No SSO cookie

Inmatricularea unui autoturism nou - persoane juridice

voteaza
(0/ 0)
Inmatricularea unui autoturism nou - persoane juridice
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Inmatriculare autoturism nou - persoane juridice

 
 

Situatie:

Am achizitionat o masina noua, proprietar persoana juridica, plata cu cash.

Capacitate motor: 1398 cilindree.

La cumparare, am primit masina cu numere rosii, valabile 30 de zile.

Sfat: Cel mai bine ar fi, daca este posibil, sa inmatriculezi masina la Politie dupa ce expira Autorizatia de circulatie provizorie, din trei motive:

1. nu mai este nevoie sa predai numerele rosii
2. termenul de 2 ani de valabilitate ITP incepe din ziua inmatricularii la Politie
3. in cele 30 de zile in care ai numere rosii, daca iesi din localitate nu ai nevoie de rovinieta.
Unde trebuie sa mergi

1. Chiar in ziua in care am ridicat masina, m-am dus sa ii fac asigurarea obligatorie (RCA) si CASCO. Preturile difera in functie de firma de asigurari. Vanzatorul iti va oferi toate actele necesare pentru incheierea politelor de asigurare. Actele ti se inmaneaza pe loc.

2. Prima data trebuie sa primesti Cartea de identitate a vehiculului (CIV) de la distribuitorul de unde ai cumparat masina (eu am ridicat-o la o saptamana dupa cumpararea masinii).

3. Cu CIV, original si copie, te duci la Registrul Auto Roman (R.A.R.) (Adresa: Calea Grivitei nr. 391A, sector 1, Bucuresti, program de lucru cu publicul: luni – miercuri: 08.00-16.00, joi: 08.00-18.00, vineri: 08.00-13.30). Aici se aplica folia de secretizare pe CIV. Nu se plateste nicio taxa. Actul ti se inmaneaza pe loc.

4. Ar fi bine ca in acest moment sa depui actele pentru calculul taxei de poluare, pentru ca dureaza in jur de 2 zile pana primesti decizia de impunere. Pentru asta, trebuie sa te duci la Administratia Finantelor Publice Sector 6 (Str. Popa Tatu nr.7, etaj 1, camera E16; program cu publicul luni, marti, joi, vineri: 08.30-16.30, miercuri: 08.30-18.30) si sa ai cu tine urmatoarele acte: CIV – original si copie; Certificat de inregistrare la Reg. Comertului – original si copie; factura fiscala de achizitie a masinii – original si copie; carte de identitate reprezentant legal – original si copie. De la camera E16 trebuie sa iei o Cerere-tip, sa o completezi cu datele firmei, apoi vei depune actele pe care le-am enumerat mai sus, tot la camera 16 (originalele sunt necesare numai pentru confruntare cu copiile, ti se vor restitui).

Vei primi un bonulet cu numarul de inregistrare, data si ziua cand trebuie sa vii sa ridici Decizia de impunere (eu am depus actele miercuri si am primit Decizia doua zile mai tarziu, adica vineri). Dupa ce ti se calculeaza taxa de poluare, te duci cu decizia de impunere si platesti taxa la ghiseul nr. 14. Vei primi o chitanta pe care trebuie sa o pastrezi, la fel si Decizia de impunere pentru plata taxei de poluare.
Decizia de impunere a taxei de poluare se elibereaza in 2-3 zile lucratoare, chitanta se elibereaza in momentul platii.

Obs.: pentru un autoturism an de fabricatie 2011, Euro 5, motor de 1.4 cm3, CO2 129 g/km, taxa de poluare a fost de 625 lei (pe internet exista un calculator pentru calculul taxei de poluare).

5. De aici, trebuie sa ajungi la Directia Taxe si Impozite sectorul 6 (Complex Orizont, Drumul Taberei nr. 18, etaj 1, vinerea este program scurt, pana pe la ora 13.00), pentru ca autoturismul sa fie luat in evidenta.

Acte necesare: CIV – original si copie; Certificat de inregistrare la Reg. Comertului – original si copie; factura fiscala de achizitie a masinii – original si copie; carte de identitate reprezentant legal – original si copie; fisa de inmatriculare – original (in partea dreapta, cum ajungi la etajul 1, este un mini-centru de dactilografiere, de unde poti cumpara fisa de inmatriculare, care va fi completata de angajata de acolo cu datele din CIV. Taxa pentru fisa de inmatriculare: 10 lei); declaratie de impunere, completata in doua exemplare, unde se trec datele firmei, datele despre masina (luate din CIV) si datele reprezentantului legal. (Precizare: formularul Declaratiei de impunere il obtii de la ghiseul 1 sau 2, si tot aici depui si celelalte acte. Originalele ti se vor restitui). Pe baza acestei declaratii, se va calcula impozitul datorat pana la sfarsitul anului si se va emite o decizie de impunere. Dupa ce ai primit decizia de impunere, vei plati 52 lei (taxa de inmatriculare) si impozitul datorat (daca doresti), la ghiseul nr.5.

Actele se inmaneaza pe loc, chitantele se elibereaza in momentul platii.

6. Pasul urmator: te duci la orice sucursala CEC Bank si platesti taxa de talon, in valoare de 37 lei. Vei avea nevoie de datele firmei. Eu am avut la mine o copie dupa Certificatul de inregistrare la Registrul Comertului. Vei primi o chitanta.

7. Acum ultimul drum pe care trebuie sa-l mai faci pentru inmatriculare este la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V. - Soseaua Pipera nr. 49, sector 1, program de lucru de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Sfat: Daca nu vrei sa faci doua drumuri pana in Pipera, ar fi bine sa ajungi pana in ora 17.00, pentru a ridica talonul si placutele de inmatriculare in aceeasi zi).
Acte necesare: in primul rand, te duci la parter, in partea stanga, la ghiseul Informatii (34 sau 35) si iei o cerere de inmatriculare, pe care o completezi, in partea de sus, cu datele firmei; CIV – original si copie; Certificat de inregistrare la Reg. Comertului – original si copie; factura fiscala de achizitie a masinii – original si copie; delegatie din partea firmei, cu antetul firmei, pentru persoana care va depune actele pentru inmatriculare (nu este nevoie sa fie reprezentantul legal, dar delegatia este obligatorie chiar daca reprezentantul legal este cel care depune actele pentru inmatriculare); carte de identitate a persoanei delegate - original si copie; fisa de inmatriculare – original si copie (atentie, pe fisa de inmatriculare trebuie stampila firmei si semnatura reprezentantului legal. Lucratorul de la ghiseu iti va arata exact unde); polita de asigurare obligatorie (RCA) – copie; decizia de impunere pentru calculul taxei de poluare – original si copie (Atentie: la Politie va ramane originalul); chitanta pentru plata taxei de poluare – original si copie (ar fi bine sa faci 2 copii, pentru a-ti ramane una pentru contabil); chitanta pentru taxa de inmatriculare (52 lei) – original si copie; chitanta de la CEC pentru taxa de talon (37 lei) – original si copie. Toate aceste acte pot fi depuse la unul din ghiseele din partea stanga, de la 21 la 33.
Va mai trebui sa platesti o taxa pentru placutele de inmatriculare, care se achita la ghiseu si este de 85 lei, in cazul in care doresti o combinatie preferentiala. Vei primi o chitanta si ti se va spune ca, dupa minim 2 ore, sa te prezinti la ultimul ghiseu din partea dreapta cum intri in cladire, la persoane juridice, pentru a ridica talonul si placutele de inmatriculare. Aici va trebui sa prezinti o alta delegatie din partea firmei, cu antetul firmei, pe numele persoanei care ridica talonul si numerele, cartea de identitate a persoanei delegate, in original, chitanta pentru plata placutelor de inmatriculare, in original, si, daca inca nu ti-a expirat Autorizatia de circulatie provizorie, si numerele rosii.
Eu am asteptat vreo 3 ore, dar au fost persoane care au ridicat talonul si placutele intr-o ora si jumatate, in functie de noroc, probabil.
Din acest moment, masina este inmatriculata si, mare grija, daca iesi cu ea din localitate, sa nu uiti sa iti cumperi rovinieta!

Acte necesare per total (pentru a nu umbla de la un centru de copiere la altul, asa cum mi s-a intamplat mie):

Acte in original:

1. Carte de Identitate Vehicul (CIV) –fara folie de secretizare, pentru R.A.R.

CIV cu folia de secretizare

2. Certificat de inregistrare Registrul Comertului

3. Factura fiscala de achizitie a autoturismului

4. Carte de identitate reprezentant legal

5. Carte de identitate delegat, pentru inmatricularea la Politia Pipera

6. Decizia de impunere pentru plata taxei de poluare (ramane la Politie)

7. Chitanta cu plata taxei de poluare (ramane la Politie)

8. Fisa de inmatriculare: formular-tip dactilografiat (ramane la Politie)

9. Chitanta pentru plata taxei de inmatriculare – 52 lei (ramane la Politie)

10. Chitanta pentru taxa de talon – 37 lei (ramane la Politie)

11. Delegatie pentru persoana care va inmatricula autovehiculul – 2 ex.

12. Chitanta pentru plata placutelor de inmatriculare

Copii dupa acte:

1. CIV (fara folie de secretizare) – 1 ex. fata-verso

CIV (cu folie de secretizare) – 3 ex. fata-verso

2. Certificat de inregistrare la Reg. Com. – 3 ex.

3. Factura fiscala – 3 ex.

4. C.I. reprezentant legal – 2 ex.

5. C.I. delegat – 1 ex. (daca delegatul este reprezentantul legal, atunci ai nevoie de 3 copii dupa C.I. reprezentant legal)

6. Decizia de impunere pentru plata taxei de poluare – 1 ex.

7. Chitanta de plata a taxei de poluare – 2 ex.

8. Fisa de inmatriculare – 1 ex. (ramane la Politie)

9. Chitanta de plata a taxei de inmatriculare – 1 ex. (pentru contabil)

10. Chitanta de plata a taxei de talon – 1 ex. (pentru contabil)

11. Asigurare obligatorie (RCA) – 1 ex.

Note:

1. Ar fi bine sa ai si ştampila societatii la tine, in caz ca vreun angajat mai „zelos” ti-o va cere.

2. In incinta Politiei Pipera nu exista centru de copiere. Daca va mai fi nevoie de vreo copie, vei gasi vreo doua astfel de centre vis-a-vis de cladirea D.R.P.C.I.V.

Asta este tot! Daca ai toate actele necesare, in 2-3 zile ai rezolvat problema.

Sa stapanesti sanatos masina si sa nu ai parte de evenimente rutiere!

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0939 :: 17.8MB