No SSO cookie

Smartul cu 4 usi se va schimba radical

voteaza
(0/ 0)
Smartul cu 4 usi se va schimba radical
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noile Smart se vor naste din cooperarea firmelor Daimler, Renault si Nissan. Despre acest lucru s-au aflat cateva detalii. Forfour se va schimba radical.

 
 

Daimler a anuntat recent ca va dezvolta o noua generatie a Smart-urilor impreuna cu Renault si Nissan, astfel micutele Fortwo si Forfour cu 4 usi vor primi urmasi. Masinile se vor gasi cu motor pe benzina si diesel, iar sistemele  de propulsie vor fi electrice  100% sau hibride. Astfel, va aparea un rival pentru masina de oras Project I, al lui BMW.

Prima oara va sosi noul Fortwo in 2012, care va fi construit pe o platforma modulara proaspat dezvoltata, la care acum se adauga ultimle retusuri in centrul de dezvoltare Sindelfingen. Nu cu mult timp dupa el va sosi varianta Renault care se construieste pe aceeasi platforma, aceasta urmand a se fabrica in aceeasi unitate de productie cu Smart-ul, la Hambach, in Franta.

Conceptul cu sistem de propulsie a rotilor din spate ramane cu carcasa Tridion, pe care-l va primi si Forfour din 2014, care va fi construit pe platforma alungita a lui Fortwo. Acest model va imparti platforma cu viitoarele Twingo-uri, iar ambele modele vor fi fabricate la Novo Mesto, din Slovenia. Multumita cooperarilor, Daimler poate sa scada pretul, noile Fortwo si Forfour fiiind mai ieftine decat variantele anterioare.

Forfour va fi mai modern, cu forma sa de van, va avea o lungime de aproximativ 3500 de milimetri, iar inaltimea va fi 1550 de milimetri, deci cu 80 de centimetri va fi mai lung decat Fortwo actual. Un semn de intrebare ramane la “celula de siguranta”, discutandu-se daca vor fi sau nu usi culisante in spate. Pentru ca si motorul va ajunge fi in spate, nu se poate spera la un portbagaj mare, dar macar ambele scaune din spate vor fi pliabile.

Noile motoare cu 4 cilindri pe benzina si diesel vor propulsa noul Forfour, iar volumul destinat acestora poate sa ajunga pana la 1,2-1,8 litri. In ambele Smart-uri schimbatoarele, automatizate cu dubla cuplare, vor avea grija de transmisia de putere, in asa fel schimbatoarele Getrag robotizate si cuplarea simpla vor disparea din micutele masini. 

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0974 :: 17.78MB