No SSO cookie

COMPARATII: BMW sau Audi?

voteaza
(0/ 0)
COMPARATII: BMW sau Audi?
Prezentari · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW 325i contra Audi A4 1,8T

 
 
[poza1s] [poza2d]
Într-un studiu prezentat de rubrica auto a site-ului New York Times, potrivit satisfacţiei cumpărătorilor, modelul BMW 325i sedan a primit un rating de 8,7 puncte din 10 posibile, fiind întrecut de concurentul său direct, Audi A4 1,8 Turbo.
După ce am cercetat cele două modele am aflat că, potrivit rating-urilor realizate de firma de consultanţă JD Power, în privinţa calităţilor maşinii, modelul BMW menţionat este mai bine cotat decât similarul său de la Audi.
[poza3s]Astfel, JD Power ratifică mecanica BMW cu 4 puncte din 5, faţă de 3 puncte la Audi, de asemenea designul caroseriei şi al interiorului este punctat cu 5 din 5 la BMW, faţă de numai 3 puncte la Audi.
325i este superior şi la gradul de accesorizare faţă de A4, el primind 4 puncte la acest capitol, faţă de numai 2 ale concurentului. Cele două modele au fost cotate egal în privinţa stilului însă la capitolul performanţe, din nou modelul de la BMW este mai bun.
Folosind interfaţa de comparaţii a site-ului www.masini.ro, putem observa cu uşurinţă, că, în privinţa performanţelor, modelul BMW este mai puternic, având 192 CP, dezvoltaţi de motorul în 6 cilindri cu o capacitate de 2,5 litri, faţă de cei 150 CP ai modelului Audi, cu motor de 1,8 litri Turbo.
[poza4s]Acelaşi lucru se observă şi la capitolul putere, unde cuplul oferit de motorul BMW-ului este superior celui de la Audi. Deoarece are un motor cu o capacitate sensibil mai mică, ne-am putea aştepta la un consum mai redus pentru A4, însă din cauza supraalimentării cu turbină, şi la acest capitol, BMW se dovedeşte mai economic, cu un consum de 9 litri/100 km, faţă de 9,2 litri/100 km pentru A4.
Poate doar la confortul interior modelul Audi se poate considera puţin în faţa celui de la BMW, şi acest lucru numai datoriă dimensiunilor sale puţin mai generoase. Acelaşi lucru se poate considera şi asupra preţului, care este cu puţin mai mic la A4, de 25.897 de euro, faţă de 325i, care costă 25.481 de euro, ambele preţuri fiind exprimate CIP.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0956 :: 17.76MB