No SSO cookie

Istoria brandului Plymouth

voteaza
(0/ 0)
Istoria brandului Plymouth
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Plymouth face parte din triada de masini cu preturi mici Chevrolet-Ford-Plymouth si a avut mult de suferit la inceputul anilor ’60, in mare parte datorita masinilor putin stilizate, care nu au reusit sa atraga atentia fanilor in anii 1960-1962, dar si infiltrarii in acest sistem a masinilor Dodge.

 
 

Recastigand teren la inceputul anilor ’70, in principal cu modelele compacte Valiant si Duster, Plymouth nu a reusit niciodata sa depaseasca total criza financiara prin care a trecut Chrysler la finele anilor 1970. Deciziile marketerilor au redus si ele linia de productie a Plymouth.  Pana in 1979, linia sa de productie s-a redus la modelele Volare si Horizon si la cateva importuri Mitsubishi reasamblate.

Dupa ce a decis sa ucida brandul Eagle in locul Plymouth, Chrysler a planuit extinderea liniei acestuia cu modele unice, inainte de achizitia de catre Daimler-Benz AG. Primul model a fost Plymouth Prowler, un vehicul foarte modern. PT Cruiser trebuia sa fie al doilea model. Vehiculele aveau insa o grila similara, ceea ce dovedea faptul ca Chrysler intentiona sa aleaga o ruta retro pentru brandul Plymouth. In afara de Prowler, care a reprezentat un succes, Plymouth nu mai avea produse unice, care sa nu fie disponibile si pe liniile Dodge. Mai mult, in timp ce multi dealeri Plymouth vindeau si masini Chrysler, multi dealeri Dodge vindeau numai vehicule Dodge, ceea ce putea crea discontinuitate. In consecinta, DaimlerChrysler a decis stoparea productiei dupa limita de 2001 modele. PT Cruiser a fost in final lansat ca Chrysler, iar linia Prowler a fost abosorbita de aceeasi marca. Plymouth Voyager a fost si el absorbit de marca Chrysler, iar atat Prowler, cat si Voyager si-au incetat de atunci productia.

In timp ce multi clienti nu au simtit lipsa brandului Plymouth, fanii Chrysler nu au considerat la fel, si chiar au facut cateva cereri la DaimlerChrysler pentru a readuce brandul pe piata. Desi se pare ca niciun vehicul nu va mai fi produs sub marca DaimlerChrysler, exista zvonuri ca Chrysler ar putea lansa un nou brand similar cu Toyota Scion. Mai mult, se pare ca numele Plymouth nu va mai fi niciodata reinviat daca se va produce o astfel de lansare. 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1189 :: 22.18MB