No SSO cookie

Cum sa iti lustruiesti masina

voteaza
(0/ 0)
Cum sa iti lustruiesti masina
Utile · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro iti ofera cateva sfaturi legate de procesul de lustruire al masinii tale

 
 

Titlul de mai sus te poate face sa te scarpini in cap daca nu esti familiarizat cu termenii auto. Nu doar copiii folosesc bucati de argila. Argila este folosita pentru a scoate in evidenta detaliile vopselii. Nici chiar cea mai buna vopsea nu este scutita de atragerea contaminantilor din natura.

Din momentul in care masina paraseste fabrica inspre casa ta, este expusa la niste elemente de mediu precum poluarea, asfaltul si alti contaminanti care nu pot fi vazuti de ochiul uman. Un test simplu te va face sa intelegi despre ce e vorba. Plimba-ti mana pe suprafata vopsita a masinii. Acum ia o pereche de manusi si plimba-ti mana din nou. Acum vei simti probabil acele mici umflaturi. La acest lucru se refera contaminarea vopselei.

 

Cand elemente de murdarie sau de asfalt se aduna laolalta pe suprafata masinii, se creeaza o legatura si poate sa inceapa procesul de oxidare. Cand oxidarea este inceputa, spalarea suprafetei nu va mai ajuta prea mult si nu va fi in stare sa indeparteze factorii contaminanti. Nici chiar cele bune tratamente bazate pe ceara nu vor reusi sa indeparteze acei contaminanti. Vei avea doua optiuni in acest punct, fie folosesti un compus pentru lustruit sau un baton de lut. Compusii pentru lustruiti contin chimicale puternice care nu indeparteaza doar contaminatii insa si o parte din vopsea. Pe de alta parte, batonul de lut este inofensiv pentru suprafata vopsita, indepartand contaminantii repede si intr-un mod convenient fara sa produca pagube suprafetei.

 

Exista diverse tipuri de argila folosita pentru curatare pe piata. Cel mai des intalnita este cea folosita pentru indepartarea contaminantilor de risc slab, moderat. Acest tip are o suprafata abraziva care este foarte slaba insa iar astfel nu va produce zgarieturi. Dealerii auto recomanda clientilor sa achizitioneze argila pentru curatare lunar astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate. Poti folosi argila de curatare si pe geamurile exterioara. Indeparteaza toate semnele lasate de mediu.

 

Ingrijirea si precautia trebuie sa fie exercitate cand vine vorba de folosirea argilei. Utilizarea necorespunzatoare poate duce la producerea de pagube. Acest lucru este si mai adevarat atunci cand se folosesc produse profesionale. Ar putea produce pagube suprafetei daca se foloseste necorespunzator. Acest tip de argila este creat pentru a fi folosit de specialisti doar.

Tine minte ca nu doar argila pentru curatare este singurul ingredient pentru o suprafata neteda. S-ar putea sa fie nevoie si de ceara pentru a obtine rezultate cat mai bune. Argila reprezinta doar un pas. Suprafata trebuie sa fie curata si lipsita de contaminanti inainte de a se folosi ceara sau lustruirea. Cauta pe internet cele mai bune marci disponibile pe piata. Lustruire placuta !

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (1)

scris de victormiron

Felicitari, informatie de calitate. Am scris si eu despre lustruirea farurilor la masini

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0903 :: 22.17MB