No SSO cookie

Masinile Volvo pot accelera singure

voteaza
(0/ 0)
Masinile Volvo pot accelera singure
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

158.000 de masini din treizeci de tari sunt rechemate de catre Volvo pentru ca in motoarele diesel trebuie verificat nivelul de ulei. Daca acest nivel este prea inalt, poate provoca accelerarea neintentionata a masinii.

 
 

Dupa chemarile repetate ale masinilor in service de catre cei de la Toyota, producatorii au devenit sensibili la cele mai mici defectiuni, de data aceasta cei de la Volvo au anuntat o actiune de 158 de mii de exemplare. Masinile pe care au fost montate motoare diesel cu cinci cilindri, la care trebuie verificat nivelul de ulei, au fost vandute in treizeci de tari.

Atunci cand in cazul unei arderi ineficiente acest nivel creste prea mult sau chiar trece de maximum, este posibil ca, datorita impactului negativ asupra electronicii, la eliberarea pedalei de acceleratie masinile sa nu reactioneze, pastrand sau chiar marindu-si viteza. De anul trecut pana acum au fost sesizate 55 de asemenea cazuri, doar in Germania au fost in numar de 25, accidente insa nu s-au semnalat.

Accelerarea neintentionata apare rar din cauza defectiunii, in acelasi timp motorul poate fi afectat. Modelele afectate S40/V50 au fost fabricate pana in anii 2006-2010, modelele C30 si C70 pana in anii 2006-2009, modelul V70/XC70 pana in 2008-2009 si modelul XC60 pana in anul 2009. Proprietarii sunt notificati prin corespondenta si sunt rugati sa se adreseze celui mai apropiat service daca remarca o crestere prea mare a nivelului de ulei.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1042 :: 22.18MB