No SSO cookie

Patru tipuri de ceara de masina

voteaza
(0/ 0)
Patru tipuri de ceara de masina
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ceara de masina este pasul final cel mai important in infrumusetarea masinii tale. Actioneaza ca factor de protectie si izolare, nepermitand mediului inconjurator sa ajunga la vopseaua de pe masina. Aplicarea cerii pe masina in mod regulat nu ii ofera doar un aspect placut, dar extinde si perioada de viata a caroseriei si vopselei. Exista mai multe tipuri de ceara de masina pe piata, ceea ce poate fi derutant. Ce face fiecare?

 
 
Tipuri de ceara de masina

Cu toate ca exista multe varietati de ceara de masina pe piata, exista doar doua tipuri de ceara. Una este cea naturala, care deriva, total sau partial, din plante. Cealalta este sintetica, facuta din chimicale. Ambele fac aproximativ acelasi lucru, dar au proprietati diferite.

Ceara naturala de masina

Ceara naturala de masina este, de obicei, cea mai buna alegere si, cu siguranta, la cel mai ridicat pret. Multi oameni s-au lovit de ceara de masina cu carnauba, care deriva din planta copernice cerifa, originara din Brazilia. Ceara naturala include, deseori, carnauba, fie in forma pura, fie amestecata cu produse uleioase sau petroliere in diferite cantitati. Cu toate acestea, sunt considerate ceruri de masina naturale, deoarece contin carnauba. Ceara din carnauba pura este cea mai scumpa dintre toate.

Desi ceara din carnauba si alte ceruri naturale ofera protectie completa vopselei unei masini, ele trebuie sa fie reinnoite regulat, deoarece nu rezista decat 1-2 luni de zile. Ceara naturala ofera o finisare lucioasa pe care cerurile sintetice nu o pot oferi. De obicei, ceara naturala se gaseste sub forma de pasta.

Ceara sintetica de masina

Majoritatea cerurilor de masina sunt sintetice. Fac acelasi lucru ca si ceara naturala, dar sunt facute din chimicale. Nu exista deloc ceara naturala in cadrul acestor produse, facandu-le mai izolante pentru vopsea decat ceara naturala. De obicei, se gasesc sub forma lichida sau pulverizanta. Acestea ofera avantaje pentru acoperire si usurinta aplicarii.

O parte a etosului din spatele cerii sintetice este ca poate fi folosita mai usor decat omologul sau natural. Nu se imbina atat de greu in caroserie si se lustruieste mai usor. Dat fiind ca nu exista nimic natural in ea, ceara sintetica va persista mai mult decat ceara naturala, pana la un sezon, inainte de a fi nevoie sa fie inlocuita.

Varatii

In cadrul cerii sintetice, exista multe variatii. Acestea includ ceara transparenta si ceara colorata. Cea din urma reprezinta ceara potrivita culorilor inchise sau deschise de vopsea. E un alt mod de a profita de o piata in extindere, in care pasionatii de masini vor sa isi rasfete vehiculele cu un luciu nemaivazut. Ceara de masina este o afacere buna.

Luciul de masina este similar cerii, si va imbunatati calitatea vopselei. Nu are aceleasi calitati protectoare ca si ceara. Ca multe alte produse, necesita ceara deasupra pentru ca treaba sa fie incheiata.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1213 :: 17.78MB