No SSO cookie

Vânzarile auto au stagnat pe piata interna în luna februarie

voteaza
(0/ 0)
Vânzarile auto au stagnat pe piata interna în luna februarie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vânzările de autovehicule pe piaţa românească, au rămas constante, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada corespunzătoare de anul trecut, la un nivel de 14.407 unităţi, potrivit statisticilor furnizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule din România (APIA).

 
 
[poza1s]Variaţia între maşinile livrate în ianuarie-februarie 2002 şi lunile similare din acest an reprezintă o creştere de numai 1,3%, adică 181 de vehicule, după ce, în ianuarie, procentul de majorare a pieţei a fost de 3,1%.
Această stagnare a pieţei auto totale a fost determinată de o reducere a pieţei interne, în luna februarie, cu 289 de unităţi, raportat la ianuarie, alături de o diminuare a ratei de creştere a importurilor, de la 33,2% în ianuare, la 22,7% în februarie.
De asemenea, s-a accentuat şi scăderea cererii la export pentru vehiculele româneşti, de la -46,7% în ianuarie, până la -55,2% în februarie.
[poza2s]Producţia internă de autovehicule s-a micşorat, în primele două luni ale anului, cu aproape 20%, la 8.624 de unităţi. Pentru luna februarie însă, producţia internă s-a redus la jumătate, comparativ cu ianuarie, la 2.872 de exemplare.
Importurile de autovehicule noi consemnate în februarie au fost de 2.922 de unităţi, faţă de 2.696 vehicule intrate în ţară în ianuarie. Este pentru prima dată când importul, raportat la o lună, depăşeşte producţia internă.
Cumulat, în cele două luni menţionate, au fost aduse 5.626 de maşini, cu 1.039 de unităţi mai mult decât anul trecut, în aceeaşi perioadă.
[poza3s]În topul modelelor de producţie autohtonă, în februarie, cele mai mari vânzări le are Dacia SupeRNova, cu 1558 de unităţi, în scădere cu 303 exemplare faţă de anul trecut.
Locul secund este deţinut de Daewoo Matiz, model care şi-a majorat vânzările faţă de februarie 2002, cu 244 de unităţi, până la 707 maşini. O scădere drastică, de la 1.224 unităţi în februarie trecut, până la 597 exemplare în luna corespunzătoare a acestui an a suferit-o Dacia Berlină.
[poza4d]La import, luna februarie a adus mai multe modificări, unele chiar esenţiale. Astfel, după ce în luna ianuarie, marca Renault era pentru prima oară depăşită va volume de vânzări de Volkswagen, după a doua lună a anului, Volkswagen îşi menţine statutul de lider al pieţei, cu 788 de unităţi, urmat îndeaproape de Peugeot, cu 728 de unităţi.
Locul al treilea este deţinut de Skoda, cu 696 de unităţi, devansând în acest fel Renault, care ocupă locul al patrulea, cu 667 de unităţi.
[poza5d]În ceea ce priveşte cererea de modele de import, în februarie, cea mai bună căutare a avut-o Skoda Octavia, cu 182 de exemplare livrate, urmat de Skoda Fabia, cu 158 de unităţi.
Următoarele două locuri sunt ocupate de Peugeot 307 şi 206, cu 157 şi respectiv 136 de unităţi comercializate. Renault Clio, lider de piaţă până la începutul acestui an, se află pe locul cinci, cu 133 de unităţi vândute.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1579 :: 22.1MB