumva in Spania, sa nu care cumva sa comanzi sangria de la bar: http://gospain.about.com/od/fooddrink/qt/sangriasecrets.htm Mai bine comanzi binecunoscutul carcalete, care-i cam acelasi lucru pentru barmanul spaniol, dar total diferit pentru buzunarul tau.
Baby Blues
deci incepem sa ne miscam . Vinul castiga din nou teren. Cum bine spune Boonek, in mod normal ar trebui baut cu apa langa dar avand in vedere ca vara vrei sa te racoresti merge si sprit.
vio
ca sa va explic .... sunt vinuri care se beau in modul shpritz si shpritzu se face cu sifon nu cu apa minerala .

vinu castiga teren pt ca romanii sunt bautori de vin nu de bere , deci era de asteptat ... un vin bun la noi gasesti doar in pivnitzele de la tzara , pe care il poti lua intre 4 si 10 roni litru ... ce este pe raft este cam a 5 a mana .


abia astept primu drum la tzara sa dau iama in butoiu de alb de anu asta ..


investitie : cu 400 Ron cumparat 300 de kg de merlot facut 380 de litrii vin ...
cod
Clar vin. La o masa grea, un vin rosu sec sa-ti usuce gura merge de minune. Sau un roze, sau un alb dar tot sec, sau....

Oricum, fac o singura exceptie: cand sunt in Cehia. Atunci nu ma ating decat de bere si nu regret deloc.
ozz86651
Au plusri si minusuri. Berea e nesanatoasa, ingrasa (beer belly). Vinul, cel putin in cantitati mici si daca nu ai alte probleme care se interfere, nu face decit bine. Berea buna e intradevar mult mai ieftina ca vinul foarte bun. Dar se gaseste suficient vin mai mult decit acceptabil la pret de bere scumpa. Betia cu bere e groaznica dar pe de alta parte are bariere naturale, cit naiba poti sa bei? Bautul berii in cantitati mari e foarte inconfortabil, de doare putza de atita pipi. Exista o multime de mincaruri care merg mai bine cu bere, dar maximul de rafinament se obtine numai cu vin bun plus o mincare pe masura. Din pacate o mincare indiana excelenta la un restaurant linga mine cu 3 sticle de bere foarte buna aduse de la magazinul de alaturi te costa 15$ impreuna. O stica de vin decent cu o mincare frantuzeasca te costa oricit, dar minim vreo 60$ sa zicem, asta daca nu platesti in euro. E drept ca e altceva, dar nici prima varianta nu e de dispretuit (in loc de indiana se poate pune romaneasca traditionala, un gratarel, o friptura etc).
Cit despe vinuri, e asa: nu se face vin in Romania. Adica ala bunicel e rar, inconstant, greu de gasit. Feteasca neaga ar fi soi cu potential in miinile cui trebuie. Pe de alta parte se face mult vin prost in Franta. Cel mai bun raport calitate pret e prin Spania. Americane nu prea, sint prea scumpe pentru ce ofera, la acelasi pret gasesti ceva mai bun frantuzesc.
HalbaSus
Asta cu berea ingrasa este mai mult mit decat realitate... berea are ~40 de calorii (in functie de tipul berii) pe 100 ml iar vinul ~80 calorii/100 ml, dar si asta depinde de tipul vinului. Desigur berea se consuma in cantitati mai mari decat vinul (minim duble as zice eu) asa ca cele doua valori se egalizeaza in realitate.
Singura chestie care poate avea efecte asupra siluetei este marirea stomacului din cauza CO2-ului din bere... dar daca bem vinul cu apa minerala efectul este identic.
In cantitati rezonabile ambele sunt sanatoase. In cantitati mari ambele sunt nesanatoase... simple as that.
Dar daca vine vorba de exagerari atunci berea are un mare avantaj ca te limiteaza in mod natural cum zicea zi ozz, hai ca bei 10-15-20 de beri... dar nu le poti bea intr-un interval scurt asa ca efectul asupra organismului este oarecum atenuat. Vinul il poti bea chiar mai repede (deoarece nu e gazos) si contine de 2 ori mai mult alcool... deci in caz de exagerare ficatul incaseaza o lovitura de 2 ori mai mare intr-un timp mai scurt.
Hoinar
QUOTE(drabisan @ Oct 29 2007, 07:37 PM) *
Bine ma pustiule...AAAAAAAAAAA si La Multi Ani, cu intirziere, dar acum mi-am adus aminte de posturile cu urari!

Azazel...pui cu mujdei si cu bere si inainte si dupa...(o sa trebuiasca sa schimb tastatura...e a nu stiu cita oara cind balesc...)

PS: ADMIN - a disparut :bleax:


Multamesc frumos pt urari smile.gif.
La pui cu mujdei si zeama de hamei ma bag si eu...cu toate degetele biggrin.gif.

ps la ps: exista yucky.gif si sick.gif in loc de :bleax: tongue.gif
drabisan
QUOTE(Paul46623 @ Oct 29 2007, 09:49 PM) *
A, si daca esti cumva in Spania, sa nu care cumva sa comanzi sangria de la bar: http://gospain.about.com/od/fooddrink/qt/sangriasecrets.htm Mai bine comanzi binecunoscutul carcalete, care-i cam acelasi lucru pentru barmanul spaniol, dar total diferit pentru buzunarul tau.


Pai nu am bafta sa fiu locuitor al Spaniei (si sa nu spun unde m-am nascut), dar acolo am incercat in ambele ocazii, in ani diferiti, locatii diferite. Recunosc, habar nu aveam ca se consuma cu apa, si, de fiecare data, am incercat sa beau ce aduceau chelnerii...
Bun sfatul, 10q, data viitoare chiar incerc si cu apa...Dar daca nu merge nici asa...nu ma mai ating EVER!.
drabisan
QUOTE(Daniel104187 @ Oct 30 2007, 09:10 AM) *
Clar vin. La o masa grea, un vin rosu sec sa-ti usuce gura merge de minune. Sau un roze, sau un alb dar tot sec, sau....

Oricum, fac o singura exceptie: cand sunt in Cehia. Atunci nu ma ating decat de bere si nu regret deloc.


DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zilnic ma gindesc ca are alt gust urquell-ul acolo. Si staropramen-ul. Budwiser-ul parca nu era cine stie ce, dar primele 2, draft...iamiamiami...

Pentru vin fain merita sa te opresti la slovaci...si-ti faci incalzirea pentru berea ceheasca...cu vinurile slovace...n-au numele celor frantuzesti, dar sint absolut mai bune decit ce se gaseste in pentagon!!!!
HalbaSus
QUOTE
DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zilnic ma gindesc ca are alt gust urquell-ul acolo. Si staropramen-ul. Budwiser-ul parca nu era cine stie ce, dar primele 2, draft...iamiamiami...


Oh ya ! absolut de acord... am fost de vre-o 4-5 ori in cehia pana acum si ma gandesc ca la anul trebuie sa merg din nou. Si eu sunt mare fan Pilsner Urquell thumbsup.gif dar ma impac si cu staropramenul si cu budweiserul... mai putin cu krusovice (dar asta oricum e mai rara, si e mai mult pentru femei tongue.gif). Pe langa faptul ca berea lor e senzationala este si extrem de ieftina (chiar si comparativ cu romania, nemaivorbind de austria/germania/etc).
P.S: si slovacii au o bere buna: zlaty bazant (fazanul de aur), in ungaria daca va opriti sa mancati/beti evitati berile lor nationale si cautati urquell/budweiser/zlaty bazant sau chiar HB, deobicei au preturi rezonabile (sub 3 euro) si sunt incomparabil mai bune decat berile lor nationale.
booneK9
QUOTE(stefan_adrian @ Oct 29 2007, 10:04 PM) *
deci incepem sa ne miscam . Vinul castiga din nou teren. Cum bine spune Boonek, in mod normal ar trebui baut cu apa langa dar avand in vedere ca vara vrei sa te racoresti merge si sprit.


Nevăr!
Blasfemie!
Ori bei vin, ori apă. E păcat de vin să-l îndoi cu apă. Mai bine bei ceai din ăla cu 0,1% fruct.
Dacă vrei să te răcorești, bea apă, mănâncă înghețată, dar nu îndoi vinul...
Baby Blues
QUOTE(booneK9 @ Oct 30 2007, 11:28 PM) *
QUOTE(stefan_adrian @ Oct 29 2007, 10:04 PM) *
deci incepem sa ne miscam . Vinul castiga din nou teren. Cum bine spune Boonek, in mod normal ar trebui baut cu apa langa dar avand in vedere ca vara vrei sa te racoresti merge si sprit.


Nevăr!
Blasfemie!
Ori bei vin, ori apă. E păcat de vin să-l îndoi cu apă. Mai bine bei ceai din ăla cu 0,1% fruct.
Dacă vrei să te răcorești, bea apă, mănâncă înghețată, dar nu îndoi vinul...

Promit ca urmatoarea data cand ne intalnim bem amandoi vin cu apa ( plata) langa . Nu ca ultima data cico din cauza masinilor. biggrin.gif
ozz86651
QUOTE
Depinde de situatie, de ce maninci si cu cine esti. Bune amindoua


Corect! Vinul cu femeile, berea cu barbatii sau singur. biggrin.gif

QUOTE
Nevăr!
Blasfemie!


Nu-s deloc fan al spritului sau a vinului fiert sau a sangriei, dar nu mi se pare blasfemie pentru ca pur si simplu e alta bautura. Ca si cum ai spuna ca lichiorul ala de whisky e whisky cu zahar sau ca cocktailul e un borhot amestecat de bauturi bune. Not really. Pin la urma si francezii beau vin alb sec cu suc de coacaze ca aperitiv si sincer nu e rau deloc un paharel. Nu toate vinurile sint facute pentru degustari si mirosiri, ci numai vreo 5-10% maxim, restul pot inlocui pur si simplu lamiia din limonada.
Ca paralela pot sa dau whisky cu gheata. E pacat de tot sa strici cu gheata un scotch single malt (ca in Romania whisky se cheama toate, ca-i scotch, ca-i whisky sau bourbon, sa nu sara tovarasul f1anatic) de 25 de ani maturat in butoaie de vinm. La whisky cu gheata se foloseste cel mai penal scotch sau whisky, Johny Walker red label de exemplu, pentru ca oricum nu se simte diferenta. Asta nu insemna ca nu e o bautura placuta in anumite ocazii.
Iarasi nu e de dispretuit nici vinul de tara BUN, dar e cu totul alt animal decit vinurile fandosite. Diferenta e ca dintre bere si vin. Nu sint de acord cu treaba cu chimicalele, un vin de tara are CEL PUTIN tot atitea chimicale ca un vin de sticla BUN (nu neaparat scump). Unele au un gust oribil de sulf.

QUOTE
dar sint absolut mai bune decit ce se gaseste in pentagon!!!!


Absolut glumesti. Vinurile frantuzesti (UNELE) sint extraordinare, iti garantez ca nu e snobism, de slovacia n-a auzit nimeni. Sint o multime de vinuri bune si la altii (Spania e probabil imediat pe locul 2, dar si in USA si multi altii), dar nu in cantitatea si calitatea celor frantuzesti.
Conteaza enorm cum cumperi un vin. Te duci in magazin si insfaci prima sticla? Sansa sa nimeresti unul bun cu adevarat e 0. Iei unul scump? Piata vinului nu e rationala pentru ca sint multi cumparatori snobi (in Asia e regula) care platesc numele, nu calitatea care pentru ei e tot aia. In mod normal te uiti la "review-uri" ca la masini (Wine Spectator de exemplu) si dupa aia cumperi, numai ca si reviewurile astea trebuie sa stii sa le interpretezi. La bere e infinit mai simplu, plus pentru bere.

Halba, ingrasatul nu e deloc legenda. Arata-mi citi oameni grasi din vin vezi, ca din bere iti arat eu. Caloriile nu-s relevante, alcoolul nu devine usor grasime, asa si benzina are o multime de calorii si carbunele, dar nu te ingrasi de la ele. Toata proteina si glucidele din bere insa sint dezastru.
HalbaSus
Pai eu am 1.82 si vre-o 63 de kile, beau cam 2 beri/zi iar in week-end mai mult, unul din partenerii mei constanti de bere are cam tot asa si bea si el destula bere. Nici vinul si nici berea nu ingrasa, pizza pe care o mananci cu berea - aia ingrasa, sau mancarea frantuzeasca cu care servesti vinul... aia ingrasa. Eu nu cunosc pe nimeni care sa manance putin si sanatos dar sa se fi ingrasat din cauza berii. Principalul motiv pentru care ingrasa bauturile alcoolice este ca iti fac pofta de mancare, si un vin bun sau o bere nu te indeamna nicidecum la salate si mancaruri dietetice ci la pizza si fripturi.
Berea contine peste 90% apa... mi-e greu sa cred ca ar putea ingrasa, de altfel cunosc multe persoane supraponderale care nu se ating de bere (nici de vin nu cred ca se ating prea des).
Cat despre efectul ingrasator al alcoolului... cati alcolici grasi ai vazut tu ?
guerilla
QUOTE(HalbaSus @ Oct 31 2007, 10:13 AM) *
Pai eu am 1.82 si vre-o 63 de kile.

propun sa facem clubul barbatilor aerodinamici. il luam si pe admin laugh.gif ca si el e la fel ca noi.

cat priveste berea sau vinul, eu prefer din doua rele, pe ala de se face din struguri.
bere beau rar. primul motiv e ca acasa nu beau bere ca nu se impaca cu mancarea preferata. al doilea motiv e ca in oras merg 99% cu masina asa ca nexam alcool.
vin beau acasa sec sau demisec ca loveste foarte bine la fripturici, paste, etc. nu conteaza rosu sau alb, negru sau roze. bun sa fie. iar ca volum, max un pahar. si vinul nu se bea cu apa. poate doar separat.
daca ar fi dupa mine, producatorii de alcool ar da faliment nu? laugh.gif
HalbaSus
Noroc ca sunt altii care au grija sa prospere si producatorii de bere/vin biggrin.gif
Eu am norocul sa locuiesc intr-un oras mic... asa ca daca vreau sa ies la bere cu baietii merg cu taxi-ul si ma costa 4 lei de acasa pana la birt (as putea merge si pe jos in vre-o 15 minute). Daca ies in oras cu sotia atunci conduce ea deci iar nu am probleme... Deh' mai au si barbatii insurati avantaje... putine ce-i drept dar conteaza si astea biggrin.gif
A K U
ozz, cati oameni cunosti care trag benzina prin paine si halesc carbuni?laugh.gif
halba, depinde de metabolismul fiecaruia. Si eu am un prieten care are inaltimea ta dar vreo 5-7 kile mai putin. Vreau sa-ti spun ca omul mananca la fiecare masa cat trei adulti hamesiti si nu pune un gram pe el. Persoane ca el sau ca tine (din cate imi dau seama) pot bea 10 beri zilnic, cu supliment la 3 zile, si tot degeaba.
ozz86651
Exact. Exemplul personal nu conteaza, si eu am fost slab tir pin pe la 30 de ani si mincam des si 3 piini pe zi (asta pe la 18 ani), cu mincare, evident, iar acum am >25 de kile in plus si nu ma ating de piine. Si nu am zis ca NUMAi de la bere te ingrasi ci de la efectul cumulat. Daca maninci 1000 de calorii pe zi si bagi 3 beri dupa aia nu o sa te ingrasi orice ai face. Deci daca tu ai metabolsim din asta, ferice de tine, dar ar fi bine sa tina toata viata ca altfel socul cind intri la restrictii alimentare/de baut o sa fie cam naspa smile.gif. Daca vrei mincarea frantzeasca cu vin vs. bere, uita-te cum arata nemtii/englezii si cum arata francezii smile.gif. Evident si factorul genetic si stilul de viata joaca un rol.
Ca sa concluzionam, sint bune domle amindoua smile.gif.
HalbaSus
QUOTE(ozz86651 @ Oct 31 2007, 05:59 PM) *
Ca sa concluzionam, sint bune domle amindoua smile.gif.


drunk.gif arigato.gif

Corect, ambele sunt bune, dar separat tongue.gif
A K U
Eu nu pot sa votez pentru ca sunt pro amandoua. Da' sa va spun ceva: nici o bere din lume nu egaleaza vinul rosu sec, curat, fara porcarii in el, pe care-l am de la al meu tata si din care beau cate un pahar in fiecare seara thumbsup.gif. Si asta o spune unul care a baut (si sigur va mai bea) hectolitri de bere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.