No SSO cookie

Volvo Combina sistemul start / stop cu o cutie de viteze automata

voteaza
(0/ 0)
Volvo Combina sistemul start / stop cu  o cutie de viteze automata
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sistemul Start/Stop va fi disponibil incepand cu luna septembrie pentru anumite modele ce folosesc cutie de viteze automata.

 
 

Volvo este una dintre companiile care se preocupa de economia de carburant si de reducerea emisiilor de CO2, mai ales in traficul urban, folosind sistemul Start/stop in cele mai multe dintre modelele lor.

Acum, compania suedeza a devenit una dintre putinele care ofera sistemul Start/Stop  in autoturismele echipate cu o cutie de viteze automata.  Pentru inceput va fi disponibil pentru  motorul cu cinci cilindri, de 2.0 litri, D3 turbo diesel si va reduce consumul de combustibil cu 0,4 l/100 km, iar emisiile de CO2 vor fi mai mici cu 10 g/km. Sistemul Start/stop va fi disponibil de la inceputul lunii septembrie, in modelele S60, V60, V70 si S80 ce folosesc cutie de viteze automata.

"Reducerea continua a emisiilor de CO2 provenite de la motoarele conventionale este o parte importanta a eforturilor noastre spre emisii zero. Este cea mai eficienta modalitate de a reduce emisiile de CO2 pe termen scurt,  la intreaga noastra gama de modele" a declarat Vicepresedintele de Cercetare si Dezvoltare Volvo, Peter Mertens.

Sa combini sistemul start / stop cu o transmisie automata este o provocare, pentru ca motorul trebuie sa repornească cand conducatorul auto isi muta piciorul de pe pedala de frana.

Sistemul Start/Stop Volvo foloseste un sistem de franare bazat pe presiune pentru a stabili cand sa activeze sau sa dezactiveze sistemul,  care este pre-programat pentru a opri motorul atunci cand masina se opreste complet. In plus, o pompa electrica va mentine presiunea uleiului in cutia de viteze cand motorul este oprit.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3423 :: 17.8MB