No SSO cookie

Cum sa alegi bateria potrivita pentru masina?

voteaza
(0/ 0)
Cum sa alegi bateria potrivita pentru masina?
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Alegerea bateriei potrivite pentru nevoile masinii tale este foarte importanta. Daca alegi o baterie pentru masina prea mica, din punct de vedere al capacitatii acesteia, te vei gasi in situatia in care va trebui sa o schimbi mai repede decat in mod normal. Pe de alta parte, daca cumperi o baterie cu o capacitate prea mare, ajungi sa cheltuiesti mai mult decat necesar.

 
 
Marimea

Marimea este cea mai importanta metoda de identificare, folosita de producatorii de masini si de baterii, cand vine vorba de bateriile pentru masina. Grupurile de marimi tipice sunt 22F, 24, 24F, 25 si multe altele. Grupul de marimi identifica dimensiunile exterioare ale bateriei, determinand spatiul necesar de sub capota. Grupul de marimi va determina, de asemenea, daca cablurile bateriei sunt pozitionate in partea laterala (la majoritatea produselor GM) sau in partea superioara (la majoritatea celorlalti producatori). Manualul producatorului sau cel de service va lista, in sectiunea cu Specificatii, ce grup de marimi necesita masina ta.

Evaluarea si capacitatea bateriei pentru masina

Amperii evlaueaza tot ceea ce tine de cantitatea de curent pe care bateria o poate furniza timp de 30 de secunde, la o temperatura ambientala de 30 de grade. Din nou, manualul producatorului sau de service iti va spune necesarul minim al masinii tale. Cu cat este mai mare motorul, cu atat mai multa compresie interna va fi in cilindri, si cu atat mai grea va fi rotirea la pornire. Aceasta dificultate crescuta a rotirii motorului necesita mai multi amperi. Majoritatea grupurilor de marimi au 2 evaluari ale amperilor, unul fiind pentru necesitatile de depozitare si unul, putin mai ridicat, pentru masini cu incarcaturi electrice mai mari decat cele normale.

Alti factori care afecteaza necesitatile masinii

Exista si accesorii suplimentare pe care le-ai instalat in masina ta. Astfel de accesorii, precum casetofoanele cu amplificatorii foarte mari, vor necesita o baterie cu o capacitate mai mare de iesire, decat de depozitare. Adaugarea altor accesorii, cum ar fi sistemele video, inclusiv ecranele de televiziune si diferite playere, precum si jocurile video, vor creste necesarul produs de sistemul electric si de baterie.

Marimea universala

Aproape orice companie care produce baterii are 1 sau 2 modele care sunt de marime universala. Aceste baterii au atat posturi laterale cat si superioare si se vor potrivi in majoritatea spatiilor pentru baterie. Aceste baterii de marime universala sunt create special pentru a creste atat viata bateriei cat si iesirile ei. Bateriile sunt create pentru a alimenta in mod repetat cantitati masive de curent intr-un timp scurt, necesar pentru playerele cu amplificatori mari, ce functioneza la volum ridicat. Cu toate acestea, bateriile universale sunt, de obicei, de 2,5 pana 3 ori mai scumpe decat bateriile oricarui producator.

Alegerea bateriei potrivite – procesul

1.       Determina marimea potrivita pentru masina ta;

2.       Determina necesarul de ampere;

3.       Decide-te asupra bugetului;

4.       Alege bateria.

Alegerea bateriei potrivite necesitatilor tale, va asigura capacitatile masinii si a accesorilor tale de a oferi multi ani de folosinta, fara reparatii costisitoare.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1805 :: 22.17MB