No SSO cookie

Cum sa schimbi lichidul de transmisie?

voteaza
(0/ 0)
Cum sa schimbi lichidul de transmisie?
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Transmisia este cea mai importanta parte din motorul unui autovehicul, iar daca stii sa schimbi lichidul de transmisie, poti sa mentii transmisia intr-o stare buna. Acestia sunt pasii ce trebuie parcursi pentru a schimba lichidul de transmisie.

 
 

Uneltele si materialele necesare: lichid de transmisie, recipient gol, cric, suporti, cheie, ciocan de cauciuc, carpa, filtru de ulei.

Pasul1. Incalzeste lichidul de transmisie. Inainte de a schimba lichidul de transmisie, incalzeste-l pe cel existent pentru a-l scoate mai usor. Odata incalzit, vechiul lichid se va scurge mult mai usor. Pentru a face acest lucru, scoate masina la o scurta plimbare prin cartier.

Pasul 2. Ridica autovehiculul cu cricul. Poti ridica autovehiculul cu ajutorul cricului. Asigura-i pozitia cu ajutorul suportilor.

Pasul 3. Gaseste baia de ulei. Daca ai fixat masina, intra dedesubtul ei si cauta baia de ulei sau busonul de scurgere. Locul unde se afla baia de ulei trebuie sa fie specificat in manualul autovehiculului.

Pasul 4. Desurubeaza putin baia de ulei. Desurubeaza partial suruburile superioare ale baii de ulei. Nu le desuruba de tot, ci doar pe jumatate. Daca suruburile nu se indeparteaza cu usurinta, loveste lateralele baii de ulei usor cu ajutorul unui ciocan de cauciuc, pana cand aceasta  se desprinde.

Pasul 5. Pozitioneaza recipientul. Pozitioneaza un recipient gol dedesubt, pentru a retine lichidul vechi. Tine recipientul cat mai aproape de baia de ulei pentru a nu stropi imprejur. Daca autovehiculul tau are un buson ce opreste scurgerea, indeparteaza-l cu ajutorul cheii. Indeparteaza-l cu ajutorul unei carpe, deoarece poate fi foarte cald.

Pasul 6. Scurge lichidul de transmisie. Daca esti pregatit, scoate baia de ulei din cutia de viteze. Baia de ulei nu va fi inlaturata in totalitate, deoarece va fi sustinuta partial de suruburile superioare ce au fost desurubate partial. In mod normal, lichidul de transmisie ar trebui sa curga. Nu te ingrijora daca nu se scurge tot lichidul. Trebuie sa te astepti la acest lucru. Vechiul lichid nu va afecta noul lichid de transmisie.

Pasul 7. Curata busonul de scurgere. Procesul de scurgere va dura ceva timp, insa pentru o mentinere adecvata e recomandat sa cureti si busonul de scurgere. Busonul de scurgere contine adesea un magnet ce atrage micile reziduuri metalice. Indeparteaza-le folosind o carpa pentru curatat.

Pasul 8. Fixeaza baia de ulei la loc. Indeparteaza filtrul de ulei si inlocuieste-l cu unul nou. Asigura-te ca sigiliul nu este rupt. Daca nu e rupt, poti sa fixezi baia de ulei la loc, urmand pasii anteriori in ordine inversa.

Pasul 9. Adauga noul lichid de transmisie. Adauga noul lichid de transmisie prin intermediul busonului de umplere. Busonul pentru umplere este adesea situat la mijlocul uneia dintre partile laterale ale transmisiei. Porneste motorul pentru a verifica nivelul lichidului.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1281 :: 22.11MB