No SSO cookie

Cum sa verifici amperii bateriei tale?

voteaza
(5/ 1)
Cum sa verifici amperii bateriei tale?
Utile · · 1 Comentarii
Nota utilizator
5.0

In calitatea de proprietar de masina, ar trebuie sa stii cum sa verifici amperii bateriei, pentru a te asigura ca aceasta este mereu incarcata si ca functioneaza corect. Exista multe testere electrice care pot analiza capacitatea amperilor bateriei tale si care estimeaza viata ei.

 
 

Cum sa verifici amperii bateriei tale:

  • Intotdeauna trebuie sa porti haine si manusi de protectie cand iti verifici bateria. Este important sa indepartezi bijuteriile,  intrucat acestea conduc electricitatea.
  • Bateria se uzeaza daca se reincarca pe masura ce masina este in functiune sau daca este ceva in neregula cu circuitul ei. In acelasi timp, bateria poate fi veche si poate necesita o inlocuire.
  • Daca farurile nu pornesc cu o luminare normala, voltajul si iesirile bateriei trebuie verificate.
  • Poti verifica voltajul bateriei cu un voltmetru. Daca bateria arata o valoare mai mica de 12,4 inseamna ca are nevoie sa fie reincarcata.
  • Dupa ce bateria este incarcata  ar trebui conectata la un voltmetru din nou, iar valoarea ar trebui notata. Daca voltajul are o valoare sub 13,5 volti, alternatorul este defect si ar putea necesita inlocuire.
  • Problema ar putea fi asociata cu circuitul puterii, daca nu este nimic in neregula cu sistemul de incarcare sau cu bateria.
  • Daca pierderea bateriei este prea mare, cauza trebuie identificata prin referinta la manualul masinii. Va trebui sa scoti sigurantele si releele individual, pana cand valoarea citita scade. Odata ce circuitul defect a fost identificat, verifica releul, intrerupatorul, modulul si celalate componente si inlocuieste dupa necesitati.
  • Nivelul de apa al bateriilor cu circuit profund ar trebui verificat in primul rand, iar apoi ar trebui incarcate pentru cel putin 16 ore. Apoi, fiecare celula ar trebui testata cu un hidrometru, intrucat testerele de incarcare ofera citiri false in cazul acestor tipuri de baterii.

Inainte de a inapoia bateria la service, ar fi indicat sa te asiguri ca aceasta este incarcata complet, intrucat incarcarea suplimentara a sistemului de incarcare poate dauna alternatorului.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (1)

scris de adrian_r5

Stimate autor, ai citit ce ai scris ? ... sau te-ai limitat la "google translate" urmat de "copy / paste" ?

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0749 :: 17.78MB