No SSO cookie

Volvo V60 Plug-in Hybrid vine la Geneva 2011

voteaza
(0/ 0)
Volvo V60 Plug-in Hybrid vine la Geneva 2011
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Volvo V60 Plug-in Hybrid este o alta premiera mondiala Volvo Car Corporation.

 
 
Anul acesta Volvo Cars va prezenta in cadrul Salonului Auto International de la Geneva modelul V60 Plug-in Hybrid – un autoturism cu propulsie electrica/diesel capabil de un consum mediu de carburant de doar 1.9l/100 km si emisii CO2 sub 50g/km.


Demararea productiei de serie a acestui vehicul este aproape gata, astfel incat in 2012 Volvo Cars va fi primul producator auto cu o asemenea oferta comerciala in piata.


Volvo V60 Plug-in Hybrid cumuleaza cele mai bune caracteristici din trei tipuri auto diferite intr-una singura : un sport-wagon atractiv si eficient in utilizare. Soferul unui astfel de autoturism va beneficia de toate avantajele unei masini stilate, versatile, capabile de performante dinamice si va avea in acelasi timp posibilitatea de a parcurge pana la 50 de kilometri doar pe resurse energetice pure.


"Aceasta a doua generatie de hibrid Volvo reprezinta alegerea perfecta pentru un cumparator care isi doreste o masina superba, placuta la condus si eficienta din punct de vedere al emisiilor de noxe" a declarat Stefan Jacoby, Presedinte si CEO Volvo Cars.

 
Motorizare turbodiesel D5 si sistem ERAD (Electric Rear Axle Drive)


Rotile fata ale lui V60 Plug-in Hybrid vor fi puse in miscare de un motor turbodiesel de 2.4l in cinci cilindrii (D5) capabil de o putere de 215cp la un cuplu maxim de 440Nm. Axa spate include sistemul ERAD sub forma unui motor electric capabil sa produca 70 de cai putere. Alimentarea motorului electric se face cu ajutorul unui pachet de baterii Li-ion de 12kWh. Transmisia este automata in sase trepte de viteza.


"Pentru a-i determina pe entuziastii auto sa gandeasca ecologic trebuie sa le oferi posibilitatea de a conduce un vehicul care sa fie cat mai eficient din punct de vedere al emisiilor de noxe fara a renunta la adrenalina furnizata de placerea pura a condusului. V60 Plug-in Hybrid beneficiaza de toate caracteristicile unui sport-wagon. Ceea ce am facut in plus a fost sa-l condimentam cu tehnologie de ultima generatie", declara Stefan Jacoby.


Volvo V60 Plug-in Hybrid va fi dezvaluit presei internationale in cadrul Salonului Auto de la Geneva pe data de 01 Martie 2011.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (1)

scris de Anonim

Mi se pare un inceput bun ... daca as avea bani mi l-as cumpara... oare cat va costa?!

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2113 :: 22.17MB