No SSO cookie

Volvo se mandreste cu reducerea emisiilor de CO2

voteaza
(0/ 0)
Volvo se mandreste cu reducerea emisiilor de CO2
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ca majoritatea constructorilor de autovehicule, Volvo a incercat reducerea emisiilor de CO2  si a reusit sa se claseze pe primul loc intr-un clasament european.

 
 

Potrivit datelor primite de la Federatia Europeana pentru Transport si Mediu, producatorul auto european care a reusit cea mai mare reducere a emisiilor de CO2 in  2010 este Volvo.

Studiul arata ca anul trecut, opt dintre cei mai mari producatori de autovehicule din Europa au redus emisiile de CO2 de la 2 la 6 la suta. Volvo a reusit insa o reducere cu 9 la suta, fiind in fruntea clasamentului, datorita modelelor  V50 DRIVe ce are emisii de CO2 de 99 g/km si  V70 DRIVe cu emisii de CO2 de 119 g/km.

"Suntem incantati si foarte mandri de acest rezultat", a declarat CEO Volvo Stefan Jacoby. Peter Mertens, vicepresedintele companiei responsabil de cercetare si dezvoltare, a adaugat: "Scopul este de a ajunge, pana in 2020,  la o medie de 95 g de dioxid de carbon pe kilometru pentru toate vehiculele noastre. In teorie, acest lucru este posibil, dar in realitate acest lucru depinde de legislatie, stimulente, disponibilitatea de energie si, desigur, de cererea clientului."

Conform analizei, in 2010, producatorii europeni de automobile au reusit reducerea emisiilor de CO2 la noile lor modele cu  2.7%, ajungand la o medie de 140 g/km.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1967 :: 22.11MB