No SSO cookie

GMC – un secol de istorie

voteaza
(0/ 0)
GMC – un secol de istorie
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

In 1901, Max Grabowsky a infiintat compania numita "Rapid Motor Vehicle Company", care a dezvoltat printre primele camioane comerciale. Acestea foloseau motoare cu un cilindru. In 1909, compania a fost cumparata de General Motors pentru a pune bazele General Motors Truck Company, din care a fost derivata GMC.

 
 

Alt producator independent cumparat de GM in acelasi an a fost Reliance Motor Car. Rapid si Reliance au fost cuplate in 1911, iar in 1912 marca GMC Truck a fost vazuta prima data la salonul International de la New York. In acel an au fost produse cam 22.000 de camioane, desi contributia GMC la acest total a fost de doar 372 de unitati.

In 1916, GMC Truck a traversat tara din Seattle la New York in 30 de zile, iar in 1926, un GMC de 2 tone a fost condus din New York la San Francisco in 5 zile si 30 de minute. In timpul celui d-al Doilea Razboi Mondial, GMC Truck a produs 600.000 de camioane pentru armata SUA.

In 1925, GM a preluat partial Yellow Coach, un producator de autobuze din Chicago, Illinois, care fusese fondat de John D. Hertz. Dupa preluarea totala din 1943, GM a renumit-o GM Truck and Coach Division si a folosit-o pentru a produce autobuze urbane si de tranzit in Canada si SUA pana in 1980. GM s-a confruntat cu o competitie acerba si a incetat productia de autobuze dupa anii 1980. In 1987, GMC a vandut modelele de autobuz catre Transportation Manufacturing Corporation, care erau sub patronajul Motor Coach Industries din Canada si, mai tarziu, NovaBus.

In 2002, GMC a lansat o carte initulata "GMC: primii 100 de ani", in care era explicata istoria companiei. GMC produce in prezent SUV-uri, camioane pick-up, monovolume, camioane usoare si medii.

 

Cuvinte cheie:
GMC |
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1644 :: 22.11MB