No SSO cookie

Ghid simplu de intretinere a masinii

voteaza
(0/ 0)
Ghid simplu de intretinere a masinii
Utile · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 
Este recomandat sa ai cu tine intotdeauna un ghid de intretinere auto. Probabil ca poti avea parte de aceleasi servicii si la un service auto, insa de ce sa nu economisesti bani, daca poti face aceste lucruri si acasa. Iata cum poti sa realizezi aceste operatiuni de intretinere doar prin cateva verificari saptamanale.
 
Programul de intretinere al masinii
Majoritatea masinilor noi au programate trei sau patru verificari gratuite oferite din partea dealer-ului. Ca rezultat, in primul an vei fi scutit de grija verificarilor. Insa dupa acest prim an, citeste manualul masinii pentru a vedea cate verificari sunt recomandate. Xeroxeaza acest program si tine-l la vedere. Asigura-te ca verificarile masinii au loc intr-un loc calificat si cunoscut. Fa-ti un obicei din verificarea masinii inainte sa o folosesti. Daca nu poti face acest lucru zilnic, macar fa-o o data pe saptamana. 
 
Sfaturi de baza privind intretinerea masinii
De indata ce ai manualul masinii pregatit, asigura-te ca verifici masina saptamanal. Iata cativa pasi de baza pentru a face acest lucru.
 
1. Verifica uleiul motorului
Parcheaza masina. Opreste motorul si asteapta ca uleiul sa curga in recipientul sau. Apoi verifica nivelul uleiului din masina. Afla care este nivelul uleiului si umple recipientul daca nivelul este scazut. Verifica si culoarea uleiului, deoarece culoarea indica gradul de contaminare al acestuia. Cel mai bine e ca uleiul sa fie transparent si limpede, iar daca uleiul este inchis la culoare sau este alb, atunci inseamna ca a venit vremea sa-l schimbi.
 
2. Verifica lichidul pentru transmisia automata
Dupa ce ti-ai parcat masina, trage frana de mana si verifica nivelul lichidului cu ajutorul jojei. Joja de obicei arata cat de cald este motorul. Verifica starea motorului si a lichidului pentru transmisia automata. Daca lichidul este rosu sau maro inchis, schimba-l. Foloseste un lichid recomandat de producator. 
 
3. Lichidul de racire pentru motor
Acest lichid vizibil. Nivelul ar trebui sa fie undeva intre scazut si plin. Daca nivelul lichidului este foarte scazut, atunci umple recipientul si asteapta sa vezi daca nu se produc scurgeri.
 
4. Anvelopele
Verifica presiunea din anvelope cel putin o data pe saptamana si asigura-te ca anvelopele sunt umflate adecvat. Asigura presiunea recomandata de producator. Invarte anvelopele de fiecare data cand schimbi uleiul, astfel vei distribui cat mai bine presiunea si vei evita anumite neplaceri.
 
Asigura-te ca verifici masina in fiecare zi. Verifica masina in cazul in care constati ca exista anumite sunete ciudate, vibratii si lumini de avertizare sau orice altceva iesit din comun.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (1)

scris de Anonim

NU MAI LASATI FETELE SA TRADUCA

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0818 :: 17.78MB