No SSO cookie

Informatii despre BMW

voteaza
(0/ 0)
Informatii despre BMW
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW - sau Bayerische Motoren Werke - este un lider in industria constructoare de masini, fiind considerata una dintre cele mai sigure masini de lux existente. Cu o istorie lunga, inceputa in 1916, BMW a suferit o serie de schimbari si continua sa impresioneze consumatorii.

 
 
Productia motoarelor de avion

Fondat in 1916, BMW a produs initial motoare de avion. Compania a fost nevoita sa sisteze productia motoarelor de avion datorita Tratatului de Pace de la Versailles, semnat la sfarsitul Primului Razboi Mondial. O elice constituie si acum logo-ul BMW, ca si pe parcursul intregii istorii a companiei.

Productia de motociclete

Dupa ce compania BMW a fost nevoita sa sisteze productia de motoare de avion, s-a orientat catre productia de motociclete, ceea ce face si astazi. Din 2008 pana in 2009, insa, productia de motociclete a companiei a scazut cu 20%. Motocicletele BMW includ modele din seria F, seria G, seria G, seria R si un model sport cu un motor de 999 cc. Cel mai bine vandut model a fost R1200GS.

Productia de automobile

BMW a inceput sa produca automobile in 1928. In prezent produce o varietate de modele, printre care seria 1 creata in 2004, cea mai mica masina produsa de BMW. Seria 3 este o masina din clasa compacta care se afla in productie din 1975. Seria 5 este modelul mediu al BMW din clasa executive, iar seria 7 are un motor pe baza de hidrogen, tot mai des intalnit in industria automobilelor datorita atentiei acordate proportiei in care motorul cu combustie interna afecteaza mediul inconjurator.

BMW vinde si modele sport coupe, precum Z3 si Z4, si a inceput sa produca si SUV-uri.

Achizitionarea companiei Rover

In urma unei negocieri incepute in 1992 si finalizate in 1995, BMW a devenit proprietarul Grupul British Rover. Grupul cuprinde Land Roverul, Roverul si marcile MG. BMW a pastrat aceasta achizitie timp de 6 ani, apoi a vandut-o.

Cifrele de productie

BMW produce un numar ridicat de masini si motociclete anual. In 2009 a produs peste 1,258,000 de autovehicule, precum si mai bine de 80,000 de motociclete. Ca proprietar al Rolls-Royce si Mini, BMW a produs peste 1400 de automobile de lux Rolls-Royce si 200,000 de automobile Mini.

Curse

Marca BMW a fost folosita mult si in cursele de masini. A castigat un campionat si 20 de Grand Prix-uri. 2009 a fost ultimul an de participare la Formula 1. 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0773 :: 17.78MB