No SSO cookie

Au fost prezentate modelele electrice Renault Fluence si Kangoo

voteaza
(0/ 0)
Au fost prezentate modelele electrice Renault Fluence si Kangoo
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Am avut ocazia sa vedem prototipurile ambelor masini la Salonul Auto din Frankfurt. Acum sunt pregatiti pentru fabricarea in serie si vor fi gasite in comert incepand din 2011.

 
 

Fluence Z.E. este fabricat la Bursa, in Turcia, ca si variantele echipate cu motoare cu ardere interna. Motorul electric actioneaza rotile din fata, puterea lui putand sa asigure chiar de la pornire 70 de kilowatti, adica 94 de cai putere, si forta rotire de 226Nm.

Motorul isi castiga puterea dintr-un accumulator litiu-ion de 250 de kilograme si 22 kw/ora capacitate, care se poate reincarca in 3 feluri: prin retea electrica clasica, de exemplu in timpul parcarii de noapte, in 6 ore, ori printr-un sistem de incarcare rapida care va fi de gasit din 2012 si va avea 34 de amperi si tensiune de 400V.

Din cauza performantei mai mari incarcarea rapida nu va dura mai mult de jumatate de ora. Al treilea system, care este si mai rapid, Quick Drop, inseamna un schimb de acumulatoare in 2 minute. Pentru acesta este nevoie de dezvoltarea unor statii de schimb speciale.

Datorita sistemului de Brake Energy Regeneration, Fluence Z. E. poate sa parcurga 160 de kilometri cu o singura incarcare, iar viteza finala i-a fost limitata la 130km/ora. Este mai lung cu 13 cm decat fratii clasici pe benzina si diesel, caroseria avand 475 de centimetri. I-au prelungit spatele, pentru ca acumulatorul a primit loc in spate. Schimbarile in exterior , fata de cele cu care ne-am obisnuit pana acum, sunt cadranele farurilor, colorate in nuanta albastruie si semnalele tipului, elementele laterale de protectie specifice, jantele speciale cu rezistenta mica la aer, ramele de oglinzi negre, conectoarele de incarcator de pe primele tranchete. In interior in locul turometrului se gaseste o noua aparatura care arata nivelul de incarcare al acumultoarelor si distanta care se poate parcurge.

Fata de fratele mai mare, Kangoo Z.E. are doar 59 de cai putere, dar presiunea lor de cuplu este identica. Acumulatorul litiu-ion a fost ascuns sub podea, asa ca, fata de varianta cu motor cu ardere interna, spatiul de depozitare nu a scazut cu nimic. De pe reteaua obisnuita din gospodarii, de 16 Amperi si 220 de Volti, se poate reincarca intr-un interval de timp de 6-8 ore, si, asemeni lui Fluence, poate parcurge 160 de km cu o singura incarcare.

Dupa estimarea Renault-Nissan, in 2020 vehiculele electronice vor domina 10 % din piata, de aceea investesc 4 miliarde de euro pentru dezvoltarea masinilor cu zero emisie. Renault planuieste sa-si extinde oferta in viitor cu coupe-ul Zoe Z.E. si masina de oras cu sezuturi tandem Twizy Z.E.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1710 :: 22.17MB