No SSO cookie

ZVON: Porsche preocupat de inlocuirea 928 GT

voteaza
(0/ 0)
ZVON: Porsche preocupat de inlocuirea 928 GT
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Un noul model GT Porsche cu 2 usi, cu motorizare pe fata.

 
 

A trecut ceva timp de cand Porsche nu a mai avut un model GT cu motor amplasat frontal.

Modelul 928, lansat in 1978 cu scopul de a inlocui 911, oferea manevrabilitate mai buna si un spatiu mai mare pentru pasageri si bagaje.
Chiar daca a fost numita "Masina Anului" in 1978 si a evoluat continuu pana in 1995, misiunea sa a esuat, Porsche 911 supravietuind, in ciuda neajunsurilor sale.

Acum Porsche lucreaza la un model cu doua usi, cu motor amplasat frontal, un succesor a lui 928. Noul model, ce ar putea fi numit 929, va fi bazat pe a doua generatie de Panamera si va li lansat, probabil, prin 2014 sau 2015.
Daca va fi construit, 929 va folosi o versiune mai mica a platformei Panamera si cateva parti din a treia generatie de Bentley Continental GT.

Motivul pentru care Porsche a decis sa construiasca un succesor al 928 este popularitatea in crestere a sectorului GT, care a crescut la mai mult de 10.000 de vanzari/an.

Porsche a anuntat deja o investitie mare la uzina din Leipzig, unde se fabrica Cayenne, in scopul de a creste capacitatea de productie, pentru Cayenne sau Cajun SUV. Dar, de asemenea, cresterea capacitatii ar putea fi planificată si pentru a doua generatie de Panamera sau pentru viitorul 929.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.5890 :: 19.28MB