No SSO cookie

Vânzarile auto si-au revenit în aprilie

voteaza
(0/ 0)
Vânzarile auto si-au revenit în aprilie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Piaţa auto românească s-a redresat în luna aprilie, după o primă scădere în martie, vânzările ajungând, în primele patru luni, la 34.885 unităţi, cu 4,2% mai mult decât în intervalul similar al anului trecut, potrivit datelor oferite de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule (APIA).

 
 
[poza1s]În aprilie, totalul livrărilor auto a fost de 11.407 unităţi, faţă de 9.071 maşini în martie. Dintre acestea, 8.792 unităţi au fost automobile, ceea ce înseamnă că faţă de luna anterioară s-a înregistrat o creştere a livrărilor de 32.8%.
Chiar dacă cifrele totale ale vânzărilor sunt în creştere, producţia internă de autovehicule are încă de suferit, ea înregistrând, în primele patru luni, o diminuare de 13,3%, până la 7.378 de unităţi. Totuşi se constată o revenire cu 44,5%, faţă de martie, în aprilie fiind asamblate 7.378 de vehicule, din care 5.707 au fost autoturisme.
[poza2s]Importurile de autovehicule au păstrat şi în aprilie trendul crescător înregistrat în martie, cu valori de peste 19%, ajungând pe ansamblu la 13.957 de vehicule noi intrate în ţară de la începutul anului. Totuşi se constată o urcare a volumelor faţă de martie, de aproape 20%, consemnând, în aprilie, un număr de 4.542 maşini.
Într-o situaţie dramatică se află însă exporturile, care sunt cu 49,7% mai mici decât în intervalul ianuarie-aprilie de anul trecut, cu un total de 2.405 unităţi. Luna aprilie, chiar dacă a fost mai bună decât martie, nu a reuşit să îmbunătăţească nivelul exporturilor, astfel că, de la începutul anului, acestea s-au situat în fiecare lună la un nivel negativ.
[poza3s]Producătorii interni şi-au revenit, după un început de an mai greoi, astfel că Dacia, cu 4.896 de unităţi livrate în aprile, a ajuns la un total de 15.384 maşini vândute în primele patru luni. Daewoo a avut, de asemenea, rezultate mulţumitoare, înregistrând 5.099 maşini livrate, din care 1.874 numai în aprilie. Aro, cu 403 unităţi comercializate se păstrează încă la un nivel puţin scăzut faţă de cel de anul trecut.
Între maşinile de import, cea mai bună cerere au avut-o cele purtând sigla Renault, cu un total de 2.485 de unităţi vândute de la începutul anului, după o lună aprilie în care vânzările companiei au atins 1.068 de maşini.
Locul secund este deţinut de Volkswagen, cu 1.709 unităţi, iar locul al treilea revine mărcii Peugeot, care a comercializat 1.660 de vehicule, cu 66 de unităţi mai mult decât Skoda, ocupanta locului patru.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2770 :: 19.25MB