No SSO cookie

Vânzarile de vehicule diesel si-au ameliorat cota pe piata europeana

voteaza
(0/ 0)
Vânzarile de vehicule diesel si-au ameliorat cota pe piata europeana
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

La nivelul anului 2003, vânzările de vehicule diesel au reprezentat 44 % din totalul pieţei europene. Acest procent se îmbunătăţeşte de la an la an, însă anul trecut s-a consemnat un rezultat record, potrivit unui buletin Automotive Industry Data.

 
 
[poza1s]Înmatriculările de modele noi au ajuns la peste 44% anul trecut în creştere cu peste 40% raportat la anul 2002. În schimb, vânzările automobilelor pe benyină s-au confruntat cu un recul net. Partea de piaţă corespunzătoare vehiulelor diesel s-a dublat în cursul ultimilor 12 ani, iar vânzările au crescut cu peste 7% în 2003, faţă de anul anterior, atingând 6,2 milioane de vehicule. În acelaşi timp, vînzările vehiculelor pe benzină s-au diminuat cu un procent de 7%. [poza2s]La nivelul pieţei româneşti, potrivit statisticilor APIA, cota vehiculelor diesela fost în 2003, sub nivelul pieţei europene, la numai 24,5%, explicabil datorită unei cote de piaţă semnificative a modelelor Dacia benzină. Cu toate acestea cota este în creştere, de la an la an, mai ales că Dacia a început la sfârşitul anului trecut şi fabricarea de modele diesel. Spre exemplu la vehiculele Dacia Pick up, cota modelelor diesel este de aproape trei sferturi din total. În ceea ce priveşte importurile, se poate spune că impactul modelelor diesel este mult mai [poza3s]puternic pe piaţa românească, acesta atingând ]n 2003 o cotă de 58,5% (24.167 autovehicule) din total. Rezultatul reprezintă o creştere procentuală de peste un punct, faţă de anul 2002.

 

Cuvinte cheie:
APIA | Dacia |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1476 :: 22.09MB